7/12
От преди няколко минути:
Тренировка В в 3 кръга /без почивки/ за около 25 мин:
Изхвърляне от клек @12 - 4,3,2
Балетен клек @12 - 15,15,15
Напади @12 - 10,12,10
Американски подскоци - 10,10,11
Глутеус мост - 30,25,25
Планк - не засичах
Тяга на един крак @12- 15,20,15
Кратко и ясно!
Не правих нищо до тотален отказ, по скоро до някаква граница между “приятното” и “гадното” (оставайки на 90 % в “приятното”). Въпреки това чистосърдечно си признавам, че тренировката много ме натовари :)
Храна:
Закуска :) - 3 яйца, 40 гр. овес, 1 ябълка, стевия и мнооого канела - това на палачинка, намазана с малко масло и мед.
Обед - 120 гр. свинско; 10 маслини; 30 гр. сурови орехи
После - 80 гр. свинско; ябълка
Вечеря - Салата от домати и магданоз; 1 татарско кюфте
08/12
Нетренировъчен
Храна:
6.00 - 17.00
3 яйца, 50 гр. овес, ябълка, канела (това на палачинка, намазана с мед)
Татарско кюфте; 30-40 гр. макарони (в сурово състояние); 10 маслини
22.00 Лазаня; бира
09/12
Храна:
- Татарско кюфте; 30 гр. макарони (в сурово състояние са толкова); 50 гр. сирене; домат (Мда, леко гладна се събудих :D)
- Пилешка супа; Овчарска салата; Вафла
- Омлет с мноооого сирене; 100 гр. шоколад; Бира
(giggle)
Мнението беше редактирано от Atom на 09.12.11 20:15.
Неделен offтопик: Период на много сериозен апетит, придружен с известно отслабване обаче (ляв бицепс - 25 см нестегнат).
Факторите за това са разнообразни...
Фактите са следните: огромна закуска от много месо (и вафличка с кисело мляко) ми се отразява повече от добре (wasntme)
Поне със сигурност знам едно нещо за себе си - рано лягане, рано ставане (8-9 часа сън да има) + голяма закуска и ранна вечеря ... и функционирам отличнопрез целия ден.
Сега ако разбирах малко повече от хормони, трансмитери, ензими и тн, щях да имам обяснение за всичко това :D
Добавям и тренировката
11/12
Сутринта
Тренировка А (3 кръга за ок. 20 min):
Лицеви 12,8,9
Сгъване за бицепс - 15,12,12 (съпротивление от ластик)
Суинг до вертикала @12 - 20,15,15
High pull - 10,10,8
Едностранно гребане @12 - 10,12,8
За 6 min:
5 кръга
Стойка на ръце – 40-50 сек
Knee jump – 3 повт.
За 4 мин:
5 кръга:
Мост от земя – ок. 15 сек.
Повдигания на краката за долна част на корема – 10 повт.
И планкове - преден планк на длани и лакти, странични, преден на една ръка, заден. Целта е да сменям планковете както си искам, но без да се отпускам на земята - максимално дълго време. Сериите бяха съответно 4, 2, 3 и 3 мин. С почивка между тях 2-3 мин. Изключително приятно занимание :)
Като цяло много приятна тренировка :)
Вечерта:
Разтягане.
Храна:
9.00 - Котлет; кюфте; Вафла + 200 гр. кисело мляко; 4 шоколадови бонбона
18.00 - Котлет + 2 лъжици сметана и горчица; 2 кюфтета; моркови
Мнението беше редактирано от Atom на 11.12.11 18:33.
12/12
Сутринта 3 кръга, 22 мин:
Изхвърляне от клек @12 - 4,4,2
Балетен клек @12 - 15,15,15
Напади @12 - 8,10,8
Американски подскоци - 20,15,10
Глутеус мост - 50,40,30
Тяга на един крак @12- 15,15,15
4 вида упражнения - стречинг за долна част
Привечер 50 мин. разходка с много бързо темпо.
- Котлет + лъжица заквасена сметана
- Палачинка (3 яйца, 50 гр. овес, ябълка, канела, стевия), намазана с мед и заквасена сметана
- Котлет върху листа къдрава зелена салата, за настроение :) + моркови със сметана. Много цветно стана :)
13/12
Вечерта в 3 кръга без почивки, 24мин:
Тренировка А*:
Лицеви 10,7+3,7+3
Сгъване за бицепс - 15,15,15(съпротивление от ластик)
Разгъване за трицепс - 15,20,15 (съпротивление от ластик)
Суинг до вертикала @12 - 20,25,20
Едностранно гребане @12 - 15,15,12
Тяга с прави крака @12 - 30,30,30
*Самоинициативно махнах хай пула,понеже май не ми е наред техниката. Сложих тяга с прави крака, но май не и е мястото в тази тренировка. И все пак, правеше ми се нещо по-лекичко, но в много повторения :)
+ Упражнения с ластик на постелка за крака и дупе /обща бройка/:
100 повт. разтваряне встрани
80 странични ритника
20 предни ритника
Съпротвлението е колкото към 15-тото повторение да ми е вече трудничко.
Снощи заспах мноооого, ама много рано. Спя по много часове, а не се наспивам. Също така изобщо не бях забелязала, че тези дни аз реално не съм яла въглехидрати, като изключим ШОКОЛАДА. Липсата им не беше цел, просто съм ги пропуснала (?!) - някакси. Днес наваксах целенасочено и съм в пъти по адекватна :) А, да - и все още будна :D
Храна:
- 50 гр. овес, 2 банана, лъжица мед, канела
- Баунти
- Малко котлетче; 30 гр. кашкавал; 3 филии Вита;
- 20 гр. сурови орехи; 2 кюфтета върхи зелени листенца; сметана
Не, вкъщи тренирам все още :) Може утре в обедната почивка да се видим, ей ся ти пиша ЛС, че да не вземат да дойдат някакви непознати хора на срещата :D:D:D
Мнението беше редактирано от Atom на 13.12.11 22:57.
14/12
Вечерта:
15 мин. неструктурирана занимавка с пудовката
30 мин. стречинг и баланси
Общо за деня:
4 филийки Вита, 5 яйца, 100 гр. кашкавал, резен бекон, 100 гр. сметана, 50 гр. овес, 2 ябълки и половин вафла. Може и да забравям нещо.
15/12
Сутринта за 15 мин:
Раменна преса @12кг
- дясна ръка 6,5,2
- лява ръка 4,3,2
Лицеви - 5,5,5
В-преса - 5,5,5
Пистолет - по 5 на крак
Повдигания за прасец с пудовката - 20,20
Клек @12 - 10,10,10
Страничен планк
Лицеви на колене (трицепсови) - 10,10
Не беше кръгова тренировка, всичко едно след друго и набързо уж защото нямам време. А реално докато пиша това, закъснявам :D :D Както и да е, много добре ми се получават пистолетите - изключително горда съм, а лицевите опори ми бяха по-трудно дори от обикновено, сигурно защото снощи са ми се уморили ръцете.
Направих си палачинка от оризово брашно, 3 яйца и канела - ще се пробва на обед :)
Според калкулаторите съм между 20 и 21 % body fat. Хм хм, колкото толкова... добре ми е горе-долу в момента. А след още 2-3 свалени кг мазнинки ще съм изключително доволна.
... Тотално закъснях. Чао :D
Edit:
Храната общо за деня:
- 2 филийки Вита с кашкавал и бекон
- 3 яйца, 30 гр. оризово брашно, малко мед
- 1 филийка Вита с кашкавал и бекон
- Пилешка пържола на тиган с лъжица-две заквасена сметана, 2 моркова
Мнението беше редактирано от Atom на 15.12.11 21:31.
16/12
Сутринта 4 кръга, 27 мин:
Раменна преса - 6,5; 5,4; 3,0; 2,2
Лицеви опори :P - 5,5,3,10 (последните на колене, трицепсови)
Суинг до вертикала @12 - 25,15,15,17
Едностранно гребане @12 - 12,10,8,10
Балетен клек @12 - 15,12,12,10
Тяга на един крак @12 - 12,12,12,12
И после малко стойка на ръце с опити без стена.
Комбинирах си А и Б тренировките, като правих любимите ми движения от всяка - ей така, за хубаво начало на деня. На клека мога още доста повторения, не знам защо правя по-малко. Сигурно защото ми доскучава. Ама така е, време си е вече за зала и малко по-сериозни килограми.
Храна:
- 80 гр. пилешко, 2 кивита
- 100 гр. пилешко, 3 кивита
- Следобед 2 ябълки
- Довечера чаша-две вино (може би), малко пилешко и салата.
Мина ми апетита за месо, сега ще наблягам на плодчетата. Имам био (от баба :D) ябълки и круши, взех си и кивита (sun)
17/12
Вчера упражнявах Handstand forward wheel. Ще го направя красиво и чисто в един момент :)
Събудих се с мускулна треска на задните бедра. Като взема да го правя правилно, би трябвало мускулната треска да се пренесе на раменете.
На корема също може да имаш мускулна треска ако го правиш като хората.На кълбото хващаш подбедриците и натискаш здраво по посоката на въртене, в същото време експлозивно с корема ускоряваш движението да излзеш от кълбото бързо и лесно.
Интересно! :) Изобщо не се бях замисляла за корема всъщност - общо взето се съсредоточавам в момента с приземяването и как да не се пребия :) Понякога не успявам да направя кълбо, но вече спасявам положението с мост (в началото и това не можех и просто падах... толкова ми е приятно да се занимавам с това, че игнорирам реалната опасност от травми). Благодаря за включването :)
18/12
Лицеви опори и стойка на ръце - ден на слабите и силните движения :) Успях да направя 13 стриктни лицеви в серия (ще си взема Madboy вкъщи за мотивация, че като ми каже “момиченцето с 0-лата лицеви опори” и ми идва сила :D), а общата бройка за деня е вероятно над 60 (е, ся повечето серии бяха по 5-6).
На стойката не успях да си подобря собствения рекорд, но докарах до 2 мин и някакви секунди.
Храна:
- 100 гр. свинско, 1 яйце, морков
- 100 гр. телешко, 50 гр. бекон, ябълка
- 50 гр. телешко, зеленчуци с масло
Мнението беше редактирано от Atom на 18.12.11 19:38.
Гледам, че искаш да научиш стойка на ръце.Пускам ти малко чалъми които бях споделил преди със Славко:
1.Използвай пръстите на ръцете,като се вдигнеш в стойка натискай здраво с тях все едно искаш да стиснеш нещо.Центърът на тежеста трябва да пада около средата на дланта,а пръстите да уравновесяват баланса.Без да натягаш пръстите все едно да дърпаш тяга с отпуснати предмишници,от тях тръгва импулса и се предава по осталите стави.
2.Главата да ти гледа пръстите,може и с прибрана,но е по трудно така се губи ориентация докато се свикне.
3.Рамената да натискат към ушите ,иначе земята ще те мачка и най-вероятно следва падане.
4.Дръж корема и задника стегнати
5.Дръж краката прави от коленете и горе събрани,като притискаш глезените един към друг.
Пробвай тези неща първо опряна на стена,за ги усетиш и така да се кажа да ги осъзнаеш и после като посвикнеш с тях давай без опора.
Благодаря ти за подробното описание :) От около година правя стойка на ръце; подпряна на стена си стоя спокойно 2 мин и нещо вече, с тенденция към 3 мин. скоро :) На една ръка - около 2 сек (с дясната) :)
Без опора - 4-5 секунди пазя баланса на този етап. Така като гледам, следвам точно твоите указания, от тук се учих.
“Целите” ми в тази насока са:
- стойка на ръце без опора 20-30 сек.
- 10 поредни докосвания на противополжното рамо с длан (пак от стойка на ръце разбира се, с редуване на ръцете)
- Включване на стойката в по-комплекси упражнения (като това с колелото напред) - в чисти, стабилни и спокойни изпълнения.
Приемам всякакви насоки и съвети :)
Имаш достатъчно сила да учиш стойката без стена, от 3 мин на стена няма полза за изпълнението на стойката без нея.На стената прави HSPU ексцентричната част и/или частични повторения докато не почнеш цели.Когато тръгнеш да падаш от стойката винаги се пускай на кълбо, от начало може да е неконфортно, но после ще видиш как ще ти е по леко като правиш примерно кълбо от стойка напред.
- 10 поредни докосвания на противополжното рамо с длан (пак от стойка на ръце разбира се, с редуване на ръцете)
http://www.youtube.com/user/gymnasticbodies?blend=1&ob=4#p/u/8/1okSA32sFWs това ли е горното
Щом ти харесват този тип тренировки може да хвърлиш едно око http://www.gymnasticbodies.com/ , ако не си го направила вече :)
19/12
Вечерта:
Скачане на въже - опити за double unders
3х10 (за всяко рамо) пренасяния на тежеста като от клипчето, което Михаил е сложил в горния пост - без повдигане на ръката обаче.
4х5 лицеви опори
Храна:
- 100 гр. телешко, 1 лъжица фъстъчено масло + 20гр. суров слънчоглед
- Морков, ябълка, 20 гр. суров слънчоглед
- 100 гр. телешко, 50 гр. бекон, 2 яйца
20/12
Сутринта, общо 35 мин:
Загрявка - стойка на ръце и лицеви на колене (опити да разсея мускулната треска в горната част на тялото)
Тренировка В:
Изхвърляне от клек @12 - 3,4,3
Балетен клек @12 - 10,10,10
Напади (за всеки крак) @12 - 10,10,10
Американско подскоци - 10,10,10
Глутеус мост (на един крак, за всеки) - 10,10,10
3 кръга:
Пистолети х3 на крак
20 сит-ъпс
5 кръга:
Knee jump х5
Изометрия за корем на постелка - 3 х до отказ
Храна:
- 2 яйца, 60-70 гр. фъстъчено масло със слънчоглед
- 2 яйца с доста бекон
- 200 гр. пилешко, 1 земелче, 5-6-7 шоколадови бонбона, чаша вино
21/12
- 100 гр. пилешко, 50 гр. суров слънчоглед
- Баничка със спанак, Баунти
- 50 гр. фъстъчено масло с 20 гр. слънчоглед
- 3 яйца, сериозен резен бекон, лук, лютеница
- 60-70 гр. фъстъчено масло
Попрекалих (но пък беше тооолкова вкусно).
Мнението беше редактирано от Atom на 21.12.11 19:11.
Даа, усещам как ще се разместват мебели у нас или ще си търся подходяща зала. Като гледам и аз залитам към такъв тип активности, че и ми вървят. Благодаря на Михаил за добрите съвети, не знам за Атомчето, но на мен са ми много полезни (sun)
Силве става ми все по-интересно да направим една тренировка заедно на по-широчко място ;)
Луничке, залата не е вариант, но се сещам за едно място идеално за целта... Изпробвано е. Паркетът е жестоко твърд, предразполага към пълна концентрация и никакво падане :D
22/12
Опити за баланси на ръце :)
22.12.11
16:28
Ако ще се срещате в София мога да ви предложа зала, която ви е идеална точно за гимнастическите неща - меки и твърди дюшеци, халки, въже за катерене, шведска стена, скринове...
22.12.11
16:41
Ако ще се срещате в София мога да ви предложа зала, която ви е идеална точно за гимнастическите неща - меки и твърди дюшеци, халки, въже за катерене, шведска стена, скринове...
Я предложи тая зала да я чуем :) мисля, че ще има доста интересоващи се от това :)
Звучи много добре :) И подозирам, че другите посетители ще са с подобни “интереси” и няма да ни гледат в потрес (както би се случило в “конвенционална” фитнес зала ;)) :) :) :)
23/12
Нетренировъчен
24/12
Доооста кръгчета от:
Пистолети с редуване на краката - до отказ
Лицеви опори - с широко и с тясно разположени ръце - до отказ
Клекове със собствено тегло - докато ми омръзне
Стойка на ръце без опора - до загуба на баланс
Нещо на лоста (негативни набирания или опити за пръсти към лост - до отказ)
Не бях правила нищо на лост от около месец - колене към лакти все още не мога да направя, но успях (2-3 пъти, не е нещо особено) да си закарам пръстите на краката до лоста. Явно нещо някъде бъркам с техниката и подхода, защото това второто май се води по-трудно от първото.
25/12
Нетренировъчен. Приятна мускулна треска на гърба :)
С храната - съвсем нормално. Само малко злоупотребих с домашна баклава (makeup)
26/12
20 HSPU с непълен обхват (на 2 или 3 почти пълен :) )
По 20 пистолета на крак
/Това разбито в серийки по 3-4 повторения/
Руско извиване с 12 кг
Бедрено сгъване и разгъване с швейцарска топка
Изометрия за корем
Мнението беше редактирано от Atom на 26.12.11 14:15.
“Бре,бре” 20 хендстенда...брао бе ;)
В коя зала са тези тренировки, ако не е тайна майна? :-)
Мнението беше редактирано от Lyubomir на 27.12.11 01:04.
Дефинирай малко : )
Не броях повторения този път ... но не съм преуморила (giggle)
“Бре,бре” 20 хендстенда...брао бе ;)
В коя зала са тези тренировки, ако не е тайна майна? :-)
20, ама с непълен (засега) обхват - както ясно съм си написала ;) Тренирам си вкъщи :)
Ето едно клипче :)
27.12.11
10:57
Браво!Хубаво клипче и хубави лицеви и хендстенд нищо , че е с половин амплитуда, но пак много добре.Продължавай така и съм сигурен, че ще почнеш да ги правиш и пълни : ))))
Благодаря ви :) Аз си знам за някои неща за оправяне по техниката на лицевите - ще ги изчистя скоро, надявам се.
27/12
3 кръга:
(Сгъване за бицепс (:D) + повдигане на ръцете напред + подвигане настрани) @2х4 кг - 10,10,10
Раменна преса @4кг на ръка - 20, 9 (тук с по 12 кг на ръка - 3 серии по 3 повт. за всяка), 20
Лицеви опори - 5, 15(на колене, за трицепс), 10 (пак на колене)
Ренегадско гребане @4 кг на ръка - 10,10,10
Упражнението за гръб с въже и вързана гира - 15,15,15
2 кръга:
Изхвърляне от клек @2x4 кг - 8,10,
Овърхед напади @2х4 кг - 15,10
Американски подскоци - 20,20
Глутеус мост на 1 крак (за всеки) - 10,10
Тяга с прави крака @12 - 20,20
За корем - руско извиване с 8 кг и страничен планк до отказ няколко пъти (с 8 кг във вдигнатата ръка)
Не съм почивала, с изключение на 2-3 минути по едно време. Добре ми дойде тренировката :) Исках да си пробвам коледния подарък - 2х4 кг са ми идеални за много упражнения :) (sun)
Храна:
100 гр. заквасена сметана, 40 гр. орехи, малко домашно ягодово сладко
Банан. грейпфрут, 2-3 мандарини
2 мааалки вратни пържолки, 30-40 гр. кашкавал
Евентуално по-късно дробчета по селски, ако си намеря апетита, че нещо се изгуби днес :)
Мнението беше редактирано от Atom на 27.12.11 20:36.
28/12
Много изморителен ден; без тренировка - само стречинг.
- 2 яйца, 40 гр. овес, лъжица сметана, лъжица мед
- 30 гр. сурови орехи, 1 грейпфрут, парченце кекс
- дробчета по селски, 30 гр. мастика
29/12
2 кръга:
Изхвърляне от клек @2х4 кг - 15, 6
Пистолети - 3, 3 (за всеки крак)
Тяга на един крак - 20, 20 (за всеки)
Бърпи без лицева - 15, 15
Knee jump - 5, 5
30/12
2 кръга:
Разгъване зад глава за трицепс (или както там се казва) @4 кг - 10, 10
Раменна преса @12
- дясна ръка - 5,3
- лява ръка - 3,2
Повдигане напред + разтваряне в страни - 5, 5
Ренегадско @4 кг - 10, 10
Суинг до вертикала @12 - 20, 20
После:
HSPU с непълен обхват - 4,4,2,4,3,4
Бедрено сгъване на топка 4х10
Бедрено разгъване на топка 3х5
Бърпи без лицева 5х10
Обиколка на раменния пояс след хспу-тата - 104 см :)
И вчера, и днес - уж ми се тренира, пък не мога да се съсредоточа. Мотам се, разсейвам се, не мога да структурирам нищо.
Храна:
- Пилешка пържола с броколи, сметана и много кашкавал + гарнитура от задушени с масло картофи и филийка Вита
- Баунти; 2-3 парчета домашна баклава
- 2 яйца с бекон и сирене; 2 филии с фъстъчено масло и сладко от ягоди; малко сметана с орехи; 30 гр. мастика
В близкия месец “добавките” са следните: 3 блистера витамини Б-комплекс; рибено масло и комбинирани витамини. Взех си и едни папая храносмилателни ензими, много приятни.
От сезонът или от “стресът” - кожата ми изобщо не е хубава :( а и крайчетата на устните ми се напукват. Някой ако се сеща за нещо друго освен Б-комплекс - да казва :)
Мнението беше редактирано от Atom на 30.12.11 20:35.
30.12.11
21:10
29/12
В близкия месец “добавките” са следните: 3 блистера витамини Б-комплекс; рибено масло и комбинирани витамини. Взех си и едни папая храносмилателни ензими, много приятни.
От сезонът или от “стресът” - кожата ми изобщо не е хубава :( а и крайчетата на устните ми се напукват. Някой ако се сеща за нещо друго освен Б-комплекс - да казва :)
Хапчета витамин А и Е. Гледай да не са синтетични.
Ако кожата ти е суха/напукана/олющена и ако си в България можеш да си вземеш някое от маслата на Икаров, които са направени от суровопресовани ядки, избери такова с богато съдържание на витамини А и Е/Д
Просто аз целогодишно имам проблем със сухата кожа и съм пробвала почти всичко.
Мнението беше редактирано от Мила на 30.12.11 21:14.
Благодаря, Мила! Суха ми е кожата, една такава прозрачна е станала... Мажа я с авокадово масло, но си има нужда и от помощ “отвътре”, просто не знаех каква :) Ще си взема витаминките :)
Трябва да живея на тропиците аз и цял ден да се излежавам на слънце (sun) Тогава съм ОК,и кожата ми е добре, и всичко :) Това го вписвам в плановете за 2012 :) :) :)
Иначе, 2011 беше хубава година - много трудна, но динамична и интересна. В здравно-спортен аспект (:D) имаше някакви сътресения - около 8-9 (!) качени кг за нула време; после успях да сваля 5-6 от тях, даже и без стрии.
Изтичах доста дълги дистанции, даже едно полумаратонче на пресечен терен - макар да не ми е силна страна, беше уникално. Уникално! :)
Запознах се с чудесни треньори и открих защо преди не ми е било интересно да ходя на фитнес - ами защото не съм знаела какво да правя там: те бедрените сгъвания и разгъвания не са вълнуващи.
На Юли (Oranje) съм му благодарна, че покрай него чух за “стойка на ръце”, Л-сит и много други гимнастически неща, които цяла година с инат упражнявам :)
А тяга, лежанка, напади, клекове, военни преси (всичко с кг, близки до макс) - по методиката на Сашо - бяха най-яките тренировки, които някога съм правила (bow)
Та да се върна на плановете за 2012 - мисля да не правя много такива, само тоя с тропиците ще си оставя - харесва ми :D И една рокличка от папрат, плюс герданче от екзотични цветя. И добра компания ;)
Аз така мога да си пиша до догодина, защото съм си легнала с кафенцето и се наслаждавам на почивния ден... Но няма да се обяснявам повече, че си обещах това да е тренировъчен и стегнат дневник, без много-много обяснения (giggle)
Бъдете здрави, мотивирани и добри през 2012!!!
/защо все ми се получава едно такова драматично като пиша, не знам :D/
31.12.11
09:32
Mon Coeur е права за Д-то.
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 31.12.11 13:08.
31.12.11
12:42
...
Аз лично го споменах в горния пост ;) /vit D/
Мнението беше редактирано от Мила на 03.01.12 09:07.
1/1/2012
3 кръга /ок. 40 мин/
Изхвърляне от клек @8 - 10,7,7
Балетен клек @12 - 10,10,10
Напади @2x4 - 10,10,10
Американски подскоци - 10,10,10
Глутеус мост - 50,50,50
Планк - 90 сек, 90 сек, 90 сек.
Едностранна раменна преса @12:
-дясна - 4,5,3
-лява - 4,4,3
Лицеви - 5,5,5
Сгъване за бицепс + разтв встрани @4 - 10,10,7
Суинг до вертикала @12 - 20,17,15
Едностранно гребане @12 - 15,10,12
2/01
Нетренировъчен
3/01
10 мин. на степера на работата :)
Вечерта:
2 кръга /само толкова, защото не загрях добре и коленете ме заболяха/
Лицеви - 7,6
Крис крос с по 1 кг на глезените и супер стегнат ластик - 20,20 (за всяка страна)
Суинг @12 - 30,25
OHS @2х4 - 10,10
После - лицеви на колене и лека гимнастика с ластика (развт. настрани х100, странични ритници х30 на страна, глутеус ритник х30 настрана), малко стойка на ръце и планк.
4/01
За 15 мин 4 кръга до (почти) отказ, не броях и не писах повторения, защото не почивах нито за миг.
Раменни преси @2х4
Лицеви опори
Стойка на ръце - с изместване на тежеста ту към едното, тук към другото рамо.
После за 5 мин - няколко кръгчета изхвърляне от клек @2х4 и планк, пак до почти отказ.
Както се вижда, рехави са ми тренировките - тренира ми се, но нямам време за повече. Това ще е само още няколко дни, надявам се.
Поръчах си някаква много симпатична билка - http://shop.bb-team.org/now-foods-boswellia-extract :) Колкото повече чета за нея, толкова по-интересна ми се струва :)
Добавки - Б-комплекс, рибено и витамини. И по 20 гр. мастика вечер :)
Хубав ден на всички :)
04.01.12
09:00
Силве, ставни проблеми ли надушвам покрай босвелията?
Мастичката е против уроки, нали? :D
Ники, тя освен за ставни проблеми лекува и всякакви други, поне според разни статии :D
Като цяло - нямам конкретни сериозни оплаквания (освен, че е студено и че кожата ми не е блестящо прекрасна, както писах по-горе - босвелията и това лекува обаче!)
Ако не, мастичката би трябвало да фиксира всякакви нередности :D
Мастичката е за сила, в маааалко по-големи количества действа като креатин :P
6/01
След повече от месец никакви тренировки в зала, днес най-после се сдобих с карта за фитнес (sun) (sun)
Загрявка:
Сгъване за бицепс+повдигане напред + разтваряне встрани @2х3кг: 10,10 повт.
Тръстъри с дъмбели: 2х5кг - 15 повт; 2х6кг - 10 повт
I.
Лежанка @20 кг - 15 повт
Изхвърляне от клек @10 кг - 5 повт
Лежанка @25 кг - 10 повт
Лежанка @30 кг - 5 повт
Лежанка @30 кг - 4 повт
Изхвърляне от клек @10 кг - 7 повт
Лежанка @20 кг - 10 повт
II.
Напади @лост - 10 повт за крак
Лицеви на стойки - 5 повт
Напади @лост+5кг - 2х10 повт за крак
Лицеви на колене - 10, 10 повт
III.
Тяга @лост+5 кг - 5 повт
Тяга @лост+20 кг - 7 повт
Тяга @лост+40 кг - 2 повт
Тяга @лост+10 кг - 3 повт
Между тягите - 3 пъти 4 вида планк със смяна между видовете без спускане на земята - до почти отказ.
И накрая повдигане на краката от вис 3х10
Л-сит с прави и свити крака - до отказ
С колелце за корем - 3х4 от колене
Тягата и нападите ги правих с някакъв по-лек лост, но инструкторът каза, че не помни колко точно кг е :D
Като за “встъпителна” тренировка - идеално ми дойде, лекичко и тонизиращо :)
Едит: забравих да кажа, че продължавам с мастичката :) Не знам какво е действието на креатина, но това на анасона е повече от приятно :D
Мнението беше редактирано от Atom на 06.01.12 20:55.
От днес почвам да пия билката босвелия и вит. B2 :) Продължавам с рибеното масло и витамините.
Посвалила съм мазно отвсякъде, коремчето е много изчистено :)
... А в ежедневието, с дрехи, даже не ми личи, че тренирам :D Както и да е :)
От снощната тренировка - мускулна треска на гърба и на д-то, но ще оцелея :D