29.09.11
12:37
И за едните и за другите чета само добри отзиви . Кои бихте ми препоръчали ?
Now Foods, ADAM, Superior Men’s Multi, 180 Softgels е моя избор, стигат за 3 месеца на цена под 50лв. ако успееш да избегнеш таксуване на митница. Витамините на ON 180капсули стигат за 2 месеца при еднаква цена с тези на NOW.
За съжаление не мога да си поръчвам от чужбина . За това гледам какво се предлага в българските сайтове . И АDAM и Оpti men излизат по 50лв на 2 месеца . За това се колебая кои . Смисъл дали едните са по-добри от другите . Специално за витамини съм фен на NOW , но започнах да се колебая и за Оптимума .
Мнението беше редактирано от westdogg на 29.09.11 17:02.
Взимай АДАМ. Опти са 3тбл за 1 доза, което е 1 идея по-досадно :) Отзиви нямна много как да се дадат освен цвят на оцветяване на урината - от едните повече зеленее, а от другите оранжавее :D Ако някой ти каже “малии, чувствам се супер с витамините”, то гледай критично на подобни коментари :)
Впрочем замисли се дали са ти нужни и тези свръх концентрирани витамини, защото има и по-леки формули - Еко гриин, Вит-мин100…
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.09.11 16:58.
29.09.11
17:25
Впрочем замисли се дали са ти нужни и тези свръх концентрирани витамини, защото има и по-леки формули - Еко гриин, Вит-мин100…
Напълно подкрепям ... или дори подобните като състав на последните изброени, но по-евтинки - DoppelHertz Aktiv от аптеката ;)
Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 29.09.11 17:27.
Хмм ами аз по принцип търся витамини които да ми подобрят имунната система и да малко да ми вдигнат тонуса , че напоследък се чувствам доста отпаднал и постояно ми се спи . Знам че не мога да очаквам маса или сила от тях . Преди четох че тези по слабите няма да ги усетя , а сега чета, че по-силните не били толко полезни .. Вече се обърках.
По принцип си тренирам сериозно и освен витамините ще вкарам и някоя друга добавка.
29.09.11
17:50
Тонуса и сънливостта може да се дължат на дефицит на витамин или минерал, но може и да не се дължат на това, тъй че не разчитай, че със сигурност ще ти мине.
Така или иначе витамините няма да ги усетиш, освен както се спомена заради по-жълта урина и то ако B2 е в големи количества. Слонските дози също може и да ги усетиш, но пък от тях няма смисъл. Аз съм фен на продукти с до 200-300% RDA…за спортуващи, а и също като Стоянчо бих предпочел NOW.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.09.11 17:50.
29.09.11
19:22
Напълно подкрепям ... или дори подобните като състав на последните изброени, но по-евтинки - DoppelHertz Aktiv от аптеката ;)
Doppel Hertz Depot ги знаят повече в аптеките. Последния път, като ги питах за Aktiv ме гледаха странно :D
Кат стана въпрос за по-слаби витамини ... миналата година пиех NOW special one , излизат 15лв на месец и останах доволен от тях. Сега може би ще ги тествам ADAM , пък по натам ще го мисля дали слаби или силни ще пия.
Ако някой ти каже “малии, чувствам се супер с витамините”, то гледай критично на подобни коментари :)
Абе супер не знам, ама сутрин по-лесно става човек като направи няколко месеца с тия opti men (2+2 таблетки дневно, вече 3ти месец).
Със сигурност не е да го пиеш и след 2 месеца още да не знаеш защо го правиш (както ми се случи с една синта-6, дето ми я подариха, примерно) - витамините не са лоши със сигурност.
29.09.11
22:24
Хмм ами аз по принцип търся витамини които да ми подобрят имунната система и да малко да ми вдигнат тонуса , че напоследък се чувствам доста отпаднал и постояно ми се спи . Знам че не мога да очаквам маса или сила от тях . Преди четох че тези по слабите няма да ги усетя , а сега чета, че по-силните не били толко полезни .. Вече се обърках.
По принцип си тренирам сериозно и освен витамините ще вкарам и някоя друга добавка.
RDA като са слаби пиеш по 2.Допелхерците са добри за целта.
Иначе по-добрият вариант е да си набавяш определени витамини и микро/макроелементи в отделни форми,а останалото попълваш с 1-2 допелхерца.Излиза по-скъпо,но няма да изпикаваш половината неща.
30.09.11
10:29
По темата пил съм Adam на Now за 2 месеца и наистина се усещах по-бодър, но може и да е от идването на лятото ;).
За да не пускам нова тема-кажете мнения за Vit-min пак на Now?
Здравей колеги . Искам да си взема някакви витамини за около 15-20 лв на месец . Не държа да са мн силни , тъй като пия един куп добакви. Видях в сила.бг има някакви Европейски Опти мен , които са 45лв 180 капсули ( за 2 месеца) , дали са читави ? Амо не , нещо друго да препоръчате?
Дaily vits, Eco Green Multi, Adam от софтгелчетата. До 50лв можеш да избираш от голяма гама.
Daily vits ми се струват прекалено слаби. Eco green по стават. A за Special One и за тези Европейските Опти мен какво ще кажете ? Общо взето 3те вида се връзват на една цена.
ОК , явно за тях никой нищо не знае . Искам също да питам , тъй като АДАМ са прекалени силни , ако пия по едно хапче АДАМ вместо по две , дали е вариант ? Така една кутия стига с 2 месеца. Или по-добре да си зема special one или ecogreen .
17.09.13
08:45
Аз сам 16 годишен, 80кг, 184 см, и бих желал да ми кажете по колко таблетки opti-men на ден да приемам и по кое време на деня ?
Аз сам 16 годишен, 80кг, 184 см, и бих желал да ми кажете по колко таблетки opti-men на ден да приемам и по кое време на деня ?
Сутрин със закуската.Приемаш колкото пише на кутията :)
20.09.13
17:32
Ами по-принцип тая работа с витамините е малко .... объркана. Принципно концепцията на Опти-мен, е по-добра защото разпределя съставките в три приема през деня, което съответства по-добре на нуждите на организма от различни витамини и минерали през денонощието. Някои витамини се усвояват преимуществено рано през деня, други по-късно, комбинацията между тях и някои микроелементи има синергичен ефект, а също и обратното. Така че три пъти на ден е по-удачния вариант. Друг е въпроса, че тези Опти-мен които се продават тук, не са американско производство, и съответно има промени в състава. Аз лично съм пил и от двата вида - американски и евройпейски, и субективно мога да определя че американските са по-добри. Освен че ми оцветяваха урината в наситено жълто, те съдържат и много билкови екстракти, които европейския вариант няма! За НАУ мисля че нямат европейско производство, и аз вече минах на тях. Субективно, не мога да определя кои са по-добри. Три месеца не бях пил витамини, и пак не усетих разлика, така че т.нар. ефект е по-скоро самовнушение.
По темата пил съм Adam на Now за 2 месеца и наистина се усещах по-бодър, но може и да е от идването на лятото ;).
За да не пускам нова тема-кажете мнения за Vit-min пак на Now?
+1
С идването на лятото, винаги съм се чувствал по заспал, най вероятно това се дължи на времето (става по топло) и като си взема Adam всичко е окей.
28.01.18
11:05
На мен от тези на opti - men usa ми се доспива леко след всяко хапче това нормално ли е ?