Схванати крака

13.10.11
17:38

Здравейте! Тренирам от почти година, първите 2 месеца тренирах и крака, но след това ги изключих от програмата си. От тогава може да се каже че доста наедрях, но напоследък краката почнаха доста да ме наболяват и да умаляват, особено когато качвам стъпала, правя коремни преси или когато бързам за някъде и се наложи да тичам. Преди няколко дни се събудих през нощта и единия ми крак беше адски схванат, все едно съм стоял върху него дълго време. Раздвижих го малко и се пооправи, но щом го отпуснах пак започна да се схваща. На сутринта беше добре. Днес нарочно направих 5 минути на крос тренажора с доста висока скорост, за да видя как ще реагират краката ми и когато слязох от уреда бяха болезнени и изключително схванати ( по-конкретно прасците и бедрените мускули). Налагаше се да се подпирам за да се довлека до съблекалнята, буквално едвам ходех, като дърта бабичка. Та въпроса ми е- възможно ли е това да е, защото не тренирам крака или да се обърна към лекар?

Темата беше редактирана от Pleasure на 13.10.11 17:39.

Зависи колко си “наедрял” . Моя съвет е да идеш на лекар за всеки случай въпреки , че това което описа не е за притеснение . Схващането може просто да си спал кофти ,а умората в краката след кардио е нормално като не си тренирал дълго време за крака или ако не си тичал . Добре ще е и да почнеш да тренираш крака . Те също са част от тялото ти.

13.10.11
18:40

казано от Мартин Георгиев на 13.10.11, 18:13:

Зависи колко си “наедрял” . Моя съвет е да идеш на лекар за всеки случай въпреки , че това което описа не е за притеснение . Схващането може просто да си спал кофти ,а умората в краката след кардио е нормално като не си тренирал дълго време за крака или ако не си тичал . Добре ще е и да почнеш да тренираш крака . Те също са част от тялото ти.

То хубаво, ама умората не я чувствам само след кардио, там е работата.

13.10.11
19:26

Иди на лекар не е шега работа но може ида е че нямаш достатъчно сила във краката абе иди на лекар :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1