All about

Прескочи до:

23.01.12
12:08

казано от Veselin Doichev на 23.01.12, 12:04:

ето това е нещото което никога не съм пробвал и не съм се сещал-френско с въже ! След 30мин излизам за трен и ще го пробвам обезателно ! Мерси братле ...

Ужасно е - няма шанс за чийтинг :)

казано от James Hinks на 23.01.12, 11:45:

събота :
кофички3х(+70кг) - френско с въже 3х40кг - набиране с широк надхват 3х50кг - сгъване за бицепс прав 3х70кг. 4 пъти без почивка.
Това френско с въже ми къса лактите добре ;)

5 мин бокс, комбинации с 1кг гири на ръка, 5 мин на стенна макевара.

Френско с въже? Вързваш тежестта с въже и после седнало положение зад врат я дърпаш ??? Или греша?

Бих казал ,че по правилната дума не е ужасно , а е убийствено! Уникално упражнение . Нищо не връзваш, просто слагаш пейката до скрипеца ,слагаш едно въже в долната му част  лягаш и почваш.Пак казвам жестоко е ! Браво!
Поне аз така го правих де, пък може да има и друг начин незнам :)

Мнението беше редактирано от Веселин Дойчев на 23.01.12 15:15.

23.01.12
15:48

Още по-добре ми звучи в края на трисет за трицепс - тесен лег, трицепсови кофи с тежест, и това..( е, последвано от още 2 упр. за бицепс (grin)

казано от Veselin Doichev на 23.01.12, 15:14:

Бих казал ,че по правилната дума не е ужасно , а е убийствено! Уникално упражнение . Нищо не връзваш, просто слагаш пейката до скрипеца ,слагаш едно въже в долната му част  лягаш и почваш.Пак казвам жестоко е ! Браво!

Това ми е любимо упражнение, но понеже в залата на Сашо няма скрипец реших да питам да не е измислил някакво ново упражнение.. Не че пречи да е отишъл на друга зала де...

23.01.12
20:45

казано от Марин Маринов на 23.01.12, 20:40:

казано от Veselin Doichev на 23.01.12, 15:14:

Това ми е любимо упражнение, но понеже в залата на Сашо няма скрипец реших да питам да не е измислил някакво ново упражнение.. Не че пречи да е отишъл на друга зала де...

Не..просто прекарва въжето през две 20-ки и готово...това е много по-добро от скрипец! ;)

може и прав да си ,не съм го пробвал ! А ти пробвал ли си на скрипец?

23.01.12
22:30

казано от Veselin Doichev на 23.01.12, 21:22:

Да,също помпи яко ;)

23.01.12
23:42

Аз го пробвах и уреда за малко не се стовари на главата ми, добре че го усетих навреме какво смята да направи :D Целия комбиниран уред се стовари на лежанката,  на която лежах буквално преди секунда.

24.01.12
08:13

казано от Valdis на 23.01.12, 23:42:

Аз го пробвах и уреда за малко не се стовари на главата ми, добре че го усетих навреме какво смята да направи :D Целия комбиниран уред се стовари на лежанката,  на която лежах буквално преди секунда.

Затова най-добре на портален скрипец - няма къде да мръдне. :) Днес точно така мисля да пробвам.

внимавай братле ... на гладиатори сигурно е кофте . Забравих да уточня ,че го правих на портален скрипец .

Мнението беше редактирано от Веселин Дойчев на 24.01.12 09:47.

24.01.12
09:56

Аз го правя с въже прав, скрипец нямам.
Но упражението си е хубаво във всеки вариант.

казано от James Hinks на 24.01.12, 09:56:

С колко килограма го правиш? Не съм го пробвал така с въже звучи ми доста яко. Само притеснява не ти ли се удрят дисковите в гърба :)

24.01.12
13:28

казано от Марин Маринов на 24.01.12, 13:00:

казано от James Hinks на 24.01.12, 09:56:

С колко килограма го правиш? Не съм го пробвал така с въже звучи ми доста яко. Само притеснява не ти ли се удрят дисковите в гърба :)

с 30 кг правя над 10 повторения, с 40 кг правя макс 3-4. Удрят се в гърба ако пробваш да правиш чийтинг и точно заради това го харесвам - иска стриктно изпълнение, разтяга добре трицепса в начално положение, иска стабилност и дава мобилност на раменните стави.

Това упражнение май ще ми стане любимо...

PH

24.01.12
14:21

Дайте някакво видео да видя за какво точно говорите,благодаря предварително :)

24.01.12
14:48

вариацията е със свободна тежест

PH

24.01.12
15:08

Дам точно за това си мислех,перфектно е направо изгаря трицепса !

24.01.12
15:21

казано от Phxxx на 24.01.12, 15:08:

Не е лошо, но трябват условия. Нормалните портални скрипци имат ограничени тежести - 60-80 кг и то минаващи през подвижна макара, т. е. реално наполовина. С 30-40 кг колкото и да е хубаво упражнението, трицепсът няма и да го усети. Да кажем, че се добавят още 10 кг от 20-килограмов дъмбел - пак не стигат. Затова и спрях да го правя в този му вид.

казано от Boby_ на 24.01.12, 15:21:

казано от Phxxx на 24.01.12, 15:08:

Не е лошо, но трябват условия. Нормалните портални скрипци имат ограничени тежести - 60-80 кг и то минаващи през подвижна макара, т. е. реално наполовина. С 30-40 кг колкото и да е хубаво упражнението, трицепсът няма и да го усети. Да кажем, че се добавят още 10 кг от 20-килограмов дъмбел - пак не стигат. Затова и спрях да го правя в този му вид.

Само като идея - можеш да ползваш хоризонтален скрипец. Там килограмите обикновено са до 100-тина

24.01.12
15:28

Искаш да кажеш вертикален ;)
Иначе, аз зад глава разгъвам, но с един дъмбел и всяка ръка отделно, доста добре разтяга трицепса. И има достатъчно големи дъмбели и за по-яките ;)

24.01.12
15:31

С 30-40 кг колкото и да е хубаво упражнението, трицепсът няма и да го усети.

Ако 30-40 килограма са свободна тежест, а не нейния евкивалент на скрипец положението става съвсем друго...

24.01.12
15:32

казано от James Hinks на 24.01.12, 15:31:

С 30-40 кг колкото и да е хубаво упражнението, трицепсът няма и да го усети.

Ако 30-40 килограма са свободна тежест, а не нейния евкивалент на скрипец положението става съвсем друго...

О, разбира се. Свободната тежест променя сметките. :)

24.01.12
20:35

Мак Сим, четох една твоя статия, в друг сайт, за развиване на силата. За EDT си написал - 10-12 тежки единични повторения за кракто време. Та искам да те попитам, тези повторения с еднаква тежест ли трябва да са, например 90% от макса, колко да са почивките между отделните повторения и колко често да правя този протокол за едно и също упражнение ? :)

25.01.12
08:45

Принципно идеята на “EDT за сила” е точно една и съща тежест около 90% от макса и почивки под 60 секунди. С напредването сваляш почивките до към 20 секунди. Честотата е индивидуално нещо - щангистите тренират така ежедневно, аз с модификация на този протокол - един път седмично.
Там, където си чел, Лъчо беше пуснал една статия точно за “EDT за сила” , виж я ако те интересува.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.01.12 09:03.

BU

25.01.12
11:30

Пуснете линк към този протокол “EDT”,моля.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 25.01.12 11:31.

25.01.12
12:45

казано от DeadManWalking на 25.01.12, 11:30:

Пуснете линк към този протокол “EDT”,моля.

Заповядай :
EDT за сила
лично аз не съм много впечатлен от нея, за това и модифицирах протокола.

25.01.12
13:18

Днес сефтето след 3 дни “почивка”(от който 40 часа без сън и с едно смешно хранене) :

на смесена успоредка набиране/кофички 10(на страна) - изхвърляне от клек 10х50кг - борческо въртене 10х20кг(на ръка). 2 пъти.

тесен лег 10х100кг - набиране с тесен подхват 10. 2 пъти без почивка.

25.01.12
20:23

Благодаря за отговора, даже още утре смятам да го пробвам на раменни преси, например 10 1-ци на 60кг, с по 30сек и ще видя как ще ми се отрази.

27.01.12
01:00

Може ли да ми обясниш , какво точно представлява борческо въртене и как се изпълнява правилно .

27.01.12
09:28

казано от Шмекера на 27.01.12, 01:00:

Може ли да ми обясниш , какво точно представлява борческо въртене и как се изпълнява правилно .

виж предпоследната страница на Слави в дневника.

30.01.12
09:41

Тази сутрин е адски студ. Не, че ме бърка нещо, но ми обърка тренировката :

клек 30х120кг - бутане от лег с хват наширина на раменете 16х110кг. Все се надявах, че на клека ще опъна едни 35-40 и на лега едни 20+...не би...другия път.

дроп серия набиране на въжето до 24 бройки - дроп серия раменна преса до 22х60кг. Тия не трябваше да са дроп серии, обаче от студа болката в пръстите на ръцете беше страшна и се наложи да прихващам на няколко пъти. Е, за сметка на това малко повече бройки станаха.

Имам разстройство, а водата е замръзнала навсякъде и навън е -12…приключение е :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.01.12 09:43.

Братле ,незнам как тренираш на този студ ! Аз сутринта едвам се прибрах от работа , а ти ...... машина !

30.01.12
12:13

По-трудното е ходеното до тоалетната в тоя студ и замръзнали тръби...:D Иначе и аз едвам изленах за тренировка сутринта...и тренирах със все якета, качулки, клинове, шапки, ръкавици... и един противогаз ако бях сложил и щях да съм като от апокалиптичен филм :)

казано от James Hinks на 30.01.12, 12:13:

По-трудното е ходеното до тоалетната в тоя студ и замръзнали тръби...:D Иначе и аз едвам изленах за тренировка сутринта...и тренирах със все якета, качулки, клинове, шапки, ръкавици... и един противогаз ако бях сложил и щях да съм като от апокалиптичен филм :)

Седя си аз на климатичето и само като си представя тренировката ти в този студ и настръхвам... Аз докато отида до работа и ме зацепи главата от синузита... Хубаво си е в заличка с климатиче :).

30.01.12
14:24

Представяй си, защото уж ще идваш тази седмица :)
топли мускули = високи резултати ;)

BU

30.01.12
14:54

Пичове,при мен е +3 градуса и с фланела си е точно. : ))

казано от James Hinks на 30.01.12, 14:24:

Представяй си, защото уж ще идваш тази седмица :)
топли мускули = високи резултати ;)

Желание имам, но си намирам оправдания заради времето :) Много мразя студа... Иначе мисля сряда или петък. Трябва да ти пиша да видя кой от дните ще ходиш. Дано да не падне по -20 както го дават, че и шефа на работа съм предупредил под тия температури не излизам от леглото ...

казано от DeadManWalking на 30.01.12, 14:54:

Пичове,при мен е +3 градуса и с фланела си е точно. : ))

То аз специално за зимата едни клинчета си поръчах уж по добре се тренирало, но още не са пристигнали... Иначе на студено като чели по добри тренировки съм правил, но пък и май най-много съм се контузвал...

30.01.12
15:01

По-трудното е ходеното до тоалетната в тоя студ и замръзнали тръби... Иначе и аз едвам изленах за тренировка сутринта...и тренирах със все якета, качулки, клинове, шапки, ръкавици... и един противогаз ако бях сложил и щях да съм като от апокалиптичен филм

хахаха аз пък търча навън към 9-10 вечерта със зимно яке с вързана пред лицето качулка( е отдолу по тениска) на -2-3 градуса ...но си представям сутринта кво е било при вас, сигурно ако пипнеш лоста с гола ръка ти залепва кожата

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1