Цистит?

MF

15.10.11
17:09

Здравейте. От споменатото в заглавието страдат и мъже, до колкото се информирах, но все пак проблемът си остава по-често женски, така че се обръщам предимно към дамите (разбира се, ще се зарадвам и на мъжки компетентен коментар).
Имали ли сте цистит (хроничен или остър)? Дали според вас го имам аз - ето симптомите: болки в най-долната част на корема, където е пикучният мехур, придружени от чувство за нужда от уриниране дори когато такова не е необходимо. Появява се при застудяване - мислех, че е стара история (миналата есен-зима), но уви - появява се отново (хроничност?!). Със сигурност ще се обърна и към специалист, но за момента (събота) ми е невъзможно да се добера до мнението му по въпроса, така че бих се зарадвала много, ако някой даде акъл - дали е това, какво помага, какво да правя или пък не.
Предварително благодаря.

16.10.11
11:43

Да, добре си се насочила. Прави се изследване на кръвта и урината, може и ултразвук.
По принцип на повечето хора, когато са им студени крайниците им се появяват позиви за уриниране, така че има някаква сезонност и в това.
Има много заболявания, които да дават подобни симтоми, така че е добре да се консултираш с нефролог, при нужда с хирург или гинеколог, но едва ли ;) Сега отивай да ръгнеш едно топло мляко с какао и би хепи :D

16.10.11
12:40

казано от introducer на 16.10.11, 11:43:

Сега отивай да ръгнеш едно топло мляко с какао и би хепи :D

Миске, почти съм сигурен, че нашия съфорумник имаше предвид оралната им консумация, дане вземеш да направиш нещо необмислено. :D :D :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 16.10.11 13:23.

MF

16.10.11
13:38

АААА това ме уби!!! :D :D :D :D :D :D :D

Иначе топлото мляко е прието... орално.

16.10.11
14:14

казано от Miss Fight на 16.10.11, 13:38:

АААА това ме уби!!! :D :D :D :D :D :D :D

Иначе топлото мляко е прието... орално.

Сега остава да кажеш и източника му - крава, овца, коза, бивол, юнак :D

MF

17.10.11
08:59

Добре, добре, добре... нека да спрем наистина, става страшно. :D :D :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1