Мускулна треска

CL

06.10.11
15:11

Здравейте.Значи започнах да тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa#axzz1a0ElSNi2 обаче след тренировката за гръб на другия ден освен на гърба имах мускулна треска и на раменете,вчера правих крака а днес трябва да правя рамене и трапец но раменете още ме болят....дайте съвет какво да правя да ги тренирам ли или да пропусна?

Много ми е чудо как от тренировка за гръб хващаш мускулна на рамене (това ми звучи като от тренировка за гърди да хванеш мускулна на бицепс).Аз попринцип при тренировка за гръб хващам мускулна на бицепс от набиранията,а при теб на рамо . хмм не знам много странно.Ако те болят много,не ги тренирай (лично мнение).

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 06.10.11 15:20.

CL

06.10.11
15:49

И аз незнам как стана това,досега не е било така дали защото добавих мъртвата тяга към тренировката?

10

06.10.11
16:12

Нормално е да имаш мускулна на задното рамо, все пак и то се товари от дърпащи упражнения.

06.10.11
16:49

Мускулната треска на цялото рамо ли е или само на задната глава? Или пропусни тренировката, или тренирай но с малки тежести, колкото да вкараш кръв в мускула :)

06.10.11
18:21

Попринцип трябват 72 часа за пълното мускулно възтановяване, но се позачудих след като каза, че си тренирал за гръб а имаш треска на раменете.

23.10.11
20:30

При набиране особено на широк хват, и при мене много се натоварват предното и задното рамо, като цялото рамо, нормално е да има мускулна, и аз имам често когато правех гръб.

24.10.11
00:06

Мускулната треска(не слаба)на други места, освен на тренираната група не означава ли, че е зле техниката?

24.10.11
10:55

Да, това означава :)

Защо пък трябва да означава лоша техника.... спомагателните и стабилизиращи мускули също могат да бъдат натоварени до такава степен, че да имаш мускулна треска... ;)

SP

24.10.11
11:35

Може да означава и това, че е тренирал здраво гърба и той вече сам не е могъл да се справи с натоварването и точно заради това е “поискал подкрепа” от асистиращите мускули, които е трябвало да се справят с натоварването. Лошата техника обаче никога не е изключена. Иначе не виждам защо да няма мускулна треска на рамото, особено ако прави гребания към горната част на гърдите, вместо към корема. Набиранията също товарят рамото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1