05.04.05
22:52
Здравейте,
Искам да попитам как да подбера храната си, за да постигна желания баланс между белтъци, въглехидрати и мазнини. доколкото знам трябва да са в отношение 3:2:5, което обаче аз лично не успявам да постигна както и да ги въртя нещата. Засега ще ви напиша само продуктите, които съм избрал, а после ще ви поискам съвет и за самата диета. Та продуктите са
200 грама извара
100 грама овесени ядки
400 грама кисело мляко
250 грама пилешко месо
3 филийки хляб Бонус
2 яйца
зеленчуци ( марулки, краставички, зеле)
1 плод ( примерно портокал)
евентуално и фъстъци, макар че не виждам как ще ги включа - всичко ще се разбалансира още по-зле... като цяло не виждам логиката да е уместно да се ядат овесени ядки, при положение че са така бъкани с въглехидрати... изобщо, така изброените продукти според табличките водят до:
1600ккал ( знам, че е малко, но просто не знам откъде да добавя нещо без да вдигна въглехидратите), от които
белтъци/мазнини/въглехидрати са така:
573,45 457,65 473,45
което е тотално разбалансирано... моля ви кажете как да го оправя това :)
Поздрави!
Здравей! Пет пъти прочетох внимателно поста ти и все му загубвам нишката :D . Може и в мен да си е причината, но би ли обяснил какво всъщност питаш :D Аз продължавам да го препрочитам през това време. :D
Ха - след още три прочита се светнах. Еми яко си се оплел, какво да ти кажа :D . Посмятах малко и ето какво - белтъка трябва да намалиш с 23гр; мазнините да увеличиш с 38гр; въглехидратите да намалиш с 38гр. Аз съм дотука, някой да продължи уравнението :lol:
ПП - Ако няма кой да го реши утре ще се заема отново.
поздрави
Привет! Радвам се, че някой най-сетне отговори :) Може и да съм го написал объркано, знам ли - и все пак не разбрах като си се светнал защо си оставил 1вата част от поста с това, че не разбираш :)) Както и да е, оттук нататък ще гледам да се изразявам по-ясно.
Проблемът ми, ако някой още не е разбрал, е че не им разбирам на диетите за сваляне, не знам какво да ям и колко да ям, макар че прочетох всички постинги в този раздел. Вярно, има хора дето са си поствали диетите, но никоой след това не е споменал имало ли е резултат, ако да - траен ли, ако да - след колко време и т.н. и т.н., което е истински полезната информация.
Но обратно на въпроса - реших, че е разумно в хапването да участват следните неща
50 грама фъстъци
100 грама извара
2 яйца
400 грама кисело мляко
100 грама овесени ядки
200 грама пилешко
100 грама сметана
зеленчуци - салатки, краставички и т.н., тях не ги броя нито към калориите нито към нищо.
Така сумите стават следните:
470/952/405 = 1920 ккал дневно.
това са горе долу
120 грама белтък, 110 грама мазнини, 100 грама въглехидрати
и отношението е точно каквото трябва.
Аз бтв съм 182 висок тежа 78 кила, не знам дали тия 1920 ккал няма да са много?
Поздрави!
П.П. Видях, че има разни хора дето са писали, че наистина има ефект от НВД-то им, бтв. Но не са писали какво е :( Освен това да добавя как смятам да тренирам и как да ям, все пак всички мнения биха били от ползва. Да тренирам смятам поне 5 ( или 6 ) пъти седмично, обезателно с 1 ден почика. От тях 2 или 3 ще са само кардио сутринта - 35 минути колелце, може и клекове да добавя примерно, и другите 3 да кажем ще са обикновена тренировка, но с тежести, с които мога да правя пирамида - примерно 15-12-10-12-12 повторения. Съответно ще си тренирам по 2 мускулни групи на ден.
Яденето - нещата, дето съм ги писал горе смятам да ги ям по следния начин
ставам сутринта, л-карнитин, кардио
след тренировката овесени ядки+кисело мляко
наобед салата + пържолка
следобед към 3-4 фъстъчки
към 6 месце - пържолка примерно
към 8 - 8.30 - салата + извара + 2 яйца + малко месо + сметана
Това е :)
П.С. #2 Забравих да кажа че вечер преди лягане пак пия л-карнитин ( не знам какъв е смисълът, но така пише, че трябва). т.е. пия 1 сутрин и 1 вечер хапче от 500мг.
Освен това почвам да тренирам и с неопреново коланче, най-вече с идеята ако не да помогне, то поне, че няма да попречи на идеята ми да сваля кила...
Айде чакам коментари!
Е така да беше почнал :D На пръв поглед е добра диетата. Ако не се получава, намалявай за сметка на мазнините (сметанката примерно е излишна :) ) и така....
Поздрави
26.04.05
18:54
Абе хора я да питам аз дали ще е хубаво и аз да се подложа на идентичен на този режим, като смятам да махна сметаната от неговия.
Данните ми са:
ръст:184см.
тегло:78кг.
възраст:16г.
гръдна обиколка:107см.
талия:90см.
ръка:35см.
там над талията(ханш майче):84см.
китка:18см.
глезен:26см.
Имайте впредвид че вземам кленбутерол, Л-карнитин. Тренирам 3 пъти седмично баскетбол и три пъти седмично за сила в залата. :?: Напълно здрав съм и не съм болен от никакви болести :)
Здрасти :)
Аз искам да ти кажа, че свалих доста яко с НВД-то + карнитин + кардио всеки ден без 1 + тренировки с тежести 3 пъти седмично(дори понякога по-малко).
Само че диетката я промених, а именно
200 гр пилешко
200 гр извара
6 белтъка
2 жълтъка
хляб бонус
салатки
е, сега съм съвсем пък по друг режим, защото се поучих от грешките си, обаче горният върши супер работа. НО имай предвид, че белтъците са му малко, затова ги увеличи - или си купи протеин на прах, както си избереш, че да не ти спаднат мускулите, макар че с 35 ръка май няма от какво да се страхуваш особено - но не ти знам физиката, ако има какво да пазиш - пий повечко протеини!
А, забравих да добавя две много важно според мен неща:
1. Кафе сутрин преди кардиото - на мен супер ми действа, щото аз по принцип кафе не пия.
2. Неопреново коланче по време на тренировка.
Ами това е от мен.
Поздрави!
26.04.05
21:15
Благодаря братле почвам пък белтъците ще видим как ще ги набавям :) За ръката въобще не се притеснявам но краката ми са супер здрави и там имам доста мускулна маса която искам да запазя :)
Благодаря отново :P поне каза че е подействала, както в повечето постове не правят... :roll:
Дам, много важно е да видиш че при някой е подействало :)))
Не се притеснявай - просто бъди постоянен в действията си. Храни се според НВД-то си, тренирай редовно ( но не претренирвай) и просто няма начин да няма успех. Бъди сигурен в това! Ако няма - нещо не правиш като хората, пиши пак, ще помогнем :)
Поздрави!
26.04.05
21:51
окей :)))
27.04.05
20:48
а филийките хляб по колко на ден са, защото не си доуточнил :)
Здравей,
ами да ти кажа ядях по 6 филийки бонус на ден - 3 закуска + 3 следобед, като това ми бяха единствените въглехидрати ( т.е. сумата на всичко общо в храненето ми беше към 80-90 гр макс въглехидрати). После обаче сметнах, че по-хубаво тия въглехидрати да ги набавям от ориз, картофи, нещо такова, затова спрях да ям хляб изобщо! :)
Поздрави!
27.04.05
21:31
ока :) аз от събота почвам режима дано подейства :))
Стига да спазваш всичко сериозно, със сигурност ще има успех, поне според мен.
Поздрави и успех!
28.04.05
20:26
а може ли да ми кажеш по какъв начин приемаш
200 гр пилешко
200 гр извара
6 белтъка
2 жълтъка
хляб бонус
салатки
смисъл по кое време, кога ? :) много ще съм ти благодарен :wink:
Разбира се :)
Ставам - тренировка
след тренировката 3 филийки бонус намазани с извара и отгоре месото (това прави 3 филийки хляб, 100 грама месо, 100 грама извара)
Наобед салатка с 2-3 яйца примерно
Следобед праскаш пак същото като сутринта, така изварата и пилешкото свършват
Към 5-6 пак салатка
Към 8 омлет от другите яйца. Това е примерно разпределение... обаче погледни какво съм писал вече, този режим стигнах до изводът че не е мн добър, най-малкото щото белтъците не стигат, т.е. малко са., пък и въглехидратите не са когато трябва. Затова ти препоръчвам:
09:30 - 250 гр извара с 200 гр кисело мляко
12:30 - 150 грама пържолка със ориз/картофи и 100ина грама сирене
16:00 - 2-3 яйца със салатка (само 2 жълтъка!)
18:00 - 150 грама месо, салатка
20:30 - 2-3 белтъка на омлет, с малко кашкавал, може пак салатка
А, по някое време доизяждаш и другите 200 грама от млякото :)
Туй ми се вижда на мен лично по-хубаво. Особено ако искаш маса да пазиш. Но иска и повече пари :-)
Поздрави!
05.05.05
10:50
аууу човече тоя хляб бонус много гаден бре :lol: наистина ми е гаден много. И да ти кажа че храната нещо ми се струва много - смисъл само със пилешкото и изварата се наяждам хубаво, а то майче целта не е това :) и да те питам може ли да си хапвам кетчуп със пилешкото щото нещо ми е сухичко :wink:
05.05.05
15:12
Извинявай, че се намесвам ама трябва да ти кажа да не слагаш никакви такива неща като кетчуп върху каквото и да е.:)Аз лично си правя зелена салатка с пиленцето. Въобще не излиза скъпо, а пилето (варя го - най-лесно) влиза доста приятно!:)
05.05.05
15:32
Еми мерси все пак човече. Няма да слагам кетчуп, ама да знаеш аз пък го печа на едно такова като скаричка-тостер и сиурно за това ми излиза доста сухо, но пък така не добавям никакви мазнини, дори мисля ( поправете ме ако греша ) ,че наличните мазнини в месцето изгарят и излизат под формата на едно тъмно такова като катрран.
Друго искам да питам - понеже белтъка в тази диета е нисък искам да ви питам дали протеиновия шейк който си правя е подходящ:
-15гр “MilkProtein & Creatine Formula” (67.4гр млечен, 16.6 суроватъчен протеин)
-200гр кисело мляко
-100мЛ прясно мляко Верея
-половин банан
Пускам го в миксерчето и го джуркам до еднородна смес :wink: Пия го два пъти дневно - след сутршната тренировка и към 3-4 часа следобяд :wink: И кажете дали да го махна банана заради Въглехидратите, но пък той дава вкуса на целия шейк а и само един банан на ден мисля че не толкова фатално :roll:
06.05.05
15:25
ехо хора нема ли никой да каже нещо :( и сори за повторния месидж :?
Здрасти,
аз ти отговорих ама не мога да разбера защо съобщението ми не се е изпратило. Исках да кажа, че
1) Надали е проблем да ядеш кетчуп - просто не прекалявай. Защо да е вредно толкова?
2) КАКЪВ е тоя креатин като ще сваляш бе човек!??!
3) не, един банан на ден не е проблем, но разбира се тогава другите въглехидрати, които ядеш, трябва да са по-малко (т.е. просто включваш банана в диетата, но ядеш другите въглехидрати дето преди си ял в по-малки количества). Може да разнообразяваш, бтв - да не е всеки ден все банан, може да променяш плодовете.
Това е от мен :)
Поздрави!
06.05.05
23:39
ееее мерси човече ;) много блягодаря че ми отговори :)
07.05.05
10:00
[quote author=“newguy”]
1) Надали е проблем да ядеш кетчуп - просто не прекалявай. Защо да е вредно толкова?
E нали знаеш как се прави кетчупа и колко процента от цялото съдържание е истински домат? Реално вътре има много захар, сол, оцветител и други съставки...