11.09.11
14:58
От известно време имаше закичени едни големи рекламни пана, а сега дочух, че са отворили вече фитнес. Някой да сподели нещо?
Добре ;) Никой не откликна, отидох и проверих :)
Ще обобща в няколко реда.
- Локация и помещения:
Залата се намира срещу търговски център “Гранд”, зад клуб “Bizarr” и носи същото име. Помещението е широко, светло, чисто, добре боядисано с високи тавани. С две думи има въздух. Съблекалните се намират на втория етаж, чисти са, което може да се очаква от чисто нова зала и са добре обзаведени. Очаква се разширение на залата и се предполага да стане много голяма.
- Обслужване и цени:
Посрещнаха ме любезни хора, предложиха всички варианти за карти и индивидуална тренировка и предварително си предложиха помощта при евентуално възникнали въпроси. Имат добра система за ползване на всички удобства. Заедно с ключа се предоставя чип, на който се маркират всички консумирани неща + тренировката и на излизане си заплащаш общата сума. Доста е удобно, ако консумираш различни неща по време на тренировка. Цената на единична тренировка е 2.80лв. Има карти с посещения, с които тренировката излиза 2лв. Предвидени са и месечни карти, които за жалост не са неограничени, а имат 30 посещения, един вид, ако сте се амбицирали да тренирате двуразово, не е оферта. В момента текат промоции за учащи.
- Оборудване:
Най-съществената част и за съжаление не най-изпълнената със суперлативи. Любителите на свободните тежести почти няма от какво да бъдат недоволни. Дъмбелите са достатъчно на брой и са гумирани, което придава едно леко чувство за сигурност. Това, което не ми хареса е, че всичко там е малко гъсто разположено. Пейките не са застопорени за пода, а са подвижни, което предполагам ще създава проблеми, ако има много хора, но от друга гледна точка е и удобство. Настилката е добра, което заедно с гумираните дъмбели изключва неприятния звук от хората, които са решили, че като хвърлят дъмбелите от 1 метър височина ще станат по-здрави. Пейките не са от най-удобните, въпреки че са широки и меки. Фитнесът разполага с достатъчно лостове, криви и прави, както и с две хоризонтални лежанки и по една наклонена в двете посоки. Според мен тежестите обаче не са достатъчно, нещо което предполагам ще бъде подобрено. Това, което ми направи най-неприятно впечатление са уредите. На пръв погледа изглеждат добре, но като седнеш да направиш нещо, не се чувстваш стабилен, създават ти едно такова паянтово усещане, което на мен въобще не ми допадна. Предполагам тук е въпрос на вкус и е индивидуално за всеки. Кардио частта на залата се състои от няколко пътеки, два кростренажора и 4-5 колеа за спининг. Не видях велоергометри, което беше странно за мен.
Като заключение мога да кажа, че са се постарали да направят приятна и приветлива зала за трениране, която е добре оборудвана. Това което не ми харесва е, че е направен компромис с уредите, което в дългосрочен план няма да се отрази положително на залата.
Мнението беше редактирано от Flask на 04.10.11 15:14.
Колега,благодаря ти много за информацията ,аз живеея до Гранд и си търся фитнес зала.Мисля да пробвам тази, но бих искал да попитам има ли голяма навалица и ако да ,могат ли въпреки това да се правят упражнениета без прекъсване (изчакване докато другият човек свърши)?Също така ,ако има и някакви други зали около района на Гранд бих те помолил да споделиш или ако някой друг знае (не държа залата да е лъскава или да гледам кви марки били уредите и др. неща от сорта?Благодаря предварително!
Аз бях през деня, имаше нормално хора, ползвах предимно дъмбелите и не се е налагало да чакам. Залата е достатъчно голяма, но някой път си е въпрос на късмет, не е трудно в понеделник повече от двама човека да правят гърди по едно и също време ;). Предполагам вечер е по-пълна от през деня. Пробвай и прецени.
12.10.11
22:14
Да ти кажа като минавам вечерта след 7 часа залата е доста пълна,гледам доста хора се разкарват.Ако ви интересува нещо вече имат и сайт http://www.bizarrfitness.com/
Уредите за кардио наистина са в незадоволително състояние. Има общо 6 велоаргометри - 4 от тях наподобяват застопорени велосипеди с 1 колело - нямат дисплей, а кормилото се намира твърде ниско спрямо седалката (дори тя да е достатъчно снишена). При по-продължителна тренировка това създава проблеми. Останалите два велоаргометъра са почти невъзможни за ползване - нямат възможност за регулиране на съпротивлението и вместо на 0, са нагласени на поне 7-8. Да не говорим, че дисплеите не работят...
Пътеките са в...да речем добро състояние. Първоначално ми направи добро впечатление, че има хигиенистка, която постоянно почиства уреди и подова настилка, но 4 дни подред дисплеят на едната пътека стоеше напръскан от мазни петна, което ми направи лошо впечатление.
Няма изискване клиентите да НЕ тренират с обувките, с които са дошли, което прави въздухът прашен.
Въпреки че фитнесът е сравнително евтин, не отговаря на парите, които изискват. Не може да пестят от качеството на уредите!
Тенденцията в Пловдив се запазва - пари, без необходимото качество. В София има карти за фитнес (при това в централни квартали) за 15 лева, с неограничено посещение, залите са на 3 етажа, а уредите са в изрядно състояние...въпреки, че “стандартът на живот там е по-скъп”. Тук, в Пловдив, се правят на селски тарикати...жалко!
30.06.13
13:59
Я,намерих си тема за Бизар :)
Някой може ли да сподели впечатления от работещите в залата инструктори ?
Я,намерих си тема за Бизар :)
Някой може ли да сподели впечатления от работещите в залата инструктори ?
Пълен смях :D. Правилното изписване е “инструктори” :D
30.06.13
15:01
Бе и аз така бях чула и се чудих дали да не го изпиша като теб,ама викам да не се прая на интересна като съвсем пък нищо не разбирам :D
Бая пловдивчани се оказва,че има в тоя форум.Що не сме пили бира досега ?! Тъй,де,това е за друга тема.
Мерсаж за отговора :)