Добра ли е програмата за начинаещ

18.08.11
01:19

Здравейте! От един месец тренировки по тази програма не постигнах големи резултати, а и без това знам, че за такъв период от време по каквато и програма да тренирам няма да постигна желания ефект :).

Гърди - Вдигане на щанга от тилен лег - 1x10, 4x6
      Бутане на “Хамър” машина за горна част 3x8
Гръб -  Дърпане на скрипец с широк хват 3x6
      “Пуловър” с дъмбел напряко на лежанка 3x10
Рамо -  Разтваряне с дъмбели от стоеж 2x6
        Дърпане щанга до брадата 3x6
Трицепс - Разгъване с дъмбел в две ръце от полулег 4x6
Бицепс - Сгъване с дъмбели от полулег 4x6
Бедро - Разгъване на краката на лег преса 4x8
Корем - Повдигане на трупа, краката качени на опора под 90 градуса

Но проблема ми е, че тази програма започна да ми се струва “лека” вече и не се натоварвам толкова много от нея както в началото. Затова реших да добавя по няколко нови упражнения към всяка група мускули. Сега програмата ми е следната:

Гърди - Бутане на “Хамър” машина за горна част 3x8
              Флайс с дъмбели 3x8
              Избутване на дъмбели от наклонен лег 3x8 (замених “лежанката” с тези 2 упражнения - пречи ли?)
Гръб -  Дърпане на скрипец с широк хват 3x6
Рамо -  Разтваряне с дъмбели от стоеж 2x6
        Дърпане щанга до брадата 3x6
Трицепс - Разгъване с дъмбел в две ръце от полулег 4x6
          Скрипец 3x8 (тука започвам да усещам затруднения и не мога да правя изцяло сериите ако правя всички мускулни групи в  един ден)
          Френско разгъване 3x8
Бицепс - Сгъване с дъмбели от стоеж (моля ви, кажете каква е разликата между правене на упражнението от полулег и от стоеж, защото аз препочитам втория вариант) 4x6
          Сгъване с права щанга 3x8
          Скотово сгъване с права щанга 3x8
Корем - Коремни преси с тежест 2x12-20 - веднага след серия с тежест допълвам още 10 коремни преси без тежест
        Повдигане на краката от стенд 2x12
        Повдигане на трупа, краката качени на опора под 90 градуса 2x до отказ

Сега, имам 2 въпроса - Добри ли са тези упражнения, които съм решил да добавям за този етап. Другият по-важен въпрос, поради който написах и темата е - каква е разликата между тренирането на всички мускулни групи в един ден като се има предвид, че тренирам 3 пъти седмично и трениране на отделна мускулна група всеки ден. Сега искам да спомена, че наистина е по-изморяващо, когато правя всички мускулни групи в един ден и особено като добавих тези нови упражнения, затова бих искал да си разделя групите в отделни дни, а и така ми казаха, че било много по-добре и мога да правя много повече упражнения за съответната група. Така че мисля да сложа бицепс,гърди и корем в 1ви ден, гръб и трицепс 3ти ден, рамо и пак корем 5ти ден. Моля давайте съвети :)

Темата беше редактирана от Insane M на 18.08.11 01:22.

18.08.11
09:58

Ето ти един примерен вариант от мен , за трениране на цялото тяло 3 пъти в седмицата. Според мен изкарай още 2 месеца цялото тяло , да натрупаш малко стаж , да привикне тялото ти към тежестите , защото все още не си развил мускулите до това ниво , че да имат нужда от седмица почивка , пък и няма да можеш да ги натовариш качествено според мен. След тези 2 месеца можеш да минеш на някакъв двудневен сплит - примерно бутащи/дърпащи.

Гърди - повдигане на щанга от лег , повдигане на дъмбели от полулег
Гръб - гребане с щанга , скрипец
Рамо - раменни преси , разтваряне на ръце встрани
Трицепс - френско разгъване
Бицепс - сгъване с права щанга
Крака - клек с щанга

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1