Whey Gold Standard / Syntha 6

20.09.11
10:52

В сайт в който се закупуват хранителни добавки, видях този коментар “И двата са добри, който и да вземеш, все ще има ефект. Голда е по подходящ ако ще орелефяваш, ако ще качваш - Syntha 6.” това вярно ли е ? защото искам да си взема суроватка от която ще качвам чиста мускулна маса, заедно с хранителния ми режим разбирасе, но ако ще качвам,  Синта 6 ли да купувам или със голд стандарта ?

Темата беше редактирана от independent T на 20.09.11 10:53.

20.09.11
11:02

И в двата има по 22 гр протеин на доза-в 100гр пилешко филе на скара има повече ;). Иначе в Syntha 6 има и 15 въгл на доза. Gold пък има по-добър аминокиселинен профил. Аз лично си пия gold сутрин и след тренировка/мач привечер за възстановяване. Попадна ми половин кило Syntha 6 от оня ден и го пия на закуска(може би заради въглехидратите ме засища по-добре). Общо взето Syntha го водят заместител на хранене(ако през деня не можеш да хапнеш-естествено че е по-добре от баничка с боза). Аз лично предпочитам gold(възстановява ме супер и ми излиза по-евтино).

HE

20.09.11
11:03

казано от todor ivanov на 20.09.11, 10:52:

В сайт в който се закупуват хранителни добавки, видях този коментар “И двата са добри, който и да вземеш, все ще има ефект. Голда е по подходящ ако ще орелефяваш, ако ще качваш - Syntha 6.” това вярно ли е ? защото искам да си взема суроватка от която ще качвам чиста мускулна маса, заедно с хранителния ми режим разбирасе, но ако ще качвам,  Синта 6 ли да купувам или със голд стандарта ?

Като за начало защо не ползва търсачката? Защо не отвори да сравниш етикетите и на двата?
Какво значи протеин за релеф и протеин за маса? Имаш още много да четеш и докато дрънкаш глупости и градски легенди дочути от други неграмотни, като теб в тази област, ще гледаш мускулна маса през крив макарон. Така, както ти гледам мнението си далеч от всичко! Никой няма да седне и да ти поднася сдъвкана информация, защото си пуснал тема - сядаш си на задника и четеш!
http://www.bb-team.org/fitness/statii/za/fitnes-101
http://www.bb-team.org/fitness/workouts
http://www.bb-team.org/hranene/statii/za/hranene-101
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi
http://www.bb-team.org/hranitelni-dobavki/statii/za/hranitelni-dobavki-101
Изчитайки, горните линкове, няма да ръсиш простотии от рода “протеин за релеф” и евентуално ако си размърдаш сивото вещество и проумееш написаното, ще видиш, че нещата са доста по-сложни от “протеин за маса и протеин за релеф”.
Един добронамерен съвет: Следващата тема я пусни, когато имаш вече някаква идея и си прочел нещо, а не си чул-недочул нещо в залата, защото ще се чудиш после “тези защо ме хранят така?”. До тук е получаването на готова информация, за останалото ще се потрудиш сам или ще си пиеш “протеина за маса” и ще се чудиш къде са мускулите, които е трябвало да направиш!

20.09.11
11:19

head_hunter…и аз бих написал такъв пост...:)
Но наистина някои момчета са с 0 познания и въпросите им започват от “А”-то...на които аз не отговарям по принцип отдавна(наистна трябва да си направиш малко труда първоначално), ама ако го насолиш така още в началото, ще убиеш мерака на момчето да пита и ще се набутва с някакви мега скъпи продукти, които въобще може да не му трябват...нали така...

20.09.11
11:36

head_hunter написах този пост защото много хора са качили с протеин... имам един приятел който беше като клечка и от един Classix Whey Protein качи 5кг. и ся е бахти масивния в сравнение с преди, и като сметнем че нямаше хранителен режим а ядеше всичко (манджи, закуски и т.н) ;) а има и добавки за релеф като Л карнитин и фет бърнъри за сваляне на подкожни мазнини + кардиото :)

Мнението беше редактирано от independent T на 20.09.11 11:37.

todor ivanov, причината за увеличаването на мускулната маса не е в приемането на протеинова пудра... Факт, независимо дали ти харесва това или не. Тонът на head_hunter е малко по-остър, но ще ти е от полза, ако се замислиш над написаните от него неща.

20.09.11
11:46

Разбра ли сега г-н headhunter-има и добавки за релеф, а ти си тръгнал да даваш някакви линкове тука на момчето :) .
Сега по-сериозно - Тоше, slavko и headhunter разбират много повече от мен и теб и са прави да ти казват да почетеш малко, а и са тук отдавна и им е омръзнало от такива теми. На мен обаче не още и затова ти дадох горните обяснения и най-вече частта за 100 гр печено пилешко филе. Почети, направи си режим с 500 ккал калориен излишък(пусни го тук да го коментираме) и след това може да помислиш за протеин. За разлика от headhunter аз не съм толкова жесток противник на добавките за новобранци(стига да не са на по 10г.) и смятам, че протеинът е добър заместител на някое хранене ако ти се налага да го пропуснеш във връзка с обучение, работа и т.н. Но няколко дози протеин на ден няма да те направят голям.

20.09.11
11:52

Благодаря. Аз имам хранителен режим с 300 калории в излишък, за да качвам по чисто, и протеина не го искам за заместител на хранене, а просто да го пия по 3 дози на ден, въпреки че на у-ще си нося домашна храна, малко е некомфортно, и си мислех да си взема Синта 6 за заместител, но ще издържи не повече от месец и половина, така че по добре да си карам на здраво ядене и тренировки а голд стандарта няма да ми е от излишък, така че да го взема ?

Мнението беше редактирано от independent T на 20.09.11 11:52.

20.09.11
11:55

Като имаш пари и желание го вземи ;). По-евтин вариант е и за мен е по-добър за след физическо натоварване. Ама не каза на колко си години ;) ?

Да ти е излишен - едва ли... но и няма да бъде определящият фактор за успехите, които ще постигнеш.
Кое налага приемането на 3 дози протеин дневно? Имам едно неприятно съмнение...

20.09.11
12:04

на 15 години съм

20.09.11
12:45

казано от todor ivanov на 20.09.11, 11:36:

head_hunter написах този пост защото много хора са качили с протеин... имам един приятел който беше като клечка и от един Classix Whey Protein качи 5кг. и ся е бахти масивния в сравнение с преди, и като сметнем че нямаше хранителен режим а ядеше всичко (манджи, закуски и т.н) ;) а има и добавки за релеф като Л карнитин и фет бърнъри за сваляне на подкожни мазнини + кардиото :)

Абе и аз имах един такъв познат, който с 10 кила протеин качваше 10 кила чиста мускулна маса .... Деца какво да ги правиш .. ще се научите :)

HE

20.09.11
13:34

казано от slavko на 20.09.11, 11:19:

head_hunter…и аз бих написал такъв пост...:)
Но наистина някои момчета са с 0 познания и въпросите им започват от “А”-то...на които аз не отговарям по принцип отдавна(наистна трябва да си направиш малко труда първоначално), ама ако го насолиш така още в началото, ще убиеш мерака на момчето да пита и ще се набутва с някакви мега скъпи продукти, които въобще може да не му трябват...нали така...

Дал съм му полезно ифо с, което да преглътне тона ми :D :D :D

казано от todor ivanov на 20.09.11, 11:36:

Нали ти казах да пишеш пак, когато си прочел нещо ;) За пореден път ще ти обясня - добавките /казват им така, защото се добавят към изградени хранителни и тренировъчни режими/ сами по себе си не ти вършат работа при липсата на режими. По логиката ти, аз с двата вида протеин, които пия, трябва вече да съм спечелил мр. Олимпия :D Ще те оставя да помислиш върху въпроса: Най масовата опаковка от Classix Whey Protein е 5 либри, което прави 2.25 кг. /смятам средната опаковка, защото не си посочил, каква разфасовка е този “Един Classix Whey Protein”, та как според теб от 2.25 кг. протеин се качват 5 кг. мускулна маса? Можеш да помислиш по въпроса и с 10 либри от въпросния протеин /които отново не правят 5 кг. под формата на пудра/, как се качват 5 кг. и се става “бахти масивния” :D За това се опитвам да ти обясня, че трябва четене, а не легенди от разни посерковци, които дрънкат, каквото им падне. За добавките за релеф ще ти кажа само да пробваш да правиш такъв и да не спазваш режим :D Съветвам те, отново да пишеш пак, когато си прочел поне нещо, защото до едно време е забавна подобна некомпетентност, но после почва да дразни и ще се върнем на момента за “храненето” ;) В момента не правиш друго освен да губиш време за филосовстване върху теми, които определено не са ти ясни, дори не се доближаваш да понятието “мъгливи”, а по-скоро мненията са ти “пълен мрак”.

20.09.11
18:17

Цял ден четах, и най накрая установих че протеина е малка част от храненето, и само от един протеин неможе да се чака да станеш 100 кила, просто се добавя в хранителния режим при храна по бедна на белтъчини и т.н така ли е, или пак погрешно съм разбрал след 2 часа четене ? :D

HE

20.09.11
18:29

Ето видя ли, че има полза от четенето. :) Продължавай в същия дух и съответно се приближаваш до целите си. Сега започвай да прилагаш наученото от четене в залата, като не спираш да се образоваш по въпроса ;)
Сега погледни предните си мнения и по-скоро твърденията в тях за качването на толкова килограми от протеин - е не звучат ли нелепо? Можеш да си представиш, как изглеждат в очите на по-дългогодишни потребители ;) За това се опитвам да те накарам да четеш, а не ти разтягам локуми. Винаги е по-добре да си извадиш собствени заключения, отколкото да приемаш за чиста монета мнението на някой :)

п.п. Тома, не ме разбирай погрешно, но не съм противник на хранителните добавки. Противник съм на това да се употребяват от начинаещи. По моята логика е хубаво да се навикне към спазването на режим и усилието да си набавяш всичко от храна, а не още от началото да се глезиш и да разчиташ на протеиновата пудричка, да подпомогне иначе куцащия режим. Ако се загледаш в мненията ми, ще видиш, че съм давал съвети на по-напреднали потребители за не толкова популярни и коментирани добавки. Важно е според мен, докато са още начинаещи да изградят навици :) Всъщност малкото хора с, които се познавам от тук се сещат, защо е по-острия тон, но както се вижда - върши работа :D

Мнението беше редактирано от head_hunter на 20.09.11 18:38.

20.09.11
18:29

казано от todor ivanov на 20.09.11, 18:17:

Цял ден четах, и най накрая установих че протеина е малка част от храненето, и само от един протеин неможе да се чака да станеш 100 кила, просто се добавя в хранителния режим при храна по бедна на белтъчини и т.н така ли е, или пак погрешно съм разбрал след 2 часа четене ? :D

Браво бе Майкале :) Протеина като хранителна добавка е от най-важно значение сутрин и след тренировка, когато се нуждаеш от бързоусвояем белтък ( суроватката визирам ). Не, че няма да станеш 100 кила от него, ми 1 кило няма да качиш ако разчиташ само на него. Отзад на кутията пише, че не е заместител на разнообразното хранене, но в критични случай може да го ползваш като заместител, но залагай на храната. 2 часа? Браво! Ти си новия Джо Уидър :) Айде успех!

20.09.11
19:33

Благодаря. :D

15.09.13
23:15

Здравейте приятели, обръщам се към вас с желанието да ми помогнете да кача маса. Първо искам да започна с това, че съм си направил хранителен режим или общо казано - овесени ядки,прясно мляко, мед, яйца, пилешко 400-500 грама на ден, пържени картофи и общо взето какво има в хладилника... Засега тренирам на открито - лост и успоредка заради възможноста от времето и вкъщи с дъмбели 6КГ и крив лост до 40КГ тежест, но това е докато времето е ОК, след това или иначе казано месец-два ще се запиша и на фитнес. Искам програмата ми да има максимален ефект и затова съм на мнението, че трябва да си взема протейн. Разгледах и прочетох и се ориентирах на Syntha-6 и Optimum Nutrution 100 Gold Standart. Целта е да кача килограми. Вие какво ще ми препоръчате? Все пак ако имате и друг продукт, по-добър от посечените два ще се радвам да го чуя :) Благодаря ви :)

JB

20.09.13
11:14

казано от Боян Николов на 15.09.13, 23:15:

Здравейте приятели, обръщам се към вас с желанието да ми помогнете да кача маса. Първо искам да започна с това, че съм си направил хранителен режим или общо казано - овесени ядки,прясно мляко, мед, яйца, пилешко 400-500 грама на ден, пържени картофи и общо взето какво има в хладилника... Засега тренирам на открито - лост и успоредка заради възможноста от времето и вкъщи с дъмбели 6КГ и крив лост до 40КГ тежест, но това е докато времето е ОК, след това или иначе казано месец-два ще се запиша и на фитнес. Искам програмата ми да има максимален ефект и затова съм на мнението, че трябва да си взема протейн. Разгледах и прочетох и се ориентирах на Syntha-6 и Optimum Nutrution 100 Gold Standart. Целта е да кача килограми. Вие какво ще ми препоръчате? Все пак ако имате и друг продукт, по-добър от посечените два ще се радвам да го чуя :) Благодаря ви :)

Здравей, Боян
Първо ще те посъветвам да махнеш пържените картофи от хранителния ти режим :) Второ, трябва да повишиш количеството на протеините, които приемаш, защото 400-500 гр. пилешко е крайно недостатъчно. И трето - 6кг дъмбели??? WTF ??? Това е несериозно!
Протеин мога да ти препоръчам Monster Beef, тъй като в него има и креатин, който ще ти помогне да качиш маса и ще ти дава допълнително сила по време на  тренировката. Този протеин е по-изгоден от Syntha и Gold Standard-a и е с доста по-високо съдържание на протеин в него. Плюс това телешкият протеин е хидролизиран, което го прави бърз колкото суроватъчния.

Мнението беше редактирано от Julia Boteva на 20.09.13 11:28.

20.09.13
11:54

Без да ви обиждам, но кога ще разберете, че с протеин килограми не се качват ? Също така с тези 2.5гр креатин в доза ефекта няма да е кой знае какво. Като цяло телешкото протеинче не е лошо, но не очаквай чудеса. Както казват повечето хора тук - “маса се качва на маса”. Хапвай смело и когато имаш калориен излишък ще качваш тогава килограми ;)

22.09.13
00:21

На двата пича с въпросите за протеина (independent T и Боян Николов) ще ви дам отговор в много по-кратък вид. Добавки в близките две години не ви трябват дори и протеин единия е на 15 и е начинаещ другия блъска с 6кг дъмбели. Четете форума е супер информирайте се за хранене , тренировки всичко и чак като постигнете нещо тогава търсете суплементи. Поздрави и никакви лоши чувства :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1