Занулен, започвам да тренирам !

Темата е заключена.

08.10.11
16:51

Искам да се извиня на всички за дългото послание, което съм написал.
И така... На 21 години съм. По време на ученическите ми годинки съм тренирал активно. Смея да кажа, че имах много добра физическа подготовка. Чувствах се добре и изглеждах много по-добре отколкото...сега :D. Какво беше тогава- същия ръст /183-4 см./, 73-4 кг, 10 % телесни мазнини. Започна ми кандидат-студетската сесия, започнах цигарите- спрехме да тренираме :D, мина ми първата студетска сесия, втората, почнах работа, цигарите си стоят. Резултата е плачебен. Положението сега е следното: ръст- същия, килограми- 88 (държа да подчертая, че този месец съм тренирал...умерено, за което също си има причини, които ще изложа по-надолу), телесни мазнини- не ща и да знам.
Как реших отново да започна- огледалата, настоящите снимки, старите ми снимки, кантара, здравето, най-много здравето. Какво се случи? Тази година се качвам на шега на един електронен кантар- 96 кг. Бях потресен, но оставих нещатата така, като се надявах да дойдат времена, в които да се разправя с тези килца. Един светъл ден отивам да разцъкам малко футбол като доброто старо време и се случва следното: нямам въздух, бавен съм, дебел съм, не мога да тичам, болят ме ставите под коляното (навярно от рязкото качване), на всичкото отгоре ми причернява, сякъш съм някой 85 годишен дядо, то и така се чувставах. Постепенно започнах да играя повечко футбол не толкова от любов към играта, колкото от това да започна да се вкарвам във форма. Първите няколко пъти се надявах да не ми причернее, то това беше и мотивът ми- да пробвам здравето си.
Ситуацията сега е следната. Последният месесц съм тренирал по два или три пъти в седмицата. Знам от преди, че за да влезна в зала тялото ми трябва да е готово, а моето не е. Ето защо под тренираме имам предвид тренировки вкъщи /лицеви опори и коремни преси/ и след това леко кардио, леко, защото повече не мога- дробовете не ми дават, тежестта не ми дава, не смея заради оново причерняване и ме е страх за...мен самия, не съм готов още за повече.
От четири дена не съм пушил, повече няма и да пуша. Започвам да тренирам ! В момента съм свалил 7 килограма от онези 96. Само с тези тренировки. Храня се нередовно заради работота, но това ще се промени. До сега в хранителния ми режим /в последния месец/ съм гледал да се придържам към нещо като НВД, но не добре разчертано и никак не стриктно. Както и да е храната през този месец не ми беше приоритет. Знам, че начинаещият дърпа и без нейното стриктно спазване. Вече съм готов обаче да мина на по висок етап- по сериозни домашни тренировки, по сериозно кардио, хранителен режим, който смятам да е НВД.
Целта ми е: 1. До зимата да съм готов за зала. Надявам се на по-мека есен за да мога да тренирам навън.
            2. До залата да съм изчистил мазнините, поне махнал паласките, намалил шкембето, орелефил малко.
            3. Да имам въздух в дробете, да се чувставам здрав, в кондиция.
            4. Да съм се доближил напълно до старата ми физическа форма, за да мога през зимата, влизайки в залата, тотално да се смени режима ми, да започна да качвам мускулна маса и т.н., но тези цели след изпълнението на първите три.
Как смятам да го постигна: : 1. С ваша помощ. Този дневник ще ми е мотиватор.
                                                2. Добре планирано НВД, което ще премисля и ще постна тази вечер или утре и ще се спазва от понеделник.
                                                3. Домашни тренировки и кардио. В тренировките ще влезне в играта и дълбел и лост. Няма да мога да се намирам много, но пак е нещо. В кардиото ще вкарам и спринтове.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1