06.04.05
02:53
Здравейте!
Чувал съм, че сутрин можеш да ядеш едва ли не всичко, без да се лепи малко или много по корем, задни части и т.н. Вярно ли е това и каква е разликата на сутрешното хранене със обедното и вечерното хранене?
nk
Разликата е в хормоналните нива и този прозрец катаболният. Докато спиш се секретира яко хормон на разтежа и тесто. След като станеш трябва да си изчистиш организма и да затвориш катаболният прозорец. Не бива да се товариш обаче много!
по-здрави
06.04.05
16:59
Мерси за отговора, но не разбрах нищо от него. Какво трябва да изчистя, как, с какво да го изчистя?
[quote author=“sshdaemon”]Здравейте!
Чувал съм, че сутрин можеш да ядеш едва ли не всичко, без да се лепи малко или много по корем, задни части и т.н. Вярно ли е това и каква е разликата на сутрешното хранене със обедното и вечерното хранене?
nk
Това, че не се “лепи” според мен е някаква измишлъотина. Айде яж ми свински крака сутрин, да видим дали няма да ти се лепи. :):)
Сутрин трябва да се яде питателно и качествено. Някои говорят и за плодове и такива работи, но това само в случай ако не искаш да качваш маса. За мен да ядеш гола вода сутрин е просто апсурд, аз бих припаднал сигурно, ако не праскна поне 300-400-калории сутрин :lol:
аз винаги когато стана първото нещо е да пия вода и да хапна нещо сладко-то директно отива в черния дроб и изгладнелите мускули
[quote author=“sshdaemon”]Мерси за отговора, но не разбрах нищо от него. Какво трябва да изчистя, как, с какво да го изчистя?
Под изчистване на организма имам в предвит ходене до тоалетна и т.н. просто самият организам го желае. :) сорка, че не съм оточнил и поради тази причина не трябва да се тровиш с купища храна след като станеш веднага. Организма се пренастройва тогава за работа през деня и има нужда от калории и от време. Катаболният прозорец се затваря с въглехидрати и протеини и това е.
по-здрави
Може да се намери и много по-изчерпателна информация по въпроса, но общо взето нещата стоят като за след тренировка с тази разлика, че разтежният хормон е много вдигнат