23.08.11
10:03
Здравейте.Вчера реших да вдигна тежестите на полулега с дъмбели и скочих от 35кг. на 40кг. При първата серия си направих 6 повторения без проблеми.При втората обаче, след 3-тото повтрения изкривих дясната ръка и зацепих.Пазещият ми помогна да я вдигна и продължих, пак направих 6 повторения.След това обаче, усетих остри болки в рамото, особенно при движение.Сега съм по-добре, при покой не ме боли, само когато мърдам ръката.Болките не са кой знае какво, но са гадни и понякога рамото ми пука.Когато го стягам най-много се усеща.Ето слагам снимка, в оцветената част най-много се усеща болката.Иначе се мажа с Allga San 2 пъти на ден и ме затопля доста.1 седмица ще съм вънка от всякакви тренировки и ще видя как ще се чувствам.Осъзнавам грешката си, по-нататъка няма да бързам с вдигането на тежестите и ще внимавам повече, защото още съм малък(на 15 съм) и организът ми не е укрепнал, контузиите само това дебнат.На лекар се чудя дали да ходя, вие как мислите?Дали е нещо сериозно?Аз предполагам щом мога да се движа, имам си същата сила, само където ме боли при движение, едва ли трябва сериозно лечение.Някой ако знае други методи, домашни компреси и други, да сподели.
Темата беше редактирана от Нежния на 23.08.11 10:19.
23.08.11
10:13
Аз мога само да те посъветвам три неща:
- сложи снимката, за която пишеш и кажи при кои движения на ръката те боли най-много.
- при остри контузии като твоята се слага лед и студени компреси, а не загряващи кремове и препарати.
- изчакая 2-3 дни без да натоваряваш рамото по никакъв начин. Ако до тогава не мине или поне не показва признаци, че ще мине, отиди на лекар.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.08.11 10:13.
Мерси.Ето, приложих снимката.Боли ме най-много, когато си изпъвам ръката назад, все едно да се протегна и да изпъна гръдния си кош напред.Иначе, когато повдигам ръката настрани не усещам болка.При бутане нагоре(все едно правя преси с дъмбели) боли, но не чак толкова.Същото е и с повдигане на ръцете напред.Като натискам мястото също ме боли, но не е подуто или зачервено.
Мнението беше редактирано от Нежния на 23.08.11 10:33.
Вместо снимки може да се ползват връзки (links) към google body за да описвате части от тялото.Примерно supraspinatus
Бързо възстановяване martinski.
Мнението беше редактирано от Digger на 23.08.11 12:22.