All about

Прескочи до:

13.02.15
12:33

Тренировката днес :

тяга с дъмбели 5х180кг - бутане от лег с тесен хват 5х120кг, 4 пъти.

Леко и далече от отказа.
Имам един интересен разговор или по-скоро спор от вчера, но сега нямам време да го пресъздавам.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.02.15 12:33.

13.02.15
12:35

казано от James Hinks на 13.02.15, 12:33:

Имам един интересен разговор или по-скоро спор от вчера, но сега нямам време да го пресъздавам.

Пускаш ни мухата, а после бягаш. :) Ще те подсетя в по-подходящ момент. ;)

13.02.15
16:36

То няма кой знае какво за разказване, но много дълбоко го преживях :)
Цялата работа тръгна от онова същество Руми 16-те лицеви опори(fitnesinstriktor), Лазар Ангелов и двама местни пловдивски инструкотри в различни зали...и отиде много далеч.
Набързо презразказано - опитваха се да ме убедят, че нормално трениране за жена е това, което прави тая Руми 16-те лицеви опори с нейното 90 дневно предизвикателство, за мъж - фитнес без много напъване, задължително със сплит и хубаво оформяне на тялото, евентуално кросфит(друг е въпроса, че тоя кросфит, за който ме убеждаваха, че е кросфит и оня кросфит на игрите допирни точки няма :) ), как храненето трябва да е минимум 5-6 пъти на ден иначе само сланина се трупа и нищо не става и сърцето се натоварва....
Аз пък що ли се вързвам на такива приказки, та да влизам в спорове и да вадя примери...и докато в началото се мъчих с някакви нормални аргументи и факти да обяснявам и само ми се наливаше отсреща как това не било вярно и незнамсикакво още, после нещата ескалираха, та давах примери с хора от форума, с хора, които съм тренирал, та накрая изкарах тежката артилерия на аргументите - д-р Славова, казах им за 8-те суинга с 50-ката, за 8-те лицеви опори пак с 50 кг добавена тежест, за 65 лицеви без тежест, за 21 набирания без тежест и 3-4 с 30 кг, за тръстъра с 80 кг и 130-те кила тяга... и се оказа, че единия от спорещите я познава и я изкараха назобена и безформена, била национална състезателка, само дето не се разбраха по какво и дали е печелила световно или европейско :D Обаче никой от спорещите не може да се доближи до нейните постижения, ама нали така да върви спора и дразненето минаха към мъжката част - Лазар Ангелов и инструктурите, и как 150 кила лежанка били по-трудно от кофичка със собственото тегло за добавена тежест. И тук се предадох, щото вече преядох мощно с транс-прости-хипергликемично-калорични малоумщини и си тръгнах доволно сит :)
И това от хора, които са спортували поне 4-5 години различни неща, а сега най-малкото 2-3 пъти в седмицата тренират нещо за здраве и твърдят, че се развиват и надграждат постоянно.

13.02.15
17:01

Нейде из форума ли е тази ” дискусия ” ? Ще ми е интересно да я погледна? (facepalm)
Иначе, хубаво си направил. Тая приказка с по-умния дето отстъпва е много вярна!

Мнението беше редактирано от Nachev на 13.02.15 17:02.

13.02.15
17:06

казано от James Hinks на 13.02.15, 16:36:

с транс-прости-хипергликемично-калорични малоумщини и си тръгнах доволно сит :)

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ...:)))))))

Сашо, четейки разказа ти (и представяйки си ситуацията) ми е много комично, но всъщност... това си е част от една болна тема.
Идея си нямам дали има надежди за оправяне на положението. На моменти съм оптимист, но след нещо подобно оптимизмът ми се изпарява за отрицателно време.
Гурута, модели за подражание - всеки с най-уникалната-правилната-единствената-общовалидна методика, всеки с разсъждения “ти ли ще ми разправяш, бе, аз знам повече от теб” и т.н.
То даже вече и бой няма да ги оправи. :D

Paulo, ако дискусията беше във форума, 100% щеше да си попаднал на нея вече. :) :) Щеше да е гореща тема на седмицата.

13.02.15
17:11

Каква е поуката?
Не е важно колко можеш - важно е колко се рекламираш.

Иначе казано балъците кълват при хората с най-голям рекламен бюджет, лъскав сайт, “поканени” в сутрешния блок, намазани с олио в изрязан бански и тн.

13.02.15
17:20

Демек... Отново стигаме до прословутата фраза, че парЪта прави играта... за жалост. НЕ знания, НЕ опит.... :( Дано се промени за напред това, ама като гледам държавицата ни... Едва ли, едва ли ...

Мнението беше редактирано от Nachev на 13.02.15 17:23.

Много си прав, CarnalK.
Ако “треньорът” е от по-известните лица, независимо от липсата на опит, знания и съвест, клиентите се редят на опашка. Съгласни са даже да плащат за персонална тренировка (20 лв), докато в същото време “треньорчето” ги тренира с още 9 човека. Това съм го виждала с очите си.

Най-котираните псевдотреньори:
- мъже: състезатели по фитнес и културизъм в категория “Мъжка физика” (за незапознатите, изискване на тази категория е да се излиза по плажни шорти до коленете; ето защо, тази категория се нарича още “мъжките бикини фитнес” - краката нямат значение); фитнес модели - списания, рекламни лица, зализани прически, лош поглед, оскубани вежди, брада стил “Л.А.”; новопоявилите се треньори по функционален фитнес - колкото по-изчанчено е едно упражнение, толкова по-ефективно е и толкова повече клиенти привлича (тук влиза клякане с щанга върху полусфера за балансиране и прочее).
С две думи: хора с визия (в което няма нищо лошо по принцип), постигната ненатурално (най-често), зад която не стои нито добър опит, нито достатъчно знания, нито пък желание да се развиват (което вече е проблем).

- жени: физически слаби жени - т.е. без особено много активно тегло, но с доста нисък процент мазнини, което допринася за лек релеф и веднага привлича тълпи от клиентКИ. Тези “треньорки” най-често не се съгласяват да тренират мъже (но пък харесват да им свалят звезди под снимките в социалните мрежи). Привърженички са на онлайн тренирането, собственото тегло и липсата на тежести (доста по-лесно е да се снимаш вкъщи и да “тренираш” по интернета, отколкото на живо, нали?) и отново важи правилото: колкото по-нечувано и невиждано е едно упражнение, тооолкова по-добре. Наблягат на снимки на бюста си и коремната си преса, но краката са като солети.

Такива са моите наблюдения.
Приликата с конкретни лица и събития е напълно случайна. :)
Сашо, извинявай, че се отплеснах, но наистина ми е болната тема.

14.02.15
09:57

Майна, що не каза че тия всичките неща д-р Славова може да ги изкара и на супер серия, ако е в настроение:))))ь
p.s. Славко съм:)

Мнението беше редактирано от Margi на 14.02.15 09:59.

Ем те хората вярват на такива хора, защото ги мързи да проверят дали наистина е така... малко да се поровят и да разберат дали наистина си дават парите на правилния човек... да не говорим, че тука можеш да получи много по-вярна и по-полезна инфромация за без пари (fubar)

14.02.15
15:46

Цялата работа щеше да смешна, ако не беше трагична - такива хора са болшинство от трениращите и спортуващите. Ако жена тренира с тежести - значи взима нещо, особено ако има и резултати и неминуемо става мегамускулеста даже и да не взима. Ама често взимали де :)
Леката атлетика я зачекрнахме като дисциплина, вдигането на тежести също - там неминуемо се контузваш, освен това хубаво тяло не се прави и никой не те отразява в дискотеката. Трибоя - никакъв смисъл да си силен в тези три движения. Е, лежанката не я отричаме, но клека и тягата обезмислят всичко - ставаш дебел, с голям корем и гъз(за леките категории - същото). Кросфита(от игрите) е само за показ, всъщност 20 рунда Синди и 100 суинга с пудовка(пудовка, тоест 16 кг !) са напълно достатъчни и от повече смисъл няма, а точно това е същината на корсфит и всичко останало е изкуствено. Ако правиш и Грейс за около 5 минути си чук. Набиране - никакъв смисъл, особено с тежест. Тягата се замествала идеално от гребане с дъмбел.  Флайса е по-добър от кофичките, защото изолирал само гърдата, трицепса почива. Кофичките като цяло са добри, но само за изпълнение без тежест и не повече от 20 бройки. Програма на трениране се сменя на все 2 месеца, иначе привикваш и не растеш. Лазар Ангелов е станал такъв с пилешки гърди, кафяв ориз, белтъци от яйца и овесени ядки. Примери с инструктори по залите. Примери с хора, които тренират(и зобят яко също, но това е напълно в реда на нещата) при тях. И други глупости, ама много, изобилни, подигравателни и най-вече досадни. Всичко това, от хора, които все пак тренират нещо, тренирали са нещо, спортували са, ходят и сега на фитнес, тенис, играят футбол, ходят на лостове и най-вече не са по на 16-18 за да вярват сляпо на митове и легенди за тренирането, ами единия е мой набор, другите са някъде в диапазона 28-34 годишни...И цялата работа тръгна от това, как на единия приятелката свалила 1,5 кг по на тая Руми 16-те лицеви опори програмата за 90 дни... :D

14.02.15
15:49

Втората тренировка вчера :

набиране с тесен подхват 3х(+50кг) - раменна преса 2х100кг, 2 пъти.
набиране с раменен подхват 2х(+50кг) - раменна преса 2х100кг, 2 пъти.
набиране с раменен успореден хват 3х(+50кг) - раменна преса 3х90кг - лег с дъмбели 5х110кг, 2 пъти.
тяга 1х220кг, 1х220кг.

Отново супер свеж след тренировка, но и след сутрешната и след вечерната усетих симптомите на лека хипогликемия.

Наскоро отивам да тренирам и влизайки разбирам, че залата е до 19:00,  а Аз отивам 18:30.
Аз: Ще ме изчакаш ли до 19:05?
Чичката дето държи залата: Да бе няма проблем, що ти кво ше правиш?
Аз: Е, набързо цялото тяло.
Той: Как така цялото тяло?
Аз: Е, така - по 1 упр за група в двусети/трисети как дойде набързичко ще съм готов 19:05
Той: Страннен поглед... Няма много голям смисъл да тренираш така, но ти си знаеш.

...

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 14.02.15 16:02.

14.02.15
16:54

Да се включа и аз за малко...
Лошото и жалкото е, че чрез комерсиализацията на тея псевдо-вървежни, хипер ефективни “методики”, които са идеализирани от вече едноимените “икони” на бодибилдинга (л.а. и пр. ), мозъците на хората са като че ли промити. Малко като те видят, че правиш различно, по-тежко, или пък клек, лег и тяга край... Вече си заклеймен като назобан, или неразбиращ и често - простак...
- “Момче, ще си контузиш кръста, и т.н.”
- “Защо правиш тези разтягания, с разни чекнения, ще се контузиш”
- ” Ти си луд, без колан тяга”
- ” Какво си взимал до сега? ”
- като правя врат  ” Ще си чупиш врата”
- като съм на топката ” Ще падаш скоро по очи ”
- като бягам спринтове ” Защо бягаш като кон”

...Иначе истинските бодибилдери са те. Правещи часове кардио, множество серии, разбира се изолиращи, и  не на последно място - изпитващи страх към това да се изпотят, камо ли изморят...

Мнението беше редактирано от Nachev на 14.02.15 16:55.

14.02.15
17:50

Много си ги изтърпял даже...
Аз си мислех, че в София е по-различно, но...спестявам коментарите.

Има и разбиращи хора, малко са, но ги има.

Аз май само с Момчил съм лафил, дето така да видя светлина в тунела, но то пак си е от моята камбанария. Може би и с Росен, като се запознаем съм сигурен, че ще има разумен диалог.

А за Кросфит съм се уморил да споря, те просто не го разбират, ама пък искат да печелят от него:)

Единствените хора, с които съм говорил достатъчно надълго и широко са Сашо, Вик и Ефо. Сигурен съм, че има и други като тях, просто не съм имал възможността да общувам достатъчно дълго.

Angel Gyaurov

14.02.15
18:16

Ако тренираш по тяхната система следващата приказка е “Ми вземи нещо - ти как искаш да стане работата...”

Поне за 150-те лежанка и кофите с +ЛТ са много прави ама за моите кила, не за твоите.

14.02.15
22:57

Само да попитам коя е д-р Славова и как съм изпуснал дневника ѝ досега? :)

14.02.15
23:33

д-р Славова
:D
С нея ги плаша в залата :D :D

15.02.15
10:08

Според мен Руми не е чак толкова зле. Гледала съм й клиповете, издръжливост се изисква.
“Д-р Славова” е мощен мотиватор, но ... не за всеки ;) + е една на 200 с такъв потенциал.
Мисля, че много по-добре е всеки ден аеробика с клекове, лицеви опори и подскоци  вкъщи за 30 мин, отколкото всеки ден НИЩО.
Иначе за всичко казано-подкрепям. Повечето хора си изграждат една псевдо-представа за фитнеса и така ....
На мен ми втръсна от въпроси “Ама защо го правиш, загрозяваш се” ...
И те така ...

Всъщност д-р Славова е една на 200, която решава да си използва потенциала ;) Тук не говорим за генетика за културизъм, а за воля и желание да тренираш без да скатаваш ;) По-лесно е на пътечката/колелото ;) А Руми е зле и е вариант само за наистина тотално лишени от физическа култура, ама и там губи смисъл при адекватно трениране след 1вия месец ;)

15.02.15
13:58

Колко е нищо въпросната Руми аз нямам нужната теор.подготовка да кажа. Съпругата ми отслабна 11кг за 2 месеца с насоките и за хранене(за което отговарях аз) и тренировки. Вече поддържа желаното от нея тегло 5 месеца,което си мисля ,че е реалния успех.
Разбира се мотивацията е нещо много важно.
С две деца(на едното си е нужно още помощ за домашни ит.н.),работа до 5,не всяка жена може да намери време (чисто физически) да отиде до фитнес в София,подчертавам София,тъй като само отиването и връщането е поне час-отделно тренировката...Е тук  Руми с клиповете си излиза едни гърди напред.

15.02.15
21:52

https://www.youtube.com/watch?v=yqx6SO7lfN0&t=1m48s

Пратете и едно въже, моля ви :D :D :D

Мнението беше редактирано от aleks на 15.02.15 21:53.

15.02.15
22:26

Тя скача с рибарска корда, за това не се вижда ;) А в следващото видео ще покаже как се правят дабъл ъндъри :D

15.02.15
22:45

Тресящите цици ми попречиха да видя липсата на въже.
А тази  Руми ли е?

16.02.15
10:32

Ми тя просто си скача бе, без въже.

16.02.15
11:31

Само да се включа .. на спринт. Пишете за мотивация. Ето това правят всички - псевдо и рекламни треньорчета. Те просто използват “слабата” точка в мисленето на хората - “да ми е лесно”. Затова всичко е лесно, бързо и безболезнено в техните програми.
Дебеланите и мързеливите не ги кефи да се зорят. За да го направят се иска много убеждаване или да са достигнали до отчаяние.

Така че професията личен треньор - тип онлайн експерти в шорти или подобни ще преуспява.

16.02.15
11:33

казано от Queen Cobra на 15.02.15, 10:08:

Според мен Руми не е чак толкова зле. Гледала съм й клиповете, издръжливост се изисква.
“Д-р Славова” е мощен мотиватор, но ... не за всеки ;) + е една на 200 с такъв потенциал.

Не е зле за себе си, но чак да се изживява като треньор...да не говорим, че малко и куцат нещата. Пък колко издръжливост да се иска - месец, два тренировки и всяка жена ще я има.
Да, Деница не е мотиватор за всеки, доста  народ направо си ги депресира :D

казано от Queen Cobra на 15.02.15, 10:08:

Мисля, че много по-добре е всеки ден аеробика с клекове, лицеви опори и подскоци  вкъщи за 30 мин, отколкото всеки ден НИЩО.

Това е абсолютно вярно :)

16.02.15
11:44

Тренировката днес :

клек 1х170кг - тяга 1х200кг - бутане от лег с тесен хват 1х120кг, 12 пъти без почивка.

С натегнат кръст - толкова, тягата беше с драми и че ще е така стана ясно още на първи подход.
Тези тежести са ми леки, особено лега, но като не съм правил клек-тяга в суперсерии почти година не посмях да сложа повече.

17.02.15
10:04

Втората тренировка вчера :

набиране с раменен успореден хват 12х(+20кг) - раменна преса с широк хват 10х80кг.
набиране с раменен успореден хват 10х(+20кг) - раменна преса с широк хват 4х90кг.
набиране с раменен успореден хват 3х(+50кг) - раменна преса с широк хват 1х100кг, 2 пъти.
набиране с раменен успореден хват 21 - раменна преса с широк хват 1х100кг - 1х100кг.

Гръмнах. Лошото е, че десния лакът нещо не беше във форма и трябваше да отворя доста хвата на раменната преса, но пък се получи добре и така :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.02.15 10:17.

18.02.15
11:13

Тренировката днес :

обръщане от земя 10х80кг - кофички тясно 14х(+50кг).
обръщане от земя 3х100кг - кофички тясно 1х(+100кг).
обръщане от земя 2х100кг - кофички тясно 1х(+100кг), 3 пъти.

Без много напъване, само за раздвижване както е и по програма.

18.02.15
14:52

Кофи със 100 (facepalm)

18.02.15
15:03

Nihil sine labore, сам знаеш :)

18.02.15
15:06

Прави си, разбира се, ама това ще отнеме ГОДИНИ :)

18.02.15
15:10

казано от Storm на 18.02.15, 15:06:

Прави си, разбира се, ама това ще отнеме ГОДИНИ :)

E, и? :)


П. П. Ако беше лесно и ставаше бързо, щеше да го може всеки, а това автоматично би го направило безинтересно. Така че ТРЯБВА да отнема години. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.02.15 15:14.

18.02.15
15:15

На мен ми отне малко по-малко четвърт век - от първите 5 кофички в живота ми, до 100-те килограма добавена тежест за 2 повторения :D
Обаче е важното да има прогрес :)  Макар и толкова бавен... :D

19.02.15
10:16

Втората тренировка вчера :

високо изтегляне от земя 3х120кг - пуловърпреса 5х50кг, 2 пъти.
високо изтегляне от земя 3х120кг - лицеви опори с тежест 3х100кг - коремна преса с тежест в изпънати над главата ръце 5х50кг.
високо изтегляне от земя 3х120кг - лицеви опори с тежест 5х100кг - коремна преса с тежест в изпънати над главата ръце 5х50кг.
високо изтегляне от земя с една ръка 8х70кг(на ръка, смяна на ръцете на всяка бройка).

Пак без много напъване. Трябваше и ренегадско да правя, но ме домързя.

20.02.15
12:08

Тренировката днес :

клек 10х150кг - бутане от лег с тесен хват 12х100кг.
клек 5х170кг - бутане от лег с тесен хват 5х120кг.
клек 2х190кг - бутане от лег с тесен хват 2х140кг.
клек 1х210кг - бутане от лег с тесен хват 1х150кг.
набиране с раменен успореден хват 4х(+50кг) - раменна преса с широк хват 4х90кг.
набиране с раменен успореден хват 1х(+70кг) - раменна преса с широк хват 2х100кг, 2 пъти.
набиране с раменен успореден хват 4х(+50кг) - раменна преса с широк хват 3х90кг.

Добре стана, въпреки, че сутринта като се събудих не бях в кондиция въобще, мързеше ме адски и си мислех да я пропусна тая тренировка или да направя нещо колкото да отбия номера.

20.02.15
13:11

Ето ги третата и четвъртата снимка новите 80 килограмови уреди за мъчения :D
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/76245

Горещо препоръчвам съфорумеца ivo iordanov на всички, които имат нужда от дъмбели.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.02.15 13:11.

20.02.15
13:18

казано от James Hinks на 20.02.15, 13:11:

Ето ги третата и четвъртата снимка новите 80 килограмови уреди за мъчения :D
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/76245

Горещо препоръчвам съфорумеца ivo iordanov на всички, които имат нужда от дъмбели.

Хайде със здраве да си ги ползвате! :)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1