Какво става с това Eskimo 3

DO

08.09.11
16:21

Защо са го спрели от производство и спрели ли са го въобще?
Бях тръгнал да се запасявам с ескимота и се оказа,че нямало - спряно е от производство каза момчето,и в последния момент се оказа,че останало едно единствено?

И някой от БГ вносителите може само да спечели ако се сети да нареди сред армаганите и продукти на Carlson Labs.
Nordic Naturals са прекалено скъпи,но Carlson Labs вървят малко над NOW,не повече от SOLGAR,примерно.Стига да не напомпат с безумни надценки може да се направи голям пробив на БГ пазара.
Да взема аз ли да стана официален вностител : ).Ако знаех какви са чалъмите с производителите и бюрократщината бих разработил идеята.Има мегдан в цялата работа щом ескимотата се изкупуват като топъл хляб!
Хайде вносители дерзайте,но помнете,че надценката не е пътят към печалбата!

И все пак по темата - Ескимотата се изкупуват като топъл хляб,а изведнъж се оказва,че са спрени от производство.Идеи?

08.09.11
16:24

И аз не намирам почти никъде. Последно намерих в една аптека по графа и си купих 3 опаковки и за сега си имам, ама след това не знам.....

Аз преди доста време бях пробвал 1-2 опаковки, но без особено наблюдения. Да не прозвучи много дилентантски (макар да си е), какви са преимуществата му пред конкурентните продукти?

DO

08.09.11
16:50

Ще е трудно да се отговори така конкретно без отговарящия да прозвучи като от Телешоп : ).За да е по-нагледно ще ги сравня с NOW omega 3 1000mg.
Blood thinner ефектите се усещат при много по-малко количество EPA например сравнено с това на NOW omega 3 1000mg.
NOW omega 3 1000mg на вкус (след като сдъвчеш капсула) е далеч по-воднисто,а ескимото е със специфичен плътен вкус.
Вероятно качеството не пропуска и DHA.Малко като по Телешопски,но при повечко ескимо определено се усеща подобрение на концентрацията и адаптацията на настроението докато при NOW omega 3 1000mg докато усетиш такъв ефект вече ти тече кръв от носа : )
От БГ като няма Ескимо и Нау върши добра работа,но Carlson Labs на разумни цени ще обере потребителите.

Да добавим и твърденията,че има незнам си колко сертификати за чистота от тежки метали и др. ,за това и спирането му е много озадачаващо.

Мнението беше редактирано от donsir на 08.09.11 16:53.

08.09.11
23:03

До колкото съм на ясно, имаха известен проблем с вноса. По мой наблюдения от вторник по складовете има прилични количества както от таблетната, така и от течната форма. Отидете в която и да е аптека, дори и да нямат наличен, повечето с удоволствие ще ви поръчат ( в по големите градове най-вероятно още за същия ден). Ако не се оправите, пишете ми лично съобщение, ще съдействам с каквото мога. Поздрави

DO

12.09.11
17:49

Последната ми информация споделена от аптекарка е,че е имало проблем с вноса (може би съм разбрал погрешно,че е спряно от производство,а да е било - спрян вноса) и засега имало от детското Ескимо,а скоро щяли нормално да зареждат и Ескимо 3.
Юруш на маслините,но да оставите и за мене... ;д

казано от ||| на 08.09.11, 16:50:

Blood thinner ефектите се усещат при много по-малко количество EPA например сравнено с това на NOW omega 3 1000mg.
NOW omega 3 1000mg на вкус (след като сдъвчеш капсула) е далеч по-воднисто,а ескимото е със специфичен плътен вкус.

това е интересно твърдение. правилно ли съм те разбрал че при едно и също количество ЕПА и ДХА, Ескимото е по-добро от Нау например?

имах една клиентка която направо от вносителя си купуваше по 12 бурканчета и си имаше за цялата година. аз обаче спрях да си купувам и да го препоръчвам, точно заради гадния вкус. дъвкал съм капсули на различни марки и по някаква причина Ескимото ми беше неприятно. може да е конкретните 2-3 бурканчета(дъвкал съм и на другите хора от бурканите), но е факт че беше неприятно на вкус. сравнявам вкуса му с другите капсули, маслото от консервите дроб от треска и ветеринарното рибено масло. Ескимото губеше по показателите “достъпност”(ту го има, ту го няма) и “цена,” а след като и по вкус загуби, не си представям как ще се доверя на всичките сертификати.

12.09.11
19:35

офф
А тия капсули трябва ли да се дъвчат?
/офф

12.09.11
19:51

казано от Скота на 12.09.11, 19:35:

офф
А тия капсули трябва ли да се дъвчат?
/офф

Само ако си нямаш работа. :D

едно момче ми каза че така се познавало хубавото рибено масло - трябва да ти е вкусно и да има лек вкус на риба, а не да е гадно и да има вкус на развалена риба. също така мои колеги имаха навика от деца да дъвчат рибено масло и им беше много вкусно(можеха да издъвчат по едно бурканче за един следобед).

DO

12.09.11
21:03

казано от ts.vassilev на 12.09.11, 19:20:

казано от ||| на 08.09.11, 16:50:

това е интересно твърдение. правилно ли съм те разбрал че при едно и също количество ЕПА и ДХА, Ескимото е по-добро от Нау например?

имах една клиентка която направо от вносителя си купуваше по 12 бурканчета и си имаше за цялата година. аз обаче спрях да си купувам и да го препоръчвам, точно заради гадния вкус. дъвкал съм капсули на различни марки и по някаква причина Ескимото ми беше неприятно. може да е конкретните 2-3 бурканчета(дъвкал съм и на другите хора от бурканите), но е факт че беше неприятно на вкус. сравнявам вкуса му с другите капсули, маслото от консервите дроб от треска и ветеринарното рибено масло. Ескимото губеше по показателите “достъпност”(ту го има, ту го няма) и “цена,” а след като и по вкус загуби, не си представям как ще се доверя на всичките сертификати.

Поне моите наблюдения напълно потвърждават това.А относно вкусът имах в предвид,че е по-наситен,плътен в сравнение с леко воднистия на НАУ,а това дали е вкусно е субективно (всички рибени масла са ми ако не вкусни,то поне неутрални),но честно казано за мен няма никакво значение ако ще и на спарен морж да има вкус стига да знам,че е качествено и в ред.А това,че ту го има,ту го няма действително е много тъпо

DO

12.09.11
21:08

казано от ts.vassilev на 12.09.11, 20:13:

едно момче ми каза че така се познавало хубавото рибено масло - трябва да ти е вкусно и да има лек вкус на риба, а не да е гадно и да има вкус на развалена риба. също така мои колеги имаха навика от деца да дъвчат рибено масло и им беше много вкусно(можеха да издъвчат по едно бурканче за един следобед).

Ако има вкус на развалена гранясала риба,то значи просто е гранясало.Неправилното съхранение (слънце,висока температура) обикновено ускоряват процеса.За това и в магазините е желателно да ги съхраняват по-различно от калциевия карбонат (ако ме разбираш),но впечатленията ми са,че БГ търговците в голяма част не се сещат за това.Ако има вкус на гранясало - хвърляй или ако ти се занимава искай рекламация.

да, фърлям гранясалото.в някои аптеки рибеното масло го вадят от хладилник, в други - не. в магазина за суплементи имам чувството че никога няма хладилник, но тука трябва някой вътрешен за да потвърди.

12.09.11
22:04

казано от ts.vassilev на 12.09.11, 20:13:

Онова течното за кучета ако го помниш значи много не-хубаво ще да е било :D

казано от G33K на 12.09.11, 22:04:

Онова течното за кучета ако го помниш значи много не-хубаво ще да е било :D

нямам конкретен спомен, понеже беше преди години, но мисля че ми беше остричко. за това пък сега си купих едно за коне - 11,60 за половин литър или 18 за цял литър(а ми казаха че съм го купил от скъпия магазин) - много е вкусно.

13.09.11
00:22

Пиеш рибено масло за коне @_@  Не е ли нещо вредно или нз :) Я кажи марка да взема да си купя и аз :D И по колко лъжици се пие?

HE

13.09.11
01:19

казано от Стели на 13.09.11, 00:22:

Пиеш рибено масло за коне @_@  Не е ли нещо вредно или нз :) Я кажи марка да взема да си купя и аз :D И по колко лъжици се пие?

Хората други ветеринарни препарати ползваха, а ти тука за някакво рибено масло се стряскаш :D :D :D

DO

13.09.11
08:31

Да караме магазините за хранителни добавки да инвестират в хладилни витрини и разходи за ток е прекалено абстрактно (пък и ако е бързооборотна стока може би ненужно),но поне да не държат маслата на метър от прозорец с източно или южно изложение.Винаги може да се намери най-скатаното място или пък отделен рафт с тонирано стъкло също няма да ги вкара във фалит.

казано от ||| на 13.09.11, 08:31:

Да караме магазините за хранителни добавки да инвестират в хладилни витрини и разходи за ток е прекалено абстрактно (пък и ако е бързооборотна стока може би ненужно),но поне да не държат маслата на метър от прозорец с източно или южно изложение.Винаги може да се намери най-скатаното място или пък отделен рафт с тонирано стъкло също няма да ги вкара във фалит.

да, ама като няма достатъчно хора дето дъвчат капсули и не знаят какво пият, как да накараме разпространителите да внимават :)

Стели - марката е Equimins. в милилитър се съдържат и 1000 единици витамин А, 100 единици витамин Д и 0,2мг витамин Е. аз лично пия на око по една глътка когато се сетя. чаша вода или парче сухар оправят моментално вкуса после.

П.П. регулациите и изискванията(предполагам главно от клиентите) за ветеринарните продукти(и главно тия за коне) са по-строги. ако лорд Джон е дал един милион евро за коня си, то за тебе не са давали пари. ако един кон ще умре от 5-15 ужилвания от пчела, то неалергичен човек може да издържи 40-50.

Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 13.09.11 09:09.

13.09.11
09:14

Гениално! Сигурно и овесът им е по-качествен. :D :D :D

13.09.11
11:03

http://www.equimins-online.com/cgi-bin/sh000003.pl?REFPAGE=http://www.equimins-online.com/cgi-bin/ss000003.pl?RANDOM=NETQUOTEVAR:RANDOM&PAGE=SEARCH&SS=oil&TB=A&PR=-1&GB=A&ACTION=Search&WD=oil&PN=Online_Catalogue_Equimins_Omega_Oil__Glow_and_Shine__291.html#a1_21P58#a1_21P58

http://www.equimins-online.com/cgi-bin/sh000003.pl?REFPAGE=http://www.equimins-online.com/acatalog/search.html&WD=oil&PN=copy_of_copy_of_Equimins_Cod_Liver_Oil.html#a1_21P22#a1_21P22

Взимаш 5 литра и си готов :D

Мнението беше редактирано от Стенли на 13.09.11 11:04.

http://www.equimins-online.com/acatalog/copy_of_copy_of_Equimins_Cod_Liver_Oil.html

13.09.11
19:13

Сега сдъвчих 3 капсули на Ескимо. Не е лош вкуса, явно е било някое старо масло, това с гранясалия вкус. А това за конете е оферта хаха :)

11.03.12
21:43

Пичове,абе моля ви се кажете къде да го намеря това ескимо3

Мнението беше редактирано от Plamen Dinev на 15.04.12 10:46.

12.03.12
14:05

Нужно ли е точно тая марка да си вземеш? Всяко друго рибено масло е няколко пъти по-евтино за почти същата концентрация на EPA и DHA.

Ползвам долното от линка вече две години и съм доволен, цената е близо 3 пъти по-ниска при сходни стойности на мастните киселини.

http://www.healthspan.co.uk/omega-3/omega-3-liquid/productdetail-p3196675-c151.aspx

При поръчката на 600 ml всъщност пращат две шишенца по 300, което е доста по-удобно с оглед избягване на разваляне. Доставката до България е 2 лири, из нета лесно се намират кодове за отстъпка от 3 до 5 лири при поръчки над 15.

DO

12.03.12
14:19

Ако търсиш качество и ще поръчваш от чужди сайтове търси Carlson Labs , Nordic Naturals.Ако цените ти са високи има и интересни варианти като Healhspan.
На БГ пазара Ескимо 3 беше най-добре,но за момента се насочи към гамата на  NOW

Мнението беше редактирано от donsir на 12.03.12 14:32.

12.03.12
15:32

А защо да се насоча към НАУ

Мнението беше редактирано от Plamen Dinev на 15.04.12 10:45.

DO

12.03.12
15:56

Еми щото на БГ пазара нямаш голям избор.
Както казах ако искаш качество Carlson Labs и Nordic Naturals течните рибени масла.
Сигурно започвам да звуча съмнително като лобист,и в една друга тема предложих бб теам или партньорите им да разучат как стоят нещата с разработването в частност течните рибени масла на тези две марки.Съдейки по старата тема явно от доста време съм на позиция,че ако имах пари за рискуване даже сам бих се наел да се закача за една от двете марки.
Ако причината е евентуален конфликт на интереси спрямо NOW Foods® ,то колко му е необвързани лица,примерно Тихомир Велев да направи една фирмичка и да му се подсказва,кое как и т.н.

Мнението беше редактирано от donsir на 12.03.12 16:10.

12.03.12
17:50

Мерси Дени Крейн.Ще ги проверя тези за които ми пишеш.А колкото до НАУ-Просто пих 3месеца от тях и не усещах никъкъв ефект

12.03.12
18:18

А къде да го намеря рибеното масло на ,,карлсон лабс”Има ли някъде магазин или трябва да го поръчам отнякъде

15.03.12
23:34

Щом държиш толкова на качество, тогава ти препоръчвам светия граал на рибеното масло New Chapter wholemega Има ги в US online магазините
Ще ти струва всичко някъде към 90лв.(такса и  ДДС) за 180 капсули. Отскоро ги ползвам и съм доволен

Мнението беше редактирано от Oldboy на 15.03.12 23:35.

16.03.12
00:20

5 лева на ден за рибено масло... (tmi)

Щом имаш възможността да си го позволиш и желанието да се довериш, дано 15 пъти по-високата цена от всяка обикновена марка си заслужава.

16.03.12
16:26

Мерси за съветите.Взех си рибено масло на Пристин на което пише,че е произведено от Барлийнс,ама не било Барлийнс.И аз не можах да ги разбера тия от аптеката.Нямало Ескимо,нямало в момента на Барлийнс и ми предложиха това на Пристин-21 лева.Някой пил ли го е?Знам,че на Барлийнс е много ефективно.Като пиех от него и усещах положителен ефект върху ставите.Тия пък п****и от Хелсон(дето внасят Ескимото) ги няма никакви на адреса,който са посочили в сайта.Само дето се разкарвах като панаирджийска мечка.Дайте съвет за това рибено масло и също така-мога ли да комбинирам ленено масло и глюкозамин?

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.03.12 16:28.

16.03.12
18:07

Как става поръчката примерно от сайтовете за хранителни добавки?

Мнението беше редактирано от Plamen Dinev на 15.04.12 10:45.

HE

16.03.12
18:48

Има две теми за онлайн пазаруването - прочети ги и ще си отговориш на въпроса.
Това с банките - рано или късно, ще си вземат своето, че и доста отгоре, по един или друг начин.

17.03.12
16:53

Мерси

Мнението беше редактирано от Plamen Dinev на 15.04.12 10:44.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1