Зеленият чай - фетбърнър и половина

Прескочи до:

30.08.06
19:37

Зелени чай ми донесе приятелката от Тайланд. На малки листенца който се запарва по техните им там стандарти. Няма нищо общо като вкусови качества от зеления чай който продават тук в щатите.
Прочетох как причинявал рани на червата и разни такива, ако е така до сега тайландския народ трябва да се е споминал от колики и язви. Въпросът е по скоро дали в България внасят изстинки зелен чай. Такъв на пакетчета много знаеш какво има стрито в него и какво пиеш.

31.08.06
02:32

така и не разбрах какъв чай е хубаво да се пие...
черен, зелен или китайски(който до колкото разбрах също е зелен)

И ако ида в аптеката какво да кажа?

31.08.06
02:40

черния чай съдържа кофеин в него.

22.09.06
13:28

Хора, тази тема цялата трябва да влезе в аналите на историята (в който и да е смисъл на думата, при това... :wink: )- чета и не мога да си поема дъх от смях! :lol:  :D

Да кажа и аз нещо. Купих си вчера зелен чай без много да разбера точно защо - нещо ми подсказа, че е добре да почна да пия. Аз на други места се бях оплаквала от проблемите, които тренировката сутрин, на гладно, ми причинява, един от които е абсолютната липса на сила.
Днес, вместо дежурната чаша вода, пих чаша зелен чай и преместих гирите преди кардиото, вместо след това. Не знам от какво е, но така се почувствах човек!  :D Съвсем различно положение!
Смятам да си пия чая, пък ако има и слабителен ефект, ще е супер - аз по принцип имам много нередовен стомах, а откакто съм на диета, ако не е да ходя да пишкам, бих забравила как изглежда тоалетната чиния... :wink:

22.09.06
14:17

Я вижте какво намерих, някой спомена нещо за зелен чай на таблетки.
http://adipharm.com/product.php?l=bg&n=45

Притеснява ме съдържанието на кофеин в зеления чай. Аз не пия кафе и имам много лабилна вегетативна нервна система и не ща да си я клатя с глупости. Знаете ли някоя марка, без кофеин вътре? Освен таблетките, за които също четох, че нямат.

22.09.06
15:47

[quote author=“Lumina”].....- аз по принцип имам много нередовен стомах, а откакто съм на диета, ако не е да ходя да пишкам, бих забравила как изглежда тоалетната чиния... :wink:

така, така Lumina продължавай с нередовния стомах. точно от подобни диети се получава това. не е много за хвалба. поогледай си начина на хранене.  нали най важното в целия процес е да ускоряваш метаболизма? При теб с този застои в стомаха.....
а на чайовете отзад на опаковката трябва да пише дали съдържа кофеин. Ако е на пакетче го запарвай само минута даже по малко. Колкото да оцвети водата защото в противен случай става много силен.

22.09.06
15:57

Ами, да го ускорявам де, ама как?  :evil:
Не ми е от диети, а и сега съвсем не гладувам, просто съм намалила яденето, което на фона на преди, когато непрекъснато ядях нещо, си е разлика.
Това е положението, имам си проблеми с отделителната система откакто се помня, откакто имам и проблемите с теглото - началото на пубертета. Те нещата са свързани, да не говорим, че има и чисто психологически фактори, които влияят, само че те не подлежат на спецификация и фокусирана интервенция. Плюс това имам и наследственост - майка ми цял живот е била така, едва на стари години, когато получи перфорация на апендикса и поради това й изрязаха 1 метър черва, изненадващо проблемът се оправи, даже сега по-скоро има обратния. :roll: Какъв е извода - мързеливите черва трябва да са по-къси. Само че такива хирургични перспективи не са ми много по вкуса... :wink:

Трудна ми е задачата, знам. :)

22.09.06
17:40

[quote author=“Lumina”]Това е положението, имам си проблеми с отделителната система откакто се помня, откакто имам и проблемите с теглото - началото на пубертета.

3 пъти на ден по една голяма салата и на другия ден ще одрискаш мощно 00 от всички страни

22.09.06
21:17

:wink:  :P

23.09.06
17:48

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“Lumina”]Това е положението, имам си проблеми с отделителната система откакто се помня, откакто имам и проблемите с теглото - началото на пубертета. 3 пъти на ден по една голяма салата и на другия ден ще одрискаш мощно 00 от всички страни

ами на мен и това не ми помага. постоянно съм на лаксативи, знам, 4е е кофти, ама ве4е сериозно ще ходя на лекар, 4е така не става, голема мъка е

23.09.06
18:30

[quote author=“cran-berry”]ами на мен и това не ми помага. постоянно съм на лаксативи, знам, 4е е кофти, ама ве4е сериозно ще ходя на лекар, 4е така не става, голема мъка е

Аз пък бас хващам че проблема е в диетата ви... Няма начин да ядете големи количества фибри( и наи-вече целулоза) и организма ви да ги усвоява. Аиде разбирам че някои животни ги усвояват, ама при човека..........

24.09.06
01:17

ами може би при мен проблема е, 4е съм ограни4ила до мин плодовете, ям основно месо, зелен4уци, яйца, ядки по малко. ама ям бая зелен4уци - тва краставици, зеле, спанак али-бали
а и мога да кажа, 4е преди да по4на нвд-то, ядях мн, ама наиситина мн плодове - тва по 3-4 ябълки , праскови, кайсии ткива неща и кисели млека - основно с тва се прехранвах и тук таме малко сирене - и същата работа
4удя се дали да не по4на да си правя малко зелен4укови супи - броколки... друго не сесещам, 4е нали не ям картофи, моркови...
идеи?

24.09.06
11:36

[quote author=“cran-berry”]ами може би при мен проблема е, 4е съм ограни4ила до мин плодовете, ям основно месо, зелен4уци, яйца, ядки по малко. ама ям бая зелен4уци - тва краставици, зеле, спанак али-бали

Верно я кажи вчера и по-предния ден колко краставици, зеле си изяла ? Иначе аз имам познати които си оправят тоя проблем по същия начин със фибри ама при тях вече е мания - ядът семките на дините, картофените обелки, люспи, от плодове обелки , некви трици  :lol: 
Ето нещо интересно:

За да се постигне препоръчваният дневен внос на фибри, без да се развият прояви на дискомфорт (газове, разстройство), увеличаването на приеманото количество трябва да става постепенно. Хората в напреднала възраст и малките деца имат намалена поносимост към груби и трудносмилаеми храни.
Без вода, неразтворимите влакна могат да блокират храносмилателната система и това да доведе до запек. Затова, пийте допълнително вода с пълнозърнестите храни.
Неразтворими фибри (главно целулоза) се съдържат в повечето от растенията, но най-богати техни източници са непреработените цели зърна с люспите (жито, царевица, негланциран ориз, просо), листните зеленчуци и бобовите растения (изсушен грах, зрял боб, леща, соеви зърна).
Разтворимите фибри включват пектин (в ябълките и цитрусовите плодове), бета-глюкани (овесени трици, ечемик, ръж, мюсли) и арабани (бобови растения).
За да увеличите вноса на влакна, използвайте храни, които са техни естествени източници. Така например:
1. Включете в дневното си меню пет порции плодове и зеленчуци - сурови и ако е възможно небелени
2. Заменете рафинираното брашно и фините тестени изделия и полуфабрикати с пълнозърнесто пшенично, ечемичено и просено брашно
3. Закусвайте сутрин не с корнфлейкс, а с овесени трици (мюсли), като прибавите към тях нарязана ябълка с кората, ягоди и сушени плодове
4. Вместо картофено пюре, предпочитайте печен с кората цял картоф
Тъй като източници на фибри са най-вече зърнените храни и плодове, то количеството на въглехидратите в тези храни трябва да се пресмята от хората с диабет в хлебни единици.

целия текст http://www.protos.bg/diabet/vd/i135/vd_i135_17.html

30.10.06
19:33

[quote author=“Boby_”][quote author=“SteeL”]Значи момчета чаят е лесно откриваем обаче.Ся да ви обясня няколко работи.Случайно ако не знаете този чаи разтрива дебелите черва и в следтвие ви се ходи то тоалетната по голяма нужда.то хуу че ше почне да ви се ходи но....Пак тука има 1 но.Но не се знае кога ще ви хване.Този чай действа като разхлабително.Майка ми го пие значи тя като го испие вечерта в 21:00 и сутринта кам 6-7 сутринта става и седеи в тоалетната 20-25 мин.заради товаче внимавайте как го пиете шот представете си ако сте на учлище и ви хване.Вие просто няма да можете да излезете от кенефа.Че понякога и не само 1 път се налага да ходите до тоалетната а няколко пъти.Заради това че си правате сметка кога го пиите.Иначе чаят си е супер за НВД.Но просто внимавайте.Всеки организъм е различен и не се знае кога ще ви хване.Случвало се е и да хваща след 30-40 мин.Внимавайте 8)

Май не си разбрал, но не си говорим за онзи китайски чай за отслабване, който се продава в зелени опаковки в аптеките, а за зелен китайски чай.
Зеленият чай представлява листа от същия чаен храст, от който се прави и черният чай, само че при технологията на приготвяне се използва само сушене, без печене. Всъщност именно това е разликата между зеления и черния чай.  :wink:

Само да уточня че зал. чай е от растението Магнолия а черният се прави като ферментира а не се пече  ,а може и двете нз .

FI

30.10.06
21:29

Мда и аз с такова впечатление останах след употребата на зелен чай, просто немога да сваря тоалетна да търся. :wink:

30.10.06
23:12

[quote author=“fitday”]Мда и аз с такова впечатление останах след употребата на зелен чай, просто немога да сваря тоалетна да търся. :wink:

lucky U

31.10.06
13:55

[quote author=“cran-berry”][quote author=“fitday”]Мда и аз с такова впечатление останах след употребата на зелен чай, просто немога да сваря тоалетна да търся. :wink:

lucky U

Не се ли пооправи с времето, бе девойко? :)  Аз установих, че организмът се нагажда към диетичното хранене и след време, с малко съзнателно усилие, можеш да ходиш всеки ден, или през ден. Пък ако включиш наистина овесени ядки и малко трици, става съвсем лесно. И МНОГО  вода, че без въглехидрати се обезводняваш, което веднага дава отражение в червата. Лененото семе е супер, аз се родих, откакто взех да взимам по две супени лъжици на ден. Установих също и че откакто взимам по две капсули Л-карнитин преди тренировка (защото преди взимах само по една), това също раздвижва червата. Те и затова препоръчват да не се предозира карнитинът, че те хващало разстройство...
За съжаление, не мога да кажа такова нещо за зеления чай - той обаче е чудесен диуретик. И има наистина възбуждащ ефект, както и всички чайове за отслабване, между другото - идеята им е да действат както л-карнитина.

31.10.06
15:04

абе не бе, НВД, не нВД - няма кенеф
от 2 месеца пия тоя зеления или какъвто е там 4ай sanye - а.к.а. за отслабване, което е пълна глупост. и ми е ок с него, оба4е мн трябва да внимавам кога го пия, а и 4естно казано ве4е ми се повдига от него. трябва да си направя излседвания, ама няма кога.
ленено семе в кисело мляко ям - по 1 с.л. смляно. карнитин не вземам
засега с ъм закрепила положението хаха само 4е така благородно си завидих....

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1