06.09.11
14:37
Здравейте! Търся съвет за упражнения или вид спорт, които най- ефективно ще ми помогнат да отслабна в задните части! Там най- трудно отслабвам и това лято не се справих с тази задача. Нямам нужда да сваля много, просто съм ниска и в другите части на тялото съм малко по-слаба. Чудя се къде съм сгрешила... Изпробвах много неща като бягане, упражненията на Синди Крауфорд, въртях велоаргометър, но общо взето нищо не помогна! Чудя се дори дали велоаргометърът помага за тази част на тялото или само за краката!
06.09.11
14:40
я дай ръст и килограми... момичетата имате въображение голямо и виждате мазнини които никои друг не вижда. И снимка ако сложиш няма да е зле... как се храниш ? а как тренираш ? от колко време тренираш ?
06.09.11
16:21
Накратко- основното ми меню е съставено от салати, като им добавям примерно сирене, извара или пък малко месо. Ям доста плодове, не ям нищо сладко, само кафе с малко захар. Спортувам редовно- понякога бягам, друг път правя упражнения вкъщи, въртя велоаргометър. Тези неща ги писах и по-горе. Зимата изкарах хепатит и в болницата постоянно ме тъпчеха със системи с глюкоза. Имам чувството, че оттогава не мога да се възстановя. Просто съм малко по-широка в тази област и искам да я стесня! Преди не бях така, искам да си възвърна формата! Може би проблемът е в това, че през останалото време не върша никаква дейност, по цял ден съм вкъщи и нямам достатъчно движение!
Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 06.09.11 16:23.
На колко си години? Защото с времето жените се разширяват малко или много в тази област. Предполагам, че структурата ти е такава. Продължавай да си тренираш, трябва постоянство.
а “влизаш” ли в стари дрехи от преди боледуването? възможно ли е проблема да е в горната част и да трябва да понатрупаш малко маса там? когато сваляш кг от цялото тяло ли ги сваляш или само от определени места по тялото?
06.09.11
17:15
Такова нещо, като “локално сваляне на кг. не съществува”. Можеш да подобриш цялостната визия на тялото си, но да смъкваш само от задника, бедрата и корема - е съжалявам, но няма как да стане. Къде бъркаш ли - ми начини много да си обърнала каруцата! От момента да си забавила метаболизма си с недостатъчно хранене, през неподходящи тренировки и недостатъчно, до претрениране или и от трите. Така от постовете ти може само да се гадае.
Ето ти един линк, където колегата е обяснил подробно как се съставя хранителен режим:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
Мисля, че от храненето трябва да се започне, продължаваш с тренировките и изготвянето на тренировъчен режим, а не нещо хаотично тип “трябва да се потя” и напасваш двете според твоята индивидуалност.
Не очаквай някой да направи вместо теб хранителен и тренировъчен режим, да ти ги даде на готово и да чакаш само резултатите. Няма как да стане, защото, както вече споменах не сме гадатели и ти единствена познаваш тялото си и моментното състояние до толкова, че да преценяваш кое и как. Не прогресираш ли през известно време - бъркаш някъде и съответно регулираш.
Направи си дневник и нека останалите момичета от форума ти дават съвети - аз на жени съвети не давам, защото отнема прекалено много нерви и в 99% от случаите си правят, каквото си знаят или слушат себеподобни.
Та успех в начинанието.
06.07.16
00:22
И аз имам проблем в задните части.Как мога да ги сваля
06.07.16
22:29
Здравейте!
Аз също имам проблем със задните части и краката и искам да ви споделя, търсейки съвети!
На 20 г. съм, 170см, 55кг: от кръста нагоре - слаба, но тонизирана; надолу - дебела, целулитеста и отпусната. С една дума - делва с широка извивка. :D Да не пиша само, прикачвам снимка:
Както виждате, снимката не е актуална, смъкнала съм няколко килограма от тогва (около 5/6 кг) в краката чрез тренировки и хранителен режим.
Относно тренировките: правя упражнения за крака.. каквито намеря в ютюб, кардиотренировки за изгаряне на калории, натоварващи краката и дупето, но с каква честота - около 3 пъти седмично по 20минути (нямам възможност,,или поне така си мисля,, за повече!). Мисля че имам висока активност навън - ходя поне по 1 час на ден на дълги разстояния.
Относно хранителния режим: не се лишавам много, само ограничавам въглехидратитите, но както написах ограничавам!, а не лишавам! Похапвам си месо, дори и пържоли, сирене, риба, сладко от време на време /зависи от повода/, салатки, лешници, зеленчуци, чесън и почти всичко е домашно, от село. Развалям си “диетуването” сега с някой-друг сладолед, но после гледам да направя някое кардио. И още нещо да уточня - храната е с мярка, не преяждам, не гладувам. Да, понякога ми се случва да ям веднъж на ден, но то е заради горещините или просто защото не ми се яде. Не знам това колко правилно е,но рядко се случва.
Мажа се с антицелулитни гелове от няколко дена насам, а от месец си правя масажи с кафе и с машинка против целулит. Не знам в моя случай дали това би помогнало, но продължавам, изглежда че има ефект.
Но да споделя, така ми се струва, че имам не само сланина по задните части, ами и големи мускули, (то другото е че телосложението ми е такова - излято), защото лятото имам повишена физическа активност, свързана с бягане, ходене, тичане, изкачване и тъй ми се струва от това съм направила големи мускули по крака и дупе. Пък горе - ръцете са ми малко халтави(но тоа не означава че нямам мускули и не са ми здрави ръцете! :D). Пък много искам да бъда малко по-пропорционална и да редуцирам “излятото”. И стоя и се чудя - как да стане така, че хем да свалям мас, хем да не увеличавам мускул,пък даже и да го сваля. Как да съчетавам упражнения и ядене - за това се питам от няколко дена насам и най-накрая реших да ви пиша. Ако ми помогнете ще съм ви много благодарна! :)
Лека вечер,
Райна
Мнението беше редактирано от illililili на 06.07.16 22:42.
06.07.16
22:53
Гледай сега, не смятам да ти чета цялото мнение, ама само едно ще ти кажа - структурата ти е перфектната, само да почнеш клек и тяга, за да качиш мускули малко.