18.09.11
16:01
Добър ден,
имам някакъв проблем в последно време, който не знам от какво се получава. Чувствам не толкова умора, колкото нуждата от сън. Преди 2 дни до половината на деня ми се спеше, но все пак отидох на фитнес, там се събудих малко, но в следващата част от деня пак заспах. Което не го намирам за нормално. Храня се г/д добре, спя си по 7-8-9 часа на вечер. Направо не знам какво да правя. Не мога да се концентрирам изобщо. Дните не са ми еднообразни, че да умирам от скука. Четох една статия тук за НАД, но не ми изглежда добър вариант, не искам да пия добавки до края на живота си, само за да не спа.
Мерси,
Поздрави
18.09.11
16:23
Налали постепенно въглехидратите си през деня и си прибави калориите от животински мазнини , при мен даде резултат. :)
Мнението беше редактирано от Христо Веселинов на 18.09.11 16:23.
18.09.11
19:20
Какво разбираш под мазнини, имам предвид мононенаситени мазнини да приемаш.Научи малко повече за тях в нета и пробваи ;)
19.09.11
08:21
Христо тръгна с въпрос в добра насока - правил ли си промени в менюто си, като да си увеличил и да прекаляваш въглехидратите?
Ето и някои други причини, за които се сещам:
- ниско кръвно
- предозиране с кофеин и кофеиносъдържащи напитки
- твърде дълго стоене пред монитора
- усилена умствена дейност, най-вече включваща четене
- нещо ново случващо се около теб, причиняващо стрес, дори и на подсъзнателно ниво
Особено на мен дългото четене на лаптопа направо ми затваря очите, а в периодите, когато учих за изпити ходих постоянно като зомби.
А опитвал ли си се да си отделиш един ден, в който можеш да спиш толкова, колкото ти се иска? Примерно аз направих така с неделята и спах 12 часа. Нуждата от сън се натрупва с времето и когато усетя, че ми е нужен, правя всичко възможно и му отделям специално внимание.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.09.11 08:22.
19.09.11
12:05
И аз съм доста “поспалива”. Така съм си и в нисковъглехидратни дни, когато съм на месо, яйца, зеленчуци и мазнини. Така че вече не виня тях. Не знаех, че ниското кръвно има общо - аз съм с такова. Кофеин не приемам.
Това с неделята и аз го правя, през седмицата спя по 7-8 часа, понякога даже не ги хващам, та в неделя си давам шанс - без будилник и със следобеден сън. Макар че съм чувала, че пропуснатият сън не се наваксвал, а пък следобедният не замествал нощния. Гадно, защото не винаги мога да спа 8 часа през нощта.
19.09.11
23:22
Аз бих те посъветвал като допълнение на другите мнения ,да си купиш едни витамини, но не супра вит и такива разтворими, ами примерно на Юнивърсал - Дейли формула или някои по-силни. Тези които ти предложих са г/д със същото съдържание на витамини и минерали като тези на Центрум и са по-евтини - 20 лева за 100 таблетки (по 1-2 на ден се пият сутрин) . Поздрави и се надявам да си оправиш проблема ! :)
19.09.11
23:24
Братко, щом ти се спи най-вероятно имаш проблеми с усвояването на някои минерали/витамини, които са нужни на тялото за пълноценен сън. Най-вече цинка ме притеснява - той е основоположник на дълбокия сън.
казано от Тихомир Велев на 19.09.11, 08:21:
Христо тръгна с въпрос в добра насока - правил ли си промени в менюто си, като да си увеличил и да прекаляваш въглехидратите?
Ето и някои други причини, за които се сещам:
- ниско кръвно
- предозиране с кофеин и кофеиносъдържащи напитки
- твърде дълго стоене пред монитора
- усилена умствена дейност, най-вече включваща четене
- нещо ново случващо се около теб, причиняващо стрес, дори и на подсъзнателно ниво
Поздрави!
Може и това да е.
С храненето вече ми се е случвало и знам как да го преодолея.