Подходящи упражнения при ингвинална херния?

15.09.11
08:17

Здравейте имам малък проблем

като правя кардио за да свалям от корема, пада мускулна маса и от гърдите, раменете, гърба...
и пропорцията на тялото ми си остава не такава каквато я искам

мислех си един ден да правя кардио, на следващия - лицеви и упражнения с един акумулатор за гръб
добре ли би било така?

15.09.11
09:16

С лицеви и помпане с акумулатор за гръб не мисля ,че ще има някакъв ефект или поне този който ти би искал,но по принцип знам,че при твоето желание (сваляне на мазнини и качване на ММ ,което е доста трудно е нужно НВД и положителни и отрицателни дни +-200 калорий мисля че се редуваха през няколко дни,но не съм много сигурен ) ;) Успех с тази твоя програмка :Д

15.09.11
09:32

а не, аз казах какво мисля да правя, но ако дадете по-добри предложения ще ги послушам.
и между другото, нямам представа какво значи който и да е употребен термин - нвд, положителни отрицателни дни и прочее

проблемът е че имам ингвинална херния която мн ме боли и е опасно да я напрягам, и затова не мога да правя кофички или други упражнения за гръб

Здравейте приятели.Искам да ви попитан често задавания въпрос за хернията.Така аз съм с две ингвинални хернии (лява и дясна) и искам да започна да тренирам активно фитнес последната херния (дясната) бях опериран преди близо 1 година . Въпроса ми точно е как да започна да тренирам трябва ли да направя някакви работи преди това . И действат ли коланите за хернии . Мерси предварително :)

Здравейте,
Относно хернията: април месец се оперирах от ингвинална херния. Почивах шест месеца, след които отидох при доказан лекар (предимно занимаващ се със спортисти), за да ме прегледа и да ми обясни какво мога и каво не мога да правя като за начало. Ето какво ме посъветва той:
Като за начало тичане и плуване. Аз бях започнал да тичам още преди консултацията - тичах по 2-3 километра (това ме бе посъветвал опериращият ми лекар) около 3-4 пъти. На консултацията с въпросния специалист, той ми каза да правя следните неща: тичане - по възможност на трева (стадион) или ако нямам възможност, тогава на писта, по следния начин - хващам правата от 100 метра, която е на стадиона и до центъра тичам бавно (почти свински тръст) и останалите 50 метра бързо бягане. И така няколко пъти, като при почивка между сериите да правя дихателни упражнения, разтягане и др. Всичко да става много бавно, като бебешки тренировки. След като свърша с тичането отивам и плувам. Бруст, колкото дължини мога, плюс ходене във вода с високо вдигнати колена. След като направя няколко тренировки, трябваше да сменя тичането със следното - отново на 100-те метра, разделям ги на 4 и тичам по следния начин - 25 метра бавно, 25 метра с високо вдигнати колена, 25 метра бавно и последните 25 метра спринт. Каза ми да правя това в продължение на две седмици, след това да отида да ме прегледа отново. Всичко правих, без ходенето във вода, но се оказа, че не е било фатално. След като ме прегледа за втори път след двете седмици тренировки, ми каза, че вече мога да ходя на фитнес и да започна бавно и леко, като постепенно да натоварвам. Идеята е, че ингвиналният канал е затворен и зарастнал напълно, няма проблем с него. Просто е възможно от прекалено силен напън и отвикването на мускули от тренировки да се получи пак проблем. В момента си ходя доволно на фитнес, скачам на въже! и правя коремни преси! (изрично попитах лекаря дали мога да скачам на въже и да правя коремни преси и той каза, че лично за мен е задължително). Освен това си правя упражненията почти със същите кила, с които ги правех преди операцията, а накрая на тренировката завършвам с 30 мин. на велоергометъра на доста високи степени на трудност. Това е състоянието ми в момента, дано ви ориентира. Ако желаете ще ви кажа кой е доктора и ще ви дам координати.

Калоян Русев - един съвет - щом те боли хернията, отиди и се оперирай възможно най-бързо! Никакви колани няма да ти помогнат щом те боли - единственият начин да се оправи хернията е да бъде премахната, а ингвиналният канал - затворен. Казвам ти го, защото имах хрения от поне 7-8 години, даже може и да са повече. В момента съм на 20. Тренирам активно карате от 7 годишен (4-5 тренировки седмично, състезание, чужбини и т.н.). До миналата година проблеми с хернията нямах. Но ме заболя веднъж, прилоша ми, беше отвратително. След 2 месеца ситуацията се повтори след тренировка по фитнес. Отидох при хирург (ВМА, много са добри), той само ми погледна хернията, пипна я, каза ми да се изкашлям и ми каза да си насроча час за операция. Аз доста се притесних още при първия път, когато ме заболя - ти казваш, че те боли май не от скоро, не знам какво ти е. Каквото и да решиш - успех! :)

02.07.18
09:02

Тези упражнения могат да премахнат хернията: https://www.youtube.com/watch?v=qU5LnGVzRs8

Мнението беше редактирано от Slavi Padron на 02.07.18 09:03.

02.07.18
09:02

https://www.youtube.com/watch?v=qU5LnGVzRs8

02.09.18
02:05

https://www.youtube.com/watch?v=wRVYHl_eRsk

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1