Hugger-mugger

Прескочи до:

16.03.18
18:43

Вчера
5 - 5.5ч ходене

Днес

Сутринта 20 мин против диастаза

Лицеви от колене 5x10
Гребане с ластик 2х30
Абдуктор троен ластик 2х50
Сгъване задна верига троен ластик 2х отказ на крак

Още двадесетина минути ресторативни.

—-

Имам въпрос относно орален прием на колаген (с цел възстановяване на съединителната тъкан, по-хубава кожа и тн). На много места пише, че е безсмислено, защото молекулата е огромна и така или иначе се разпада до аминокиселини в червата под действие на протеазите и др. ензими. Това ми звучи адекватно и логично.

Тогава има ли някакъв изобщо обоснован смисъл от орален прием на колаген, или всичко е 1000% маркетинг?

16.03.18
19:11

казано от Atom на 16.03.18, 18:43:

Имам въпрос относно орален прием на колаген (с цел възстановяване на съединителната тъкан, по-хубава кожа и тн). На много места пише, че е безсмислено, защото молекулата е огромна и така или иначе се разпада до аминокиселини в червата под действие на протеазите и др. ензими. Това ми звучи адекватно и логично.

Тогава има ли някакъв изобщо обоснован смисъл от орален прием на колаген, или всичко е 1000% маркетинг?

Няма особена полза от орален прием на колаген. По-скоро е добре да търсиш начини да помогнеш на синтеза му - MSM, витамин C, достатъчно белтъчини с подходящ аминокиселинен профил (т. е. не растителни).

16.03.18
19:17

Малко ще я оспамя колежката, за което се извинявам, ама има ли нещо специфично при избора на МСМ или какъв да е е ок?
Заглеждах някакви таблетки днес и затова питам...

16.03.18
19:20

казано от БПН на 16.03.18, 19:17:

Малко ще я оспамя колежката, за което се извинявам, ама има ли нещо специфично при избора на МСМ или какъв да е е ок?
Заглеждах някакви таблетки днес и затова питам...

Моята препоръка е да се взема на прах, разтворен в топла вода. Свиква се с вкуса.
Аз бих избягвала таблетките, заради “пълнителите” в тях.

Мнението беше редактирано от Margi на 16.03.18 20:12.

18.03.18
14:08

Благодаря ви за отзивите❗ 😊 Мсм имам (на прах от зоя.бг), но за момента е в чакащата листа на добавките, ще го почвам след време.

Вчера към 3ч. ходене, днес без. И двата дни ресторативни.

Натрупа ми се все пак някаква умора от седмица ежедневно ходене по много. Добре, че се сговни времето 😂

Снощи в един бар сервираха зелена бира и имаше метали - леприкони, усещам че скоро Св. Патрик ще е новия Хелоуин по линията на “стига сте почитали чужди празници, родоотстъпници такива” 😁
Това го казвам изцяло в кръга на шегата. Уточнявам, за да не тръгне някоя религиозно-патриотично-метафизична драма😀

21.03.18
18:48

Последните дни са малко #forever17… 💫
След няколко дни се връщам към нормалното ежедневие и БИ ТРЯБВАЛО да отчета тренировки 😚

23.03.18
15:18

Днес встъпително

Клекове с двете дванайски
Румънска тяга с едната
Плие с едната
Абдуктор троен ластик

Към 20 минутки анти диастаза.
Мисля да ги повторя пак привечер.

Един от любимите ми текстове

25.03.18
19:26

Зачетох малко за рибеното масло, излиза уж, че едва ли не има 4-5-6 марки, които са Ок, и едва ли не всичките се поръчват от чужбина (тук ги няма) и ежемесечният прием излиза стотина лева на човек.
Сега ще прочета още мааалко, и ще се окаже вероятно, че не е точно така и има и по-добър (достъпен на пазара и изгоден) вариант... 🙂
Цялата тази индустрия, както и козметичната, са за хора с много свободно време; до Коледа ще се ориентирам 😀

27.03.18
09:54

Това с рибеното масло е малко подвеждащо. Да, има  разлика в качеството при различните марки най-вече в три отношения:
1. Съдържание на EPA и DHA - винаги можеш да компенсираш с количество. Ако не искаш, можеш да погледнеш маслата от крил, които осигуряват повече Омега-3 от рибните, но са драстично по-скъпи.
2. Съдържание на живак и други тежки метали - много от рибата, от която се извлича рибеното масло, идва от замърсени райони и съответно съдържа големи количества токсични метали. Рибеното масло обаче е най-често двойно рафинирано и голямата част от тези метали е елиминирана в крайния продукт. Струва си да се притесняваш, само ако пиеш много рибено масло и в добавка ядеш много риба.
3. Окисление - тук вече не зависи от цената, може да се случи и при скъпите. Ако рибеното масло е окислено, ще има един тежък мирис на риба още щом отвориш опаковката и като го пиеш, после ще се оригваш на риба. Това е въпрос на температура и време на съхранение - ако попаднеш на такова, просто го изхвърли.

Та в общи линии не е толкова сложно. Трябват ти 2-3 грама Омега-3 на ден, които можеш да си осигуриш с 10 грама рибено масло от най-евтиното или колкото е нужно от по-скъпите “модели” в зависимост от съдържанието им на EPA+DHA. И не се подвеждай по растителните масла - при тях много малко от полиненаситените мастни киселини се превръщат в EPA или DHA - единствените две форми, които човешкото тяло може да използва.

27.03.18
16:47

Много благодаря, Боби.
Аз съм по принцип скептична към всичко и всички, и не бих купила каквото и да е, само защото някой с благ тон ми обяснява колко е невероятно (и как си струва парите) за разлика от отровните, токсикиращи (😄) варианти на други фирми 😄

Навсякъде вече е залято с много информация и много просветители, аман.

В този форум поне има няколко човека (твоето, на Сашо и още някои), чиито мнения страшно много ценя😊 Cheers.

————-
Вчера и днес
Клекове със собствено тегло
Напади
Коригиращите упражнения
И толкова...

29.03.18
12:43

Днес

Коригиращите
Глутеус мост
Клекове с гиричките
Напади с гиричките
Странични Напади с гиричките
Плие с пудовката

Сутринта пих най-после хубаво, ароматно кафе 😄 Първоначално - страхотно, вкусно, удовлетворяващо. После щях да се гътна, още се треса 😂😂😂 След повече от година и половина никакъв кофеин, бях забравила колко много ми влияе, леле мале 👼🏇☕

Освен това преживях още едно разочарование😀 Към 10ч,още свежо времето, не е напекло - стрийт фитнесът в парка свободен, броя на малките назгули наоколо - почти поносим. Щях да понаправя малко корем от вис, някакви хоризонтални набирания... Но се усетих, че нямам сутиен и ме хвана срам 😂 Не, че се разбира под суичъра.. Смотана работа.

Правя експеримент - коригиращите редовно, тренировки само без тежест или лека такава. Искам да видя дали ще има някаква разлика в усещането за фантомна (или не, кой знае) диастаза, което ме тормози.

Отивам да изпия 50 литра вода и да изчистя кофеина, че откачам 🙊

29.03.18
13:11

Силве, кофеинът се изчиства доста бавно от организма - за около осем часа намалява наполовина, ако не ме лъже паметта. Един от начините да ускориш процеса е да се натовариш физически, така че бягай обратно на лостовете - със или без сутиен. 🙂

29.03.18
16:47

Боби, речено-сторено 😄 Даже се барнАх по клин, да е ясно, че съм сериозна 😀
4 серии х10 повдигания от вис (изненадващо стабилно, коленете до гърди)
3 серии х20 хоризонтални набирания на много висок (за хор. набирания) дебел лост, но нямаше друг

Идеално беше, преодолях лекото стеснение за 5 секунди. Всички ме гледаха, защото малкият реши, че е много забавно да се мяткам по лоста и пищя радостно... Не е за интроверти тая работа с лостовете 😀 Здраве да е.

П. П. Оф, забравих да добавя, че правих и клекове, напади и клекове с пищящия.

Мнението беше редактирано от Atom на 29.03.18 16:51.

29.03.18
21:08

Свиква се с зяпането, няма какво да му го мислиш 🙂 А са те зяпали понеже си жена и по рядко има, да не кажа много рядко и си е нормално, с или без дете. Повечето деца/мъже по лостовете са пичове, особено ако не ходиш вечерно време, затова че забавлявай се.

02.04.18
15:59

Да ти кажа, точно на тази площадка ходят едни момичета на към 11-12-13 год., които са страшни машинки 🙂 Правят страхотни неща и изглеждат много, много натренирани.
—-
Няма много за отчитане, предимно коригиращите и със собствено тегло.
Не забелязвам никаква разлика в състоянието на “диастазата” (чак на себе си омръзнах със споменаването на тва нещо) и мисля още седмица да се “коригирам” и после да си тренирам, пък квото-такова.

Намалих храната като количество и спаднах 2-3 кг, добре се чувствам. Имаше една подпухналост, която изчезна - точно от каквото имах нужда.
Сутринта 50.6 кг.

И нещо градивно - правих пробно руски кулич. Освен, че е по-лесно (няколко десетки пъти) от обикновен козунак, се доближава много до вкуса и аромата. 
Страхотно тесто, направо дзен е да се работи с това нещо. Следващите дни ще пека в няколко варианта за Великден - с какаова паста и какао, с орехи, с бадеми и сушени плодове и всякакви комбинации от изброените.
Ето, ако някой друг се вдъхновява от такива неща 🙂 Аз слагам двойна (даже май тройна) доза лимонови корички (от домашни лимони).

Тук

Мнението беше редактирано от Atom на 02.04.18 16:00.

05.04.18
16:10

Вчера

Клек с пудовката
Плие
Сгъване задно бедро с ластик
Абдуктор с ластик
Раменни преси с гиричките

Бързах  и беше добре с това темпо.
Режимът с намалените калории все още ме държи в еуфория, много добре се чувствам.... Само дето една бира ме събаря вечер #глад 😄

Форумът се е напълнил със същите циклофреници и невротици, които гледам да избягвам, но са навсякъде. Пускам сълза, ще го преживея 😓👼🏄🏄🏄

09.04.18
18:57

Последните дни и без коригиращи, заради пътуване и по-точно заради моята трагична (само)организация.
Не може вече  да се тръгне на път с два чифта бански и киндъл, 50000 неща за взимане и още толкова забравих... Мястото изолирано, цял ден докато дойде свястната храна - въглехидрати и то малко. Та ми беше и зле с гадене и треперене. Както и да е, другият път като се ходи някъде - кутия пържоли задължително, че не се знае 🙂

Днес кратко и приятно

Румънска тяга с пудовка - 10@20, 3х10@32
Плие @32 - 3х7
Напади с лост 10кг пред гърди - 3х10 на крак
Лежанка - 20@10, 10@15, 2х10@20
Колене към лакти на халки

10.04.18
10:09

казано от Atom на 05.04.18, 16:10:

Вчера

Форумът се е напълнил със същите циклофреници и невротици, които гледам да избягвам, но са навсякъде. Пускам сълза, ще го преживея 😓👼🏄🏄🏄

Забравяш дървените философи, комлексари и неграмотници 😄

10.04.18
10:09

казано от Блажка на 10.04.18, 10:09:

казано от Atom на 05.04.18, 16:10:

Вчера

Забравяш дървените философи, комлексари и неграмотници 😄

Тия не сме отсега тук. 🙂

10.04.18
18:10

Боби отговори най-добре 😊

Днес коригиращите и няколко часа много бързо и изнервено ходене.

Сега разтягане...и бира.

Обичам април 💆🏄🍻

11.04.18
17:00

Днес

Няколко часа ходене.
Клек СТ - 5х10
Напади СТ - 5х10 на крак
Румънска тяга@2х12 - 5х10
Тръстър атг едностранно @12 - х10, х7, х5 на страна

Довечера коригиращи евентуално.

Бях си поръчала къси панталонки с коргита, дойдоха и тренирах с тях. Който ме познава, знае какво значи това за мен 😄 #bigday

И ми става идеално сетче с потника с корги и вино, който Мила ми подари.
Мила ми липсва в ббтийм 🙂

11.04.18
17:13

Ооо, може ли снимка на панталонките? 😄 И инфо откъде си ги поръчала? 🙂 Супер е, че си ги сефтосала бързо с тренировка. 🙂

Мнението беше редактирано от Диляна на 11.04.18 17:14.

11.04.18
17:35

Разбира се, ето ги

Води се пижама 😄 но става перфектно за домашна тренировка 😄😄😄

12.04.18
18:24

Днес много динамично

Доста ходене (бързо) преди обед
Плие 100 бр с 12ката
Глутеус мост на един крак - по70 броя
Коригиращите

После имах муза и правих домашен слънцезащитен крем с фактор над 20 някъде.

И после правих торта - в движение осъзнавах, че нямам разни ключови съставки и направих блатовете без яйца. Първоначалната идея беше за бяла кокосова торта (имах да оползотворявам едно гъсто кокосово мляко), но се получи голямо мазало 😄😄😄
Накрая от импровизации изпаднах в berserk и намятах всичко, което видях.
Та стана много безидейна, но супер лека и вкусна  😊

Междинен пълнеж, отгоре и разрез 🙂

Мнението беше редактирано от Atom на 13.04.18 16:26.

14.04.18
14:59

Днес и вчера извън комфортната зона (в нетренировъчен смисъл), с много ходене.

Днес
Лицеви опори на ниска маса
Клек ст
Повдигане за корем от вис на халки
Тръстър с лост

Няколко серии по колкото мога.

Малкият няма достъп до телефони, телевизори и таблети (много ясно), та му е много интересно в този кратък миг 😀

15.04.18
14:58

Днес

Напади @20кг лост пред гърди -  3х7, 1х6 на крак
ИзхвърлянеТО от клек @10кг диск - 4х4
Гребане с щанга - 10@20, 3х6@30

Отделно през деня
Лицеви на ниска маса
Клек ст

Ами за толкова имах време. Поне сложих почти не-смешни (за мен) тежести. Довечера корекривни.

Нещо съм се отчаяла. Разстоянието между правите коремни мускули не е голямо да му се невиди, около 1см над пъпа някъде. Но при определени движения изпъква напред една подутина, по дължина 😒😵 Не изглежда като херния. Имам снимка, но пък на нея изглежда супер зле положението 😄 и ще я спестя. Щото наживо не е чак така.

Засилих се да пиша на Ваня Висарионова, но видях, че работи с Маги Пашова 😪 която ми е, да кажем, неприятна и там пари няма да дам.

Мисля да си почвам пак пудовки и такива тренировки, които ме карат да се чувствам добре. Пък после ще посетя читав специалист с медицинско образование....ако има нужда.

#мрънканье

15.04.18
16:34

Ще си позволя да изкажа лично впечатление: Ваня Висаринова беше дошла веднъж на йога при мен. Без да знам коя е и с какво се занимава. Знаех само че се занимава с някакви бягания. Честно казано, двигателната и култура беше като на хванат от улицата случаен човек. Когато разбрах че се занимава с коригиране на други хора...ми...тъжно ми стана.

17.04.18
15:38

Мнението ти ми е от доста голяма полза, Марги ☺ Има много малко имена, които уж са адекватни специалисти в областта. Бях се спряла на Ваня, защото ми беше единственото познато - първите ми пудовки ги взех от Юри, една колежка ходи при Ваня на тренировки.

Но със сигурност няма да ида при нея заради другата госпожа.. Явно ситуацията е търкулнало си гърнето, намерило си похлупака.

Днес плажен бодибилдинг, много яко 😀

Сгъване за бицепс @2х4 - 5х10
Раменни преси @2х4 - 5х10
Гребане - 10@2х4, 3х8@2х12
Разтваряне встрани @2х4 - 4х7
Бързи полу-балетне клекчета @2х4 - 4х20

Бързо ходене около час и нещо.

Корективните също се получиха добре.

Бях до работата за профилактичните прегледи. Резултатите тоя път няма да можем да си ги видим онлайн, трябва да чакаме пликче след месец...
Имаше екг, ехограф, невролог..
62 пулс, 90/60 кръвно, всичко точно.

17.04.18
16:05

Не съм ходила лично при Юри, но за него съм чувала само хубави отзиви.
Не знам нищо за Ваня - съдя по нейните лични двигателни умения, които за мен са критерий.
Иначе, ако те вълнува по повод на диастаза, мога да ти дам контакти на една колежка - Айенгар йога преподавателка, която знам че се занимаваше по-задълбочено с проблема.

18.04.18
17:47

Днес

Ходене няколко часа

Глутеус мост - 3х20
Гл мост на един крак - 3х10 на крак
Клек с пудовки - 4х7@2х12
Напад с пудовка - 4х7@12 на крак

Снимах клека, за да видя дали няма да изскочи някое черво 😄 Юпиии, не изскочи 😀 Качвам го и тук, ако нещо не е наред по техниката, може някой да ми каже евентуално 😊

И една хранителна хмммм да кажем ситуация  😀 За два дни видях сметката на 15 задушени патешки бутчета (всяко с горна и долна част)  😶 Уникални бяха!!  😍 Имаше и друга храна де. Даже освен всичко останало - и две кутии джънк чеснов сос за дюнери, който ми донесоха от Пловдив.

20.04.18
14:31

Днес

Гребане @2х12 - 5х10
Стойка на ръце на стена, с пружиниране - 3х
Обръщане + преса@12 - 3х5 на ръка

Малко ротации с ластика.
И коригиращи ще правя по-късно.

Нещо видях зор със стойките и обръщането. Не много де, но със сигурност повече, отколкото предполагат няколко мижави движения набързо.

През 3-4 дни правя торта... И това добавям към движението😀

Мнението беше редактирано от Atom на 20.04.18 14:31.

21.04.18
14:33

😁

Т. Тодорова

21.04.18
15:05

Това бях аз днес. 😂Питай преди да ме показваш!

21.04.18
15:18

Принципно не съм голяма фенка на творчеството на господина (с няколко изключения), но с възрастта - и с тези снимки - ми става все по-симпатичен 😀

Ето още една от същата (ти) серия 💪

Мнението беше редактирано от Atom на 21.04.18 17:32.

Т. Тодорова

21.04.18
15:24

Аз винаги много съм го харесвала. 🙂

А серията (ми) е убиец, 1:1 🐽😂

Спам-тири-ри-рам.. извини ме 🙂

21.04.18
17:31

Днес

Тяга - 10@32, 3х5@50
Изхвърляне от клек @10 диск - 4х3
Степъп @20 кг щанга (като за преден клек) - 4х10 на крак
Обърната лег преса - 1х61

Събудих се с леко сковани раменца, но нищо фатално.

Ще ми се да включа нещо за предно бедро,което добре да се усеща. Приемам предложения ☺

21.04.18
17:59

казано от Atom на 21.04.18, 17:31:

Ще ми се да включа нещо за предно бедро,което добре да се усеща. Приемам предложения ☺

Клек?

напади и клек

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 21.04.18 18:10.

21.04.18
18:57

И клек и напади имам в почти всяка тренировка, но в кардио вариант (с пудовки или собствено тегло). Явно ще трябва да натисна  на клек с щанга, което може да се случи само уикенда. Но пак е нещо 😊

23.04.18
17:36

Днес трябваше да тренирам, стоях полугладна сума ти време (докато дойде моментът за тренировка...) и накрая реших да сложа малко бира на баницата.. Отворих кенчето и до там с тренировката 😀
Общо взето към 14ч се прибрах от ходене навън, почнах да готвя две неща - едното се прецака и сготвих трето... Малкият ми вися на крака и досаждаше... И после идва бирата и така 😂

П. П. Всъщност си обикаляше кротко, яде банан и май някаква люспа чесън намери (пресен!)... Но нали уж мамите били много заети, трудно било, един ден се равнявал на 20 дни на работа... Викам ще мине пред обществото тва оправдание 😂😂😂

#охстигаглупости

П. П 2 Успях леко да се размърдам.
Клек @2х12 - 7х5
Румънска тяга@2х12 - 7х10

Мнението беше редактирано от Atom на 23.04.18 20:25.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1