15.08.11
12:56
Целта ми е доста висока бих казал,а тя е до след година да вдигам доста по-здраво..Целта ми е 130-140x8 тяга и 95-100 х 8 лега и клека 90-100 х 8 ,в момента правя 70x8 лег 70x6 клек и 90х8 тяга
Избрал съм програми,по които ще се въртя цялата година и се следните:
http://www.bb-team.org/workout/1280_sila-v-zavet-ot-starata-shkola#axzz1V5beAISa
http://www.bb-team.org/articles/3922_8h8-sistemata-na-vins-zhironda#axzz1V5beAISa
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/47897
Освен това смятам да правя и доста кардио и между всяка програма да оставям по няколко дена почивка,след което да правя един сплит за 1-2 седмици 8-10 повторения всичко.Храненето ще бъде на ниво , особенно след Сепметври,ще почвам да си изчислявам приема на П/В/М с по 1.5 грама протеин на телесно тегло и 1 грам мазнини на телесно тегло и ще гледам да съм 100-150 калории под ОКБ-то си,но ще приемам повечко въглехидрати..
Нещо да предложите още ? Някоя друга програма,която да ми спомогне за сила и дали ще успея да постигна това,което смятам или не ?
15.08.11
13:05
Пробвай метода 5х5,с 8 повторения ще постигнеш хипертрофия,няма кой знае колко да качиш силата,а като гледам твоята цел е да дигаш тежко.Прави 5х5 тяга,5х5 лег,5х5 клек,убеден съм че целите ще ти бъдат по-близко от колкото предполагаш:)
15.08.11
14:53
5х5 не ми харесва защото няма рамо,няма трапец и така..За това не съм я сложил де..
15.08.11
19:29
Добре,да речем,че ще сложим нещата,които липсват,просто може и да кача малко килограми,обаче тези 6 до 12 седмици няма да изпитвам ник’во удоволоствие от тренировките и от там психиката ми няма да е кой знае..Искам да кажа,че не ми се тренира само 3 пъти в седмицата по 30 мин..Обичам да стоя малко повече в залата и не само 3 пъти в седмицата..За това не знам за 5х5(пък и честно казано и за MAX-OT,ама там гледах,че има и 5дневен сплит :)
се едно. Изтрийте, моля!
Сори за спама, обърках се!
Мнението беше редактирано от LDoeN на 15.08.11 20:08.
Как 30 минути?
Аз когато тренирах по 5х5 едвам събирах тренировката в 1 час,със 3 минути почивка,ако почивах по 4-5 мин. час и 10-15 минути са вързани.И само не почвай с простотиите за кортизол след 1 час тренировка плс : )
Може да правиш кардио в почивните дни//
15.08.11
22:41
казано от Иван Манолов на 15.08.11, 20:40:
Как 30 минути?
Аз когато тренирах по 5х5 едвам събирах тренировката в 1 час,със 3 минути почивка,ако почивах по 4-5 мин. час и 10-15 минути са вързани.И само не почвай с простотиите за кортизол след 1 час тренировка плс : )Може да правиш кардио в почивните дни//
Ами щом е така,добре,може да се пусна,само имам някои проблеми ,че не всичко го разбирам..Щото гледам в едната тренировка била по-лека,другата по-тежка и какво точно има впредвид автора:
Асистиращи (нисък обем трицепс и преса)
Гледам,че повечето са увеличили кг-тата на упражненията с 10 :d Добре е тогава :D Рамо-трапец-корем и някоя серия за бицепс-трицепс кога мога да направя или няма да стане??
А за кортизолът не са простотии,ама пък не е и за 1 час тренировка..2,5-3 часа интензивна тренировка..
В сряда имаш раменна преса 5х5,можеш да пуснеш асистиращо специално за средно рамо ‘’разтваряне встрани’’ вместо асистиращо за бицаги/трицепси
Асистиращо значи упражнение което налага на тия мускули и ги тренираш в 3х8-10 принцип/
16.08.11
10:53
Ясно,ами как стоят нещата със загрявката ? И 5х5 всяка серия да я правя на максимума ли? Тоест ако мога да направя 4,5 повторения ,да се опитам 5 с помощ или не трябва да стигам до отказ ? И когато е по-лека тренировката гледам,че намалям с 10-15%,което означава,че правя повторения с тежест,която мога да направя примерно 8 ? Има ли значение как ще подредя силовите програми през годината ?
Зависи,загрявката може да влиза в самия протокол 5х5,т.е. ако правиш лег 5 повторения с 80 кг:
1серия 5х40 кг
2 серия 5х70 кг
и вече имаш 3х5х80 кг
Може и 2 отделни серии и да направиш 5х5 с 80 кг,аз правих със 3 за да събирам тренировката с по - малък времеви диапазон,освен това не ядях много и усещах , че не се възстановявам.
Хубаво е да не стигаш до отказ,но това си е до човек и според възможностите за възстановяване.Не прави форсирани,според мен са много преувечличена техника,само за зоб-нати :Д
Там където пише по - лек клек,т.е. сряда, ако понеделник правиш 5х5 със 100 кг клек,то сряда ще правиш със 20 кг по леко...т.е. 80кг (да се възстановиш)
Това за силовите програми не го разбрах?
Според мен може и да си караш по - разнообразно,например имаш 4 тренировки в седмицата,понеделник правиш горна част на тялото 5х5,т.е. лежанка 5х5,набирания с/без тежест 5х5,после раменна преса 5х5 и нещо асистиращо ако ти липсва,после правиш долна част с преоритет клек 5х5,нещо за задно бедро и прасец,после може тяга и т.н.
Както беше казал Петко К,важен е принципа и постоянство,както и много храна през този период,щото аз не ядях много докато правих 5х5 и не качих на лег-а и раменна,но на клек и тяга излетях,те повече ми вървят щото имам дълги ръце и това ме облагодетелства на тягата,а краката са ми силни и от там клека...
ЕДИТ:и все пак изчакаи другите какво ще кажат,това са моите размишления и мнение според резултатите ми от програмата и каквото съм чел във форума за нея.
Мнението беше редактирано от Vintage на 16.08.11 14:04.
16.08.11
14:04
казано от Иван Манолов на 16.08.11, 14:00:
Зависи,загрявката може да влиза в самия протокол 5х5,т.е. ако правиш лег 5 повторения с 80 кг:
1серия 5х40 кг
2 серия 5х70 кг
и вече имаш 3х5х80 кгМоже и 2 отделни серии и да направиш 5х5 с 80 кг,аз правих със 3 за да събирам тренировката с по - малък времеви диапазон,освен това не ядях много и усещах , че не се възстановявам.
Хубаво е да не стигаш до отказ,но това си е до човек и според възможностите за възстановяване.Не прави форсирани,според мен са много преувечличена техника,само за зоб-нати :Д
Там където пише по - лек клек,т.е. сряда, ако понеделник правиш 5х5 със 100 кг клек,то сряда ще правиш със 20 кг по леко...т.е. 80кг (да се възстановиш)Това за силовите програми не го разбрах?
Според мен може и да си караш по - разнообразно,например имаш 4 тренировки в седмицата,понеделник правиш горна част на тялото 5х5,т.е. лежанка 5х5,набирания с/без тежест 5х5,после раменна преса 5х5 и нещо асистиращо ако ти липсва,после правиш долна част с преоритет клек 5х5,нещо за задно бедро и прасец,после може тяга и т.н.
Както беше казал Петко К,важен е принципа и постоянство,както и много храна през този период,щото аз не ядях много докато правих 5х5 и не качих на лег-а и раменна,но на клек и тяга излетях,те повече ми вървят щото имам дълги ръце и това ме облагодетелства на тягата,а краката са ми силни и от там клека...
Еми добре,ще следвам програмата по образеца,няма да си позволявам волности :D Само няколко серии корем-трапец и задно рамо ще вкарам..