Кой от двата лаптопа според вас е по добър ??

LU

04.09.11
14:00

Кой от двата лаптопа според вас е по добър ??
http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_N5110-dell_inspiron_n5110_DELL00816
http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5750-acer_aspire_5750g_LX_RCF0C_009

ще го използвам за игри и чертане на Solidworks
може да давате и други предложения стига да са до 1400лв

04.09.11
14:03

и на 2та не ми харесва че са с процесор интел който много загрява сравнение с AMD и тряя по често да се сменя пастата под coolera но иначе ако тряя да избирам между 2та бих избрал 1вия

LU

04.09.11
14:11

аз неразбирам от лаптопи такаче може и други предложения ще се радвам да чуя минусите на тези лаптопи :) понеже ако започна да чертая и почне да ми загрява .....

04.09.11
14:13

аз на твое място бих погледнал с процесор AMD да е не загряват толкова и имат по-дълъг живот като цяло

04.09.11
14:39

казано от Филип Буцев на 04.09.11, 14:03:

и на 2та не ми харесва че са с процесор интел който много загрява сравнение с AMD и тряя по често да се сменя пастата под coolera но иначе ако тряя да избирам между 2та бих избрал 1вия

Това избщо не е варн като обобщение за всички процесори.При лаптопите каква темепература ще подържа зависи изцяло от качеството на шасито и материялите,които са използвани.
Лично аз мисля че тази серия е най-грозната,която са правили някога,освен тов целият е лъскав и няма чистене,всичко е в следи от пръсти.
+ на Дела е гараницят и eSATA,което не се знае  дали ще го ползваш като изход,но е доста по-бързо от USB.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 04.09.11 14:44.

LU

04.09.11
14:52

какво ще кажете за този http://pcstore.bg/laptopi/ACER-4/ACER-Aspire-5552G-LX-RC40C-005-8GB-Black-1729 ?
може и някой от тези без последния http://pcstore.bg/laptopi/35/609/b-4/b-2/20/723
ако не стават ако може да ми дадете някакви насоки за търсене :) понеже не разбирам от характеристики на лаптопи

Мнението беше редактирано от ludiaBG на 04.09.11 14:53.

04.09.11
16:06

Моя съвет е отиди разгледай в някоя голяма верига как изглеждат самите лаптоп,здравина цвят и тн.Като характеристики сега има стотици модели на добри цени,за това което ще ти трябва.
Като цена Acer-а от първият ти линк най си заслужава.
АКо искаш нещо по бюджетно ето това е един вариянт.
http://pro-book-4520s.hp.laptopi.notebook.bg/laptop-hp-pro-book-4520s-champagne-xx752-ea/specifications/

TN

04.09.11
16:16

За игрите гледай МНОГО внимателно видео картата,ATI е добра и по принцип знам,че върви с AMD,докато Nwidia върви с intel,която е и7 си е доста добър процесор,особенно,ако е 6ядрен ^^ :D

Мнението беше редактирано от The Next на 05.09.11 10:01.

LU

04.09.11
16:54

каква е разликата м/у  2-4 ядрен процесор ??  освен в бързината ( ако има друга разлика де )

04.09.11
17:45

Пич, взимай Dell-a и няма да съжаляваш. Като характеристики са сходни, НО! Имам приятел със сервиз за лаптопи и от него знам, че най-често за ремонт влизат HP и ACer. Лично съм сменил 3 Делски лаптопа точно от тая серия и съм останал много доволен. И запомни, че няма натоварен лаптоп, който да не грее!

TN

04.09.11
17:47

казано от ludiaBG на 04.09.11, 16:54:

каква е разликата м/у  2-4 ядрен процесор ??  освен в бързината ( ако има друга разлика де )

А бе за игрите не ти трябва кой знае к’во споко ;) Доколкото знам зависи колко използваш,може и да е повече GHZ и пак нищо.. Бях чел за това,ама тук трябва някой с повечко познания :D

04.09.11
19:17

казано от The Next на 04.09.11, 16:16:

За игрите гледай МНОГО внимателно видео картата,AVI е добра и по принцип знам,че върви с AMD,докато Nwidia върви с intel,която е и7 си е доста добър процесор,особенно,ако е 6ядрен ^^ :D

ATI, nVidia - като даваш съвети, поне се научи как се пише. Всичко останало просто няма нужда от коментар. Надявам се, че никой няма да те послуша (то не че има и най-малък шанс да разбере какво си искал да кажеш, де).

Относно съвета да вземеш AMD вместо Intel - това ще е огромна грешка, а много по-горещия и ненадежден процесор е този на AMD. Не случайно и пазарния дял на двете компании е 80/20 в полза на Intel. AMD имат преимущество само в цената, отдавна нямат нито едно технологично нововъведение, което да е достойно за уважение, за най-голямо съжаление. Аз ти препоръчвам да се консултираш с професионалист при избора си, а не във форум или с продавач-консултанти в хипермаркети. При избора на техника трябва да съобразиш и след продажната поддръжка, гаранциите, сроковете за отстраняване на дефект и т.н. SolidWorks има сериозни изисквания към видео подсистемата и ако ще го ползваш за сериозна работа, то съобрази се с препоръчителните изисквания на производителя на софтуера. На марките не разчитай много. Само Сони се открояват с по-високо качество, всички останали са горе долу на едно ниво и всичко е въпрос на късмет. При тази ценова война, най-много губи потребителя, който трябва да купува боклуци, но пък за сметка на това са евтини. Повечето компоненти на различните марки се правят на едно и също място и са абсолютно идентични. Казвам ти всичко това като човек, който повече от 20 години си вади хляба с подобни неща.

П.П.

За SolidWorks се ориентирай към повечко ядра и по възможност hyper threading. Най-добре Core i5, Core i7 процесор и да е от новата серия Sandy Bridge.

Мнението беше редактирано от Anthony на 04.09.11 19:25.

04.09.11
20:01

От първите два - Dell.
http://hardwarebg.com/forum/forumdisplay.php/50-Мобилни-компютри
Питай тук.

04.09.11
21:49

Аз работя в сервиз за компютри и др.Най-много за сервиз идват Toshiba,Acer,Samsung…средно Dell…най-рядко HP и почти никога Sony.От колеги зная,че в България най-здрави са HP….лично аз ползвам Sony и Dell и съм доволен.Търси процесор Intel в комбинация с видео Nvidia.По принцип ,както казва един приятел марките са си марки,техниката е на късмет...както споменах аз ползвам Dell,един колега си взе същия модел и след 2 месеца му изгоря дъното....Успех.

04.09.11
23:38

казано от борислав васков на 04.09.11, 21:49:

Аз работя в сервиз за компютри и др.Най-много за сервиз идват Toshiba,Acer,Samsung…средно Dell…най-рядко HP и почти никога Sony.От колеги зная,че в България най-здрави са HP….лично аз ползвам Sony и Dell и съм доволен.Търси процесор Intel в комбинация с видео Nvidia.По принцип ,както казва един приятел марките са си марки,техниката е на късмет...както споменах аз ползвам Dell,един колега си взе същия модел и след 2 месеца му изгоря дъното....Успех.

Айде сега ги нареди и по това, кои от тях се купуват най-много и картинката си идва на мястото. На 100 Acera-a вероятно се купува 1 Sony,  при това положение е напълно логично Acer-ите да бъдат по-чест посетител на сервиза от Sony (ако предположим, че са еднакво здрави, на 100 Acer-а ще имате едно Sony). В една от класациите за най-често влизащ в сервиз автомобил, на едно от първите места преди години беше доста сполучлив автомобил (не помня марка и модел) а причината за това е светеща индикация за намаляващо ниво на стъклопочистващата течност, която приличала на идикация за повреда. Така, че има доста субективни фактори, които трябва да се вземат предвид преди да класираш един производител пред друг по това това колко често влиза в сервиза.

05.09.11
01:20

Аз съм фен на Dell (едно Vostro 1500 и в момента - XPS L502x). Имам само положителни впечатления от Dell (по-високите серии, а и като цяло и от по-ниските), от Acer имам отвратителни впечатления - твърде евтини материали, твърде смотана сглобка в общия случай - особено на бюджетните модели.
Като цяло преминах от лагера на AMD в този на Intel - причините са много и май колегите горе са споменали някои от тях, но ти препоръчвам да заложиш на i5 ... разликата с i7 не си заслужава, освен това консумацията скача, да не говорим, че и i7 грее доста повече от i5. За видеото - това е добро (525), но ако можеш да вложиш спестените пари от процесора в gt 540 ... (ако си падаш по игри).
За конкретния модел - Inspiron 5110 отзивите, които съм намирал са доста добри, и е наследник на доста успешния 5010. По принцип всичко зависи и от парите, които можеш да отделиш, по принцип бих те насочил и към по-горните серии - като материали са по-добри.

@Valdis - по принцип си прав, но съм разглобявал и Sony, и Acer и Dell-ове доста ... е няма такава китайщина като на Acer, Dell са доста по-добре, а Sony - прекрасни :) Но пък и цената им е “прекрасна” - това е причината да съм фен на Dell - прилично качество на прилична цена. Разбира се, дано проблемите им от миналата година не продължават, понеже имаше тенденция за намаляване на качеството и “подмяна” на дефектни машини - демек пускаха боклуците на пазара и ако някой се оплаче - веднага получаваше нова машина ... и така докато не уцели работеща.

Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 05.09.11 01:21.

05.09.11
01:32

Аз от Acer-a съм си доволен 5738G… Още повече като бях забравил да си закопчая раницата и падна от 1 метър на стъпалата в академията и само му се счупи едното ръбче, вече година след това си работи прекрасно :)

05.09.11
01:44

Съгласен съм с Ваката за Делловете и Сонитата, иначе в този ценови клас бих взел:

http://laptop.bg/laptops-hp-ProBook_4530s-hp_probook_4530s_LH306EA + като му купиш допълнителна гаранция, става горе-долу 1400лв, а и дисплея е матов :р
Този и7, а и 2 платки рам при делла, въобще не ми се струва, че ще извлечеш максимума, впредвид охлаждането :)

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 05.09.11 01:47.

05.09.11
08:45

Аз карам със следния:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834157822
Доволен съм понеже цъкам стари неща или по-нови LoL само :D Щом търсиш нещо за игри процесора дали ще е и3, и5, и7 (Sandy Bridge) разликата няма да е толкова голяма, колкото разлика от видеото. Щом ще играеш търси всичко над ГТ525, Ати 6550. 4Гб Рам ДДР3 стигат. Ако щеш и 16гб да му сложиш голям праз, като харда ти е най-бавното нещо в компа, ако е и на 5400рпм... Файда от многото рам ако си със ССД или ползваш 2536455603924 приложения едновременно.
Провери в www.notebookcheck.com за видеото.

За споменатият ХП - слабо му е видеото ако ще цъка игри за сметка на други екстри като:
Матовият дисплей е наистина нещо за което трябва да се замислиш. Все пак всеки ден монитора гледаш, а не чаркалаците по компа. Алуминиевият корпус и това че клавиатурата е непронекаема пак са си в +.

Ако ще цъка игри, по-добре с амд процесора Quad Core, с Ati 6650 видеото, отколкото с интелски и3, и5 със смотано видео. Да интел-а грее по-малко, по-производителен е, и е една идея по-напред. Но в игри и графични приложения ще усети видеото, не чак толкова процесора. Така че Acera които си посочил е на добра цена, и е ок откъм характеристики. И е със 8гб рам, 750гб хард, верно харда е 5400рпм, проца не е идеален, но отново казвам че въобще не е лош, както и дисплея е glossy, но пълно щастие нема. За тия 1000лв в БГ, си е супер.

05.09.11
13:41

Всичко е доста субективно.Трябва да се има предвид,че изпълнението зависи от това за къде е насочен продукта.Наприемер Audi за мен е супер кола,но за Сев.Америка ги сглобяват в Мексико и доста хора се оплакват от дефекти .Така е и при компютрите тези ,които отиват за Източна Европа се асемблират в едни заводи , а тези които са за Северна Америка и Западна Европа в други по-качествени заводи иначе и на двата продукта пише направено в Китай ,но качеството на изпълнението е различно...поне така ми го обясни един от мърчандайзерите на Toshiba.В Канада Toshiba е най-продаваната марка заедно с Dell и HP.Хората с повече пари залагат на Sony и Mac.  По учрежденията са почти само Dell.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1