Hugger-mugger

Прескочи до:

24.08.11
19:05

Познаваме се с разни чудесни хора от форума :) Иначе, казвам се Силвия, на 25 години.

На мястото на стария ми дневник, който по вътрешно мое усещане замина в архивите на бб-тийм, отварям тази темичка. Ще си вписвам тук (по-скоро ежеседмично, отколкото ежедневно) интересни тренировки и подобни спортни дейности.
Убедила съм се, че е полезно, много полезно :)

Мислила съм си какво ме кара да спортувам - със сигурност не е някаква сериозна амбиция, защото търся здраве, приличен външен вид и удоволствие. Искам да съм по-скоро издръжлива и гъвкава, отколкото силна. Да кажем, че тренировките ме научават да съм по-адаптивна, генерално.

Имам известни здравословни проблеми, които вече са ясни (след голямо чудене и качени килограми) и подлежат на разрешаване :)

Истината е, че не обичам да се претоварвам (т.е. често съм мързелива и се пестя) :) Ям всичко (е може би без охлюви и октоподи :D), като предпочитам чисто прясно месо, зеленчуци, плодове, яйца, овес и бира :D

Темата беше редактирана от Atom на 01.05.12 21:25.

24.08.11
19:08

Добре дошла отново, Атомчееек :D И да знаеш, че октоподът все пак е прекрасно вкусен ... поне аз обожавам, а обичам и тия маринованите октоподчета :D

24.08.11
19:10

Радвам се че се завърна :) Отново ще те следя ;)

24.08.11
19:35

Честито завръщане с нов и надявам се успешен/лъчезарен дневник :)
Това за бирата ме израдва :D (не , че поощрявам (wait) ) , ама ‘що не би яла октопод...бейби октопод?!? :D
Поздрави :)

24.08.11
19:49

Новият аватар е “kick ass” !!!

24.08.11
19:58

Интересно :)

24.08.11
21:39

Атом, и от мен едно поздравление :) липсваха ми уникалните ти храни и рецепти :)

Успех :)

П.С. и аз съм от феновете на октопода :D

25.08.11
08:41

Силвееееееее (hug)

казано от Atom на 24.08.11, 19:05:

Ще си вписвам тук (по-скоро ежеседмично, отколкото ежедневно) интересни тренировки и подобни спортни дейности.

Ако знаеш как потривам ръце доволно. Може и да си крадвам по нещичко - все пак идва есента ;)

ПоЗдравииииии :*

25.08.11
10:02

Welcome back :)

Както виждаш липсваше на всички :* Много успехи и успешно лечение и отсраняване на проблема :)

25.08.11
10:07

О, Силве, много секси... пудовка ;) Радвам се, че пак ще пръскаш позитиви из форума (:
Идеята за ежеседмичното вписване ми допада :)
Чести и удовлетворяващи тренировки ти желая!

25.08.11
21:06

Вие сте положителни и мили, не аз :) Само ме смущавате тука и не знам как да ви отговоря :)

Пудовката е 12 кг, от суинговете имам мускулна треска на еректорите и на някакви мускулчета малко под тях. Последните 2-3 дни обаче не тренирам, а лошото е, че не ям и че не спя достатъчно, ама така се случи - изключение е.

Мнението беше редактирано от Atom на 25.08.11 21:07.

26.08.11
18:06

Честито ново начало! Ще следя с интерес емоционалните и физическите ти  трансформации. Успех!

28.08.11
19:38

За изминалите 7-8 дни :

1. 40 км с колелото, по асфалт (с по 1 кг на глезените), монотонно  (анатема, а )

2. С 12 кг пудовка, едно леко “комплексче”

3 кръга:
30х мъртва тяга
20х суинг
10х тръстър

Преди това изморителна загрявка (ротации в стави, лицеви опори на колене, ходещи напади)
След това малко упражнения с ластик

3. Тренировка на открито с Юли и групата в София
Пак научих нови неща :) За жалост кръвното ми беше се сринало (на моменти тотално ми изчезваше слухът), ама се бутах там - да пробвам разни работи :)

4. Лежерна разходка на Витоша (F) (beer)

29.08.11
21:40

Резултатът от точка 4 от предния пост - изгорели бузки и ръце :) Днес ми беше  натоварен ден, 14 часа на работа и задачи - добре че си носих кутийка с пържолки :)

29.08.11
22:16

казано от Atom на 28.08.11, 19:38:

1. 40 км с колелото, по асфалт (с по 1 кг на глезените), монотонно  (анатема, а )

За монотонното няма нищо лошо, но няма нужда от допълнителна тежест на глезените.
Честит нов дневник (sun)

30.08.11
13:44

От смисли не разбирам много честно казано, май наистина няма... :) Обаче е много приятно, най-малкото защото ми е топло и стабилно на глезените :D

И се чувствам като Рамбо (sun)

04.09.11
00:17

Тези дни няма особено тренировки... то и време за сън и почивка няма достатъчно. Ходя доста пеша, а като случайно се намирам вкъщи - лицеви опори на колене (по 80), пистолети (по 3-4 успешни, другите ги броя за непълни), стойка на ръце и разтяжки.

Днес пък успях да направя прословутия “лотос” - но само исках да пробвам дали мога, не съм влагала някакъв замисъл. Изненадах се приятно :)

Мнението беше редактирано от Atom на 04.09.11 00:28.

04.09.11
21:56

Открих лостове в едно близко паркче - понабрах се десетина пъти (тука има кавички, защото ръцете ми не са прави, ами под ъгъл около 120 градуса да кажем), правих стойки по дърветата, пробвах кофички - без да пускам много до долу.
Утре ще разуча повече, че в тъмното не успях да разгледам.

набирането в пълен обхват на фиксиран лост е един от най-бързите начини да посетиш лекарския кабинет и то с много малък успех. за това ти желая повече успех.

05.09.11
10:41

А какво значи набиране с пълен обхват? Звучи ми като нещо, което (все още) не мога да правя :)

То и затова като говоря за набирания, винаги подчертавам, че са ми скалирани и то доста :) Търся си ниски лостчета, подскачам понякога почти догоре, правя негативни и тн :) Харесва ми движението, въпреки че имам сили реално само за около 1/3 от него :D

Тоя успех дето ми го пожела.. не го схванах. Прозвуча ми фаталистично някакси :) Все пак, мерси за включването - обмислям казаното. Между другото, като гледам часа на поста - и безсънието може да е път към лекарски кабинет, но успех няма да ти пожелавам ;), защото от това, което пишеш из форума - си ми симпатичен :)

———————-
И да използвам поста - днес в парка около 2 км. крос. После малко на лоста повисях - като се отпусна изцяло, имам чувството, че тежа между 800 и 834 кг :D Така че се преместих на едно ниско лостче и се понабрах 11 пъти (след всяко повторение почивка) със свити в лактите ръце.
Другото - по 5 пистолета на крак, като с десния се получаваха, но левият спеше днес и там ми помагаха с изправянето.
20 лицеви опори с ръце на пейка. Малко л-сит със свити крака. И май това беше.

06.09.11
19:56

Хубава загрявка (може би 10 мин)

2х15 суинг @12кг
2х10 гоблет клек @12кг
Преден планк 2.35

3х15 суинг @12кг
3х10 гоблет клек @12кг
Преден планк 1.35

Бедрено сгъване с шв. топка 3х15
Бедрено разгъване с шв. топка 3х5 (много like :) )
После сложих по 1кг на глезените - 5 упр. по 10 повторения на крак “изолиращи” за крака (абе тип “ханш” :D)

1х15 суинг @12кг
1х10 гоблет клек @12кг
Преден планк 1.40

Вакуумки :), стречинг

Edit: Я да напиша и малко храна, че скоро не съм писала.
За деня: 200 гр. задушени картофи с шунка, 1 филийка черен хляб, 1 кюфтенце, 2 пил. бутчета със сос от топено сирене, кис. краставички и гъби, домат, черен шоколад (15гр. примерно), бира

Мнението беше редактирано от Atom на 06.09.11 20:17.

09.09.11
20:10

Докато се сготви вечерята малко раздвижване:

30 лицеви пооочти стриктни (в серии по 3 (wasntme) )
30 лицеви (трицепсови, в серии по 5) - тук на колене, не мога иначе
Страничен планк - 3х 1мин. 20 сек. на страна.
Преден планк - 3х 1 мин (започвах всеки път с идеята да пробвам макс. време, но ми беше адски досадно и спирах)

Правих ставане на един крак, напади и отпади - но не броях.

Гледах из другите дневници клипчета - хората правят пистолетите със свит в коляното крак. Аз винаги съм се старала да остава абсолютно прав... Днес не ми се получиха де.

Ставите ми пукат ужасно много - взех си желатин, понеже не ми се пият никакви хапченца, било то и витамини или рибено масло.

Даже си желирах чаша бяло вино с малко мед и ... не е лошо :)

09.09.11
20:24

казано от Atom на 09.09.11, 20:10:

Гледах из другите дневници клипчета - хората правят пистолетите със свит в коляното крак. Аз винаги съм се старала да остава абсолютно прав... Днес не ми се получиха де.
Ставите ми пукат ужасно много - взех си желатин, понеже не ми се пият никакви хапченца, било то и витамини или рибено масло.

На мен пък пистолетите не ми се получават нито със свит, нито с прав крак :D Всъщност преди месеци спрях и да се опитвам, тъй като открих, че доста ми прецакват коленете.
Сигурна ли си, че желатина е най-добрия вариант за ставите? Аз лично бих предпочела ленено масло. :)

09.09.11
20:34

Желатина при мен работеше идеално...по-евтиния вариант от ленено масло...в комбинация с Омега 3 е идеално...
101% съгласен с Маргаритка за болката в коленете от пистолетите...
И айде сега...не искаш да пиеш хапчета...и ти ли си от тия натуралните атлети, дето даже и вит Ц не взимат, защото е химия...
Рибеното масло е нещо, което аз от 3 години не съм спирал...

09.09.11
20:35

При пистолетите отбелязах някакъв прогрес напоследък - не че е нещо забележително, но в сравнение с преди - бива. Обаче не всеки ден ми е ден :D Обаче - да, забелязвам после припуквания и нестабилност в коленете...

А желатин и желирани неща много обичам :) За ленено масло не се бях сетила - по принцип ям салатите с ленено олио, но може да си взема и масло да си пия :) Мерси, Марги :) Не ща да пукам :D

Опс, към Славко - просто напоследък ми е такова анти-добавково настроението. Изпитвам досада към капсулки... Предполагам, че ще мине. Нищо против нямам витамини (макар и леко напоследък да четох разни статии и може и скоро да ми се промие мозъка и да имам против), рибено масло, билки... :)

Мнението беше редактирано от Atom на 09.09.11 20:38.

10.09.11
16:43

Ето какво измислих относно “добавките” - Cod liver oil и Derma vits на NOW (трябва да допивам опаковките), 1-2 блистера Б-комплекс, пробиотици и зареждане с пакетчета желатин.

40 мин. разтягане, вакуумки, планкове, изометрии и неща, на които не им знам имената - от mobilitywod гледах някои. Чувствам се по-добре :)
П.П. Преден планк - 3.15, можеше още 10 сек.

10.09.11
23:01

Mobilitywod RULZZZZZZ!!!!

12.09.11
21:46

11/09

Третият ден от разтегателно-мобилния анти-пукащ цикъл, като включих и едни 15 мин. кардио: тичане до паркчето, там набързо 1 - 1.2 км и после 15х1 набирания със свити лакти на ниско лостче. Малко Л-сит с опит за прави крака, без особен успех.

Храна: 100 гр. печено свинско, 1 долно пил. бутче, печен картоф, почти цяло парче “Гараш” и 1 банан

12/09

Днес се сдобих най-сетне с ръкавички (с РОЗОВО!) - via Moonray :) Може никът да е лунен, ама тя ми беше като слънце в деня :)

Сутринта започна с малко разтягане, 100 клека и 2х5 трицепсови лицеви на колене.

Следобед тренировка с Юли на открито:
Предизвикателството на Вик за 20:58 /Ходещи напади, на всеки 30 секунди 3 лицеви на колене/

Честно казано, много се пестях, защото се бях уплашила, че ще се скапя на 1/4 от разстоянието: определено не си знам нито слабостите, нито възможностите. Ще го правя пак, мога доста по-бързо и не се уморих тоя път задоволително.

После поскачахме на въже, опити за набиране и изометрия, суингове, пообръщах гума и срамежливо пипнах халките :D

Храна: Долно пил. бутче с много малко ориз, 70-80 гр. луканка, 2 яйца, 50 гр. овес, 1 корни.

13.09.11
17:30

Ужасен вторник, направо като два вторника един след друг.

Храна:
150 гр. маслини, 150 гр. свинско, 3 пълнозърнести филийки; бира.
2 яйца, луканка; бира

Over and out.

Мнението беше редактирано от Atom на 14.09.11 07:31.

Супер храна, Атомче! :) Като прочетох ми се дояде, съвсем сериозно! :) (sun)
Поздрави и успехи много и все повече!

Усмихни сеее ;)

Мнението беше редактирано от Рени Николова на 13.09.11 17:33.

14.09.11
17:49

Мерси, Рени :) Храната не знам дали е хубава - пиша я, защото тия дни е страшно малко и искам да си проследя организма колко време ще кара така щастливо на полу-фотосинтеза :)

Днес набързо (да пробвам новите стойки за лицеви опори) за тонус:

Лицеви опори (на колене, на стойки):
1х10
8х5
В почивките между серийките: х10 въздушни клека и кратичко разтягане.

По 2 мин. на страна страничен лакътен планк (на лявата страна малко се озорих, но и двата пъти не беше до отказ :) )
По 50 напада на крак.
Л-сит с прави крака на стойките - 3х до отказ
10х1 набиране с отскок /подхват/
10х до отказ висене на лоста, широк надхват
Вакуумки и разтягане

Храна:
150 гр. печен свински джолан, 1 яйце, 50 гр. сирене, 100 гр. задушени картофи, 3 пълнозърнести филийки, 15 гр. шоколад, 200 гр. малини; коняк

Мнението беше редактирано от Atom на 15.09.11 06:58.

14.09.11
17:55

Вакуумките при пълно издишане ли ги правиш, и по колко време горе-долу ги задържаш? Аз отскоро ги включих в йога практиката си, обаче повече от 7-8 секунди не мога да ги задържа.
А от стоеж ли ги правиш?
Много въпроси...хихи

14.09.11
18:04

Ето това е моят вариант, Марги :)
Честно казано не съм засичала колко време задържам, понеже гледам да не мисля за нищо като ги правя... Много интересно “упражнение”, направо урок по анатомия :)

п.п. Даже понякога имам чувството, че ми отпуска насъбрано в долната част на гръбнака напрежение... Пълен релакс :)

Мнението беше редактирано от Atom на 14.09.11 18:10.

14.09.11
18:17

Аз ги правя от стоеж. Най-много успявам да “вакуумирам” корема така. Понякога и от седеж :)
Инрересно е, да, и най-вече вътрешните органи извличат полза от него.

14.09.11
18:19

Амм да (giggle) докато си пишем тука и аз поизпробвах другите варианти :D Честно казано изобщо бях забравила, че такива съществуват... мерси за полезното припомняне :)

16.09.11
20:55

15/09

Почивка

16/09

Загрявка (ротации в стави, фрог стенд, сгъвания и разгъвания на швейцарска топка 8-), ренедатско гребане без тежест)

5х10 суинг @12 кг

2х10 на крак напада @12 кг

5,3,3 лицеви опори (със старание да са максимално стриктни)

10,10,8 лицеви опори на колене

2х10 на крак напади @12 кг

5х10 суинг @12 кг

И от време на време по 1 набиране с отскок. Суинговете днес като че ли се получиха както трябва... или поне доста близо до “както трябва”. 

П.П. Заквасена сметана с домашно желе от къпини и ягоди 8-)

17.09.11
18:42

17/09

1600 m. тичане /прилично за мен темпо/
Спринтове по стълби: 7х60 бр. (нагоре през 1 стъпало, надолу си стъпвах на всяко)
5х кратки спринтчета /измъчени/

3 кръга:
Плие @12кг
10 бр. гоблет клек @12кг

2х 1 мин. преден планк @12 кг

Разтягане

П.П. Бях качила обща снимка на мен и Роза (пудовката) в галерията, ама я махнах след приятелска забележка, че е тъмна, размазана, отрязана, безидейна и тн :D

Мнението беше редактирано от Atom на 17.09.11 21:26.

Поздравявам Силвето за първата рецепта, която тя публикува като автор на BB-Team. Както си я познаваме, може само да очакваме магията, с която ще озари раздела ни с рецепти.

казано от Atom на 17.09.11, 18:42:

П.П. Бях качила обща снимка на мен и Роза (пудовката) в галерията, ама я махнах след приятелска забележка, че е тъмна, размазана, отрязана, безидейна и тн :D

а коя снимка качи на нейно място?

17.09.11
23:10

Имал съм възможност да пробвам точно тази рецепта и мога да кажа само: едно от най-вкусните неща, които някога съм ял!!!
Изключително много ми допадат рецептите понеже са лесни за приготвяне и същевременно стават зверски вкусни.

17.09.11
23:20

П.П. Бях качила обща снимка на мен и Роза (пудовката) в галерията, ама я махнах след приятелска забележка, че е тъмна, размазана, отрязана, безидейна и тн

На мен ми хареса :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1