08.09.11
23:40
Здравейте! :) На 23 години съм, тренирам по-сериозно от 17 годишен. 1.85 см висок, 95 кг, 125 см гръбна обиколко, 45 см ръка ... Пробвал съм доста от хранителните добавки на пазара (протеини, аминокиселини, креатин, глутамин, ...., включително и част от бестселърите - много рекламираните бустери и креатинови матрици, анимали и т.н.), някои съм усетил повече, други по-малко, но от нито един от тях не съм бил очарован! Става въпрос при що-годе добре изготвен хранителен и тренировъчен режим. От известно време насам не съм пил никакви добавки, наблягам на яденето. Обаче реших да си направя скромен стак от базови добавки - креатин, глутамин, таурин и комплексни амино. Чудя се обаче какво още да прибавя - л-аргинин / а акг или бцаа. Ако взема аргинина мислех да го пия преди тренировка, заедно с таурина. Какво ще кажете вие? Споделете ако имате някакъв опит от подобни комбинации. Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от mega max на 09.09.11 14:23.
3 в 1 (CTG) ли взе или трите добавки по отделно? Добри са, перфектно се комбинират заедно. Моето мнение е да гледаш режима да е добър, вземи си един протеин, трите неща и махни аминотата, според мен няма смисъл.
Мнението беше редактирано от Нежния на 09.09.11 01:18.
Не всичко е отделно! Креатин и глутамин на oprtimum, таурин на now, комплексни амино 1 кутийка на dymatize 4800 и една на ISS. Вече съм ги поръчал! Защо какво им е лошо на аминотата? Нали се усвояват по-бързо от протеина, а и спестяваме на тялото процеса на разграждане на протейна до аминокиселини. То разликата е в това, че протеина има и калории, но като прибавя към амините някакъв бърз въглехидрат (мед, шоколад, плод,...) мисля, че ще компенсирам.
Мнението беше редактирано от mega max на 09.09.11 02:16.
Иначе трите неща съм ги пил по-рано(преди около 2 години) обаче на други марки и вместо аминотата пиех протеин - “Сайвейшън уей” (от протеина изпих 6 кг, като продължих да го пия 2-3 мес след другите неща, но грам не ми хареса освен на вкус). Като цяло останах доволен, макар че качих малко като килограми (2-3 някъде), като че повече в силата усетих стака (може би защото добавих и една малка кутийка инозин-за около 2 седм ми стигна). Но този път искам да изпробвам нещо друго - бцаа или л-аргинин! Трябва да реша до 1-2 дена макс, но все още незнам кое си заслужава повече. Бцаа-то може би е по-стойностната добавка в случая, обаче се чудя дали ще мога да давам всичко от себеси в самата тренировка - сила, фокус, концентрация, изпомпване на макс. Тауринът може да ме тонизира и повиши качеството на тренировката, но сам по себе си ... От друга страна никъде по нета неможах да срешна комбинация от таурин и аргинин. Дори на едно място четох, че аргининът е по-добре да се взема през деня м/у храненията, тъй като взет преди тренировка от повишеното напомпване няма да могат да се натоварят всички влакна равномерно. Взимал съм “No Explode” на BSN няколко пъти и съм що годе доволен - по-бързо и яко изпомпване и изпъкнали вени (с изключение на това, че малко ми се повдигаше повреме на тренировката и ако тренирах гръб + бицепс неможех да направя повече от едно упражнения за бицепс, тъй като щяха да ми се пръснат вените :shock: :roll:), но за тези пари ... реших да пробвам само аргинин, тъй като не съм го пробвал пък е и доста по ефтин. Неможах и да разбера точно разликата между аргинин и аргинин алфакетоглутарат и кое от двете е по добре. Също бих искал да попитам дали както при Но експлода (1 час след приема му не трябва да се взема протейн или амино) или при аргинина не така?
Мнението беше редактирано от mega max на 09.09.11 02:16.
09.09.11
02:14
Чудя се три неща:
1. Как може да пиеш нещо и да не можеш да му напишеш правилно името - протеИн се пише?!
2. Къде си тръгнал с тези две кутии амино? Имаш ли идея по колко трябва да се приемат?
3. Какво означава “що-годе” имаш режими, защото и за мен трабанта е “що-годе” кола?
1. Наистина, объркал съм, но може! Ти мислиш ли, че знаеш всичко, което ядеш, как се пише.
2. Едната кутийка е 450 таблетки, другата е 325 = 775! Ако пише на етикета, че дозата е 3 x 4, аз пия пия 3 x 6 примерно. Горе долу съм ги сметнал, че ще ми стигнат за към 2 месеца.
3. Написах що годе, тъй като не съм професионалист, нито се съзтезавам или пък взимам химия за да имам и идеалния хранителен режим. Тренирам за удоволствие, поддържам добра форма и се старая да се храня що годе добре (5-6 хранения на ден) Гледам да приемам повече протеин(приблизително 200, 300 грама на ден), основно наблягам на сложни въглехидрати, като простите ги ограничавам предимно сутрин и след тренировка и задължително преди лягане - бавен протеин.
Мнението беше редактирано от mega max на 09.09.11 03:12.
Примерно днес ще ти кажа какво ядох!
Ядене №1 : 10 яйца със сирене и извара, запечени на фурната, след което поръсени с кашкавал;
Ядене №2 : 2 банана + овесени ядки с кисело мляко (накиснати и поръсени с бадеми)
Ядене №3 : 1 голяма чиния кафяв ориз с пилешко филе на фурна
11 хапа амино (5 преди, 6 след тренировка)
Ядене №4 : 1 купа бели спагети със салам, някакъв сос, поръсени със сирене и кашкавал (повечко)
Ядене №5 : 1 голяма чиния кафяв ориз с пилешко филе на фурна
Ядене №6 : 200грама извара с 1 кофичка кисело мляко (тъкмо мисля да си ги хапна ;))
За мнохо хора това е мноооого ядене и ми се чудат как мога да ям толкова много, но не и за мен! За мен това е що годе добър хранителен режим! За мен много добър е примерно този на Митко Димитров (30 яйца на закуска с овесче ...)
Относно тренировъчния ми режим - тренирал съм по много различни варианти, но най-добре ми действа като че ли 6-дневния сплит:
1 ден: гърди + трицепс + корем
2 ден: гръб + бицепс + 10 мин кардио
3 ден: крака + прасец + корем
4 ден: гърди + трицепс + 10мин кардио
5 ден: гръб + бицепс + корем
6 ден: трапец + рамо + 10мин кардио
7 ден: почивка
Също така вмъквам врат и предмишница в някоя от тренировките (предимно врат след трапец, а предмишница - след бицепс). Гледам тренировката да ми е около 1 час и 15 мин. Понякога обаче може да пропусна някоя фитнес тренировка, правя тренировка само на лостове и успоредки или пък ходя на бокс (боксирам на крушата, лапи и спаринг). Някой път се случва да тренирам и 3-4 пъти. Това са за мен “що годе добри режими”!
Мнението беше редактирано от mega max на 09.09.11 15:36.
09.09.11
10:03
хех,странно,аз съм с абсолютно същите мекри и теглилки като теб! :)
Аргинина....зарежи го,файда от него няма,БСАА му е майката....за твоите кила по 30 грам ана ден,карай така 1 месец,и особено с твоето ядене пак ще си говорим
Не гледай Митко ДИмитров,той е професионалист,а и все пак това му е хоби,бизнеса му е далеч по....”разнороден”,ако мога така да се изразя
Сега е идеалния момент за креатин апропо,таурина,най добре преди и след тренировка
:( Късно е ....! Сега получих съобщение от един приятел, който е в Америка, и каза, че вече е поръчал аргинина и то половин кило (headbang) незнам какво ще го правя толкова :S. Чак ме е яд, бях се навил за бцаа повече...
Чудя се обаче как да пия л-аргинина. Дали да го взимам само преди тренировка или и след или пък между храненията и преди лягане (3-4 пъти на ден на празен стомах както се пие Nitrix). Ако е само преди тренировка дали да го пия заедно с аминокиселинете или само с таурина или да добавя и креатина. Забравих да спомена, че креатинът е монохидрат и май не е много добре монохидратът да се взима преди тренировка, имайки впредвид, че за да подейства трябва да се приема с бърз въглехидрат. А доколкото знам бързите въглехидрати не са полезни преди тренировка. Мисля да пия креатина сутрин и след тренировка (след зареждaщата фаза). Също ме притеснява това дали известно време след прием на аргинин може да приемам амино/протеин (както е при No Explode)
Мнението беше редактирано от mega max на 09.09.11 12:29.