Суроватъчен протеин,инсулин и сваляне на мазнини.

31.08.11
17:35

Здравейте!
Пускам темата от любопитство и с надеждата да се заформи някаква дискусия.
Все повече и в различни сайтове чета за практиката на изключването изцяло на суроватъчния протеин(дори и преди и след  тренировка) при цел сваляне на подкожни мазнини.Причината е че при постоянна кръвна захар без инсулинови пикове и спадове свалянето на мазнини е най-ефективно.А именно твърденията са,че суроватката поради бързото си усвояване предизвиква такъв пик,който е ненужен по всяко време на деня,било то и след тренировка.Интересно ми е какво смятате по този въпрос,аз лично съм скептичен и не смятам,че ще окаже някаква вреда,но има хора,които са на обратното мнение и изключват дори и матриците,съдържащи суроватка.Нови модерни теории или реални неща са според вас.Интересно ми  е също дали някой е пробвал вариантите и е забелязал разлика.
Поздрави!

31.08.11
17:42

Записвам се да следя темата,тъй като въпроса живо ме интересува.Тренирам с цел понижаване на % мазнини и обмислях ъпгрейд на хранителния ми режим със суроватъчен протеин.А не веднъж съм се замислял по поставения от теб въпрос.Дали наистина ще попречи по някакъв начин на изчистването.За съжаление съм off,зашото не съм компетентен по въпроса!

31.08.11
17:44

Инсулина не го ли вдигат бързите въглехидрати, А НЕ бързоусвояемите протеини?

Мнението беше редактирано от entwickler на 31.08.11 17:44.

31.08.11
17:50

entwikcler-точно заради това се чудя и аз!

HE

31.08.11
17:56

Доста глупости се изписват от производители на хранителни добавки и според мен това е поредната ;)
Процеса “изчистване” е доста по-сложен от приема на суруватъчен протеин след тренировка :D

31.08.11
18:00

казано от head_hunter на 31.08.11, 17:56:

Процеса “изчистване” е доста по-сложен от приема на суруватъчен протеин след тренировка :D

Ще си го запиша...

Аз пък си мисля, кой би бил тоя “умен” производител на суроватъчен протеин, който ще ни обяснява, че ако искаме да сваляме тегло и да сме релефни не бива да си го купуваме и да го пием. Повечето надлежно биха ни обяснили, че ако искаме да сме релефни трябва да пием повече и да си купим голямата опаковка.

31.08.11
18:03

Хед,така е.Но защо това да е глупост от производителите?Точно обратното-хората,които вярват в това изключват изцяло протеинът,някои взимат само казеин.Така че още не са измислили протеин,който да се усвоява бързо,но да не вдига и инсулина :D Аз смятам,че това вече  е прекалено маловажен детайл,но може би при атлети на много високо състезателно ниво оказва влияние?
Едит:Шишманов ме изпревари.

Мнението беше редактирано от Deuce на 31.08.11 18:03.

HE

31.08.11
19:49

казано от Jikata на 31.08.11, 18:00:

казано от head_hunter на 31.08.11, 17:56:

Ще си го запиша...

Можеш и да си го нарисуваш, както ще ти е по-удобно ;)

казано от Deuce на 31.08.11, 18:03:

Хед,така е.Но защо това да е глупост от производителите?Точно обратното-хората,които вярват в това изключват изцяло протеинът,някои взимат само казеин.Така че още не са измислили протеин,който да се усвоява бързо,но да не вдига и инсулина :D Аз смятам,че това вече  е прекалено маловажен детайл,но може би при атлети на много високо състезателно ниво оказва влияние?
Едит:Шишманов ме изпревари.

Въпрос на скромни разсъждения от типа:
- с какво ще ми помогне нещо, което ще достави меобходимото на тялото ми значително по-късно, а не веднага, когато се нуждая от него?
- въпрос на лично предпочитание и маркетинг, та ако щете и въпрос на митове и легенди.
- каква е ролята на хидроизолата, ако приемем, че твърдението е вярно?
- защо хидроизолата е в пъти по-скъп от казеина и същевременно го използват в интрапродуктите, като знаем как се отразява повишения инсулин на тренировката?
- в какви стойности може да повиши инсулиновите нива 30-40 гр. протеинова пудра, така, че да се отрази на процеса на изчистване?
- на пазара има продукти, които според производителя се заиграват сериозно с инсулиновите пикове, та защо да няма и същия ефект някъква протеинова пудра?
- каква ли е ролята на протеиновата матрица, щом отново според някои хора казеина притежава свойството да не повдига инсулина?
- как един нормален човек може да следи нивата си на кръвна захар дали са постоянни?
В професионалния спорте съвсем друга баницата, че да разчитат на казеин за сваляне на подкожни мазнини или на каквито и да било добавки :)
Искаше ми се да задам и един друг въпрос за употребата инсулин при цикъл със разстежния хормон, но темата ще мине в друго измерение, а тук не е хубаво да приказваме точно за това ;)
Смятам, че предимно интелигентни момчета са писали в темата и всеки ще си направи съответните разсъждения върху поставените въпроси, а те ще ви дадат обяснение на по-горния ми пост :P

п.п. Нямам за цел да убеждавам някой в нещо, а просто давам разяснения защо ми е такова мнението :)

Мнението беше редактирано от head_hunter на 31.08.11 20:02.

31.08.11
22:58

Честно казано ,аз доста съм експериментирал със себе си,и то точно по темата:както да се яде след тренировка когато свалям

Общо взето,най добрия вариант е:нищо...за съжаление,много бързо ще си заминат мускулите които така или иначе трудно се градят:личен опит

Другият най добър вариант би бил 30тина грама БСАА или ЕАА,в свободна форма,те не предизвикват ензимна реакция и няма как да вдигнат инсулиновите нива

Е,винаги ги има и Метфогама + синергетици и производни,идеята е взаимствана от един типове от Славия

01.09.11
08:59

И тъй като темата на мен персонално ми е доста интересна,очаквайте днес привечер,или най късно утре да дам резултати на 60 и 120тат аминута след прием на 2 дози ГС(колкото е моята доза след тренировка) на гладно след 20мин кардио

Ето и тези преди 3 месеца,е чистещия ми период след 80 грама глюкоза монохидрат

Резултат    Долна граница  Горна граница
Инсулин 0мин.    5,8         3                 17,10
Инсулин 60мин.    46           3                 45
Инсулин 120мин.  18,1         8,7               30
Глюкоза 0мин.    1,8         3,5               6,10
Глюкоза 60мин.    7,1         3,5               11,10
Глюкоза 120мин.  2,4         3,5               7,20

ГЛюкозните нива са ми малко ниски,понеже бях на НВД и явно,тия 80 грама глюкоза са дошли като манна небесна на мускулатурата и не са се задържали дълго,и на лаборанта му направиха впечатление

02.09.11
10:40

Резултат  Долна граница  Горна граница
Инсулин 0мин.    6.9       3           17,10
Инсулин 60мин.  14.3       3           45
Инсулин 120мин.  7.4       8,7           30
Глюкоза 0мин.    4.9       3,5           6,10
Глюкоза 60мин.  6.2       3,5           11,10
Глюкоза 120мин.  5.2       3,5           7,20

Когато фактите говорят...ако някой желаем мога да сканирам листа и да го атачна
ТОлкова за високия инсулин след притеин,и то двойна доза
На дали има храна,която би предизвикала по добра реакция,представям си какво би било с 0% въглехидратен протеин

Другото интересно е че глюкозните нива също са доста прилични,което е доста добре на фона на сутрешния глад и кардиото преди теста,вярно че е 20 минути,но все пак....очаквах черния дроб да е врътнал повече матрял към гликоген

Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 02.09.11 10:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1