05.10.11
13:06
Здравейте!
От седмица ходя на фитнес, платих си за програма и тренировка с инструктор. Обаче нещо тренировката ми се вижда странна, а програма черно на бяло нямам. Просто ми се казва “Иди направи това и това!”. Ще споделя с вас, какво правя и очаквам мнението ви.
1.Бягаща пътека 20 мин. - редува се бързо ходене с тичане./трябвало да станат поне 40 мин./
2.Дърпане на скрипец пред гърди, пек-дек, упражнение за трицепс, скрипец зад врат - всичко по 15 пъти и след това почивка. Общо 3 серии.
3. Напади 3х20.
4. Три вида коремни преси, всеки вид 3 х 20.
5. Ходене на пътека 10мин.
Какво мислите? Интересното е, че това е явно някаква универсална програма, която трябва да спазвам в следващите няколко месеца.
Привет, @Зози,
дори не се доближава до универсална програма. Така или иначе универсална програма няма.
Очакваният резултат отслабване ли следва да е? С последващо/паралелно “стягане”?
Поискай да те научи да клякаш. Хубаво е, че има включени напади и че някой те следи, това е най - доброто за един начинаещ. Засега овладей техниката на изпълнение на упражненията, чети форума и по - нататък ще внесеш промени.
Не е странна тренировката, съвсем обичайна си е за нашите географски ширини. Малко подобрение можеш да внесеш като правиш кардиото от 20 (40) минути в края на тренировката.
Отделно в сайта и във форума има купища безплатни програми за начинаещи.
Славко - 50лв.
Инис, да това би трябвало да е програма за отслабване. Имам да свалям доста. Притеснява ме това, че след 20 мин. на пътеката не мога да направя свястно почти нищо, изморена съм. Другото което трябва да спазвам е да ям 1ч. преди тренировка, а след това нищо, защото тренирам след 18ч. Т.е. съветът на инструктура е никакво ядене след 18ч.
Струва ми се, че тези 50лв. за били дадени на вятъра, четейки съветите които си получила. Поне според мен нещата не са както трява, а най вече това да не се храниш след 18 часа. Аз тренирам всяка вечер след 18 часа, понякога и по-късно и винаги вечерям след това. Нямам проблем. По скоро бих имала проблеми ако не вечерям.
Според мен трябва да дадеш повече информация за себе си.
Как се храниш (сутрин, обед вечер), на колко си години, ръст, тегло, колко пъти в седмицата тренираш, какви са ти целите и т/н?
Успех
05.10.11
18:49
50-те лева са си хвърлени на вятъра. Това, което те съветва “инструктора” е някакво бледо подобие на т. нар. “кръгова тренировка”.
В този линк можеш да прочетеш повече по въпроса:
http://www.bb-team.org/articles/3966_kragova-trenirovka#axzz1ZvGPDfkX
Без хранене след тренировка? Поради тази причина съм поставил титлата му в кавички. Трябва да се възстановиш от тренировката и това става с хранене и почивка /основата за възстановяване на тялото ти/.
В следващия линк, колегата е обяснил доста подробно, как да си съставиш сама хранителен режим:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
Това се сещам на първо време. А и още един съвет - направи си дневник, така другите момичета и момчета, ще могат да следят как върви развитието ти и съответно да помагат със съвети.
Успех.
Благодаря за отговоритена всички!
ralista, head_hunter, след многото информация, която прочетох тук и аз съм на вашето мнение. Днес поговорих човека и му казах, че искам друга програма, в която пътеката да е накрая на тренировките, но отговорът беше категорично НЕ!
Доводите му са, че когато стигна 40 мин. на пътеката ще намалим останалите упражнения само до коремни преси и така ще отслабвам. Нещо не виждам логиката, но човекът беше категоричен, че това не е измислено от него, а от книгите. Сега се сетих да допълня и още нещо. Не може да се тича 40 мин. и да се правят силови упражнения, защото ще направя мускули и на тези кг. ще стана страшна, като културист. Тук вече се позасмях и му казах, че това е абсурд, но не инструктурът си каза тежката дума. Абе все едно слушам някоя баба...
Искам да сваля около 15кг. Висока съм 172см., тежа 92кг. Отскоро се опитвам да следвам НВД режим, но ям нередовно, което отчитам като грешка.
Мнението беше редактирано от Зози на 05.10.11 20:37.
Благодаря за отговоритена всички!
ralista, head_hunter, след многото информация, която прочетох тук и аз съм на вашето мнение. Днес поговорих човека и му казах, че искам друга програма, в която пътеката да е накрая на тренировките, но отговорът беше категорично НЕ!
Доводите му са, че когато стигна 40 мин. на пътеката ще намалим останалите упражнения само до коремни преси и така ще отслабвам. Нещо не виждам логиката, но човекът беше категоричен, че това не е измислено от него, а от книгите.Искам да сваля около 15кг. Висока съм 172см., тежа 92кг. Отскоро се опитвам да следвам НВД режим, но ям нередовно, което отчитам като грешка.
Леле леле....
05.10.11
20:34
Най-вероятно книгите са със заглавия “Какво не трябва да правим” и “Не правете това у дома си” :D
Имаш два варианта - караш така, докато влезеш в час със храненето и тренировките, в последствие сменяш залата и не ползваш инструктор. Или си продължаваш при същия инструктор, отново докато влезеш в час,а след това се отказваш от услугите му.
п.п. Доста сме коментирали подобни “инструктори” тук, но за съжаление залите са пълни с такива.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 05.10.11 20:35.
05.10.11
20:56
Направо му кажи името за да знаят хората с кой да не се набутват.
06.10.11
10:04
чак сега виждам темата и ме сърбят пръстите да се включа
на въпроса-не знам какъв курс е завършил тоя”ИНСТРУКТОР”,но ти препоръчвам ВЪОБЩЕ ДА НЕ МУ СЕ ДОВЕРЯВАШ
като оставим настрани възможността да се отслабне и “стегне” без кардио,мога да ти кажа, че с коремни преси не се отслабва-те не са нито силово,нито кардио упражнение и във форума има много хора, които не тренират нарочно корем, но имат”преса”
освен това се отслабва с подходящ хранителен режим
подбери си някаква кръгова програма с неповече от 5-6 БАЗОВИ упражнения(като може и без коремни преси!) и прави кардио само след тренировка
клек, лежанка, раменни преси,скрипец за гърба,гребане-дори в първия месец-2 ръцете може да ги пропуснеш-те се натоварват от базовите упражнения
някой от почитателите на тягата ще ти я препоръчат, но едва ли някой ще ти покаже как се изпълнява
П.С.-егати наглостта-за 50лв да те учат как се правят коремни преси!Възмутена съм!
Явно и аз съм усещала, че нещата не са много читави, но вашите мнения ме убедиха на 100%. Сега ще се опитам сама да си съставя тренировъчен план и ще го публикувам в дневника си. С радост ще чуя и вашите мнения след това.
От малък град съм и това е единствения фитнес за жени, всички правят едно и също по препоръка на инструктура. На мен обаче не ми пречи да си тренирам както искам, защото става въпрос за моето тяло.
06.10.11
11:46
Е...много важно, че си от малък град. Имаш достъп до мястото с най-богата фитнес и хранителна информация - BB-Team!
Има програми, има клипове и статии, в които са обяснени упражненията...и ако все пак има нещо неясно - имаш цял форум с доброжелателни личности готови да помагат!
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.10.11 11:47.
Явно и аз съм усещала, че нещата не са много читави, но вашите мнения ме убедиха на 100%. Сега ще се опитам сама да си съставя тренировъчен план и ще го публикувам в дневника си. С радост ще чуя и вашите мнения след това.
От малък град съм и това е единствения фитнес за жени, всички правят едно и също по препоръка на инструктура. На мен обаче не ми пречи да си тренирам както искам, защото става въпрос за моето тяло.
Според мен трябва да започнеш от това да си изясниш, че няма такова чудо като фитнес тренировка за мъже и друг вид за жени, както и зали :) И мъжете и жените могат да тренират в една и съща зала и да правят едни и същи упражнения. Важно е структурирането на тренировката, упражнения, серии, повторения, време и най важното храната .
Писах в дневника, но още никой не ми е отговорил. За това пускам програмата, на която съм се спряла и тук.
Кажете си мнението.
Кардио 10 мин.
Клек със собствено тегло
Избутване на дъмбели от лег
Придърпване на вертикален скрипец
Хибридни Арнолд преси
Трицепсово разгъване на горен скрипец
Бицепсово сгъване с дъмбели
Коремни преси
Всичко 3 серии по 12 повторения
Кардио 20 мин.