Избор на витамини - Now adam vs Opti men

29.09.11
12:37

И за едните и за другите чета само добри отзиви . Кои бихте ми препоръчали ?

29.09.11
12:46

Now Foods, ADAM, Superior Men’s Multi, 180 Softgels е моя избор, стигат за 3 месеца на цена под 50лв. ако успееш да избегнеш таксуване на митница. Витамините на ON 180капсули  стигат за 2 месеца при еднаква цена с тези на NOW.

29.09.11
16:13

За съжаление не мога да си поръчвам от чужбина . За това гледам какво се предлага в българските сайтове . И АDAM и Оpti men излизат по 50лв  на 2 месеца . За това се колебая кои . Смисъл дали едните са по-добри от другите . Специално за витамини съм фен на NOW , но започнах да се колебая и за Оптимума .

Мнението беше редактирано от westdogg на 29.09.11 17:02.

29.09.11
16:57

Взимай АДАМ. Опти са 3тбл за 1 доза, което е 1 идея по-досадно :) Отзиви нямна много как да се дадат освен цвят на оцветяване на урината - от едните повече зеленее, а от другите оранжавее :D Ако някой ти каже “малии, чувствам се супер с витамините”, то гледай критично на подобни коментари :)
Впрочем замисли се дали са ти нужни и тези свръх концентрирани витамини, защото има и по-леки формули - Еко гриин, Вит-мин100…

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.09.11 16:58.

29.09.11
17:25

казано от Стоянчо на 29.09.11, 16:57:

Впрочем замисли се дали са ти нужни и тези свръх концентрирани витамини, защото има и по-леки формули - Еко гриин, Вит-мин100…

Напълно подкрепям ... или дори подобните като състав на последните изброени, но по-евтинки - DoppelHertz Aktiv от аптеката ;)

Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 29.09.11 17:27.

29.09.11
17:45

Хмм ами аз по принцип търся витамини които да ми подобрят имунната система и да малко да ми вдигнат тонуса , че напоследък се чувствам доста отпаднал и постояно ми се спи  . Знам че не мога да очаквам маса или сила от тях .  Преди четох че тези по слабите няма да ги усетя , а сега чета, че по-силните не били толко полезни .. Вече се обърках.
По принцип си тренирам сериозно и освен витамините ще вкарам и някоя друга добавка.

Тонуса и сънливостта може да се дължат на дефицит на витамин или минерал, но може и да не се дължат на това, тъй че не разчитай, че със сигурност ще ти мине.

Така или иначе витамините няма да ги усетиш, освен както се спомена заради по-жълта урина и то ако B2 е в големи количества. Слонските дози също може и да ги усетиш, но пък от тях няма смисъл. Аз съм фен на продукти с до 200-300% RDA…за спортуващи, а и също като Стоянчо бих предпочел NOW.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.09.11 17:50.

HE

29.09.11
19:22

казано от Иван Божанов на 29.09.11, 17:25:

Напълно подкрепям ... или дори подобните като състав на последните изброени, но по-евтинки - DoppelHertz Aktiv от аптеката ;)

Doppel Hertz Depot ги знаят повече в аптеките. Последния път, като ги питах за Aktiv ме гледаха странно :D

29.09.11
20:28

Кат стана въпрос за по-слаби витамини ... миналата година пиех NOW special one , излизат 15лв на месец и останах доволен от тях. Сега може би ще ги тествам ADAM , пък по натам ще го мисля дали слаби или силни ще пия.

29.09.11
21:11

Ако някой ти каже “малии, чувствам се супер с витамините”, то гледай критично на подобни коментари :)

Абе супер не знам, ама сутрин по-лесно става човек като направи няколко месеца с тия opti men (2+2 таблетки дневно, вече 3ти месец).
Със сигурност не е да го пиеш и след 2 месеца още да не знаеш защо го правиш (както ми се случи с една синта-6, дето ми я подариха, примерно) - витамините не са лоши със сигурност.

DO

29.09.11
22:24

казано от westdogg на 29.09.11, 17:45:

Хмм ами аз по принцип търся витамини които да ми подобрят имунната система и да малко да ми вдигнат тонуса , че напоследък се чувствам доста отпаднал и постояно ми се спи  . Знам че не мога да очаквам маса или сила от тях .  Преди четох че тези по слабите няма да ги усетя , а сега чета, че по-силните не били толко полезни .. Вече се обърках.
По принцип си тренирам сериозно и освен витамините ще вкарам и някоя друга добавка.

RDA като са слаби пиеш по 2.Допелхерците са добри за целта.
Иначе по-добрият вариант е да си набавяш определени витамини и микро/макроелементи в отделни форми,а останалото попълваш с 1-2 допелхерца.Излиза по-скъпо,но няма да изпикаваш половината неща.

30.09.11
10:29

По темата пил съм Adam на Now за 2 месеца и наистина се усещах по-бодър, но може и да е от идването на лятото ;).
За да не пускам нова тема-кажете мнения за Vit-min пак на Now?

22.09.12
03:09

Здравей колеги . Искам да си взема някакви витамини за около 15-20 лв на месец . Не държа да са мн силни , тъй като пия един куп добакви. Видях в сила.бг има някакви Европейски Опти мен , които са 45лв 180 капсули ( за 2 месеца) , дали са читави ? Амо не , нещо друго да препоръчате?

22.09.12
10:21

Дaily vits, Eco Green Multi, Adam от софтгелчетата. До 50лв можеш да избираш от голяма гама.

22.09.12
18:33

Daily vits ми се струват прекалено слаби. Eco green по стават. A за Special One и за тези Европейските Опти мен какво ще кажете ? Общо взето 3те вида се връзват на една цена.

26.09.12
13:49

ОК , явно за тях никой нищо не знае . Искам също да питам , тъй като АДАМ са прекалени силни , ако пия по едно хапче АДАМ вместо по две , дали е вариант ? Така една кутия стига с 2 месеца. Или по-добре да си зема  special one или ecogreen .

17.09.13
08:45

Аз сам 16 годишен, 80кг, 184 см, и бих желал да ми кажете по колко таблетки opti-men на ден да приемам и по кое време на деня ?

17.09.13
09:57

казано от Мариян Колев на 17.09.13, 08:45:

Аз сам 16 годишен, 80кг, 184 см, и бих желал да ми кажете по колко таблетки opti-men на ден да приемам и по кое време на деня ?

Сутрин със закуската.Приемаш колкото пише на кутията :)

20.09.13
17:32

Ами по-принцип тая работа с витамините е малко .... объркана. Принципно концепцията на Опти-мен, е по-добра защото разпределя съставките в три приема през деня, което съответства по-добре на нуждите на организма от различни витамини и минерали през денонощието. Някои витамини се усвояват преимуществено рано през деня, други по-късно, комбинацията между тях и някои микроелементи има синергичен ефект, а също и обратното. Така че три пъти на ден е по-удачния вариант. Друг е въпроса, че тези Опти-мен които се продават тук, не са американско производство, и съответно има промени в състава. Аз лично съм пил и от двата вида - американски и евройпейски, и субективно мога да определя че американските са по-добри. Освен че ми оцветяваха урината в наситено жълто, те съдържат и много билкови екстракти, които европейския вариант няма! За НАУ мисля че нямат европейско производство, и аз вече минах на тях. Субективно, не мога да определя кои са по-добри. Три месеца не бях пил витамини, и пак не усетих разлика, така че т.нар. ефект е по-скоро самовнушение.

22.09.13
12:56

казано от Toma Tomov на 30.09.11, 10:29:

По темата пил съм Adam на Now за 2 месеца и наистина се усещах по-бодър, но може и да е от идването на лятото ;).
За да не пускам нова тема-кажете мнения за Vit-min пак на Now?

+1
С идването на лятото, винаги съм се чувствал по заспал, най вероятно това се дължи на времето (става по топло) и като си взема Adam всичко е окей.

ЗД

28.01.18
11:05

На мен от тези на opti - men usa ми се доспива леко след всяко хапче това нормално ли е ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1