29.09.11
22:38
Здравейте колеги,
искам да си купя боксов чувал, за да по удрям след тренировка. Избрал съм си вече с размери:
Тегло - 20 кг.
Материал - изкуствена кожа
Височина - 100 см
Диаметър - 34 см.
Уплътнителен материал - кожа / текстилни изрезки
Еднаква твърдост по цялата повърхност и перфектна абсорбация на удари
Закачане - четири стоманени вериги
Искам да ми дадете съвет дали е добра. Аз съм висок 175, 64кг., тренирам през ден и играя редовно футбол.
Искам да уточня че става на въпрос за любителско трениране с чувала, не съм боксьо или иска да ставам.
Благодаря предварително!!!
29.09.11
22:40
Бих те посъветвал да се спреш на по-тежък чувал,защото реално погледнато,20килограмов ще лети като торба не чувал.
Подкрепям Боби, определено 20 кг са малко като го удариш веднъж ще стигне до тавана.
30.09.11
10:22
Защо вместо да добавяте по още едно “ценно” мнение, не подкрепихте мнението на Боби ?
30.09.11
10:55
бих те посъветвал да не си купуваш чувал :)
Първо, гледам, че всички “бИксьори” дадоха съвет - ясно е колко са в час ;)
Второ, че размера, теглото и плътността на чувалите са различни за различни тренировъчни методи :)
Трето(и най-важно), че човек, който не е тренирал ще заучи неправилно ударите, а вероятността да се контузи е 99,5% ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.09.11 11:04.
30.09.11
11:14
Подкрепям напълно Мак Сим. Аз също не съм по бойните спортове, но хванах едно момче да ми обясни някои неща, за да удрям по 10на мин като кардио. Добре че го направих(първо пробвах сам ама на другия ден ме сцепиха китките естествено). Иначе съм виждал такива смехории на тия круши(бяха и доста по-тежки де)-идват слагат ръкавиците и като почват едни серии с крака, ръце-бой,карате,бой,карате и така за около....90 секунди и ги гледам после как се превиват и си масажират китките и глезените :)
Значи по мой наблюдения чувалите който съм гледал независимо от цената си варират около 20кг. Сега ще приложа лик на тези чували на, които съм се спрял
чувал1
чувал2
чувал3
Сами виждате че дори и от 184лв. пак тежи 20-26кг., някак да дадеш толкова пари пък да не е добър.
Аз за колегата, който каза че не е добре за човек, който не е тренирал, около 1год. съм биксирал чувал в един приятел (негов личен в къщи), с ръкавици с всичко и мисля че имам малко тренинг. Просто ми омръзна да ходя и да чакам някой, искам да си купя мой собствен.
30.09.11
16:01
Той не казва, че не си тренирал, а че може би си заучил ударите грешно.
30.09.11
16:12
казано от кристиян методие на 30.09.11, 15:58:
Значи по мой наблюдения чувалите който съм гледал независимо от цената си варират около 20кг. Сега ще приложа лик на тези чували на, които съм се спрял
чувал1
чувал2
чувал3Сами виждате че дори и от 184лв. пак тежи 20-26кг., някак да дадеш толкова пари пък да не е добър.
Аз за колегата, който каза че не е добре за човек, който не е тренирал, около 1год. съм биксирал чувал в един приятел (негов личен в къщи), с ръкавици с всичко и мисля че имам малко тренинг. Просто ми омръзна да ходя и да чакам някой, искам да си купя мой собствен.
като ще даваш пари - купи си на ТЕ КАМИ, евтини и здрави са ! Аз лично, никой от тези в линковете не бих купил...;)
Обаче сигурно твоя приятел те научи на техниката, нали... :) Ставан си боксьор, честито ! :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.09.11 16:12.
30.09.11
16:35
За коментиралите горе - ако чувала лети из стаята без да сте си го поставили за цел, значи просто го бутате, а не го удряте ;)
Към автора - това, че си блъскал в един приятел, не значи, че знаеш какво правиш. Реши и какво искаш да правиш на тоя чувал - от това ще ти зависи и избора на ръкавици. И за да не се контузиш - просто иди на 1-2 тренировки колкото да ти обяснят най-най-най-основното, за да не останеш без китки, капсули и пръсти за 2 месеца, хем и на тренировка могат да ти обяснят подробно какъв чувал/бинтове/ръкавици да си вземеш според това, което ще правиш.
17.04.13
19:23
Здравейте, имам нужда от подобен съвет: Трябва ми боксов чувал за удари с ръце и ритници като за начинаещ. Все пак да не е твърде лек, понеже съм близо 80 кг. Ще го монтирам в подземен гараж на жилищен блок, така ми е необходима и готова скоба, която да го държи и аз само дазакрепя на тавана. Моля, пуснете ми линкове с онлайн магазини и примерни чували, които ще ми свърша работа. Може и на лично съобщение, ако е против правилата на форума. Нямам време и да си правя сам и да пълня чувал.
По-нагоре е написано вече - Теками (доста изгодни, а щом Сашо казва, са и хубави), аз бих добавил и Лишейков. Взимаш една подходяща планка, и 2-3 анкерни дюбела от железария, един карабинер, и си готов.
18.04.13
16:07
Много, добре. Остава да си взема и монтирам. Благодаря.
Колега избра ли си чувал, сподели какъв си зел и т.н тъй като и аз мисля скоро да си взимам
23.05.13
22:36
Здравейте, форома е страхорен 8-) , пуснах тази тема за да ви попитам, като по компетенти във връзка с въпросът ми какво бихте препоръчали за апартамент, боксова круша или чувал, изобщо дали стават за апартамент , защото съм чула, че вдига много шум и не е много удачно да се взима за апартамент. Много ще съм Ви благодарна, ако ми обясните и препоръчате, какво е най-добре да се вземе и дали изобщо се препоръчват за домашна употреба, по-точно в апартамент? Аз лично съм хвърлила око на този боксов чувал, не е много голям, но мисля че ще свърши работа за домашна употреба, все пак не търся нещо професионално.. http://sportdepot.bg…3VwSWQ9MjQ.html Благодаря предварително!
06.12.14
14:57
От къде мога да си поръчам хубав боксов чувал от 30 до 50 кг на добра цена ?