Hugger-mugger

Прескочи до:

18.09.11
16:40

Благодаря за хубавите думи (sun) От мен старание ще има, от вас искам И критика, когато е нужна де :)

Заслужавам критика и заради вчера, защото си знаех, че планк с пудовка върху д-то е много, много лоша идея, но не се стърпях :D Е, сега ме боли кръста .. не е нещо фатално де. Ще се пробвам с 20 ... и с 25 кг диск. И с 30, и тн. ... :)

18/09

5х20 гоблет клек @12 кг
5х10 суинг @12 кг
3х10 повдигане на пудовка над глава (?)

Интервално (20 сек. работа:10 сек. почивка) тичане на място high knees @2кг (по кило на глезен)

3 кръга:
Страничен планк (на лакът) @3,4 кг в другата ръка (вдигната нагоре) - по 1мин.15-1мин.30сек. на страна - boring :D
Страничен планк (на лакът) @5,4 кг в другата ръка (вдигната нагоре) - по 40-50 сек.  на страна

Abwheel (на колене) - 10, 5, 5 /не спусках до много ниско/

Ходих да гледам Европейското по гребане в Пловдив... Хубав спорт :)

Aaa да, относно снимката - мястото остана вакантно. Надявам се скоро да кача някоя със стойка на 1 ръка :) А в другата - коктейл с чадърче :D

20.09.11
17:50

19/09
40 мин. упражнения с ластик и тежести на глезените
Час и нещо с колелото, с няколко спирки за стойка на ръце на разни подходящи дървета.

20/09
Тренировка с Мак Сим - много, много зареждаща и приятна. Клекове и напади с бг торба, военна преса, повдигане на щанга от лег, планк с 15кг, обръщане, коремни преси... and I’m feeling good :) :)

Периодът на липса на апетит, който ме хваща периодично откакто се помня, и този път отмина тихичко и всичко е наред (днес например - яйца, овес, 1/2 печено пиле, маслини ...).Тъй че няма да се занимавам с описване на храна.

20.09.11
21:28

Eeee надушихте къде е истината в Пловдив:)))

Зареждаща а...а за мен защо все разреждащи ми правеше...:)))

20.09.11
22:07

Ааа, аз доста се изморих!! Което си беше прекрасно и зареждащо :)

20.09.11
22:11

Да беше дошла да гледаш мен...:)
Зареждаща е мисълта, че все някога ще свърши...
Ама като гледам Сашо и с теб не се е церемонил:)

21.09.11
12:16

С никой не се церемоня ;)
Като Абаджията :D
Атомчето е доста упорито и издръжливо !

21.09.11
18:52

Ей, пак похвала :) (sun) Мерси, Мак Сим, днес правих малко от тия забавни обръщания, които ми показа - само че нямам диск, та с по-леки гири... и пробвах и с една ръка :) (щото гирите наистина са леки...)

Днес:
P90X 04 - Yoga X - thanks to Diddlina :) Нямах спокойствието и настроението да направя цялата йога, но се поразтегнах добре :)
... и малко обръщания с гири (опитах и с пудовката, на третото повторение ... fail)

Мнението беше редактирано от Atom на 21.09.11 20:10.

23.09.11
17:39

22/09

Разходка с колелото, почивка

Лицеви опори - 5,5,3 /колкото мога стриктни/
Обръщането на Мак Сим - 2х10 @3,4 кг на ръка; 5х1 @12 кг (не ги пиша като 5 бр. в серия, защото след всяко повторение си почивах по няколко секунди)
Лицеви опори - 5,5,3
Обръщането на Мак Сим - 5х1 @12 кг
Суинг @12 кг 50 бр. за време - 1:52
Гребане с пудовка - 2х10 с две ръце, 1х10 с 1 ръка

В последствие, разхвърляно измежду опити за интелектуален труд:

Суинг 5х20
Тръстър 2х10
Суинг с 1 ръка 3х10
Напади (с по 1кг на глезените, с изпънати ръце с гирички) 4х10 на крак

И много храна, логично.

П.П. Нали не съм много наясно с имената на упражненията... и с термините - та май тва дето го пиша “обръщане” всъщност е изхвърляне упс. Ще направя клип при възможност.

23/09

Сутринта рано набързичко:

Сгъване с швейцарска топка  3х10
Разгъване с швейцарска топка - 3х5
Планк на 1 крак, че и повдигнат на ок. 40 см.

3 кръга:
10 въздушни клека
10 клека @12 кг пудовка

Планкове пак като горните
Разгъване с шв. топка 3х5
Сгъване с шв. топка 3х10

;)

Мнението беше редактирано от Atom на 25.09.11 11:37.

24.09.11
16:02

Днес пълна почивка.

Храната е прилична и вкусна - като няма тренировка, поне нея да опиша :)

Обед: Св. пържолки на скара ~150 гр., маслини, домашна лютеница, филийка хляб
Следобед: Лъжичка чиа, лъжица овесени ядки, лъжица суров слънчоглед - разбъркани в купа с доста мед и 2 настъргани домашни ябълки и канела
Довечера: Св. пържоли на скара ~150-200 гр, кашкавал, печени чушки

+4 слаби кафенца, вода с лимон, чай

От вторник-сряда почвам Cytolean V2 на Гаспари нутришън, съчетан с едно циклично хранене /тия дни не ми се закусва и няма да се насилвам/. Лека-полека си влизам пак във форма и ей така, спонтанно - реших да катализирам процеса :D

25.09.11
17:37

25/09

По цял ден чертая едни красоти, та си чувствам цялата дясна ръка като възпалена, много неприятно. Мисля около седмица да не я натоварвам - никакви пудовки, ластици, гири, висене по лостове, лицеви опори. Утре ще си взема невробекс, да подхраня нервните окончания.

Днес движението:

Тичане срещу наклон (по павирания път на Джендем тепе, до върха)
Слизане пеша
10 кратки спринта срещу наклон с почивки м/у тях, да не взема да се уморя случайно :D
И малко OHS (първи опити де) - 10 без тежест, 10 с 2 леки гири, 2х5 @12 кг.

Едит: храната за деня

7.00 - 13.30 Кафе, кафе, кафе, чай с мед, 2 малки праскови
14.00 Яйце с масло и топено сирене, 2 кюфтенца, домати
19.00 Свинска пържола на скара, салата с ленено олио. Десерт - желирано с чиа и желатин кисело мляко със стафиди, канела и желе от къпини

Мнението беше редактирано от Atom на 25.09.11 18:23.

25.09.11
18:33

казано от Силвия Морова на 25.09.11, 17:37:

...та си чувствам цялата дясна ръка като възпалена, много неприятно. Мисля около седмица да не я натоварвам - никакви пудовки, ластици, гири, висене по лостове, лицеви опори.

В превод:
От утре почвам набирания и лицеви опори  на 1 ръка.

25.09.11
21:10

:D :D :D
Много добра идея, Gips,  вероятно това е начинът да прогресирам и в двете движения! Веднага пробвах - няколко “лицеви опори” на колене, на лява ръка и с много малка траектория.... и няколко пъти по 1 секунда (!) висене на лоста, пак на лява ръка (sun)

Твой ред!

Мнението беше редактирано от Atom на 25.09.11 21:10.

А, така...и след седмица като си вземеш мерки ще се чудиш и маеш защо лявата мишница има 5см. по-голяма обиколка от дясната. После ще трябва да тренираш само дясната половина на тялото и ще стане еднаааа... :D

25.09.11
22:47

казано от Силвия Морова на 25.09.11, 21:10:

Твой ред!

Откровено ме подтикваш към спам. Нямаш ли срам? ^^

казано от Тихомир Велев на 25.09.11, 21:33:

А, така...и след седмица като си вземеш мерки ще се чудиш и маеш защо лявата мишница има 5см. по-голяма обиколка от дясната.

Всичко е предварително запланувано. Специално изготвена схема с цел момичето (a.k.a Atom) да бие съквартиранта си (a.k.a момче!) на канадска борба. Изкуството иска жертви, но тя няма проблем да направи предмишницата на Попай.

26.09.11
07:10

Абе аз сериозно влкючвам висене на лоста на една ръка, идеята си е добра и интересна :)

казано от Тихомир Велев на 25.09.11, 21:33:

А, така...и след седмица като си вземеш мерки ще се чудиш и маеш защо лявата мишница има 5см. по-голяма обиколка от дясната. После ще трябва да тренираш само дясната половина на тялото и ще стане еднаааа... :D

Ааа, ако за седмица се получи такова нещо, ще публикувам книга с тайната методика и с парите ще отида да живея в Нова зеландия. И ще си сложа силикон :D

казано от gips на 25.09.11, 22:47:

Всичко е предварително запланувано. Специално изготвена схема с цел момичето (a.k.a Atom) да бие съквартиранта си (a.k.a момче!) на канадска борба. Изкуството иска жертви, но тя няма проблем да направи предмишницата на Попай.

Не искам предмишницата на Попаааай, ужас!!! Обаче наистина дискомфортът с ръката започна с тая канадска борба... Ще мине :)
И в предния пост като казах, че е твой ред - имах предвид да отиваш и ти да висиш на една ръка ;)

Спамът е относително понятие, важното е да е градивен :D

Дано и седмицата е такава - градивна, за всички :)

Мнението беше редактирано от Atom на 26.09.11 07:27.

29.09.11
05:54

26/09 и 27/09
Почивка от тренировки

28/08

Загрявка стави, планкове (странични, заден)

6 кръга:
сумо тяга хай пул х20 @12кг
гоблет клек х10 @12кг

Ратягане, упражнения с тежестите за глезени, шв. топка и ластика - всичко за крака.

——-

Днес почвам да пия Cytolean v2, стартирам на 54,5 кг.

1. Ханш: 95,5 - 96 см
2. Бедра: 58 см
3. Талия: 61 см
4. Раменен пояс: 100 см (sun)

Раменният пояс приятно ме изненада, това е желаната и оптимална за ръста ми обиколка там. Не знам при последното измерване (то беше скоро все пак) какво съм мерила и защо е по-малко, но сега е толкова :) Даже с 2-3 мм отгоре.

Целим сваляне на обиколки по точка 1 и 2 :) Килограмите - засега целта е 50-52 кг. По краката имам доста мускули, та като се поизчистят ще е интересно.

Да отчета малко и положението около храната - изместила съм я в прозореца 15ч - 21ч., с малки изключения тук там. Много добре се чувствам :) Само трябва да поогранича калориите, че се глезя твърде много с разни вкусни неща :)

Иначе, на 90% е ОК - яйца, дробчета, телешко, масло, заквасена сметана, пресни салати с ленено олио, желирано кисело мляко с чиа...
Другите 10 % са пица, вафла, сладолед и уиски (по малко).

(coffee)

Мнението беше редактирано от Atom на 29.09.11 06:07.

29.09.11
09:47

казано от Силвия Морова на 29.09.11, 05:54:

26/09 и 27/09
сладолед и уиски (по малко).

така така:)))

30.09.11
20:25

казано от slavko на 29.09.11, 09:47:

така така:)))

Ми да, прекаленият светец и Богу не е драг :)

29/09

Заучавах kb vertical swing burpee -  да съм направила 7-8 серии по 20 с пудовката, техниката има за дооправяне
Гоблет клек 7х10 @12 кг
Суинг 5х20 @12кг

7-8 набирания (по 1) на домашния лост, със свити ръце на около 150-160 градуса ръце в начална позиция. Все по-малко си помагам с отскок.

30/09
В парка набързо си взех нужната доза опрахолясване:

4 кръга от
3х1 набиране на нисък дебел лост
5 лицеви опори с ръце на пейка
изметрия - кофички (в най-лесната позиция)

3 кръга от
20 скока върху ок. 40 см камък
стойка на ръце по около 1 мин. на дърво (доста тънко дърво... единият път се разминахме и се преобърнах. Явно това е начина да се науча да правя циганско колело... щото не ме заболя като паднах :) )

02.10.11
07:27

Отивам да проверя дали тренировките имат някакъв реално полезен смисъл - време е да се попренесат дърва, да се понаберат плодове (и да се помисли за тяхната ферментация :D) и тн (sun)

03.10.11
14:00

А какво стана на защитата ???

03.10.11
14:03

Има го инж. където трябва до колкото разбрах : )

Мнението беше редактирано от Бойко на 03.10.11 14:04.

03.10.11
18:53

Защитата мина зубърски (giggle)

3/10

Има дни, в които тренировките просто не се получават.
Има хора, които просто не могат да тичат бързо :)
Днес ми се комбинираха успешно тези два фактора. Значи, в определени моменти мога и искам да тичам бавничко, много километри... с часове... и ми е хубаво.

Но не мога да изтичам като хората едни 250 метра :)

Ето все пак резултатите:
1000 метра тичане - 5:15 (тръгнах с идеята за 5км, но след 400-ния метър разбрах, че няма да е днес :) )
250 метра - неизвестно, но по-бързо от следващото
250 метра - 61 сек.

Междувременно малко крос, много ходене. На една чудна есенна поляна с висока трева поработих (доста време) върху стойката на ръце без опора :) Всичко е до... страх. Нямам особен напредък, но беше хубаво, изморително и страхотно оформящо раменете :)

После - тичане срещу наклон (по паветата на Джендем тепе до басейна горе) - 11:48
Това време вече ще търпи подобрение, със сигурност. Както вече казах, днес не ми беше ден и бях охлюв, но целта ми беше просто да изтичам разстоянието без да почивам.

Cytolean-a го пия 2 сутрин на гладно, 1 + кафе следобед преди тренировка.

Събота и неделя бяха сладки и сладоледени - толкова много, че ми дойде желание да постегна режима :)

Днес:

2 яйца с масло
Макарони със свинско и извара
Пълнозърнест мъфин по все още тайна рецепта (:p); кисело мляко
2 яйца с масло и извара

04.10.11
15:25

Да попълним днешната спортна дейност, преди да сме забравили някой важен детайл :)

Чудесна тренировка с Мак Сим :) Всеки кръг е така да се каже макс възможни повторения. Тежестта постепенно расте, повторенията намаляват. Почивки – хм.. по-скоро не ;)

5 (или 6) кръга: тяга; избутване на щанга от лег.
Няколко кръга (мноого :D): заден клек; обръщане с изтласкване.
Няколко кръга: планк с тежест, едно друго изометрично упражнение за корем, избутване от лег с тесен хват.
Коремни преси и едни гадни подскоци. Може и още нещо да имаше.

Не помня кой кръг с каква тежест и колко повторения беше, ще напиша само по-интересните неща:

При тягата – май успях да направя 5 повторения на 40 кг. Иначе си повторих единичката на макса от юли месец (от тогава не съм правила тяга) – 60 кг. Може още, не ми тежаха, само че ги изпусках.

Лег – само с лост десетина повторения (дано не се бъркам нещо), после лека полека до единичка на 45 кг :)

Клекът нещо ме озори, по 4 повторения на 30 кг. правих, ма не хвърчах от ентусиазъм и май бях уморена :Д
Обръщане с изтласкване – тройки на 15 кг диск.

Планк – 30 сек с 20 кг диск и 30 сек с 25 кг. диск. Тук съм доволна, обаче усещам как другия път ще се пробва с 30 кг (giggle)

Преди и след тренировката – покарах колело, 25 км се събраха.

Хубав ден за спорта, благодаря на треньора :)

04.10.11
15:47

казано от Силвия Морова на 04.10.11, 15:25:

5 (или 6) кръга: тяга; избутване на щанга от лег.
Няколко кръга (мноого :D): заден клек; обръщане с изтласкване.
Няколко кръга: планк с тежест, едно друго изометрично упражнение за корем, избутване от лег с тесен хват.
Коремни преси и едни гадни подскоци. Може и още нещо да имаше.

8 кръга лег-тяга.
8 кръга клек-обръщане/изтласкване ;)
Имаше, но не при подскоците :)

Не помня кой кръг с каква тежест и колко повторения беше, ще напиша само по-интересните неща:

Лег – само с лост десетина повторения (дано не се бъркам нещо), после лека полека до единичка на 45 кг :)

2 или 3 бяха единиците на 45 кг .

Клекът нещо ме озори, по 4 повторения на 30 кг. правих, ма не хвърчах от ентусиазъм и май бях уморена :Д
Обръщане с изтласкване – тройки на 15 кг диск.

Планк – 30 сек с 20 кг диск и 30 сек с 25 кг. диск. Тук съм доволна, обаче усещам как другия път ще се пробва с 30 кг (giggle)

Преди и след тренировката – покарах колело, 25 км се събраха.

Хубав ден за спорта, благодаря на треньора :)

Клека беше с 40 кг, не с 30 ;)

Моля, няма за какво :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.10.11 15:48.

05.10.11
08:18

Мерси за уточненията, всичките много ми харесват (sun) Не ми е много добра краткосрочната памет явно :)
Затова пък еуфорията след такива тренировки е дългосрочна... Направо хвърчах в продължение на часове. Ей такива работи :) Днес нещо разтегателно-мобилно ще правя, лежерно.

Да напиша храната за вчера, а днешната ще едитна по-късно тук, за да не пиша хиляда пъти нови постове :D

4/10

Макарони с яйца, сирене и извара
Кисело мляко с чиа, мед, суров слънчоглед и желатин
Заквасена сметана, сладко от ягоди, малко сладолед
1/4 скумрия на скара, картофена салата с ленено олио

и една тъмна бира (сезонът идва 8-) )

5/10

Макарони с яйца, сирене и извара
2 мъфина; кисело мляко
Малка филийчица с много гипсиран пастет, кашкавал, домат
Печени патладжани с кайма и кашкавал
Яйце с малко извара

Като съм в Пловдив се почва една злоупотреба с млечните... Иначе порциите от гореспоменатите работи са мънички, макар че изглежда много храна.

Много набързичко, само за тонус:

3 кръга:
х20 полу-клек с изпънати нагоре ръце @12 кг
х20 суинга до хоризонтала
х15 бедрени сгъвания с швейцарска топка

и 50 бърпита без лицева - 5 мин 15 сек :D Много зле напоследък всичко аеробно...

Мнението беше редактирано от Atom на 05.10.11 18:13.

05.10.11
19:29

Приемаш ли поръчки за рецепти?

06.10.11
07:57

Гипс, писах ти ЛС, но да кажа и тук - не виждам на този етап как бих могла :) За познати и приятели с удоволствие бих правила, пекла и носила - когато имам възможност. За жалост - не много често.

06.10.11
08:39

6/10

6 кръга:
10 бърпита без лицева
10 клека
10 повдигане на ръцете встрани @1,7 кг

3х30 къси коремни с комфортно разположен гръбнак

За време, с 12 кг:
50 суинга до хоризонтала 1:24
50 суинга почти до вертикала 1:43
Без почивки

Храната ще е лека днес: плодове, чай с мед и печено пилешко.

Мнението беше редактирано от Atom на 06.10.11 08:39.

Мале, колко рано си тренирала! (tmi)

Аз съм буден от 3 часа и още не мога да активирам и двете си мозъчни полукълба, а какво остава за тренировка!

08.10.11
15:07

Тишо, и аз по принцип ставам рано, но хич не ми е до трениране ... Онзи ден беше изключение (giggle)
После имаше други неща за вършене, а по-после: фермерски разходки the original :D т.е. пренасяне на няколкостотин кила ябълки в кофи :)

Насъбра се напрежение напоследък, съответно имах проблеми със съня, но тази нощ наваксах - 13 часа при пълна тишина и спокойствие. Сега съм много дзен :D

08.10.11
20:15

08/10

3 кръга:
1 мин. стойка на ръце
1 мин. изометричен клек

21-15-9 (с 2 х 1,7 кг)
Изхвърляне от клек
Разтваряне на ръцете встрани

3 кръга:
Къси коремни преси х30
Knees to elbows (от позиция планк) х 10 на крак

3 кръга:
Бедр. сгъване на топка х15
Повдигания за долна част на корема х20

Малко с тежестите за глезени, ластика, разтягане.

10.10.11
11:20

Нали бях решила да правя стойка на една ръка - взе, че се получи :) Снимката е с такова качество, защото е част от клипче :)

12.10.11
19:26

Покрай бърнъра нямам ама абсолютно никакъв апетит, има и джънк.
Това не ми харесва - на бууткемпа ще загина геройски още на път към тренировките, ако продължавам така.

Тази седмица реших по изключение да правя само това, което ми се отдава, а не да мъча лицевите и набиранията - цяло лято се опитвам и опитвам, прогресът е минимален. Ай чао.

9/10 и 10/10
Леки гимнастически неща, разтягане, мобилност

11/10

Загрявка: стави, 5х10 клека с двете леки гирички, frog stand
Стойка на ръце - 1:45

21-15-9
Бърпита без лицева
Sit-ups
Гоблет клек @12 кг

Стойка на ръце - 1:30
5х10 военна преса @12 кг (исках да е изхвърляне от клек, но нямах сила)

Разтягане, гимнастика (не знам имената на упражненията), опити за челна стойка с и без стена - по-гадно ми е от стойката на ръце.

12/10

I. Комплексче 1:

80 клека
Стойка на ръце
60 клека
Стойка на ръце
40 клека
Стойка на ръце
20 клека

Клековете - bottom to bottom. Опитвах се да дишам правилно, че ми е проблем.
Стойката не беше до отказ, но не засичах време. Последната - с по 1 кг на глезените.

Комплексче 2:

3 кръга:

30 (на крак) планински бегач
30 sit-ups

Накрая малко бедрено сгъване и разгъване на топка - много любими, бедрата пламват без да се налага да правя гадностни бърпита.

[color=purple]II. Щанги с Дидлина и Мартин [color]

Най-интересни неща:

Лежанка до 1х40 кг. с малко помощ май
Обръщане/изтласкване до 5 @15 кг
Планк с 25 кг - 43 или 44 секунди
Тяга 70 кг :) - личен рекорд

Още много лични рекорди ;)

12.10.11
20:49

Силве, отдавна не бях зачитала тук така сериозно. (просто щото блея де, не за друго) Дневникът ти е станал мнооого интересен :-) Мм-хмм. хубаво развитие!!

12.10.11
21:59

Ооо, Дари, Марти - благодаря ви :) Капка по капка... :)
Максималистични резултати не търсим; само удовлетворяващи тренировки :) Напоследък са такива.

Мнението беше редактирано от Atom на 12.10.11 22:11.

13.10.11
12:31

13/10 и 14/10 Нетренировъчни, че нали ще се ходи на бууткемп :)

Нещо тонусът не е на ниво тези дни, трябва да го възстановя... евентуално :D
Чувствам се като мече пред зимен сън (wasntme)

13.10.11
15:52

казано от Силвия Морова на 13.10.11, 12:31:

Нещо тонусът не е на ниво тези дни, трябва да го възстановя... евентуално :D
Чувствам се като мече пред зимен сън (wasntme)

Добре дошла в клуба....и аз се чувствам така. И тонусът, и настроението са се дянали някъде. Стягай се, чеееее уутрееее пътуване ни чака :*

13.10.11
19:48

Я по-ведро! Заваля малко дъждец и се скапахте. Не че знам при вас как е времето, ама да си кажа. (sun)

17.10.11
07:44

Пирин е много, много красива планина... Все още доста зелена, тук там вече оранжева, а на някои специални кросфит-полянки – доста снежна :) :)

В събота:
Тръстъри 3 @25кг (на предния кемп едва успях да направя 1 тръстър с пудовка 16-ка)
Дърпане/Бутане на Тиграта
12-9-6 Бърпи/Повдигане на колене от вис (2:52 сек.)

В неделя:
Не че имам много опит с кросфит комплекси, но от всичко, което съм правила – неделният комплекс беше най-добре замисленият! Много ми допадна, страхотно разнообразно натоварване и приятна умора.

20 бърпита, после – 7 рунда (в моя случай), като всеки от тях започва с 3 отсечки различно животинско ходене срещу наклон. А самите рундове – 3 тягa @50кг (или 5 суинга с 16 кг, или 3 набирания на въже); 10 лицеви опори на гума; 15 клека на дървено трупче.

Всъщност преди да ни навали, хвърляхме пудовка и Марти ми показа как прави челна стойка. За жалост не успях да се науча, така че – ще трябва да се връщаме за нови уроци, какво да се прави :D

Извън тренировките – държа да отбележа, че Юли почерпи с младо монтанско вино: чудесен цвят, плодов аромат, сладичко – като за студените зимни вечери. Аз лично ще му помня вкуса дъълго време, защото за мен беше прекрасен и различен от това, което се прави при моите баби например. А за виното – най-важното в крайна сметка е да носи нещо специфично.

Те другите са описвали храната – много и вкусна. Имахме си и домашноприготвени неща, а от лютия джинджифилов чай на Диддлина изпих около половин литър.

Занапред мисля да поработя над тръстърите - по-скоро върху техниката, отколкото върху някакво качване на работните килограми. Също така клековете с елементи на равновесите бяха интересни. И ми се иска да си взема и аз едни халки, хммм, че много ми харесват разни гимнастически антигравитационни неща :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1