Моят хранителен режим и как да го подобря?

Здравейте!
На 17 години съм. Момче .. 180 висок и може би към 70 кг. не знам
нямам с какво да се премеря в момента.
Напоследък си развалих изцяло режима на ядене и това доведе до не толкова очаквани за мен последствия..
Натрупах излишни мазнини по тялото (най-вече корема) но и гърди, ръце абе всичко.. знаете как е.. Слаб съм попринцип (телосложение), не ми личи чак толкова, но не мога да се понасям в това положение.. искам като за начало да се изчистя и после вече да направя що годе атлетично тяло..

Това беше въведението в проблема, а сега какво правя по въпроса и с какво разполагам: ...
Минал съм на НВД.. ям яйца,риба, и всичко друго, което се яде при НВД... и тук идва едно НО
имам един въпрос.. Като си правя яйца примерно, колко на брой трябва да са, като си правя салата, колко трябва да е..
смисъл как да разбера дали не съм прекалил с количеството или пък
дали не е твърде малко? .. това е единия от въпросите ми..

Също така искам да попитам, колко пъти трябва да ям на ден? И колко пъти трябва да бягам? Имам тренажор вкъщи и
е много удобен за кардио.. потя се доста обилно.. ето и една примерна програма, която съм си измислил.. ще съм мн. радостен ако я поправите.. 

Сутрин 9:00 - закуска - яйца 3 със зехтин бъркани + салата домати, краставици
10:00 - 11:00 - КАРДИО...
Обяд: 12:00 - обяд риба пак със салата...
13:00 - 14:00 - КАРДИО
14:00: не знам какво да сложа тук..
16:00: и тук не знам какво да вмъкна
18:00 вечеря - пилешко примерно (не знам дали е подходящо за нвд) или не знам..

ако може да ми помогнете малко..

А каква е целта ми?
Целта ми е до Януари месец да се изчистя и вече после бавно малко по малко да изградя някакъв релеф.
Благодаря ви предварително!!!!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 02.09.11 10:11.

01.09.11
22:35

При твоите кг НВД не е добъризбор ,вярно е че може да свали 4-5 кг например,но голяма част от тях ще са и малкото мускули,които имаш.
Забрави за това Кардио,заеми се с някаква силова физическа активност-някакъв спорт(фитнеса също е спорт,но не задължително да е той).
Ако до сега не си се занимавал със спорт,ще се учудиш от резултатите,като начинаещ.
По-подходяща е за теб балансирана диета.
АКо искаш релеш  ще трябва да качваш кг,не да сваляш,както ти казах в началото тялото регира много добре на каквато и да е физическа активност и е реална целта,едновремено да качаваш мускул и изгаряш мазнини.Това можеш да го постигнеш обаче с достатъчно храна,а режим  като НВД не предоставя тази възможност.

Благодаря!

http://www.bb-team.org/articles/910_otslabvane-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd#axzz1Whl5Ofcb

Прочетох тази тема, но не ми стана ясно, как да си разпределя порзиите през деня... т.е по колко трябва да ям и т.н.
може ли малко помощ?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.09.11 10:12.

02.09.11
20:53

Кардиото винаги е добра опция - лесно се практикува, по-рядко води до травми и е един от най-добрите начини за сваляне на телесни мазнини, поддържане на общ тонус и добро самочувствие. Възрастта ти не е пречка да правиш НВД, поне в краткосрочен план и после да преминеш на някакъв балансиран режим. Високомазнниният нисковъглехидратен режим е доказал се ефективен за сваляне на мазнинна маса, с максимално щадене на мускулната маса.

На мнение съм, че като цяло препоръките на СЗО въглехидратите да съставляват 50-60% от приетата енергия са преувеличени. Вижте епидемията от инсулинова резистентност, диабет, затлъстяване и метаболитен синдром. Смятам, че тези препоръки в бъдеще ще бъдат ревизирани. Това беше малко отклонение...относно това, че и балансираният режим не трябва да е много богат на въглехидрати.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1