22.08.11
07:37
Здравейте. Имам едно питане относно тази риба. Може изцяло да заменя пилето с нея. Да речем ям по 2 риби на ден, което в готово състояние е 400г дневно, и никакво друго месо. Останалият протеин да се добива от яйца,протеин-пудра, извара, зеленчуци, ориз, овес. Става дума за ядене само на риба. Всичкото месо което ще приемам ще е скумрия при чистене/качване на мускулна маса. Просто при чистенето, количеството въглехидрати ще буде доста занижено.
Благодаря предварително.
22.08.11
07:38
Би ли пояснил къде е въпросителната, за да знаем на какво точно да отговорим? :)
“Имам едно питане относно тази риба. Може изцяло да заменя пилето с нея” Сиреч, спирам да ям пилешко месо и ям само риба. Това е въпросът. 2 риби на ден, което е горе долу 400г в готово състояние. Тоест, ще има ли негативи като загуба на мускулна маса.
Или е по добре да си ям пилето и да си кротувам.
Мнението беше редактирано от krupel на 22.08.11 07:46.
22.08.11
08:05
И аз предположих, че това е въпроса, но не беше много сигурно. :)
Та, по въпроса - аз лично не мога да се сетя причина, поради която да не можеш да замениш пилето с риба. Дори ще извлечеш голяма полза от количеството полинаситените мазнини като омега-3. Протеина в рибата е пълноценен. От 400гр. риба няма нещо, от което да предозираш.
Единственото, което може да се каже като минус са повечкото мазнини в менюто ти, но така или иначе 80% от тях са полезни... :)
Поздрави!
казано от Тихомир Велев на 22.08.11, 08:05:
И аз предположих, че това е въпроса, но не беше много сигурно. :)
Та, по въпроса - аз лично не мога да се сетя причина, поради която да не можеш да замениш пилето с риба. Дори ще извлечеш голяма полза от количеството полинаситените мазнини като омега-3. Протеина в рибата е пълноценен. От 400гр. риба няма нещо, от което да предозираш.
Единственото, което може да се каже като минус са повечкото мазнини в менюто ти, но така или иначе 80% от тях са полезни... :)
Поздрави!
Значи няма проблем, при добро пресмятане на калориите по време на чистене, да си хапвам 2 риби на ден ? Целта на тази смяна е чисто финансова. Колкото и странно да звучи рибата ми излиза по евтино от пилето. Взимам 2 плика риба ( всеки съдържа по 3 риби ), който ми стига за 3 дни. Цената е нещо от сорта на 8-9 лв за тези три дни, а нещата с пилешките гърди съвсем не стоят така. Сам се издържам, сам си готвя, и спестяването от сорта на 1-2 лв на ден е от жизнено важно значение за мен.
Поздрави Денислав
22.08.11
08:23
Давай смело! Щом е по време на чистене и смяташ да намалиш и въглехидратите, допълнителните полезни мазнини ще ти дойдат перфектно.
Отделно щом ти е по-изгодно финансово...пък и е важно за теб... :)
Единственото нещо, което ме притеснява е, да не натрупам излишни мазнини от нея, че като и гледам хранителните характеристики хич не са малко, защото мисля да я ям и по време на натрупване на мускулна маса.
22.08.11
09:20
Не мисля, че има място за такова притеснение. От 400гр. риба ти идват само около 70-80гр. мазнини, което дори и при 3000 калории дневно, представляват само 25% от калориите за деня. Това е напълно в границите на здравословния и балансиран режим.
Колко мазнини ще натрупаш зависи от много неща, като двете най-основни мисля, че са колко е голям калорийният излишък и каква е двигателната ти активност. От рибата не се притеснявай. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.08.11 09:20.