След като прочетох това
казано от James Hinks на 16.05.12, 14:11:
пък лицевите с тежест са най-доброто ;)
нещо се вдъхнових и прекарах известо време в труд и творчество - “завиване” на гиричките в гривна за глезени с цел да се получи нещо като допълнителна тежест, подходяща за целта.
За жалост неупешни опити, само се поударих тук-там по разни маловажни центрове в областта на малкия мозък :D :D
Та минах на по-лекия вариант - лицевите опори вече с 2 кг (само двете гривни за глезени), до намирането на нещо по-безопасно.
Днес малко раздвижване:
Преден клек с пудовката до отказ, последвано от въпросните лицеви пак до отказ и така 5 кръга. Повторения този път не следих.
Освен това поредният период на липса на апетит май приключи днес... с 300 гр. свински врат и 2 пилешки пържолки. И шоколад :D
казано от Atom на 18.05.12, 20:47:
След като прочетох това
казано от James Hinks на 16.05.12, 14:11:
пък лицевите с тежест са най-доброто ;)
нещо се вдъхнових и прекарах известо време в труд и творчество - “завиване” на гиричките в гривна за глезени с цел да се получи нещо като допълнителна тежест, подходяща за целта.
...
Раница, пълна с книги или с бутилки с вода?
Значи, това с раницата съм го чела по други дневници и други теми... и изобщо не ми хрумна...
Мерси много, Вик, за подсещането (F)
19/05/2012
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1:
* Thruster
* Burpee
* Swing
Пудовка 12кг.
Време 12:03
Първи подобен комплекс от много време насам, задъхах се сериозно и беше хубаво :)
20/05/2012
Продължих да чета тази тема и си сглобих още неща, все с движения, които ми бяха интересни (между комплексите има почивка - чистене и готвене)
5 кръга:
1 arm тръстър, дясна ръка - 5 повторения
1 arm тръстър, лява ръка - 5 повторения
30 сек. планк
1 arm OHS, дясна ръка - 5 повторения
1 arm OHS, лява ръка - 5 повторения
30 сек. планк
Пудовка 12 кг
Време 16:10
5 кръга:
5 ХСПУ с непълен обхват
10 сит-ъпс (пълни коремни преси без отлепяне на краката)
5 Clean and press дясна ръка @12
5 Clean and press лява ръка @12
Време: 12:35
Разходка на Панчеревското езеро и после фитнес:
15 - 12 - 9
Лежанка @32,5 кг
Скрипец подхват @35кг
Почивки имаше тоя път и на скрипеца, не можах да изкарам 15-ката без пауза :)
5 кръга:
Пръсти към лост х5 повт (Това ми става любимо!)
Хиперекстензии х15
И бедрено сгъване до 1х65 кг (разгъването нещо беше повредено и не можах да се тествам :Д)
Мнението беше редактирано от Atom на 20.05.12 20:36.
20.05.12
21:49
казано от Atom на 20.05.12, 20:16:
Пръсти към лост х5 повт (Това ми става любимо!)
Значи е време да щурмуваш ‘пръсти в халки’... (party)
Дааа, Ники, нямам търпение да пробвам :) Трябва да питам в залата дали нямат халки, може пък да ме изненадат приятно :)
казано от Atom на 21.05.12, 07:57:
Дааа, Ники, нямам търпение да пробвам :) Трябва да питам в залата дали нямат халки, може пък да ме изненадат приятно :)
Нашите са нон стоп закачени в ММА залата, заповядай, и аз вече си правя прътси в халки, по - ме кефи от изпълнението на лост.
Ще ви посетя, Блага, супер е мма заличката - малка и приятна :) Ама другата седмица (за жалост :( ), че тази съм извънредно на работа повечко часове (tmi)
.. Имам жестока мускулна треска на гърба от вчера, и не знам точно от какво е :D Предполагам от скрипеца :)
Човече, вярваш ли ми, че и аз съм луднала, яко overtime бачкам, ако в 19:00 успея да стигна в залата, се радвам и докато се натренирам и се прибера, то станало 22:00. Лудница!
21/05/2012
Изключително тежка и дълга тренировка привечер :Д
7 мин:
3х10 ОХС дясна ръка @12
3х10 ОХС лява ръка @12
15 лицеви опори
23/05/2012
Никаква сила днес :) Тръгнах да правя ОХС с 14 кг на ръка, за дясната направих 7, за лявата 5… И край, за първи път се чувствам толкова ... немощна. Усещането е много интересно, но все пак се надявам да мине скоро :) Ако бях отишла на фитнес, вероятно щях да направя макс на тягата от около 22,8 кг, с екипировка :D
Пораздвижих се малко тип “женско списание” (глутеус ритници, мостове и тн) и отивам да се свръхвъзстановявам (yawn)
Нещо любимо, за моментите когато тонусът се върне:
казано от Atom на 23.05.12, 20:44:
23/05/2012
Никаква сила днес :) Тръгнах да правя ОХС с 14 кг на ръка, за дясната направих 7, за лявата 5… И край, за първи път се чувствам толкова ... немощна. Усещането е много интересно, но все пак се надявам да мине скоро :) Ако бях отишла на фитнес, вероятно щях да направя макс на тягата от около 22,8 кг, с екипировка :D
Пораздвижих се малко тип “женско списание” (глутеус ритници, мостове и тн) и отивам да се свръхвъзстановявам (yawn)
Нещо любимо, за моментите когато тонусът се върне:
Мен тоя гимнастик ме кефи, и филма де...
http://www.youtube.com/watch?v=M3Q44iyih7s
Мнението беше редактирано от diva 97 на 24.05.12 08:00.
Ааа ето какво ще гледам довечера, в очакване на Силата да се завърне :D
Мерси, Дива, много мотивиращо ми действат тези клипчета :)
казано от Atom на 24.05.12, 08:13:
Ааа ето какво ще гледам довечера, в очакване на Силата да се завърне :D
Мерси, Дива, много мотивиращо ми действат тези клипчета :)
:D тази Сила ли?
:Д Имах предвид моята си вътрешна Сила и Мощ (:Д), но още едно мотивиращо клипче не е излишно :р
Аномалиите продължават - доядоха ми се пържени картофи (по принцип не обичам и не съм яла с години).
Тааа една купа с ВРЪХ от пресни пържени картофи с копър, чесън и малко червен пипер (inlove) Уникални (inlove)
(По принцип ям доста “чисто” - месо, яйца, ядки, зеленчуци, месо, зеленчуци... месо... :D, варива и хляб по-рядко; но се случва да хапвам шоколад и тортички, или както сега - пържени картофки - и точно в тези моменти се вдъхновявам да пиша храна в дневника... УПС :D)
Пудовката продължава да ми тежи днес, “”тренирах”” с двете гири (по 4 кг):
3 кръга:
бицепсово сгъване х10, раменна преса х20, клек х30
+ 3 кръга от 5 упражнения за корем. И се изморих.
Прооосссто чудеснооо :)
Велик пост, мисля :D Спирам се (wave)
27/05/2012
15 - 12 - 9
Тръстър @20кг (без накъсване)
Пръсти към лост
3х5 на крак овърхед напади @2х5кг
3х10 ОХС @10 кг
Намалих всички тежести от предварително намислените, и все пак ми беше трудно и се изморих. И все пак, хубаво е в неделя сутрин във фитнеса, няма хора и е спокоооойно. Необезпокоявано си правих комплекса със скоростта на пенсиониран охлюв :D И това състояние ще мине, май трябва да си взема витамини :)
Следобед - Kettlebells at home, ще сглобя нещо според настроението и състоянието :)
28/05/2012
Сутринта:
21 - 15 - 9
1/2 ХСПУ
Лицеви с отлепяне на ръцете @5кг (не за друго, ами позволяват чийт, без който нямаше да мога да завърша комплекса)
Време: 13:30
12 часа сън, мноооооооооооооооогооооо храна... и днес тонусът е малко по-добре :) Жалко, че не е слънчево.
Привечер:
30 обиколки х 400-и-няколко-метра (тичах по средата на пистата)
Отидох да кажа Здрасти на Блага и да си купя вода, после се върнах и:
7 обиколко х 400-и-няколко-метра
Л-сит на успоредка
15-те км ги минах, много приятно кросче, много въздух.
Мнението беше редактирано от Atom на 28.05.12 22:05.
Да, аз бях се проснала след бърпитата като труп и можех да кажа само: Аааааа, ъъъъъ”
Гледах Силвето над мен и си мислех, че умирам и тя отнася душата ми в Рая...
( напоследък съм станала страшно чувствителна, УЖАС)
казано от Puppy на 28.05.12, 22:29:
ПМС, МС, СМС... :D
казано от gotcha на 28.05.12, 22:31:
казано от Puppy на 28.05.12, 22:29:
ПМС, МС, СМС... :D
Душата ми е пленница смирена,
плени я твоята душа - пленена душата ми е в тихи две очи...
Душата ми те моли и заклина,
тя моли, аз те гледам - век измина,
душата ти вълшебница - мълчи..
:P:P:P
Знам още много, Ванка ;)
Нежна И разсеяна душа, като се има предвид как са “скалирали” Фран снощи (giggle)
29/05/2012
Дългото бягане ми секна прекрасната поредица от дни със сериозен апетит :( Снощи нищо не ядох, очаквах днес да наваксам, ама не - цял ден на 4 яйца, 4 сърмички, малко свинско и сега - бяло винце (ей така, изведнъж ми се допи и то Шардоне).
Днес открих едни огромни, мегапухкави глухарчета - малко по-различни от ливадните, по-стабилни. Набрах си, много симпатични!! Леко трудно се навеждам (схваната съм), но сега ще се разтягам и ще поклякам с пудовката... И май докато пиша това, навън заваля градушка...
31/05/2012
5 кръга с неизвестен брой повторения /доста ниска интензивност, да си призная/:
Глутеус мост
Стойка на ръце @2х1 кг с леко пружиниране (крака на стената де)
Коремни преси
Клийн енд пресс с една ръка @12
Тръстър с една ръка @12
ОХС @8
Стречинг
2/06/2012
Набирания на лоста - по трички. Няколко седмици без набиране и ... така става, 4-тото ме затруднява :) Но усещам, че пет с подхват са много близо, просто не трябва да спирам за такива дълги интервали :) Преди ми бяха по-чисти и стабилни.
ЕДИТ: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Oo-A-RmwvKE
И между другото, установих, че чийтвам на пръсти към лост - по-скоро правя колене към лакти, и после изправям краката, за да докоснат лоста (giggle) Ще се поправя.
+ 45км с колелото (sun)
Мнението беше редактирано от Atom на 02.06.12 19:59.
Ами да, ама тогава не знам дали се брои ... за хубаво, “истинско” повторение? :)
05/06/2012
Сутринта 25 мин:
Лицеви опори - 10,10
Едностранно гребане @12 - х10, х10
Сгъване за бицепс @2х4 - 10,10
Суинг @12 - 20, 20
Клийн енд пресс @12 на ръка - х5, х5
Изхвърлянето на МакСим @8 - 10, 10
Балетен клек @12 - 10,10
Напади @12 - х10, х10
Американски подскоци - 10, 10
Вечерта:
Гимнастика около 50-60 мин: стойка на ръце с/без стена, лицеви опори, планкове, пистолети, разтягане...
50 кг. BW :)
Мнението беше редактирано от Atom на 05.06.12 21:48.
06/06/2012
1. На успоредка
Полу-кофички/Набиране подхват/Л-сит с прави крака
Кофичките ми са много жалки :)
2. Раменни преси/Ренегатско гребане с гиричките
3. Раменни опори (половинки) @2х1кг/Глутеус ритници @2х1 кг/Глутеус мост
4. Планкове/Коремни преси/Повдигания
Много лежерно и спокойно, понеже като цяло не ми е особено добре тези дни и няма място за напъване.
Но пък се амбицирах за кофичките, успоредката ми е близо :) Ето я :)
09/06/2012
50 лицеви опори
Към 200 къси коремни (гръбнакът е добре разположен, само коремът гори :) )
2х20 (по 10 на страна) докосване на противоположното рамо (или някъде там) от стойка на ръце - ей, чудесно упражнение!
Стречинг-мречинг и още доста стойки на ръце.
10/06/2012
От снощи, та и тази сутрин: опити за позиция Tuck planche on floor. И продължавам, много сериозно вдъхновение :) :)
Имам мускулна треска на раменете, не се беше случвало скоро :)
Опитите за tuck планч са неуспешни, НО имам успешна и стабилна мускулна треска на трицепсите и на еректорите :D
Сега предстоят още опити :)
Такова вдъхновение ме беше хванало като учех стойката на ръце :) Поне този път съседите са пожалени :D
11/06/2012
Такаам, ръцете ми ОКАПАХА просто чудесно от тези гимнастически неща, и днес ме затрудняват всякакви движения. Иначе - пораздвижих се на лоста - набирания (много ми бяха трудни) и опити за мелница.
Цял ден по разни изследвания, че в сряда предстои малка операцийка. После сигурно няма да мога да тичам и като цяло да се мотая навън :( Не че мрънкам, само така звучи :D
Реших да започна и аз да се суплементирам... и си взех Витамин Ц от 1000 мг :D Засега толкова :P
Ай (beer)
казано от Atom на 11.06.12, 18:38:
...
Цял ден по разни изследвания, че в сряда предстои малка операцийка...
Надявам се, че не е нещо сериозно и всичко да мине леко, и безпроблемно!!! УСПЕХ!!! Поздрави!!! :)
11.06.12
20:01
Ей, наистина, дано не е нещо сериозно и бързо да се оправяш! :)
Ааа, не е нищо сериозно, просто е на главата ми (една бемка) и от години са ми казали, че трябва да я махна МНОГО СПЕШНО.. Та сега се наканих :D
Много сте мили, чак ми стана неудобно (blush) Ма щото все пак ще има някакви конци и известно неразположение, за това го споменах - сигурно няма да тренирам ден-два след това.
Вчера мина напълно нормално, днес следобед даже съвсем спря да ме боли и правих няколко рунда Синди + с колелцето за корем :) Мисля след малко да продължа със Синдито, като набиранията не са съвсем стриктни.
Добре, че болничният свършва утре... защото ако си постоя вкъщи при наш’те още 1 седмица, сериозно ще замажа положението (wasntme)
Айде, отивам да ям домашни бухтички със сладко от домашни ягоди :D
П.С. Абе, аз имам пропуснати някакви дни - към физическите активности да ми се борят и:
4 часа тичане/ходене/каране на колело на Гребната
Планкове с крака на пейка и стълби - на една ръка, с редуване на ръцете
Мнението беше редактирано от Atom на 14.06.12 17:45.