29.09.11
19:48
Здравейте :)! Хора, кажете как да приемам чист л-аргинин за по-голям ефект (целта ми е да кача чисто мускулна маса, сила и да правя малко по-качествена тренировка). Купих си следните добавки:
-креатин монохидрат
-глутамин
-таурин
-аргинин
-аминокиселини (комлексни)
Обмислях да вземам аргинина с таурина (по 1-3 грама) преди тренировка. Все още не съм решил дали преди тренировка да добавя и амините. Креатинът (тъй като е монохидрат) мисля да го пия сутрин и след тренировка (по 5-7 грама с прости/бързи въглехидрати). Глутаминът - преди лягане и след тренировка (5-7гр) заедно с амините (+ може още 1-3 грама таурин). Добре ли е така или да пия аргинина между храненията + след тренировка или преди лягане. Четох в едно списания, че много добре било да комбинираш аргинин с цитрулин = засилвал още повече NO-ефекта и си имаме бустер за доста по-малко пари. Обаче за момента нямам възможност и затова се чудя дали да не си карам класически - креатин + глутамин + таурин, пък да оставя аргинина за по-натам катo си купя и цитрулин. Дали аргининът сам по себе си би имал ефект, наподобяващ азотните бустери? Как мислите вие? Очаквам вашите компетентни мнения. Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от mega max на 29.09.11 20:40.
29.09.11
21:09
Аргинина се комбинира възможно най-добре с Орнитин.Ако не си чувал Орнитина е незаменима аминокиселина,която увеличава клетъчния обем и стимулира производството на хормона на разтежа,има ги двете в комбинация,но що вече си взел аргинина вземи си и чист орнитин,има на Scitec Nutrition и мисля,че и на NOW Foods,това е най добрата комбинация :) Аз ги пия двете от три дена,преди бицепсово сгъване с дъмбел с 1 ръка го правих с 18 макс,сега го правя с 22,това само за 3 дена,лежанката увеличих с 5 кг за 3 дена,ефекта за мен е много голям,пробвай и няма да съжаляваш :)
казано от Атанас Найденов на 29.09.11, 21:09:
Аргинина се комбинира възможно най-добре с Орнитин.Ако не си чувал Орнитина е незаменима аминокиселина,която увеличава клетъчния обем и стимулира производството на хормона на разтежа,има ги двете в комбинация,но що вече си взел аргинина вземи си и чист орнитин,има на Scitec Nutrition и мисля,че и на NOW Foods,това е най добрата комбинация :) Аз ги пия двете от три дена,преди бицепсово сгъване с дъмбел с 1 ръка го правих с 18 макс,сега го правя с 22,това само за 3 дена,лежанката увеличих с 5 кг за 3 дена,ефекта за мен е много голям,пробвай и няма да съжаляваш :)
Бооожеее, колко мъка има по този свят! За три дена 5кг, след месец ще станат 50 продължавай в същия дух. ;)
29.09.11
23:28
Бооожеее, колко мъка има по този свят! За три дена 5кг, след месец ще станат 50 продължавай в същия дух. ;)
Знам,че звучи нелепо,и аз да бях прочел такъв коментар,щеше да ми стане смешно и щях да си мисля,че е невъзможно,просто последната серия на лежанката е увеличих с 5 кг,преди с тази тежест правих 2 повторения,сега ги правя 8 без проблем.Качих и 4 кг. на бицепсово сгъване с дъмбел с 1 ръка...може да звучи нелепо,но е така.Според мен се дължи на добавките,защото няма как от храна и тренировки само за 4-5 дена такъв напредък..изведнъж ми дойде този power.
Мнението беше редактирано от Атанас Найденов на 29.09.11 23:29.
Възможно е! Особено ако си начинаещ! Аз като почнах да тренирам по-сериозно щанги (преди 7 год) растях като гъба, качвах към 5 кг на лежанката за 2 седмици. Въобще доста бързо напредвах. За 6-8 месеца някаде качих 20 кг - обаче не чисто, ръката ми порасна 9см(34-43). Тогава се и нацепих здраво. Химия не съм вземал никаква, единствените добавки, къде пих тогава бяха креатин и гейнър. Влияние оказа и това, че спрях цигарите - хранех се много здраво и не се ограничавах от нищо (в голямото междучасие - задължително ядях по минимум 2-3 банички, пици или нещо от сорта). Но от тогава всичко става мноого бавно! Поддържам си едни килограми с хранене, тренировки и чат пат някоя хранителна добавка. Общо взето от един такъв стак (гореспоменатия) очаквам да кача макс 5-6 кг - но предполагам, че няма да са повече от 2-3, а на лежанката - 10-15 кг.
Първо искам да те посъветвам от опит и от редица изследвания - не си давай парите за глутамин. Потърси из нета има изобилие от изследвания които сочат, че е безполезен приет орално за увеличаване на протеиновия синтез.
Второ - бета-аланин е доста по-добре от глутамин и се комбинира идеално с аргинин. Орнитин също взимам с аргинина.
Аргининът се взима сутрин и вечер на преди ядене на гладно или преди и след тренировка.
Орнитина вечер преди сън.
Бета аланина като аргинина. Дано съм бил полезен
казано от TheGreatIceMan на 27.10.11, 03:34:
Първо искам да те посъветвам от опит и от редица изследвания - не си давай парите за глутамин. Потърси из нета има изобилие от изследвания които сочат, че е безполезен приет орално за увеличаване на протеиновия синтез.
Второ - бета-аланин е доста по-добре от глутамин и се комбинира идеално с аргинин. Орнитин също взимам с аргинина.
Аргининът се взима сутрин и вечер на преди ядене на гладно или преди и след тренировка.
Орнитина вечер преди сън.
Бета аланина като аргинина. Дано съм бил полезен
Глутаминът може и да не се комбинира добре с аргинин, но за сметка на това е да не кажа задължителен при употреба на креатин. Помага за по-доброто усвояване на креатина и аминокиселините. За възтановяване - след тренировка е перфектен дори и сам по себе си (60% от мускула е изграден от него). Вечер пък помага за увеличаване отделянето на хормона на растежа. По довод на обратното на много места съм чел, че повишава протеиновия синтез. Признавам четох само на едно единствено място, че не се усвоявал много добре от организма (но това беше в описанието на аминокиселините “USP moder bcaa” където се казва, че глутаминът е нестабилен, за сметка на “сустаминът”, който сме избрали да присъства в нашия продукт - обаче го сметнах за несериозно, тъй като хората си правят реклама - естествено да оплюят алтернативата).
Та немога много добре да те разбера като правиш сравнение между глутамин и бета аланин. Те са два коренно различни продулта. Глутаминът възтановява след тренировка (и преди лягане), а бета аланинът от това което съм чел в нета - дава сила и е добре да се взема преди тренировка.
Мнението беше редактирано от mega max на 03.11.11 21:09.
Аз съм убеден, че местата където си чел, че глутаминът работи са форуми или спонсорирани статии в разни фитнес сайтове. Има прекалено много изследвания, които сочат че НЕ работи или поне не в описаните дозировки. Както и да е. Радвам се че ти помага. Бета аланинът просто го изтъкнах като добър суплемент, а не че замества глутаминът.
Може да си прав. Не претендирам, че при мен глутаминът работи, тъй като го вземах с креатин, аминокиселини и таурин. Резултатът беше каточели, както обикновенно когато съм вземал само креатин, като се изразява в увеличаване силата на почти всяко упражнение с по 10кг, по-малки почивки между сериите и качих към 2-3кг. Досега не съм взимал само глутамин за да разбера в какво се изразява действието му, съотв. работи ли или не, но приятели са ми казвали, че само с глутамин са постигали доста добри резултати. Би ли ми посочил някакви статии или др. където пише, че глутаминът не работи, скрепени и с необходимите доказателства. Благодаря ти предварително!
13.03.12
20:41
а може ли 16 годишен да направи този стак ?
Здравейте след като са ми в една таблетка(аргинина и орнитина)как да ги вземам?Благодаря ви!
Да на 16 години можеш и тест бустер да вземеш, след това направи и един цикъл с химия и ще гръмнеш яко тъкмо за лятото сега за 20-30 дена :). Аргинина и орнитина можеш да ги вземаш както са написани на етикета под препоръчителен прием или поне кажи на коя марка са ;)
казано от Атанас Найденов на 29.09.11, 21:09:
Аргинина се комбинира възможно най-добре с Орнитин.Ако не си чувал Орнитина е незаменима аминокиселина,която увеличава клетъчния обем и стимулира производството на хормона на разтежа,има ги двете в комбинация,но що вече си взел аргинина вземи си и чист орнитин,има на Scitec Nutrition и мисля,че и на NOW Foods,това е най добрата комбинация :)
Възможно е и да греша, но Орнитина не се ли разпада в последствие на “citrulline, proline and glutamic acid”, т.е. защо да си взимаш Аргинин + Орнитин, след като се продава готова комбинация Аргинин+Цитрулин и да се вземе отделно глутамин? Така не е ли по-добре?
14.03.15
13:02
Здравеите!Купих Креатин,Аргинин-ААКГ и Глутамин пептиди,всичко е на Bulk Powders,въпроса ми е как да ги комбинирам,кое след кое се пие или ако се комбинират кое с кое да е?Също така и протеин на Optimum Health-Ultimate Whey Protein.Благодаря ви!
27.03.15
10:14
сутрин: протеин
преди тренировка: креатин и аргинин
веднага след тренировка: креатин и глутамин
30 минути след тренировката - протеин
преди лягане: глутамин