търсих друга информация но попаднах на това и се сетих за онази дискусия
http://anticancer-bg.com/news/imunostimulators-imunomodulators
08/10/2012
Сутринта набързо/в суперсерии, всичко 3х10/
1.
Овърхед клек @2х4кг
Напади без тежест
2.
Тяга с прави крака @2х12кг
Лицеви опори на колене
3.
Раменни преси @2х4кг
Балетен клек @2х4кг
Вечерта - стречинг, бавни лицеви и клекове (с изометричен елемент), стойка на ръце и опит за бавни спускания и задържане. И за десерт - обръщания с пудовките.
46,5 - 47 кг съм... последните 2-2,5 свалени много бързо и без съгласието ми (dull)
Почвам да се старая да качвам, и изобщо не искам да е “чисто” - искам от всичко :)
Скоро планирам пак включване на по-тежки тренировки, щото ми липсват.
46,5 - 47 кг съм... последните 2-2,5 свалени много бързо и без съгласието ми (dull)
Свалени без съгласието ти... Е, тая работа как става не знам направо! :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.10.12 21:21.
Боби, исках да кажа, че не съм била на режим за сваляне; + че самото сваляне не е било изобщо целенасочено и желано... но понякога се изразявам малко неразбираемо :)
Мнението беше редактирано от Atom на 09.10.12 07:37.
09.10.12
07:56
Боби, просто ти завижда ;) (sun)
Естествено, че завиждам! :) Два килограма, свалени без адски мъки и лишения, просто не трябва да се броят! :D
А лежанката ми е силна, ама друг път - я виж Madboy и FlashTerran с по кой знае колко кила по-леки от мен какво правят. :)
Ако оставим майтапа, според мен човек не трябва да се сравнява с никой друг, освен със себе си (освен ако няма състезателни амбиции, разбира се - тогава няма начин). Важното е да имаш прогрес и да вървиш в правилната посока - да си по-силна (ако това ти е целта) от самата себе си преди месец примерно. Аз винаги така съм гледал на нещата и като видя как някое от големите момчета в залата загрява с моя макс на лежанка или тяга, това изобщо не ме притеснява. :)
09.10.12
10:04
А лежанката ми е силна, ама друг път - я виж Madboy и FlashTerran с по кой знае колко кила по-леки от мен какво правят. :)
С мост и фланела обаче. Я виж Фараона как я прави с крака във въздуха (muscle)
Фараона доколкото знам ми е съгражданин, някой път трябва да демонстрира, като съм в Пловдив! :)
Снощи пак по никое време ме хвана музата и местих (този път се налагаше така или иначе, защото ще сменям квартира :) ) - една тежка пружина за легло, която някакси бях набутала в нелогично малко място, се опита да ме затрудни .. но не успя :Д
Добре, че раменната преса ми е силно движение; след снощи съм сигурна в този факт :Д Та общо взето последните дни няма тренировки, само багажи, разнасяне .. чистене.
Сега предстоят само хубави неща, надявам се - на новото място има училище с голям двор и ЛОСТОВЕ!
Естествено, че завиждам! :) Два килограма, свалени без адски мъки и лишения, просто не трябва да се броят! :D
Ако оставим майтапа, според мен човек не трябва да се сравнява с никой друг, освен със себе си (освен ако няма състезателни амбиции, разбира се - тогава няма начин). Важното е да имаш прогрес и да вървиш в правилната посока - да си по-силна (ако това ти е целта) от самата себе си преди месец примерно. Аз винаги така съм гледал на нещата и като видя как някое от големите момчета в залата загрява с моя макс на лежанка или тяга, това изобщо не ме притеснява. :)
теран на 18 години на 84кг 170 лег само с накитници :д с пауза.
Мнението беше редактирано от Madboy на 12.10.12 11:54.
12.10.12
13:39
търсих друга информация но попаднах на това и се сетих за онази дискусия
http://anticancer-bg.com/news/imunostimulators-imunomodulators
Благодарности за статията!
Преместих се; натрупа се умора - от вълнения и притеснения не успях да спя 2-3 нощи (ама наистина по цяла нощ :( ) и съответно през дните бях като призрак. Постарах се да взимам дейно участие в мъкненето де - затова и го отбелязвам тук: съществен енергоразход :D уляля.
За капак ... ми дойде, и то с такива болки, каквито от 15 години не съм изпитвала никога по този повод (dull) Сега ми остава евентуално тази нощ да поспя, щото утре си е стандартно - работа, тренировки... :)
16/10/2012
Сутринта раздвижване от 5 кръга:
Тяга с прави крака с пудовките
Раменни преси с гиричките
Изхвърлянето на Максим с гиричките
Привечер - отидох да проверя какви точно са близките лостове - бих казала ОТЛИЧНИ :) Има 3 височини, средната ми е перфектна. Успоредка няма обаче, явно кофите ми няма да просперират скоро :D Има и някакви стълби и едно странно съоръжение от 2 много дебели успоредни лоста - единият почти на земята, другият на метър от него и на метър от земята.
Направих няколко набирания и няколко опита за коремно и се прибрах. Редувахме се с едни момченца на по 8-9 години :D
Много ме мързи. Изморена съм, обаче ми е едно такова щастливо и доволно - сутрин посрещам изгрева (още няма пердета); храната - повечето от дните стандартна (пържолкиии, кашкавал, яйца, зеленчуци :) ), и от време на време като се отнеса - фастове по сумати часове и после пица с еклер :) That’s the way I like it :D
Сега предстоят малко изометрии - тяга с двете пудовки (по предложение на Дилян, последният път имах мускулна треска на д-то) и бавни лицеви опори с максимално задръжане. Ако останат сили - задържане и в някоя особено трудна позиция в долно положение на раменна опора от стойка на ръце.
18/10/2012
Цял ден фаст поради абсолютна липса на апетит.
Раздвижих се след работа набързо:
- ок. 400 м крос, 6 набирания (3х2)
- ок. 400 м. крос, по 30 на крак ходещи напади
- ок. 400 м. крос, по 30 на крак ходещи напади, 6 набирания (2х2, 2х1)
- ок. 400 м. крос
(слаба работа)
Следва:
салата (домати, краставици, царевица, кашкавал, зехтин)
200 гр. пилешко от бут
шоколад
Този уикенд - селскостопанска и винена дейност. Набрах си ябълки (набирах се с ябълки, по-скоро :D ползвах клоните за разни кросфит неща :D); събрах си кестени... Занимавах се с два бидона вино, които ми повериха :)
Сега гледам рецепти за неща с кестени... и мисля да развия производство в областта на ябълковите пайове също така :D
Мнението беше редактирано от Atom на 21.10.12 20:15.
22.10.12
14:37
Мен недоспиването най ме стопява,даже удвояването на калориите не може да компенсира катаболния процес при по продължително недоспиване.
45 кг тази сутрин... Не знам какво става :(
Цял ден без храна, след което оскъдно хапване...Не знам до колко това е практика при теб, все пак, но ако е - килограмите може и по-малко да станат :)
Уж онова с фаста и малкото ядене беше изключение, но... мисля да почна да си пиша храната и да я следя. Няк’во комбинирано е като причина - безсъние, недостатъчно храна, притеснение за глупости :) Всичко ще си дойде на мястото.
Абе само аз ли напълнявам и се подувам от безсънние и недостатъчен сън като цяло?! (dull)
22.10.12
17:24
Подобни се разтварят в подобни.
Е не, признавам, че това е един от най-добрите подписи, които съм виждала. ;)
...трябва да си завършил УХТ, за да го измислиш и разбереш.... ;)
Блага, не си само ти :) Ендокринната система е по-сложна от “не спя - ставам подут” или пък “ставам хилав”. Май в различните периоди и моменти реагира различно, даже един и същи организъм... И аз понякога като недоспивам - опитвам да наваксам интуитивно недостатъчната енергия с повечко ядене и подпухвам.
А понякога не :)
Мила, така е - УХТ си е УХТ :) След зора там, магистратурата във Франция ми се стори като някаква мързелива смешка :)
22/10/2012
- Яйце, супа от агнешки дреболийки :)
- Пица с много неща
- Пил. бутче, пълнена чушка, салата със зехтин и яйце
- Шоколад
23.10.12
11:14
А бе напшиши някъде подуване, млечни, олимпийски движения, направи си кафе и чакай Блага да се включи със съветите :D
А бе напшиши някъде подуване, млечни, олимпийски движения, направи си кафе и чакай Блага да се включи със съветите :D
Тц, край със съветите, сега минах само на въпроси :D
23.10.12
11:18
Тц, край със съветите, сега минах само на въпроси :D
Откога тва ?
От вчера, от днес или от утре ?
:D :D
Абе, Сашо, няма ли с кого другиго да си пиеш кафето тази сутрин? :D
Давам си личното мнението там, където виждам, че не се налива от пусто в празно.
23.10.12
11:36
Абе, Сашо, няма ли с кого другиго да си пиеш кафето тази сутрин? :D
Кафе пих достатъчно тая сутрин, сега мисля да ям...но преди това да сипя малко и на другите де :)
Давам си личното мнението там, където виждам, че не се налива от пусто в празно.
Или по-правилно е да се каже, че където ти си мислиш, че не наливаш от пусто в празно, което е доста субективно... ;) :D
23/10
Сутринта развдижване от 5 кръга:
- лицеви опори
- раменни преси с гиричките и после с пудовките
Отделно обръщания, предни клекове и тръстъри с двете пудовки.
Уж оставих “сериозната” тренировка за привечер, но имах други неща за вършене и в последствие просто се наядох и още по в последствие - мисля да легна да спя :D
Храната:
- Пълнена чушка с ориз и кайма, яйце
- Сандвич с пилешко и бекон, ръжена био боза, половин кифла с шоколад
- Свински котлет, пълнена чушка, кашкавал
Днес:
- Пълнена чушка, резен гауда
- Половин фукача с прошуто и кашкавал
- 2 яйца, бекон, чушки, магданоз + уникално вкусно хлебче с маслини и риган (inlove)
- Малко уиски с шепа кашу
Няма тренировка (blush) ... По принцип гледам да не пиша за странични неща в тоя дневник, защото ако се отплесна няма да е адекватно, НО - препрочитам една от най-добрите книги на всички времена и ... вечер не ми се тренира :)
Хрониките на Амбър (nod)
25/10
5 менмейкъра @2х4 кг
20 менмейкъра @2х12 кг
Лицева опора (с негативен елемент - под дръжките на пудовките), ренегадско гребане, обръщане, преса= 1 повт.
Обръщането с пудовките беше отделно за всяка ръка, щото 2х12 ми е непосилно в толкова повторения. После пресата - понякога стриктна, понякога пуш - пак едностранна де.
Стойка на ръце, планкове.
25/10
5 менмейкъра @2х4 кг
20 менмейкъра @2х12 кгОбръщането с пудовките беше отделно за всяка ръка, щото 2х12 ми е непосилно в толкова повторения. После пресата - понякога стриктна, понякога пуш - пак едностранна де.
Аз на твое място бих направила повече бройки/интервали на малки кг. На мен мейкърите някак са ми упражнение за интензивност повече, отколкото за сила, т.е. от значение е скоростта на която ги правиш. Правила съм ги на 2х7.5 (дъмбели - несравнимо по-удобно от пудовки в случая) и това е максимума, който не ми бави движенията.
ПП: Пудовките допълнително убиват скоростта при стабилизацията на ренегадското гребане.
Мнението беше редактирано от Margi на 25.10.12 09:13.
И аз това си мислих, Марги :) Обаче нямам налични междинни тежести вкъщи - само гиричките и пудовките :)
Днес в обедната почивка - няколко набирания за проба, включително и с широк успореден хват (малко по-широк от раменете ми) (party) Иначе няма тренировка, само изометрии вечерта и малко лицеви опори с изометричен елемент.. стойка на ръце, ей такива неща.
27/10 и 28/10
Нетренирвъчни - само разходки и леки раздвижвания по лостове, измотерии вкъщи (които ми докараха мускулна треска по мускулите над ребрата, май е от планка)
29/10
Сутринта за рамене и горна част - с гиричките и със собствено тегло /3кръга/:
- раменни преси права
- сгъване за бицепс
- раменни преси седнала
- частични хспу
- лицеви опори
Довечера може да потичам.
Имам мускулна треска ...на бицепсите!... от едни “пръсти към лост” в неделя :)
Бях решила да пиша храна, но не ми се занимава.
... Имам си една рецепта за кексчета, които разбърквам още откакто бях първи клас - еми не знам какво става, но вече трети опит ми се проваля :( Същата рецепта, същите продукти - и просто не стават, разпльокват се и изобщо не могат да се изпекат. Много е гадно :(
здравей, прочетох дневника ти с интерес. Скоро започнах с опити за стойка на глава и пръсти към лост :)
Може би проблема и в продуктите за кексчетата. Особено ако има масло например, преди този продукт беше много по- качествен ( дори купеното масло). или брашното... :) маслото и мой рецепти е проваляло :D
Стойката на глава на мен ми е малко неприятна, съветвам те директно да научиш стойката на ръце :) А за пръсти към лост - старай се първо да закараш лактите към коленете - направиш ли го, тялото схваща какво се иска от него и пръстите към лост стават лесни :)
Относно кексчетата - надявам се четвъртият опит да е успешен.
А аз имам един въпрос към съфорумците - ходили ли сте на спининг? Как е интензивността? Мисля да посетя един клас, и се опитаха да ме наплашат, че ще е много интензивно и трудно?!
Много зависи кой го води спининга и как.
Интересно е натоварването, препоръчвам ти да пробваш :)
Там, където аз саъм ходила, беше на нива - от 1 до 3. И на трите въртиш много, но натоварването зависи изцяло от теб - какво съпротивление ще дадеш на колелото - винаги можеш да го отслабиш, ако ти е тежко, и можеш да го натегнеш, ако не го усещаш. Ако инструктора е добър, ще ги обясни тези неща в началото на заниманието (както и доста други, като позиции на ръцете, височина на седалки, позиция на лакти, гръбнак и т.н.). В групите винаги имаше такива, които почти през цялото време скатаваха и въртяха “на празен ход”, а аз всеки път се свличах от седалката и увисвах на каишите на педалите... :D
Изключително добро натоварване - горещо препоръчвам :)
Мнението беше редактирано от Margi на 30.10.12 09:13.