Скумрия на скара вечер - полезна ли е?

01.10.11
19:44

За тази вечер съм решил да разнообразя скучното пилешко месо със скумриено филе на скара :) Притеснява ме само високото съдържание на мазнини, които приемам особено вечерта към 19-20 часа, макар и полезни. Проблем ли ще ми е да разнообразявам 2-3 пъти седмично с рибешко филе на скара, защото съм чел, че даже е много полезно, защото съдържа качествен пълноценен протеин и витамини като B6 и т.н?

ПП: По принцип искам да качвам възможно най-чисто и после ако се налага да изчиствам, защото все пак колкото и чисто да е покачването на ММ, то не включва само мускул :) В момента съм 62 килограма и 187 см висок, така че не мисля, че мазнините от тази така набеждавана като “мазна” риба биха ми се отразили зле :D

DE

01.10.11
19:55

Без притеснения яж!

187см и 62кг !?!?! Ти си скелет бре...

На теб на първо време ти трябват килограми(поне още 10), пък после мисли за чистене. Виж из сайта хранителни режими за покачване на маса. Не само протеин, но и въглени ще ти трябват - картофи, ориз и прочие.

Успех!

01.10.11
20:10

Да, разбира се, но гледай да е добре изпечена. Болестите, породени по хранителен път, най-вече от суровото месо, наистина могат да влошат живота на един фитнес бодибилдър, тъй като предизвикват повръщане, диария, треска, че и по- лоши заболявания. А пък прегарянето пък води до друга опасност, а именно рак. Високата температура влияе на протеините в червеното месо, пилешкото и рибата, като по този начин създава хетероциклични амини, които представляват значителен риск за възникване на рак.

01.10.11
21:38

Ехе, човека ще става бодибилдър, а не лекар за да му преподаваш за болести и т.н. (относно автора, почти 190см. и 62кг ?! качи поне 15кг. и разбирасе, че може да ядеш риба, полезна е и то много, дори скоро бях видял във форума, един съфорумец си включи 2 цигари за закуска, представяш ли си :D а ти за риба на скара се притесняваш, ЯЖ !!!)

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 01.10.11 21:45.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1