Загубено време ли е, ако понякога не мога да направя повече от 20 минути на кардиото?

13.10.11
11:40

Здравейте.
Имам излишни кг за сваляне. Тренирам с тежести 4 пъти  седмично и правя кардио отделно 5-6 пъти седмично.
В повечето случай си правя нормална кардио тренировка от 40-45 мин, но понякога не мога да направя повече от 20.
Въпросът ми е дали е загубено време това и трябва ли все пак да се насиля да докарам тренировката до 40 мин, като след такъв експериметн ми се вие свят и ми причернява много след като приключа.

Кардиото е винаги сутрин на гладно. Имам кростренажор у дома и затова кардиото е отделно от силовата тренировка.

Благодаря предварително

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 13.10.11 12:12.

13.10.11
11:53

Напиши ръст,тегло,години. Прочети за H I I T в сайта.

13.10.11
11:56

Щом искаш да сваляш килограми, всеки енергоразход е добре дошъл. Вече дали е най-ефективното да е 20, 30 или 40 минути зависи и от други фактори...

Сутрин на гладно и след силова трен се гори най-ефективно от депата.По мое мнение 20-35 мин е добре и няма нужда от повече в тези моменти,по-важни са:пулса,темпото и дишането... Виж ако не е след силова или сутрин на гладно и гликогена ти е позареден може и до 45мин стандарно...
ПС:Преди кардиото може да приемаш някои добавки които да подпомогнат горенето на мазнини:Л карнитин,фат бърнер,кафе без захар,екстракт от грейпфрут и за да предпазиш донякъде мускула няколко комплексни аминокиселини или хубава доза бцаа

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 13.10.11 12:20.

С добър хранителен режим повече от 20-25 минути няма да ти трябват :)

13.10.11
12:58

Хранителният ми режим например за днес :

10: 00 Фет бърнар 20 кардио
След тренировката 1 доза суроватъчен протеин
11:30 2 лъжици овесени трици + 200 гр кис мляко(пълномаслено, не мога да понясям нискомаслените)
13:30 150 гр печени пил.гърди + салата от зеле със зехтин и лимонов сок, 5,6 маслини
15:30 200 гр извара + 50 гр ядки (бадеми и лешници сурови)
19:00 Силова тренировка + кардио (ако имам енергия още)
След тренировката 1 доза протеин
21:30 150 гр пил. гърди
Лягам си около 12:30 -1:00

13.10.11
13:07

С този режим и добър бърнер не би трябвало да имаш проблем. Не написа мерки все пак и пробвай интервалното кардио.

Нормално е да ти прилошава при хранителен режим без въглехидрати, особено при кардио сутрин.
За да постигнеш целта си изобщо не наложително да елиминираш въглехидратите от менюто.

13.10.11
13:12

25 години , 165 см 79 кг
Интервалното кардио все още ми е непосилно. Правя опити от време на време , но след 5 мин  работа издъхвам

13.10.11
13:13

Мислила съм да добавя и някой варен картоф или ориз ,но не съм наясно в кое хранене ще е най-подходящо

13.10.11
13:16

Доста хора твърдят, че интервалното кардио е за по-напреднали, но аз смятам, че става и за начинаещи-просто трябва да се напипат интервалите, а те са толкова разнообразни. Пробвай с различни по трудност и време интервали ;).

казано от Кольо Пияндето на 13.10.11, 13:10:

Нормално е да ти прилошава при хранителен режим без въглехидрати, особено при кардио сутрин.
За да постигнеш целта си изобщо не наложително да елиминираш въглехидратите от менюто.

Не е проблем, ако имаше мазнини. Ма то и мазнини няма - 5-6 маслини, 200гр пълномаслено мляко и 50гр ядки са мазнините, нужни на някой, дето тежи колкото две пудовки...

13.10.11
13:20

Благодаря много на всички за съветите, ще опитам за сега 2 от кардио тренировките да направя интервални.
За сега имах успех със свалянето от 85 кг започнах. Надявам се в бъдеще на още добри резултати

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1