18.08.11
19:20
Здравейте за днешната рецепта ще ни трябват:
- 200 гр пилешко месо(или повече,в зависимост от нуждите ви)
- 3 цели айца(в зависимост от нуждите ви по-малко или повече)
- Кашкавал нарязан на плочици или сотилети(тези сиренца,които слагат в сандвичите,но за предпочитане от някоя италианска марка,защото са по-качествени)
- Зехтин
- Подправки черен пипер и сол
- Можете също да добавите маслини и червен пипер
Приготвянето е елементарно:
-Нарежете пилешктото месо на ивички и го овкусете със зехтин и сол.Капнете няколко капки зехтин директно върху месотоа,а не в тигана,за да не започнем да пържим месото.След това сложете месото в тигана(тефлонов разбира се),запечете го от едната страна,докато видите как по краищатата е станало беличко,след това веднага го обърнете.Разположете ги така,че между месцата да има разтояние,след това чукнете 3-те яйца върху месцата и остана да запичатаме ястието,като наредим кашвала отгоре.Най-отгоре поръсете с черен пипер,след 1,2 минути сложите капак на тигана,за да се задуши всичко,да се съчетаят ароматите и всичко да стане по-крехко и ароматно.
Ако се чудите как да “изкарате” ястието от тигана цяло,а не да се разкъса на пърчета ето ви 2 начина.Сложете чиния върху тигана,с която да го покриете изцяло,с 1-та си ръка притиснете чинията,а с другата хванете дръжката на тигана и обърнете тигана с чинията,така че ястието да падне в чинията(чинията отива отдоло,тигана отгоре).Втория начин е просто да хванете тигана и с разтърсване да изсипите ястието в чинията : ) Бон Апети : )
19.08.11
13:01
#2
Прекрасна идея!И като съдържание си е направо рай за мускули!При първа възможност ще се развихря в кухнята ;) (дано отиде на добре...) жив и здрав колега!
19.08.11
13:40
#3
Няма защо,радвам се,че ви харесва идеята!Лесно се приготвя,а като се направи,както трябва,става едно вълшебство и се чудиш как с толкова елементарни неща,става такава вкусотия :)))