25.09.11
15:43
Здравейте!
На 16 години съм, 174см висок и тежа 58 кг.
Ходя на фитнес от 1 година, обаче с малки прекъсвания. Тази есен/зима ще започна тренировка за маса. Поразрових се и намерих тази програма и ще я почна от Октомври : http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#axzz1Ob0Om6yS
Диетата ще бъде ВВД в съотношение %
В : Б : М
55 25 20
Калорийният ми баланс е 2493 и прибавих към него 250 за калорийния излишък. Получиха се 2743 калории на ден.
Един от въпросите ми е каква добавка в диапазона от 100 лв(собствен бюджет) ще ми помогне най-много(разбира се, знам че хранителният режим е мн. по-важен)
Засега съм се спрял на Optimum Nutrition Serious mass 5.45 кг - http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-serious-mass или
BSN True Mass 2.58 кг - http://shop.bb-team.org/bsn-true-mass и може би рибено масло
Исках да добавя и едни Orange Triad за пример, но няма да се вместя в бюджета
46-50 г протеин май са много са 16 годишен, но оставям на вас да решите поради моето навежество.
Разбира се, може и изборът ми да е крайно неправилен, затова ви моля да ми помогнете.
И един по-наивен въпрос - Препоръчително ли е да съчетая 20 мин кардио към програмата и ако ДА, в трен. или в нетрен. дни? Влязох в много сайтове и форуми(най-вече в този :)) и навсякъде има противоположни мнения по този въпрос.
Моля да ме извините за невежеството!
Благодаря
Темата беше редактирана от Georgi Dimitrov на 25.09.11 15:46.
Първо съм сигурен , че да си следиш калориите постоянно ще ти писне на първата седмица.
Второ ако от тези там 2700 калории мислиш да набавяш 1500-2000 само от гейнер , просто забрави да качиш кг.
Трето сметнал си калориите а от каква храна (хранителен режим) ще дойдат трябва да гадаем , било то от:картофи,ориз,месо,млечни продукти или от вафлички,чипсове,боклуци и прочие.
Четвърто има достатъчно много информация и за двата продукта (Тру-масс и Сириъс масс).
Пето що годе нормалния прием белтъчини на кг тегло е около 1.5-2г в твоя случей повече едвали ще ти трябват , не знам за какви количества 40-50 г ми говориш , направо са нищожни.
Мнението беше редактирано от Dominic на 25.09.11 15:57.
25.09.11
16:32
За тези пари, които меткаш за гейнер получаваш малтодекстрин и някаква нискокачествена протеинова матрица. Ако си с ограничен бюджет - Syntrax Whey Shake, в силабг има 25 % отстъпка сега, а с останалите пари си взимаш 3-4 килограма малтодекстрин. След тренировка вкарваш 25-30 грама протеин със 50-60 грама малтодекстрин и си чук.
25.09.11
17:09
Защо на тази възраст с този ръст и тези килограми бързаш да купуваш добавки , по добре тренирай чисто и след време (доста време) когато изпаднеш в плато си купи някаква качествена добавка :)
Поздрави !!!
26.09.11
08:13
На твое място бих се изхитрил и бих направил следното - взимам Serious Mass, разфасовката от 2.7кг., като ще пия само по половин доза (1 мерителна лъжичка) само в тренировъчни дни, 10-15мин. след тренировка. Така продукта ти излиза по-изгодно от True Mass и ще ти стигне за месец.
През останалото време си спазвам хранителен режим и гледам да си набавям достатъчно калории и протеин.
Относно кардиото - и да включиш, нищо няма да ти стане, но по принцип е против логиката да включиш дейност, чиято сила е в изгарянето на мазнини, и която черпи допълнително от ресурсите ти, които пък са така необходими, за да се възстановяваш.
Иначе не ти пречи да го правиш за здраве. :)
Поздрави!
26.09.11
21:30
Според мен парите за гейнъри са излишни,вкарай един монохидрат на ON Creatine Powder,25 лева струва,вкарай и суроватъчен протеин,който да пиеш по 2 пъти на ден,и задължително режима да е на ниво,яж по 5 пъти на ден през 3 часа,яж най вече месо,яйца,ориз,картофи,ограничавай се от вредната храна,тренирай правилно и резултатите няма да закъснеят.На твоите 58 килограма кардиото е просто безмислено.174 см-58 кг...ЯЖ,в храната е основата,аз съм на твоите години,висок съм 180,но тежа 79 кг.
Мнението беше редактирано от Атанас Найденов на 26.09.11 21:33.