11.10.11
19:45
Здравейте Значи храня се циклично и от скоро време след вечеря (19:00 и 22:00) започвам да получавам газове. Почнах да се чудя дали усвоявам манджата добре и дали не е от излишния протеин който да се изхвърля? В тренировъчен ден гледам да приемам по 2,2-2,7гр/кг а в почивните 1.8-2.2гр/кг Отделно интересното е че след първото (най-обилно ядене) такова явление няма. Също така поглъщам и доста мазнини та да не е и от тях :) Е очаквам отговори :)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 11.10.11 23:55.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
11.10.11
20:02
Аз за да не отварям нова тема искам да попитам дали може да се получи същото от мазнинтие ? Почнах да консумирам доста маслини (и от време на време ядки) и...
П.П. Рамоне , надявам се не те бърка да попитам тук... :)
При мен този проблем също се появи, когато наблегнах на мръвките и яйцата.
Реших го с прием на ензими на NOW, спиране на млякото заради лактозата, избягвам да пия вода пряко преди, по време и след хранене за да не разреждам стомашните киселини и това като, че ли помогна. На ден ям килограм месо (: нема вече подут корем във фитнеса, само плочки !
казано от Strelok91 на 11.10.11, 20:09:
При мен този проблем също се появи, когато наблегнах на мръвките и яйцата.
Реших го с прием на ензими на NOW, спиране на млякото заради лактозата, избягвам да пия вода пряко преди, по време и след хранене за да не разреждам стомашните киселини и това като, че ли помогна. На ден ям килограм месо (: нема вече подут корем във фитнеса, само плочки !
хмм... аз пия по 1.5 литра вода между 1 и 2-рото ядене, като има 20-30 мин между водата и яденетата... за ензими - сега нямам пари, пък и ако се появя с хранителни добавки у нас .... иначе бих си взел
11.10.11
21:17
И при мен се появяват газове, аз лично го приписвам на многото протеин. Не приемай излишно количество - не се усвоява.
Мнението беше редактирано от Miss Fight на 11.10.11 21:17.
Като си на циклично щеше да знаеш, че от толкова протеин файда нямаш- 70-120/130гр го дават с пустите му там изследвания доказано, че няма смисъл от повече- тва според тоя стил на хранене, къде е истината аз не знам.
баа малко ми се струва то трябва по 200гр мазнини на ден да буфкам ...
ще пробвам и да го намаля тогава , обаче според мене проблема е във водата, щото се насилвам да изпия 1.5 литра за час час и нещо и си подувам корема яко ... а преди 15 септември същата вода я пиех във фастинг фазата и нямах такива проблеми :(
Мнението беше редактирано от Абазаба на 11.10.11 21:41.
всъщност вече и аз незнам какво да мисля...
What Should I be Eating?
High protein intake. The minimum is at least 2.5 grams of protein per kg of total bodyweight, and 3g+/kg of bodyweight is encouraged. On workout days, consume moderate/high carbs (in the post workout window) and low fat. On non-workout days, lower carbs higher fats.
източник : http://examine.com/leangains-faq/#summary8
11.10.11
22:24
Първо - намали протеина. Да, трябва да си набавяш калориите от други вещества, но няма проблем - моите мазнини в нисковъглехидратни дни надхвърлят 150г. Второ - не се насилвай, пий когато ти се пие, иначе и от водата има негативен ефект върху клетките в тялото.
Пробвай да дъвчеш повече и да ядеш по - бавно.
На мен ми се получава да пърдя през 5 минути буквално като смеся много брутално различни видове храна.Тия дни като бях при баба ядах кюфета сирене салати бира а преди това яйца и овесени ядки със бадеми и сливи
е не нямаше толкова газове :Д електричество за 2 години напред щяхме да имаме ако ги събираха.
Или пробвай с по - малко източници на храна да приемеш веществата..Т.е. вместо няколко източника на карбохидрати =един,същото с протеин и мазнини.
Аз съм забелязал, че турбуленция се получава освен от повечко белтъци и от някои други комбинации в които има доста неща накуп (например мусака) и особено от пипер. Що не опиташ водата да я приемаш равномерно през целия ден вместо наведнъж?
Опитай да си ядеш въглехидратите отделно от белтъците, няколко часа след това ядене например
12.10.11
11:50
А някаква промяна в менюто правил ли си? Така изведнъж да стане малко странно ми изглежда.
Единият вариант е да изключваш храните една по една, докато газовете не утихнат/изчезнат. Така ще знаеш какво точно ги причинява. Аз дълго време мислих, че не усвоявам протеина и той е причина за газовете. В крайна сметка се оказа, че имам непоносимост към лактозата и дори 300-400мл. прясно мляко за закуска ме караха да изпускам газове с часове. Махнах млякото и проблеми нямам!
Другият вариант са ензимите като добавка. Доколкото знам при Lean Gains те са строго препоръчителни.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.10.11 11:51.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече