Дрън, дрън...15 набирания се стигат за месец-два и то ако почнеш от 0, е, ако нямаш и 30-40 кила излишни да ти тежат, но и тогава в рамките на 6-7 месеца тренировки пак ще ги стигнеш. Дали ще е 15, 20, 25, 35 - каква е разликата ако се набираш редовно ? Никаква, това ми прилича на другата легенда за лицевите опори - до 80 може лесно, от 80 до 100 супертрудно било, после...май нищо не се казваше за после :)
От опит ли говориш или на теория? С цялата таз сила която имаш ще се пробваш ли дали ще направиш над 20.Стриктни.
Братле, Марина и Иглика от форума правят над 20 стриктни набирания....!!!??? (facepalm)
Мнението беше редактирано от Блажка на 09.05.13 14:20.
09.05.13
14:20
По силните хора, които тренират от доста време са склонни да неглижират някои неща като цяло. Тук повечето могат да правят много стриктни набирания, въпроса е че ако човек който не е подготвен физически, колко и да се мъчи за 6 месеца няма как да стигне до по голяма бройка.
Зависи от излишното тегло ;)
Така казват всички, които нямат достатъчно сила за тяхното тегло, оказва влияние, но не чак толкова. По голямата маса способва и за по големи мускули. По малка маса, по малки мускули :) . Просто при набиранията трябва да имаш много добър синхрон и развито цялостно тялото.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 09.05.13 14:21.
09.05.13
14:22
По силните хора, които тренират от доста време са склонни да неглижират някои неща като цяло. Тук повечето могат да правят много стриктни набирания, въпроса е че ако човек който не е подготвен физически, колко и да се мъчи за 6 месеца няма как да стигне до по голяма бройка.
Зависи от излишното тегло ;)
Така казват всички, които нямат достатъчно сила за тяхното тегло, оказва влияние, но не чак толкова. По голямата маса способва и за по големи мускули. По малка маса, по малки мускули :)
Тогава Краси Сарафов с неговите над 50 сантиметрови бици трябва да прави над20 бройки, ама не е така )))
Ще кажа повече, че културисти неудачници не могат да отидат в никой спорт после, даже и аматьорски, защото не става с обем! ))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.05.13 14:25.
Така казват всички, които нямат достатъчно сила за тяхното тегло, оказва влияние, но не чак толкова. По голямата маса способва и за по големи мускули. По малка маса, по малки мускули :) . Просто при набиранията трябва да имаш много добър синхрон и развито цялостно тялото.
И сега ми изброй 5-има олимпийски гимнастици над 100 кг ;)
Прави разлика между абсолютна сила и сила отнесена към собственото тегло. Във всички спортове по-тежките категории имат по-високи силови резултати, но средните и леките категории имат най-добра относителна сила. Справка - в какви категории са осемте мъже успели да тласнат над 3 пъти собственото си тегло.
Много тежко стана :-) Прочетох го някъде и се сетих, че преди години ( на 36 и около 100 кг) сравнително лесно стигнах до около 15 и запецнах. Не, че съм опитвал да го преодолея, но е факт. Вярно, не ги правех на статичен лост а на такъв от скрипец висящ на верига от тавана.
И сега се зачудих дали тези с тежеститие не са стигнали до такъв проблем. Дори без да са го осмислили.
09.05.13
14:59
Прави разлика между абсолютна сила и сила отнесена към собственото тегло. Във всички спортове по-тежките категории имат по-високи силови резултати, но средните и леките категории имат най-добра относителна сила. Справка - в какви категории са осемте мъже успели да тласнат над 3 пъти собственото си тегло.
Точно това се опитвам да ти кажа, че разликата не е толкова голяма
56 kg - Clean and Jerk 168 kg Halil Mutlu 3 puti
105 kg - Clean & Jerk 238 kg David Bedzhanyan 2,26 pyti
Ти колко баскетболисти в НБА познаваш с ръст 150 см ? Общо взето сравнението с гимнастиците е същото като баскетболистите :)
И тук вече довода, предполагам не си се интересувал на този щангист колко е ръста му при 56 кила и колко е ръста на 105 килограмовия щангист :) едва ли са еднакви ..
Мнението беше редактирано от kaloyan на 09.05.13 15:03.
09.05.13
15:07
Дрън, дрън...15 набирания се стигат за месец-два и то ако почнеш от 0, е, ако нямаш и 30-40 кила излишни да ти тежат, но и тогава в рамките на 6-7 месеца тренировки пак ще ги стигнеш. Дали ще е 15, 20, 25, 35 - каква е разликата ако се набираш редовно ? Никаква, това ми прилича на другата легенда за лицевите опори - до 80 може лесно, от 80 до 100 супертрудно било, после...май нищо не се казваше за после :)
От опит ли говориш или на теория? С цялата таз сила която имаш ще се пробваш ли дали ще направиш над 20.Стриктни.
Ахахахха, 80м страници дневник с 90 препоръки, стотици тренирани, 7 шампиони - само теория, как иначе :D :D :D
20 набирания правя СЛЕД тренировка, за разпускане ;)
Последните за повече бройки, стриктни, са някъде из дневника, ей тук :
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55683/P1920#p-836751
Утре ще го накарам да пробваме бройка, малко по-малко от 5 месеца тренира, почна от 2 -3 както казах, и с едни 10 кила излишни подкожни мазнини. Хем за по-обективно - беше с 39 градуса температура вчера. Грантирам, че разултата ще е над 20, ако има навити да заложат по някой лев на 10:1 в тяхна полза - насреща съм. Залог под 100 лв не приемам(като ще ви боли - да ви боли повечко).
Ти колко баскетболисти в НБА познаваш с ръст 150 см ? Общо взето сравнението с гимнастиците е същото като баскетболистите :)
Точно в твоя пример разликата е ОГРОМНА. Според зависи кое вземеш за база - 75% или 33% Да си повишиш с 1/3 силата, когато си на лимита е адския труд и трае години.
Не познавам 150см гимнастици в НБА. Примерът ми беше, че определени спортове и определни упражнения дават предимство на определен тип тяло. Няма как да очакваш някой с 160 сантиметра ръст да прави забивки в НБА като Джордан, но няма и да видиш някой със структурата на Резазаде да прави скално катерене, или висок скок с добри резултати. Но пък независимо от ръста, теглото и стркутрата можеш да практикуваш всеки спорт и да му се наслаждаваш ;)
09.05.13
15:13
Това момчето от залата, което видях като идвах за състезанието ли?
Същия :)
Видя ли го как тренира ?
Да, много нахъсан ми изглеждаше...а и мислех, че си е натрениран и ти само шлайфаш:)
Пък той отскоро почнал:)
Но още малко трябва да свали.
09.05.13
15:19
Не познавам 150см гимнастици в НБА. Примерът ми беше, че определени спортове и определни упражнения дават предимство на определен тип тяло. Няма как да очакваш някой с 160 сантиметра ръст да прави забивки в НБА като Джордан, но няма и да видиш някой със структурата на Резазаде да прави скално катерене, или висок скок с добри резултати. Но пък независимо от ръста, теглото и стркутрата можеш да практикуваш всеки спорт и да му се наслаждаваш ;)
Извинявам се за спама, иначе разбира се последното е най-важно ! :)
09.05.13
15:21
И тук вече довода, предполагам не си се интересувал на този щангист колко е ръста му при 56 кила и колко е ръста на 105 килограмовия щангист :) едва ли са еднакви ..
Не е толкова голяма, дрън-дрън. Беджанян няма да стигне до 260кг (2,5х ЛТ) изтласкване никога, освен ако не му заменят телесните течности с едни по-специални такива.
При набиранията не се изисква чак толкова добра координация, колкото базова сила. И да, с увеличаване на теглото, относителната сила намалява. В трибоя също е вярно - 4хЛТ тяга в ниските категории не е чак толкова невероятно, ама я виж дали някой 120кг трибоец ще дръпне 500кг почти :D
09.05.13
15:24
Утре ще го накарам да пробваме бройка, малко по-малко от 5 месеца тренира, почна от 2 -3 както казах, и с едни 10 кила излишни подкожни мазнини. Хем за по-обективно - беше с 39 градуса температура вчера. Грантирам, че разултата ще е над 20, ако има навити да заложат по някой лев на 10:1 в тяхна полза - насреща съм. Залог под 100 лв не приемам(като ще ви боли - да ви боли повечко).
Не искам да ти спамя дневника, разбира се че има и изключение но да не навлизаме в подробности. Това са индивидуални качества, които при едни хора се проявяват доста по бързо от други, също така зависи и от доста други неща. :)
09.05.13
15:32
Не искам да ти спамя дневника, разбира се че има и изключение но да не навлизаме в подробности. Това са индивидуални качества, които при едни хора се проявяват доста по бързо от други, също така зависи и от доста други неща. :)
Да, индивидуални качества са и се наричат подход и знания на треньора, не на тоя, които изпълнява. Това момче е съвсем обикновен средностатистически 27 годишен с работа на смени, не е никакво изключение, а напротив - пример как всеки може да постигне много и в кратки срокове. Който не вярва - да пита Илия как беше положението в средата на януари когато софийската бригада беше на гости и как е сега. Единственто, което го отличава от други е, че може да си позволи индивидуални тренировки и достатъчно добавки.
А така - мъж под 100 кила, не е мъж :D
А мъж над 100 е свиня :D (поне в повечето случаи де)
Особено в моя :D
За втори път в живота си съм над 100 кг и без корем ;) иначе много лесно ставам над 100, но...
Предлагам те за изключване от отбора на убавите ‘ора! :D
09.05.13
15:56
Ко значи без корем? 110см талия,ама поне шкембето голямо не изплува над гащите и под тениската ли ? :Д или изцепен. :дд
Мнението беше редактирано от lordinario на 09.05.13 15:56.
09.05.13
15:58
Значи гънката да е под 2-3 см ;)
Талията ми е 87-90 :P
09.05.13
16:10
Честно да си кажа най - нагло си крада тренировъчни системи от дневника ти, и на още един двама здравеняци. За сега вървя леко и стабилно нагоре. Не стига, че качвам сила, ми и чиста мускулна маса, а и в упражненията със собствено тегло има прогрес. Демек когато нещо работи - значи е правилно. Няма как човек да тренира правилно, да се храни добре и да няма резултати.
п.п. не че нещо, но какво ли не бих дал да стана над 100 кила и да правя 40 набирания в серия.... ;)
09.05.13
16:13
Кради бе, то и някаква полза за обществото трябва да има от дневника :)
Иначе то над 100 кила и с 40 набирания не е трудно да станеш, но надали е единствена цел ;)
09.05.13
16:18
...имаш право, не са само набиранията. :)
09.05.13
16:20
Значи гънката да е под 2-3 см ;)
Талията ми е 87-90 :P
Гънката да е четирислойна и гънките да са четири една над друга :D
09.05.13
18:02
Мразя да спамя, ма не се сдържах. За коремната преса е най - важно ядрото да е яко. За пластовете отгоре има решение....
Тренирам по програма на Сашо (James Hinks) и до момента имам 48 тренировки по програмата. Новобранец съм (не съм тренирал последните 23 години), с наднормено тегло и съм на 43. Дори и аз правя 15 стриктни след тренировка и работни 5-ци с +32,5 кг.
Не искам да си мисля Сашо колко прави :D
Май само мен ме мъчат тия пусти набирания. Традиционно са ми слаби, ама май ще взема да натисна на тях, че тука всички ме засрамват с бройки.
10.05.13
03:01
Ако се правят по-експлозивно и бързо (естествено без засилка от краката) могат да се стигнат високи бройки бързо,но за тренировка на гърба контролираната негативна и по-бавната позитивна е за предпочитание, така иначе бройките падат на 2/3 от това (ако не и повече),което би направил на максимална скорост ,но всеки с целите си.
Мнението беше редактирано от lordinario на 10.05.13 03:02.
10.05.13
10:07
Ееее, жестоко !!!
Вик, златен си !!!
:D :D :D
10.05.13
10:21
Еми стопанин и куче си приличат :D
Пък и зависи как го приемаш, за мен са си изключително красиви животни, а като характер и връзка със стопанина са уникални - не напразно едно време в Англия им е излязло прозвището “Белия кавалер” !
Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.05.13 13:19.
10.05.13
13:21
Ако се правят по-експлозивно и бързо (естествено без засилка от краката) могат да се стигнат високи бройки бързо,но за тренировка на гърба контролираната негативна и по-бавната позитивна е за предпочитание, така иначе бройките падат на 2/3 от това (ако не и повече),което би направил на максимална скорост ,но всеки с целите си.
Аз така разбирам набирането, пускането да е около 3 секунди до напълно изправени ръце, после позитивната част отново контролирано за около 2 секунди до гърди.
10.05.13
13:27
Нанбирането, като едно естествено движение, трябва да се изпълнява на скорост. Кой как го разбира си е негова работа, но приложението на набирането в живота - катеренето и качването по нещо, издърпването на нещо/някой се изпъляват така, не с позитивни и негативни части и съответно ако искаш да имаш полза от набиранията - правиш ги така.
И айде стига с тия набирания, а ? ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.05.13 13:31.
10.05.13
21:50
Тренировката днес :
тръстър с двупудовките 5х64кг - високо изтегляне от земя 3х120кг - тръстър с двупудовките 5х64кг - високо изтегляне от земя 3х120кг. 3 пъти, адската комбинация.
борческо обръщане 3х90кг - сталкер с двупудовките 3х64кг - борческо обръщане 3х90кг - сталкер с двупудовките 3х64кг. 2 пъти, тежка комбинация.
набиране с неутрален раменен подхват 8х(+32кг) - кофички 5х(+64кг) - клек 10х120кг - широка тяга 3 х160кг. 2 пъти, леко, само да разкарам мускулната треска в гърба, кръста, глутеуисте и краката.
Смешна тренировка, но ми дойде много по-тежка от предишната с големите тежести.
12.05.13
17:12
93 ли е брат,дай да натиснем за стотачка?Ей подкрепете лудия ве,какво се правите,че не ви помага!На всяка страница има по нещо за всеки от 65 000 хиляди регистрирани тук..Сметчица нещо,също така?Да внесем някой лев,огромна зала да отвориш,в която да правя тяга без да се потя повече,от колкото самото упражнение ме поти,само и само да не ме изритат...Някое левче да бутнем,така. :)
Мнението беше редактирано от lordinario на 12.05.13 17:13.
Ами то отдавна трябаваше да има сметчица, защото безплатните услуги само вредят на хората, които са влагали пари и време в обучението си.
Ама ние сме си свикнали така...тънката лайсна. Където, каквото може, да се изкяри...
А който си оцени труда е печалбар и изобщо лош човек:)
12.05.13
17:31
Ми а де, над 65к хора са регистрирани,всеки да си пропусне яйцата от закуската и да внесе парите в сметката,Сашко ше стане по-богат с към 100 бона,ако не и повече (щот яйцата ги вдигат покрай великдените).....Голдс джим ще си направим.Денонощна.
Мнението беше редактирано от lordinario на 12.05.13 17:31.
12.05.13
18:57
98 брат!!! Последните 2 взимат по 0,4% акции от компанията!
12.05.13
19:37
Аз съм 94ти и искам 0,0001% от акциите :)) :D
12.05.13
19:43
100!!! За първи път в този сайт,от 932,247 мнения и 63,717 теми!!! Това трябва да се отбележи като юбилей,днес е ден победаю,национален празник.ВЕЛИК-ДЕН!
Нека сега всеки се насочи тук,по обратната процедура :D
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/62217/P1640#p-918212
12.05.13
19:47
Тоя коментар горе да има 270 000 лайка,докато се върна от лостове. :D :D