мъдрец и тренировки

26.09.11
13:24

Мили ми смехурковци,
ей сега ми биде споделено :) , че ще се наложи в скоро време да ми вадят мъдрец.
Та направо на въпроса: някой от вас има ли идея колко време след такава манипулация не е препоръчително да се тренира и какви упражнения/движения е желателно да се избягват като за начало?

Казаха ми, че ще си е 1-2 часа операция, с упойка (още не е пробил, но расте накриво).

Ще се радвам на споделен опит! :)

26.09.11
13:33
#1

За щастие не ми е правена подобна манипулация и затова само споделям как бих постъпил аз (:
Ще почина през деня в който ми е направена операцията, но ще зобя минимум 3 грама Витамин C и на другия ден ще се разбия във фитнеса.

26.09.11
13:39
#2

Аз 3 дена след като ми вадиха мъдрец си почивах и плюх кръв...
Раната е прекалено голяма и тялото ангажира доста от капацитета си, за да се бори с нея и регенерира...
Почини си поне два дена...няма да изпуснеш нищо...
Ако пиеш много рибено масло, го спри за дните, в които зараства раната...то и без това, малко трудно ще е храненето...вземи си обезболяващи и стискаме палци всичко да мине наред...

26.09.11
13:52
#3

Двата ми долни мъдреца са вадени от хирург, с по 5-6 шева след операцийката. 2 часа е твърде дълго... ако случиш на професионалист, ще му отнеме не повече от 15-20 мин.

Нааай-много 2-3 дни да усещаш дискомфорт (и да приличаш на сладък хамстер). Нищо особено не е, ще подновиш бързо спортна дейност :)
Стискам палци да мине леко :)

26.09.11
15:21
#4

Аз пък, като ми правиха операция на крака(пълна опойка), същния ден когато ме пуснаха, веднага отидох на фитнес... не мисла че е проблем :) Но ти си знаеш :)

В четвъртък следобяд ми вадиха, в петък следобяд бях в залата. Всичко зависи от големината на раната, твоята психика, колкото много е рязано и така... При мен се извади за 5 минути.Освен, че ме болеше да си отварям устата, нямаше друг дискомфорт.

я пусни една рентгенова снимка че да не гадаем :)
5 минути е ваденето ако няма никакви усложнения. ако има много зор ще стане за 30 минути. ако ще те режат и ще ти пилят костта...може да отнеме време.

съответно и времето за възстановяване ще е различно.

27.09.11
10:20
#7

:) Не искам да те плаша, но мен март месец ме оперираха заради мъдрец- доста сложна операция, рязаха ме, пилиха ми костта, докато извадят зъба,не ме болеше/все пак бях с упойка/, но беше ужасно, това е самата истина... цялата операция - от слагането на упойката до ставането от стола беше 1 час и 40 мин. Следващите 5-6 дни- всеки ден ходех на преглед, слагаха ми разни отвратителни лекарства на зъба, които няма да ти обяснявам, как миришат и какъв вкус имат.... и дори след като ми свалиха конците, имах болка. Възстановяването ми беше сигурно 2-3 седмици......
Искрено се надявам, твоят случай да няма нищо общо с моя, но е хубаво човек да знае какво го очаква, а не всички да казват, че не било страшно :(

27.09.11
10:26
#8

казано от GreyKnight на 26.09.11, 16:10:

В четвъртък следобяд ми вадиха, в петък следобяд бях в залата. Всичко зависи от големината на раната, твоята психика, колкото много е рязано и така... При мен се извади за 5 минути.Освен, че ме болеше да си отварям устата, нямаше друг дискомфорт.

Всъщност много зависи дали е горен или долен мъдреца. Щом се стига до операция, предполагам става въпрос за долен, с горните обикновено няма проблем и излизат за около 5 минути.
Но иначе наистина всичко зависи от нещата изброени горе.

27.09.11
15:20
#9

Благодаря много за отговорите на всички!

Цецо, имам снимка, но ми остана в България. може другата седмица да я пусна.

Иначе става въпрос за долен мъдрец и доколкото разбрах ще си имаме взимане-даване с костта, защото той завалийката дори няма и как да пробие (расте под 45 градусов ъгъл).

За тренировките ще се решава явно в крачка. :)

не си прави планове за тренировка.

Препоръчани продукти
apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkcalendar-foodcalendar-notescalendar-trainingGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforum-blockforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-new-postforum-recommendforum-subscribeforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle+gym-wizardhabitinstagramleft-arrowlinkedinlogo-smallloss-wizardmailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofilereaction-greatreaction-negativereaction-neutralread-laterreadingright-arrowsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitterTwitterwoman-placeholderyoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1