Проблем с тичането

09.09.11
18:27

Не съм сигурна, че точно тук трябва да пусна темата, но ще бъда много благодарна, ако някой ми помогне. Моят проблем е следния - не мога да издържам да тичам ! Знам, че всичко идва с тренировки и повярвай те ми - преди можех ! Мислех си, че 7 минути тичане без прекъсване са доста добре за мен, обаче оказва се не е така. Всичко си беше наред докато една моя съученичка (тренираща цялот лято) не ми се изфука, че тича почти 30 минути ( с 2 почивки от по 2 минути). Е тогава казвам ви просто рухнах психически. Сега не мога да се нахъсам да тичам. Знам, че много от издражливостта е на подсъзнателна основа ; от това как си настроен. Страх ме, защото сега започваме училище и принципно ходим да тичаме аз и приятелят ми. Но като сме в един клас, той сигурно ще я покани с нас. Не искам после да ми се смее и да ми вика, че не мога да издържам, а гаднярката ехидно да се смее и да ми вика : Не му обръщай внимание : . Докато тичам си я представям нея, но пак не успявам. Как да го кажа .. Не се раздавам докрай.. усещам,че мога още да тичам, но нещо в мен просто спира. Моля ви .. ако има някакав начин .. някакав трик да се подготвя психически, споделете го с мен !
                        п.с : Благодаря на всички, отделили от времето си за мен (wasntme)

09.09.11
18:32

Амии като за начало спри да обръщаш внимание на останалите и това какво мислят за теб , а обърни повече внимание на себе си. Съвсем нормално е в началото да ти е трудно да издържаш продължително време без почивка , карай лека полека и с времето резултатите ще дойдат сами. :)

Поздрави !!!

Н

09.09.11
18:51

Да ти кажа ;) за момиче 7 мн е добре а твоята приятелка не се знае с какво темпо и дали наистина издържа толкова ;) Тичай наистина с тренировки се постига всичко :) Мене би ме нахъсало това :)

MF

09.09.11
19:00

О, мила, не се притеснявай! И аз в началото мислех, че няма да мога да издържа повече от 5 минути, но с постоянство и спокойствие всичко става. Мога да тичам и час без да се задъхам особено. Но тичам по 30 мин някъде. Просто трябва време, за да свикне тялото ти, дишане, ритъм, все пак преминаваш на друг режим по време на тичане. :) Увеличавай бавно и пастепенно времето.

Мнението беше редактирано от Miss Fight на 09.09.11 19:00.

10.09.11
14:56

И си смени приятеля с някой, който ще те уважава и няма да ти се подиграва за подобни глупости.

10.09.11
16:19

Това което описваш звучи доста странно, затова по-скоро си мисля, че ти е по-важно какво си мисли “приятелката ти” и “приятеля ти”, а не това да тичаш за удоволствие.Някакъв си крос не означава абсолютно нищо и определено не е тема за присмиване, просто приятелят ти или се закача, което е нормално, или е простак, което е още по-нормално :D затова действай както ти е приятно, а не както е приятно на някой друг, други “трикове” няма.

Мнението беше редактирано от jomo на 10.09.11 16:22.

10.09.11
16:48

хах, тоя проблем с тичането и аз го имам. Уморявам се много бързо, няколко минути и издъхвам, като желанието ми да продължа се е изпарило вече :D Пробвала съм да тичам по-бавно и да редувам спринт с леко темпо след това, но пак ми писва. Реших, че просто не е за мен и си намерих по-интересно занимание като кардио :)
Наистина спри да се интересуваш какво ще кажат приятелите ти, пък ако толкова са ти важни и те и тичането, не тичай с тях. И си сложи едни слушалки  и цент да не ти дреме кой какво ще коментира :D Аман от разбирачи! Както си решила, така ще си тичаш. 7 минути - 7 минути, не е нужно да им обесняваш защо спираш на 7-та. Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1