Раменни проблеми

05.04.05
13:51

Та преди 2 седмици ми се появиха някакви болки в рамото, не силни, но да кажем, че след тренировка чувствах някаква по-особена напрегнатост. Като увеличавах тежестите стигнах до около 60-65 кг при упражнението зад врат. И полека лека рамото ми почна да прещраква. Та спрях веднага да тренирам и сега намерих време да отида на лекар, който ми каза, че най-вероятно се е получило не знам си кфо си или както той ми каза на ламерски език - отлепване на капачката. Защото иначе раменната става била много сложна и ако наистина имало нещо сериозно, щяло напълно да блокира. Склонен съм да вярвам, че е прав, защото точно 2 дни след като спрях всичко ми мина, а със всеки изминал ден прещракванията почнаха да стават все по-рядко (прещракването беше при повдигане на ръката хоризонтално към земята, настрани). Лекаря ми каза, че мога да продължа да тренирам, но ме посъветва да почина още.
Въпроса ми е след като се почувствам наистина добре, как точно да почна да тренирам? Обмислям да направя една седмица просто разгряване на основните мускулни групи с по 1 основно упражнение, почти без тежести, след това 1 седмица с половината тежести, които ползвах и вече полека-лека да възстановявам...Като мисля за рамо да сменя упражненията за разгъване със дъмбели вместо с лост, да оставя разтваряне встрани и 1 упражнение за задно рамо примерно.
Съвети?
А да, разбрах се с лекаря, ако имам някакви проблеми да отидем да ми направят снимка.

05.04.05
13:55

Според това, което четох напоследък, раменните преси зад врат са едно от най-опасните упражнения. Но тъй като всеки е индивидуален, а аз ги правя от години, смятам, че няма да имам проблеми с тях (никога не съм имал такива). Теб обаче, бих посъветвал да забравиш за това упражнения, да започнеш с леки тежести и то раменни преси пред гърди. Да увеличаваш тежестта постепенно. Вярвам, че по този начин ще продължиш да тренираш спокойно и безопасно.
Поздрави

X_

05.04.05
14:32

criyo,имах преди 6-7 години подобен проблем.Добре си направил ,че си отишъл на лекар при първите симптоми...аз глупака тренирах до момента,в който не можех да спя нощно време от болка и не можех да зависна на лоста,камо ли да направя набиране,всяко движение на ръцете ми струваха огромни усилия и болка/така разбирах тогава нещата-болката не е по-силна от мен :lol:  :lol: /
Какво направих като се върнах в залата,стигнах до това воден от болката и идеята да тренирам и да си запазя ставите.Направих си сплит в който тренирах гърдите и рамото в един ден-започвам с гърди и след това рамо.Гърдите завършвах винаги с вдигане от полулег и минавах на странично вдигане с дъмбели и вдигане от наклон за задно рамо.Пресите зад врат ги изключих въобще.Още при започване на тренировката за гърди мислех за рамото и правех по 3 загряващи серий/не толкова за гръдните мускули,колкото за раменната става/преди първото у-е за гърди,преди второто и третото правех по 2 загряващи серий.По този начин натоварвах раменете още като тренирах гърдите и после използвах по-малки тежести ,за да ги довърша.В резултат мога да кажа,че тренирах,избегнах болката и в крайна сметка раменете си ми вървяха.

11.04.05
00:34

Аз в този момент съм в същото състояние. Боли ме рамото само като дигам на тежка серия. Дори понякога отказва и дясната ми част увисва. Спрях почти незабавно да тренирам, още не съм ходил на лекар. Минаха 3 седмици, рамото ми още прещраква сериозно и се чудя какво да правя. От 3 седмици не съм бутал железа.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1