10.07.13
10:51
УЖАСЕН ЧОВЕК СИ ТИ ХЕ ХЕ ХЕ
Сашо, стискам палци да се оправи животното!
Той Животното е добре, само му е много бетона:)
Сам-бултериера да се оправя:)
10.07.13
13:43
Тренировката днес :
широка тяга 2х190кг - обръщане прав 2х90кг - раменна преса 3х80кг. 2 пъти без почивка.
широка тяга 1х170кг - обръщане прав 3х80кг - раменна преса 5х70кг. 2 пъти без почивка.
широка тяга 3х170кг - обръщане прав 6х60кг - раменна преса 3х70кг. 2 пъти.
тръстър с двупудовките 7х64кг - клек отскок с двупудовките 15х64кг.
Пълен ташак. Още на второто повторения широка тяга ме схвана нещо долу до опашната кост, между еректора и глутеуса. На обръщането и раменната преса ад, не мога да се стегна да поема и да бутна щангата, намалях тежести, намалях и накрая се отказах.
Сега като е изстинало боли още повече...Отиде тренирането на долна част за неопределено време...
10.07.13
21:46
Тренировката днес :
широка тяга 2х190кг - обръщане прав 2х90кг - раменна преса 3х80кг. 2 пъти без почивка.
широка тяга 1х170кг - обръщане прав 3х80кг - раменна преса 5х70кг. 2 пъти без почивка.
тръстър с двупудовките 7х64кг - клек отскок с двупудовките 15х64кг.Пълен ташак. Още на второто повторения широка тяга ме схвана нещо долу до опашната кост, между еректора и глутеуса. На обръщането и раменната преса ад, не мога да се стегна да поема и да бутна щангата, намалях тежести, намалях и накрая се отказах.
Сега като е изстинало боли още повече...Отиде тренирането на долна част за неопределено време...
пфууууууууу, тамън ти се зарадвах на широката тяга :/
11.07.13
12:22
Еми то и аз тамън и се зарадвах, ама на :) Повече от година не ме беше удрял кръста, нормално е да се сети по някое време ;)
Втората тренировка вчера :
набиране на ръкохватката 3х(+50кг) - набиране с раменен подхват 4х(+32кг) - кофички 4х(+60кг) - кофички широко 2х(+50кг) - кофички тясно 2х(+50кг). 2 пъти без почивка.
набиране с тесен подхват 3х(+50кг) - кофички 3х(+70кг). 2 пъти без почивка.
набиране с раменен подхват 5х(+32кг) - набиране на ръкохватката 4х(+32кг) - кофички 6х(+50кг) - кофички широко 2х(+50кг) - кофички тясно 1х(+50кг). 2 пъти без почивка.
ударна техника на стенната макевара 20 минути.
Лостаджия малко бях, щото кръста малко ФОСТАТА ;)
11.07.13
17:54
Познавате ли Сашо от лостовете?
11.07.13
21:59
Тренировката днес :
тръстър с двупудовките 7х64кг - клек отскок с двупудовките 15х64кг.Пълен ташак. Още на второто повторения широка тяга ме схвана нещо долу до опашната кост, между еректора и глутеуса. На обръщането и раменната преса ад, не мога да се стегна да поема и да бутна щангата, намалях тежести, намалях и накрая се отказах.
Аз ви казах да се пазите, ти ме плюеш яко. Дано да е нещо дребно ...
Иеййй, трети дневник и един и същ сценарий - единият ще си прецака кръста, другият - ставите, третият - пък вече е изпята песен. Не усещаш ли, че започваш да дразниш вече?
Мнението беше редактирано от Петър на 11.07.13 22:04.
Аз много много не обръщам внимание на подобни постове,щото до ся треаше да съм се потрошил и да ядете жито.
Ма тогава поне няма да го чувам от гроба :D 8-)
Аз много много не обръщам внимание на подобни постове,щото до ся треаше да съм се потрошил и да ядете жито.
Ма тогава поне няма да го чувам от гроба :D 8-)
Ти заеби тая, по-добре някой да му запуши устата :x
11.07.13
22:14
Иеййй, трети дневник и един и същ сценарий - единият ще си прецака кръста, другият - ставите, третият - пък вече е изпята песен. Не усещаш ли, че започваш да дразниш вече?
Ами извинете ме тогава, спирам да пиша, но намеренията са ми добронамерени ..
Що бе нека си говори човека...Жалко,че вече не стъпвам в лъскави зали,да ми правят смях такива като него,дето идват и почват:ма това упражнение е много опасно,няма смисъл да го правиш;ма сложи си колан бе,кръста ще си преебеш;вземи фитилите,вземи ги,по-лесно ще ти бъде... :D
11.07.13
22:18
Що бе нека си говори човека...Жалко,че вече не стъпвам в лъскави зали,да ми правят смях такива като него,дето идват и почват:ма това упражнение е много опасно,няма смисъл да го правиш;ма сложи си колан бе,кръста ще си преебеш;вземи фитилите,вземи ги,по-лесно ще ти бъде... :D
Аз не съм като вас, но все пак правя всички упражнения, като единственото което не правя е клек с щанга над глава и съответно изхвърляне. Та както казах и преди друга ми е идеята :)) но нищо ...
Да бе ясно ни е какви са ти намеренията,обаче не разбра ли,че някой хора обичат да тренират тежко и са си преценили рисковете.Седнал си да обесняваш на човек с 20 и косур годишен опит в тренировките.Просто няма смисъл...
12.07.13
10:12
Тренировката днес :
Сега като е изстинало боли още повече...Отиде тренирането на долна част за неопределено време...Аз ви казах да се пазите, ти ме плюеш яко. Дано да е нещо дребно ...
Калояне, проблем с кръста имам от 17 годишен. Даже не бях навършил 17 когато се получи за първи път. От тогава съм пробвал много неща - да го тренирам рядко, да не го тренирам въобще, да го тренирам с леко, да го тренирам с тежко, да го тренирам с обем, да го тренирам често, да го тренирам с малък обем, но най-честото “пробване” беше да не го тренирам или да го тренирам с леко - е, това са ми били периодите с проблеми с кръста буквално от нищо. В последната една година имам тяга във всяка една тренировка, в различен варинат, но много, много рядко с лека тежест(което е относително - за мен тежко, за теб леко, нали се сещаш). Без да се напъвам за тази една година, съм си повишил постижението на най-трудния вариант на тягата с 30 килограма и кръста ми е гранитен. Да, сега ме стегна, но ще си мине и не смятам, че ще спра с тежкта тяга, защото не искам да се връщам в периода, в който от нищо се сгъвах за няколко дни.
Ако не се разтягаш и мачкаш, пак ще завъртиш кръга.
Каквото и да си пробвал и правил...дърпанията от земя най трошат хората...справка : всички!
Няма нужда от тяга всяка тренировка, никаква!
12.07.13
10:22
Аз съм почнал да се разтягам на 14 и продължавам да се разтягам. Имам нужда от тяга във всяка тренировка или поне нужда от някакво дърпане от земя. Мога да преценя обема в тежестта, с които да го правя и ще продължавам да го правя :)
Всичките ми сериозни “строшавания” са от глупост, не от щанги или от тежко. Пък и е очевидно, че не съм носител на най-префектната генетика за спорт, а точно обратното :)
Така, да...въртиш обеми, захвати...
Но а теглиш много тежка тяга повече от един път на седмица е тъпня...
Прави пулове, обръщане...комбинации на умерени кила...
Ама с тия твоите широки тяги през ден на 180-190 докъде мислеше, че ще те докарат...до мега здравия кръст ли?!?!? Надали...
12.07.13
10:37
Кажи си, че ми завиждаш на постижението на широка тяга :D Е, благородно де :)
Тя е най-безопасната в моя случай - иска хубав старт с краката и нисък таз, контрол с гърба по време на движението и не позволява изгърбване. Другия вариант е дъмбели, но ме мръзи да сглобявам и разглобявам. Или като дойде трап бара...
Протоколите и дърпанията ги въртя - загледай по-внимателно в дневника и ще видиш, че е точно така :)
Контролирано дърпане от земя, сиреч тяга не ме троши, а ме ремонтира.
Имам абсолютно същите наблюдения като Жуотното, в периодите без тяга винаги ме е наболявал кръста и съм го чуствал уязвим, а секванията ми са от 14-5 годишен и до ден днешен никога не са били в залата, а само от шантави и криви навеждания и извъртания.
При дискови протрузии или хернии, еректорите ти стават втори гръбнак и трябва да се грижиш за тях според изискванията, които са индивидуални за всеки. Дали ще ги “натягаш” само с тяги или ще ги мачкаш и разтягаш, важен е ефекта, да си чустваш кръста комфортно.
От скоро си мачкам и кръста с ролера, което доста хора го отхвърлят, но при мен ми действа добре.
Сос здраве :)
12.07.13
10:42
Контролирано дърпане от земя, сиреч тяга не ме троши, а ме ремонтира.
Имам абсолютно същите наблюдения като Жуотното, в периодите без тяга винаги ме е наболявал кръста и съм го чуствал уязвим, а секванията ми са от 14-5 годишен и до ден днешен никога не са били в залата, а само от шантави и криви навеждания и извъртания.
При дискови протрузии или хернии, еректорите ти стават втори гръбнак и трябва да се грижиш за тях според изискванията, които са индивидуални за всеки. Дали ще ги “натягаш” само с тяги или ще ги мачкаш и разтягаш, важен е ефекта, да си чустваш кръста комфортно.
От скоро си мачкам и кръста с ролера, което доста хора го отхвърлят, но при мен ми действа добре.Сос здраве :)
(handshake) така си е...като спреш и се започва....
Ако някога почна пак да се напъвам на широка тяга, ти ще ми завиждаш...но същото ще го направя, единствено заради теб, не защото ми е приятно:P
Аз пък съм забелязала, че има хора, при които дърпанията от земя лекуват, а има и такива, при които причиняват травми (дори и изпълнени с коректна техника). Така че в спора за или против тягата няма да се роди истината. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 12.07.13 10:50.
12.07.13
10:51
Ако някога почна пак да се напъвам на широка тяга, ти ще ми завиждаш...но същото ще го направя, единствено заради теб, не защото ми е приятно:P
Сигурно, но първо трябва да споменем и условието “без фитили” :* :P
И при мен откакто почнах да правя тяги и изтегляния спря да боли кръста (чукам силно на дърво).
Единственото от което съм получавал болки в кръста е било от добро утро с едни 40 кила, ама калпаво изпълнение. От тяга и клек съм си усещал кръста натегнат, но не ме е болял. Хем не съм с перфектната техника и всичко вдигам без колан.
12.07.13
14:18
Аз също имах големи проблеми с кръста, даже по едно време трудно ходех. Преди няколко месеца, вдъхновен от един пост на Джеймс (няма да крия :) ), започнах да правя често тежка тяга и от тогава не съм усещал никаква болка. Обикновено контузиите, които съм получавал в кръста са били от лека тежест, 50-60 кг и при загрявки. Така че, аз също съм на мнение че тягата може да има “терапевтичен” ефект спрямо контузии в ниската част на гърба.
12.07.13
15:18
. Така че, аз също съм на мнение че тягата може да има “терапевтичен” ефект спрямо контузии в ниската част на гърба.
Това е вторичният ефект и той не е вечен ...
12.07.13
15:21
А бил ли ни осветлил кой е първичния ? ;) :D
. Така че, аз също съм на мнение че тягата може да има “терапевтичен” ефект спрямо контузии в ниската част на гърба.
Това е вторичният ефект и той не е вечен ...
Здрасти, Калояне!
Този коментар в резултат от личен опит и някъде нещо прочетено? А първичният ефект какъв е? И защо да не е вечен “вторичния ефект”?
Поздрави!
12.07.13
15:32
Първичният трябва да се крие някъде по-дълбоко, в трайното увреждане на ставите.
Аз също да споделя, че страдам от вторичния ефект.
12.07.13
23:02
тягата за мен не е упражнение ,а лекарство...ПОЗДРАВИ
13.07.13
00:00
Сигурни ли сте, че факторът са тягата и дърпанията от земя като цяло, а не клекът, защото при мен ядове в кръста са се получавали само при:
- включване на “добро утро” в клека
- клякане на течение или климатик - е тва е ужасно
А когато се съсредоточа да си клякам с добра форма, се чувствувам доста стабилен после. А дърпанията от земя нито ме лекуват, нито трошат.
Пожелавам бързо оправяне с болежките!
пп. Към горните причини добавям и продължителното седене - първи враг на здравия гръбнак!
Мнението беше редактирано от Сгазен Помияр на 13.07.13 00:03.
13.07.13
00:19
Тренировката днес :
пуш пул с по 4 ластика на ръка, 10 пъти на всяка страна.
тръстър с двупудовките 10х64кг - кофички 2х(+82кг) - кофички широко 4х(+50кг) - кофички тясно 3х(+50кг) - набиране на ръкохватката 2х(+50кг) - набиране с раменен подхват 4х(+32кг) - набиране с неутрален раменен подхват 3х(+32кг). 2 пъти.
утежнен(мъжки :) ) тръстър с двупудовките и оражневото гюле на колана 5х(64кг + 50кг) - набиране на ръкохватката 2х(+50кг) - набиране с тесен подхват 4х(+50кг) - кофички 4х(+50кг) - кофички широко 2х(+50кг) - кофички тясно 2х(+50кг). 2 пъти.
двустранна раменна преса с двупудовките 4х64кг - кофички 2х(+50кг) - кофички широко 2х(+50кг) - набиране на ръкохватката 4х(+32кг). 2 пъти.
малко бой със сянка с гири по 1 кг на ръка и малко с ластиците, ударна техника на стенна макевара 2ки, 1ци, 3ки, 4ки удари прави и крошета.
Яко мързел с тва лостаджийство :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.07.13 00:28.
Прибрах го Ванката, днес в Правец, и на 100 и на 200:)))
Не ми е стимул той, явно и никога не е бил:)
200 бягам за пръв път от 2007-ма година, смятай...
Пуснах си заявката за Вулпев, другата седмица сме при теб. Събота вечер ще има развлекателна вечер и ти си водещия. Или поне с Марги така решихме:)
Мнението беше редактирано от slavko на 13.07.13 20:27.
14.07.13
05:01
Мда, вкъщи, щото гледам детето, но пак ще е развлекателна де :)
Ванката каза в петък, че си зобнал нещо и те е бил няколко пъти на бягания...щото го бъзикнах, че тая година няма конкуренция за последно при ветераните ;) Можел и на щанги да те бие, но после като му казах малко преувлеичени постижения и се отказа...
14.07.13
07:22
Като видях, че си писал за детето...Не че има общо но се сетих едната колежка ми се оплака... ‘’малкия прави една годинка и вече отидоха 150лв за рожденния ден’’ и я питам ‘’е какво купихте толкова’’ и тя ‘’ами бири, пържоли, кебапчета, уиски...’’ :D
Мда, вкъщи, щото гледам детето, но пак ще е развлекателна де :)
Ванката каза в петък, че си зобнал нещо и те е бил няколко пъти на бягания...щото го бъзикнах, че тая година няма конкуренция за последно при ветераните ;) Можел и на щанги да те бие, но после като му казах малко преувлеичени постижения и се отказа...
Той, защото е сълзичка чист:)
Никога не се говори така, всеки сам си знае какво, кога и как да взима.
Аз много го уважавам, просто той си мисли, че няма да има конкуренция, което е добре защото вярва.
Догодина тия 4м. на 100м. ще станат 14 и мисля, че няма да се наложи да преувеличаваш. А и аз така или иначе тази зима ще стана як на магаре.
Можел и на щанги да те бие,
Това пък абсурд:)
А ти що не казваш, че Ванката е хай-лайфа бе, нови БМВ-та, нощувки в РИУ Правец...
Мнението беше редактирано от slavko на 14.07.13 09:44.