All about

Прескочи до:

10.07.13
10:11

Сашо, стискам палци да се оправи животното!

10.07.13
10:51

УЖАСЕН ЧОВЕК СИ ТИ ХЕ ХЕ ХЕ

10.07.13
11:19

казано от Boby_ на 10.07.13, 10:11:

Сашо, стискам палци да се оправи животното!

Той Животното е добре, само му е много бетона:)

Сам-бултериера да се оправя:)

10.07.13
13:43

Тренировката днес :

широка тяга 2х190кг - обръщане прав 2х90кг - раменна преса 3х80кг. 2 пъти без почивка.
широка тяга 1х170кг - обръщане прав 3х80кг - раменна преса 5х70кг. 2 пъти без почивка.
широка тяга 3х170кг - обръщане прав 6х60кг - раменна преса 3х70кг. 2 пъти.
тръстър с двупудовките 7х64кг - клек отскок с двупудовките 15х64кг.

Пълен ташак. Още на второто повторения широка тяга ме схвана нещо долу до опашната кост, между еректора и глутеуса. На обръщането и раменната преса ад, не мога да се стегна да поема и да бутна щангата, намалях тежести, намалях и накрая се отказах.
Сега като е изстинало боли още повече...Отиде тренирането на долна част за неопределено време...

10.07.13
21:46

казано от James Hinks на 10.07.13, 13:43:

Тренировката днес :

широка тяга 2х190кг - обръщане прав 2х90кг - раменна преса 3х80кг. 2 пъти без почивка.
широка тяга 1х170кг - обръщане прав 3х80кг - раменна преса 5х70кг. 2 пъти без почивка.

Пълен ташак. Още на второто повторения широка тяга ме схвана нещо долу до опашната кост, между еректора и глутеуса. На обръщането и раменната преса ад, не мога да се стегна да поема и да бутна щангата, намалях тежести, намалях и накрая се отказах.
Сега като е изстинало боли още повече...Отиде тренирането на долна част за неопределено време...

пфууууууууу, тамън ти се зарадвах на широката тяга :/

11.07.13
12:22

Еми то и аз тамън и се зарадвах, ама на :) Повече от година не ме беше удрял кръста, нормално е да се сети по някое време ;)

Втората тренировка вчера :

набиране на ръкохватката 3х(+50кг) - набиране с раменен подхват 4х(+32кг) - кофички 4х(+60кг) - кофички широко 2х(+50кг) - кофички тясно 2х(+50кг). 2 пъти без почивка.
набиране с тесен подхват 3х(+50кг) - кофички 3х(+70кг). 2 пъти без почивка.
набиране с раменен подхват 5х(+32кг) - набиране на ръкохватката 4х(+32кг) - кофички 6х(+50кг) - кофички широко 2х(+50кг) - кофички тясно 1х(+50кг). 2 пъти без почивка.
ударна техника на стенната макевара 20 минути.

Лостаджия малко бях, щото кръста малко ФОСТАТА ;)

11.07.13
17:54

Познавате ли Сашо от лостовете?

KA

11.07.13
21:59

Тренировката днес :

Аз ви казах да се пазите, ти ме плюеш яко. Дано да е нещо дребно ...

11.07.13
22:04

казано от kaloyan на 11.07.13, 21:59:

Иеййй, трети дневник и един и същ сценарий - единият ще си прецака кръста, другият - ставите, третият - пък вече е изпята песен. Не усещаш ли, че започваш да дразниш вече?

Мнението беше редактирано от Петър на 11.07.13 22:04.

11.07.13
22:05

Аз много много не обръщам внимание на подобни постове,щото до ся треаше да съм се потрошил и да ядете жито.
Ма тогава поне няма да го чувам от гроба :D 8-)

11.07.13
22:08

казано от Vintage на 11.07.13, 22:05:

Аз много много не обръщам внимание на подобни постове,щото до ся треаше да съм се потрошил и да ядете жито.
Ма тогава поне няма да го чувам от гроба :D 8-)

Ти заеби тая, по-добре някой да му запуши устата :x

KA

11.07.13
22:14

казано от Петър на 11.07.13, 22:04:

Иеййй, трети дневник и един и същ сценарий - единият ще си прецака кръста, другият - ставите, третият - пък вече е изпята песен. Не усещаш ли, че започваш да дразниш вече?

Ами извинете ме тогава, спирам да пиша, но намеренията са ми добронамерени ..

11.07.13
22:15

Що бе нека си говори човека...Жалко,че вече не стъпвам в лъскави зали,да ми правят смях такива като него,дето идват и почват:ма това упражнение е много опасно,няма смисъл да го правиш;ма сложи си колан бе,кръста ще си преебеш;вземи фитилите,вземи ги,по-лесно ще ти бъде... :D

KA

11.07.13
22:18

казано от ddd на 11.07.13, 22:15:

Що бе нека си говори човека...Жалко,че вече не стъпвам в лъскави зали,да ми правят смях такива като него,дето идват и почват:ма това упражнение е много опасно,няма смисъл да го правиш;ма сложи си колан бе,кръста ще си преебеш;вземи фитилите,вземи ги,по-лесно ще ти бъде... :D

Аз не съм като вас, но все пак правя всички упражнения, като единственото което не правя е клек с щанга над глава и съответно изхвърляне. Та както казах и преди друга ми е идеята :)) но нищо ...

11.07.13
22:20

Да бе ясно ни е какви са ти намеренията,обаче не разбра ли,че някой хора обичат да тренират тежко и са си преценили рисковете.Седнал си да обесняваш на човек с 20 и косур годишен опит в тренировките.Просто няма смисъл...

12.07.13
10:12

Тренировката днес :

Калояне, проблем с кръста имам от 17 годишен. Даже не бях навършил 17 когато се получи за първи път. От тогава съм пробвал много неща - да го тренирам рядко, да не го тренирам въобще, да го тренирам с леко, да го тренирам с тежко, да го тренирам с обем, да го тренирам често, да го тренирам с малък обем, но най-честото “пробване” беше да не го тренирам или да го тренирам с леко - е, това са ми били периодите с проблеми с кръста буквално от нищо. В последната една година имам тяга във всяка една тренировка, в различен варинат, но много, много рядко с лека тежест(което е относително - за мен тежко, за теб леко, нали се сещаш). Без да се напъвам за тази една година, съм си повишил постижението на най-трудния вариант на тягата с 30 килограма и кръста ми е гранитен. Да, сега ме стегна, но ще си мине и не смятам, че ще спра с тежкта тяга, защото не искам да се връщам в периода, в който от нищо се сгъвах за няколко дни.

12.07.13
10:17

Ако не се разтягаш и мачкаш, пак ще завъртиш кръга.

Каквото и да си пробвал и правил...дърпанията от земя най трошат хората...справка : всички!

Няма нужда от тяга всяка тренировка, никаква!

12.07.13
10:22

Аз съм почнал да се разтягам на 14 и продължавам да се разтягам. Имам нужда от тяга във всяка тренировка или поне нужда от някакво дърпане от земя. Мога да преценя обема в тежестта, с които да го правя и ще продължавам да го правя :)
Всичките ми сериозни “строшавания” са от глупост, не от щанги или от тежко. Пък и е очевидно, че не съм носител на най-префектната генетика за спорт, а точно обратното :)

12.07.13
10:33

Така, да...въртиш обеми, захвати...
Но а теглиш много тежка тяга повече от един път на седмица е тъпня...
Прави пулове, обръщане...комбинации на умерени кила...
Ама с тия твоите широки тяги през ден на 180-190 докъде мислеше, че ще те докарат...до мега здравия кръст ли?!?!? Надали...

12.07.13
10:37

Кажи си, че ми завиждаш на постижението на широка тяга :D Е, благородно де :)
Тя е най-безопасната в моя случай - иска хубав старт с краката и нисък таз, контрол с гърба по време на движението и не позволява изгърбване. Другия вариант е дъмбели, но ме мръзи да сглобявам и разглобявам. Или като дойде трап бара...
Протоколите и дърпанията ги въртя - загледай по-внимателно в дневника и ще видиш, че е точно така :)

12.07.13
10:39

Контролирано дърпане от земя, сиреч тяга не ме троши, а ме ремонтира.
Имам абсолютно същите наблюдения като Жуотното, в периодите без тяга винаги ме е наболявал кръста и съм го чуствал уязвим, а секванията ми са от 14-5 годишен и до ден днешен никога не са били в залата, а само от шантави и криви навеждания и извъртания.
При дискови протрузии или хернии, еректорите ти стават втори гръбнак и трябва да се грижиш за тях според изискванията, които са индивидуални за всеки. Дали ще ги “натягаш” само с тяги или ще ги мачкаш и разтягаш, важен е ефекта, да си чустваш кръста комфортно.
От скоро си мачкам и кръста с ролера, което доста хора го отхвърлят, но при мен ми действа добре.

Сос здраве :)

Carbohydrate

12.07.13
10:42

казано от gotcha на 12.07.13, 10:39:

Контролирано дърпане от земя, сиреч тяга не ме троши, а ме ремонтира.
Имам абсолютно същите наблюдения като Жуотното, в периодите без тяга винаги ме е наболявал кръста и съм го чуствал уязвим, а секванията ми са от 14-5 годишен и до ден днешен никога не са били в залата, а само от шантави и криви навеждания и извъртания.
При дискови протрузии или хернии, еректорите ти стават втори гръбнак и трябва да се грижиш за тях според изискванията, които са индивидуални за всеки. Дали ще ги “натягаш” само с тяги или ще ги мачкаш и разтягаш, важен е ефекта, да си чустваш кръста комфортно.
От скоро си мачкам и кръста с ролера, което доста хора го отхвърлят, но при мен ми действа добре.

Сос здраве :)

(handshake) така си е...като спреш и се започва....

12.07.13
10:47

Ако някога почна пак да се напъвам на широка тяга, ти ще ми завиждаш...но същото ще го направя, единствено заради теб, не защото ми е приятно:P

12.07.13
10:48

Аз пък съм забелязала, че има хора, при които дърпанията от земя лекуват, а има и такива, при които причиняват травми (дори и изпълнени с коректна техника). Така че в спора за или против тягата няма да се роди истината. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 12.07.13 10:50.

12.07.13
10:51

казано от slavko на 12.07.13, 10:47:

Ако някога почна пак да се напъвам на широка тяга, ти ще ми завиждаш...но същото ще го направя, единствено заради теб, не защото ми е приятно:P

Сигурно, но първо трябва да споменем и условието “без фитили” :* :P

12.07.13
13:25

И при мен откакто почнах да правя тяги и изтегляния спря да  боли кръста (чукам силно на дърво).

12.07.13
13:36

Единственото от което съм получавал болки в кръста е било от добро утро с едни 40 кила, ама калпаво изпълнение. От тяга и клек съм си усещал кръста натегнат, но не ме е болял. Хем не съм с перфектната техника и всичко вдигам без колан.

Аз също имах големи проблеми с кръста, даже по едно време трудно ходех. Преди няколко месеца, вдъхновен от един пост на Джеймс (няма да крия :) ), започнах да правя често тежка тяга и от тогава не съм усещал никаква болка. Обикновено контузиите, които съм получавал в кръста са били от лека тежест, 50-60 кг и при загрявки. Така че, аз също съм на мнение че тягата може да има “терапевтичен” ефект спрямо контузии в ниската част на гърба.

KA

12.07.13
15:18

казано от Севастократор Стрез на 12.07.13, 14:18:

. Така че, аз също съм на мнение че тягата може да има “терапевтичен” ефект спрямо контузии в ниската част на гърба.

Това е вторичният ефект и той не е вечен ...

12.07.13
15:21

А бил ли ни осветлил кой е първичния ? ;) :D

12.07.13
15:26

казано от kaloyan на 12.07.13, 15:18:

казано от Севастократор Стрез на 12.07.13, 14:18:

. Така че, аз също съм на мнение че тягата може да има “терапевтичен” ефект спрямо контузии в ниската част на гърба.

Това е вторичният ефект и той не е вечен ...

Здрасти, Калояне!

Този коментар в резултат от личен опит и някъде нещо прочетено? А първичният ефект какъв е? И защо да не е вечен “вторичния ефект”?

Поздрави!

Gogo

12.07.13
15:32

Първичният трябва да се крие някъде по-дълбоко, в трайното увреждане на ставите.

Аз също да споделя, че страдам от вторичния ефект.

12.07.13
23:02

тягата за мен не е упражнение ,а лекарство...ПОЗДРАВИ

Сигурни ли сте, че факторът са тягата и дърпанията от земя като цяло, а не клекът, защото при мен ядове в кръста са се получавали само при:
- включване на “добро утро” в клека
- клякане на течение или климатик - е тва е ужасно
А когато се съсредоточа да си клякам с добра форма, се чувствувам доста стабилен после. А дърпанията от земя нито ме лекуват, нито трошат.
Пожелавам бързо оправяне с болежките!

пп. Към горните причини добавям и продължителното седене - първи враг на здравия гръбнак!

Мнението беше редактирано от Сгазен Помияр на 13.07.13 00:03.

13.07.13
00:19

Тренировката днес :

пуш пул с по 4 ластика на ръка, 10 пъти на всяка страна.
тръстър с двупудовките 10х64кг - кофички 2х(+82кг) - кофички широко 4х(+50кг) - кофички тясно 3х(+50кг) - набиране на ръкохватката 2х(+50кг) - набиране с раменен подхват 4х(+32кг) - набиране с неутрален раменен подхват 3х(+32кг). 2 пъти.
утежнен(мъжки :) ) тръстър с двупудовките и оражневото гюле на колана 5х(64кг + 50кг) - набиране на ръкохватката 2х(+50кг) - набиране с тесен подхват 4х(+50кг) - кофички 4х(+50кг) - кофички широко 2х(+50кг) - кофички тясно 2х(+50кг). 2 пъти.
двустранна раменна преса с двупудовките 4х64кг - кофички 2х(+50кг) - кофички широко 2х(+50кг) - набиране на ръкохватката 4х(+32кг). 2 пъти.
малко бой със сянка с гири по 1 кг на ръка и малко с ластиците, ударна техника на стенна макевара 2ки, 1ци, 3ки, 4ки удари прави и крошета.

Яко мързел с тва лостаджийство :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.07.13 00:28.

13.07.13
20:19

Прибрах го Ванката, днес в Правец, и на 100 и на 200:)))
Не ми е стимул той, явно и никога не е бил:)
200 бягам за пръв път от 2007-ма година, смятай...

Пуснах си заявката за Вулпев, другата седмица сме при теб. Събота вечер ще има развлекателна вечер и ти си водещия. Или поне с Марги така решихме:)

Мнението беше редактирано от slavko на 13.07.13 20:27.

14.07.13
05:01

Мда, вкъщи, щото гледам детето, но пак ще е развлекателна де :)
Ванката каза в петък, че си зобнал нещо и те е бил няколко пъти на бягания...щото го бъзикнах, че тая година няма конкуренция за последно при ветераните ;) Можел и на щанги да те бие, но после като му казах малко преувлеичени постижения и се отказа...

Като видях, че си писал за детето...Не че има общо но се сетих едната колежка ми се оплака... ‘’малкия прави една годинка и вече отидоха 150лв за рожденния ден’’ и я питам ‘’е какво купихте толкова’’ и тя ‘’ами бири, пържоли, кебапчета, уиски...’’ :D

14.07.13
09:41

казано от James Hinks на 14.07.13, 05:01:

Мда, вкъщи, щото гледам детето, но пак ще е развлекателна де :)
Ванката каза в петък, че си зобнал нещо и те е бил няколко пъти на бягания...щото го бъзикнах, че тая година няма конкуренция за последно при ветераните ;) Можел и на щанги да те бие, но после като му казах малко преувлеичени постижения и се отказа...

Той, защото е сълзичка чист:)
Никога не се говори така, всеки сам си знае какво, кога и как да взима.
Аз много го уважавам, просто той си мисли, че няма да има конкуренция, което е добре защото вярва.

Догодина тия 4м. на 100м. ще станат 14 и мисля, че няма да се наложи да преувеличаваш. А и аз така или иначе тази зима ще стана як на магаре.

14.07.13
09:42

казано от James Hinks на 14.07.13, 05:01:

Можел и на щанги да те бие,

Това пък абсурд:)

А ти що не казваш, че Ванката е хай-лайфа бе, нови БМВ-та, нощувки в РИУ Правец...

Мнението беше редактирано от slavko на 14.07.13 09:44.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1