Зеленият чай - фетбърнър и половина

Прескочи до:

05.04.05
12:44

От много и най-различни места чувам и чета, че зеленият чай, освен всичики други вълшебства, е и отличен фетбърнър. Може ли някой да го потвърди?

x_man

05.04.05
12:54

мога да потвърдя ,че съм чувал също за това му действие...нооо нямам представа дали наистина е така :? ако някой е “в час” нека напише :)

05.04.05
13:08

http://www.wholehealthmd.com/news/viewarticle/1,1513,929,00.html

Това е кратко и ясно - при контролиран експеримент хората, поемали зелен чай по време на всяко хранене, изгарят повече калории (вкл. от мастна тъкан) в сравнение с тези, които поемат кофеин или плацебо при едно и също количество калории в диетата.

05.04.05
13:20

Този линк е супер як!! :idea:  Благодарско!!

x_man

05.04.05
13:29

мдаа...добре звучи,аз мисля тези дни да започвам “леко..по-леко” изчистване и може да експериментирам със зелен чай,все пак е нещо ново за мен :roll:

05.04.05
13:35

За какво да им пълним гушите на душманите, с по 20 и кусур лв за шепа L-carnitin, фетбърнъри разни и пр.и само да си гледаме профила в огледалото и стрелката на кантара, пийвайте зелен чай!! Освен всичко друго е и много мощен антиоксидант. Казват, че китайците лекували с него всичко, от болести и рак, до депресии и главоболие.

x_man

05.04.05
13:39

абе братле,не съм много по чая,нали този го има навсякъде....в смисъл,да не е някакъв специален,труднооткриваем???

05.04.05
13:48

[quote author=“x_man”]абе братле,не съм много по чая,нали този го има навсякъде....в смисъл,да не е някакъв специален,труднооткриваем???

Абсолютно навсякъде го има - съвсем обикновен зелен чай. Мисля да пробвам от другата седмица - така или иначе ще почвам диета (каня се от доста време), та нищо не пречи и с чай да се наливам през това време.  :lol:

05.04.05
13:58

Да, абсолютно навсякъде го има. На “Биопрограма” не е лош,много ми харесва и на “Билкокооп,” но по принцип най-добър е насипният - става като спаначена супа, преди да го пиеш.
Айде и после да кажете имало ли е ефект :wink:

x_man

05.04.05
14:00

абе аз ще вкарам и диета,така че със сигурност ще поизчистя...та не знам как ще преценя ефекта :D

05.04.05
14:06

[quote author=“x_man”]абе аз ще вкарам и диета,така че със сигурност ще поизчистя...та не знам как ще преценя ефекта :D

Мдам, трудна работа.  :lol:

05.04.05
21:57

Значи момчета чаят е лесно откриваем обаче.Ся да ви обясня няколко работи.Случайно ако не знаете този чаи разтрива дебелите черва и в следтвие ви се ходи то тоалетната по голяма нужда.то хуу че ше почне да ви се ходи но....Пак тука има 1 но.Но не се знае кога ще ви хване.Този чай действа като разхлабително.Майка ми го пие значи тя като го испие вечерта в 21:00 и сутринта кам 6-7 сутринта става и седеи в тоалетната 20-25 мин.заради товаче внимавайте как го пиете шот представете си ако сте на учлище и ви хване.Вие просто няма да можете да излезете от кенефа.Че понякога и не само 1 път се налага да ходите до тоалетната а няколко пъти.Заради това че си правате сметка кога го пиите.Иначе чаят си е супер за НВД.Но просто внимавайте.Всеки организъм е различен и не се знае кога ще ви хване.Случвало се е и да хваща след 30-40 мин.Внимавайте 8)

06.04.05
09:19

[quote author=“SteeL”]Значи момчета чаят е лесно откриваем обаче.Ся да ви обясня няколко работи.Случайно ако не знаете този чаи разтрива дебелите черва и в следтвие ви се ходи то тоалетната по голяма нужда.то хуу че ше почне да ви се ходи но....Пак тука има 1 но.Но не се знае кога ще ви хване.Този чай действа като разхлабително.Майка ми го пие значи тя като го испие вечерта в 21:00 и сутринта кам 6-7 сутринта става и седеи в тоалетната 20-25 мин.заради товаче внимавайте как го пиете шот представете си ако сте на учлище и ви хване.Вие просто няма да можете да излезете от кенефа.Че понякога и не само 1 път се налага да ходите до тоалетната а няколко пъти.Заради това че си правате сметка кога го пиите.Иначе чаят си е супер за НВД.Но просто внимавайте.Всеки организъм е различен и не се знае кога ще ви хване.Случвало се е и да хваща след 30-40 мин.Внимавайте 8)

Май не си разбрал, но не си говорим за онзи китайски чай за отслабване, който се продава в зелени опаковки в аптеките, а за зелен китайски чай.
Зеленият чай представлява листа от същия чаен храст, от който се прави и черният чай, само че при технологията на приготвяне се използва само сушене, без печене. Всъщност именно това е разликата между зеления и черния чай.  :wink:

06.04.05
10:11

Абе Боби, ефекта за който говори момчето си го има точно от зеленя чай (тоя дето го пих аз си беше точно на Биопрограма), така че не е нещо по-различно, ефекта си е точно с “размекване” на дебелите черва и тичаш до тоалетната, като на мене ми се случи след 10 мин  :shock:

06.04.05
10:55

Това си е самата истина, че зеленият чай действа пикочогенно и получаваш т.нар.  ”позив за дефекация” (ще ме уморят тези медицински термини! :D ), но това е само още едно лечебно действие на чая - има страхотно пречистващо действие. Ти нали така или иначе,/предполагам/ всяка сутрин си ходиш до тоалетната, намирам за силно преувеличени приказките за това, че видиш ли, ще те “хване” някъде, когато си иска, където си поиска...То, ако е така, в Китай няма да се диша.. :P :P :P

06.04.05
11:00

[quote author=“YODA”]Абе Боби, ефекта за който говори момчето си го има точно от зеленя чай (тоя дето го пих аз си беше точно на Биопрограма), така че не е нещо по-различно, ефекта си е точно с “размекване” на дебелите черва и тичаш до тоалетната, като на мене ми се случи след 10 мин  :shock:

Да, сигурно е така, не споря. Ама аз преди време пих от китайския чай за отслабване в зелените кутийки и мога да ви уверя, че обикновения зелен чай в сравнение с него е като спрей със сълзотворен газ в сравнение с иприт.  :lol:  :wink:

06.04.05
11:34

Да, бе, сигурно е така. Зеленият чай за отслабване сигурно е брутален.
Но да знаеш, това не е 100% зелен чай, съдържа и букет  от други билки със силно изразено разхлабително действие, предизвикващи активна перисталтика.

06.04.05
21:03

[quote author=“Neo”]Да, бе, сигурно е така. Зеленият чай за отслабване сигурно е брутален.
Но да знаеш, това не е 100% зелен чай, съдържа и букет  от други билки със силно изразено разхлабително действие, предизвикващи активна перисталтика.


малейй това нещо ако те гепа отарване няма  :D
ама я верно че зеления чай действа разхлабително, то това му е основното действие и доколкото знам по някакв начин ускорява метаболизма затова е добре да се пие ако искаш да се пречистиш,ама незнам доколко помага за изгарянето на мазнините

06.04.05
23:16

Ае пичове май наистина не сам разбрал за какав чай става въпрос.Но просто сам сигурен че и този чай ще има такав ефект.Е аз знам само за зеления.Някой нека пробва от тоя чай и после да си напише мнението за него. :roll:

07.04.05
01:32

аз съм пил и от двата чая
оня в зелената опаковка се нарича “ANTI-ADIPOSE TEA” и е като разхлабително,но не виждам никакво логика да се пие за отслабване,с него губиш само течности в кенефа
а зеленият чай е друга работа и няма нищо директно със срането :wink:
зеления чай изостря метаболизма трябва да се пие най-малко 3 пъти на ден,предлагат го като алтернатива на ефедрина,ама не мисля че е толкова силен.
иначе го пия по време на диета
а все пак е много добър антиоксидант и пречиства организма

FA

08.04.05
11:39

След мненията за този 4удотворен чай си взех от магазин “345” една зелена кутия студен зелен чай на фирма RAUCH и не знам дали е същото за което говорите но е супер вкусен и те ободрява много.В садържанието прочетох че има фениланин.

08.04.05
12:07

Ако искате зелен чай който да ви свърши работа си вземете на таблетки. Но незнам в България дали и къде го има.

WO

13.04.05
10:33

Ами по този въпро имам известен опит. Консултирала съм се с лекари за това. Да вярно е действа  диоретично, но за сметка на понижено кръвно налягане което за мен е убииствено поже аз съм анемичка, а и знам, че помаш ли на организмът чрез такива неща после заленява и чака на готово. Имам една приятелка която го пие редовно около2 години всеки ден и казва, че вече без него неможе.
Лично аз не съм доволна,защото на другият ден съм зверски гладна коремът мис стърже като невидял :)

13.04.05
12:10

Тя братчедка ми пиеше зелен чай и имаше много добър ефект. Отслабна доста, а даже и кардио не правеше  :lol: Но не знам дали е от чая или е от това, че ядеше много малко  :roll:

13.04.05
13:53

Въпросът е дали е от чая???

13.04.05
17:15

Е тва трудно може да се определи  :oops: Просто казвам, че пиеше чай и отслабна, ама дали е от чая или ограничаването на яденето... нз... :roll: Мисля че помага де (лично мнение  :) )

19.04.05
20:24

От мнго време не бях следил темата и ся я прочетох цялата.Един приятел пи сок сас истекал срок на годност.Ее просо се скъса да ходи до тоалетната и много време го държеше некаде кам 15-16 дена не сам много сигурен и да ви кажа свали 4 килограма само от ходене до тоалетната.Заради товаче този зелен чай може да направи според мен същите чудеса.

19.04.05
21:28

тоя твоя приятел май е има по-сериозен проблем,не вярвам да е от един сок,все пак стомаха го прекарва,възможно е да има някакви ‘смущения’ няколко дни,ама две седмици... :!:

21.04.05
14:08

Абе, хора, пия зелен чай вече всеки ден, ходя си до тоалетната сутрин по същото време, както и преди, когато бях на кафе+две цигари.Никакви смущения в режима. Човек като прочете темата, остава с впечатление, че от зеления чай преди всичко се дриска...
:P

21.04.05
17:08

[quote author=“Neo”]Абе, хора, пия зелен чай вече всеки ден, ходя си до тоалетната сутрин по същото време, както и преди, когато бях на кафе+две цигари.Никакви смущения в режима. Човек като прочете темата, остава с впечатление, че от зеления чай преди всичко се дриска...
:P

хахаха, именно. И аз съм го пил, но за първи път  чувам, че действа разхлабващо. А откак съм бил 4-5 годишен, не ми се е случвало да се посера някаде ненадейно, включително и когато пиех зелен чай.:lol:

Напоследък не го пия, но май пак ще почна. Той метаболизма ми и без това е ултра бърз, но мисля, че ще ми е полезен по други параграфи. :)

24.04.05
20:43

Прочетох цялта тема и ми изкочи един въпрос....
искам да включа и зелен чай в НВД ...въпроса е кога и как... не пия кафе ни кола да кажем да ги заменя..... течностите ми са предимно вода и айрян....пила съм и преди зелен чай и макар да има диуретично дейстие.....да ви кажа честно пийте по 2/3 литра на ден и дейстието на чая ще ви се стори нищо...така че това не е проблема..на мен ми трябва лека стимулация на метаболизма,който напоследък доста е заспал....
И въпроса най-накрая.. колко пъти да го пия според вас така че да не се породи зависимост на организма (ако въобще е възможно това) и...по колко пъти така че да не повлияе на режима ми на хранене...

25.04.05
16:42

Здрасти! Тя,(темата)стана дълга и широка,НО  :roll:
Честно казано, изобщо не ми е известно към зеления чай да има някакво, каквото и да е, пристрастяване!!!! Поне с кафето не може да се сравнява, в това съм сигурен като бивш заклет кафеджия..
Естествено, сутрин като станеш и не пийнеш нещо освежаващо, може и да ти е криво през останалата част на деня, но това е друго.
Аз лично пия чай СУТРИН ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, преди бягането, пия го с половин аспирин и мога да ти кажа, че по-добър фетбърнър от това - здраве му кажи! (Или пък моят метаболизъм изведнъж да е станал супербърз?!) Следобед пийвам чай-два, горе-долу в часовете, когато на хората им се допива кафенце. Само късно вечер ако пиеш, може да си навредиш на съня. Това е.

25.04.05
22:15

ами има на таблетки обаче излиза скъпо по добре си вземете някой fat burner знаете ли колко чай трябва да се пие дневно за да има изгарявщ ефект.плюс това той действа синергитично и сам е слаб за мазнините.в комбинация от нещо изгарящо повече се вписва в картината

28.04.05
13:54

Не знам колко точно чай дневно трябва да пия за да има фатбърнинг ефект но ето какво намерих за него в нета:

One study in Switzerland found drinking the equivalent of 2-3 cups of green tea daily caused the participants to burn 80 extra calories each day, without increasing their heart rates and factoring out the tea’s caffeine content.

а ето и линка ако искате да почетете повечеhttp://www.newstarget.com/003840.html

Dancho

28.04.05
19:44

да бе само 80 cal не си струва имам зелен чаи деиства ми разхлабващо
само първите  2-3 дни и после ефекта спря :roll:

BA

28.04.05
20:28

на мене пък само два дена мога да кажа :)

06.05.05
22:49

Не знам но на мен започва да ми харесва.. пролбема м ие че като си правя чая го правя около литър и го изстудявам получава се студен чай и си го пия цял ден...
Та въпросът ми е ..може ли по този начин да се изгубят ценни съставки и да се изгуби съответно и ефекта......колкото и незначителен или краткотраен да е  :roll:

06.09.05
21:33

parvo ot zeleniqt chai moje da se podriskash moje ako te napre mnogo i da se podriskash nqkade deto ne trqbva pila sam go baq i pochti nqma efekt
toi toq chai se naricha sanie (anti-adiposite tea),vkoqto i apteka da otidesh kato kajesh zelen chai ti davat zelena kutiq s ime sanie.tozi chai obshto vzeto prechistva ,ne e chak tolkova slabitelen kolkoto go reklamirat.az lichno ne vi go preporachvam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

06.09.05
22:26

Мисля, че всички говорите за различни видове чай-зелен. Обикновения на Биопрограма няма нищо общо с всички останали. И въобще не действа така, както го описват някои. Явно въобще не сте го пили, а само сте чували някъде и то за действието на онези измислените чайове - Сание и прочие. Дали действа изгарящо? Незнам. Но при всички случаи е полезен. Има антиоксиданти. Има и инфо в нета, който не знае поне може да попрочете.

16.09.05
22:14

не можах да прочета абсолютно всички мнения но някой каза:
“ЗЕЛЕНИЯТ ЧАЙ Е РАЗХЛАБИТЕЛНО”

този който го е написал това е много прав! - това го знам от личне опит и не ви препоръчвам да прекалявате че ще трябва после да глътнете няколко имодиум-а!

16.09.05
22:44

Аз пия таблетки Тибетски зелен чай - 60 капсули по 100 мг за 6.50 кутииката... в М и Ф прочетох, че е добре да се зима от 200 мг до 500 на ден - аз имам 400 мг - 2 сутрин и 2 вечер. В аптеката имаше и на “АдиФарм”, но беше 40 таблетки за 7.90(май) - незнам какъв грамаж. И за историите с “продрискването” - може би е до организъм или наистина говорим за различни видове чай - при мен няма и следа от такъв ефект!

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1