Объркан въпрос за добавки, коремни мазнини и отслабване, режим за хранене.

21.10.11
12:01

Здравейте!

Реших да се регистрирам и да присъствам във тези форуми по ред причини, и най-вече защото чета тук полезни и интелигентни съвети, хареса ми, и се присъединих! А ето и моя казус - преди три години спрях цигарите и качих 13 кила - бях 59 килограма, когато ги спрях, стигнах 71,400… излишно е да казвам как се усещах... пазя хранителни режими (понеже не обичам диетите) вече три години... вярно, че съм на 36 години, но пък има хора и на повече, които пазят режими и отслабват , аз  - не! Дори от фитнеса имам усещането, че качвам килограми! Уви, понякога пия алкохол - вино, бяло! Понастоящем съм 65кг.! Последното нещо, което пиех допреди две седмици, е OxyElitePro от 90 капсули (няма да казвам магазина, да не прозвучи като реклама, не знам дали е редно, защото съм нова тук!). ... един момък, близък мой познат, и той ходи вече във фитнеса, в който и аз, ми каза, че ако от това не отслабна - няма от какво! Аз искам да сваля 3-4 килограма, основно от корема - там трупам мазнините, и лееко на кръста, над ханша - искам да стана около 61-62, че на моите години има други проблеми, които бих постигнала, да не навлизам в детайли! Имам пълни хормонални изследвания - хормоните ми са в норма!

Сега съм решила да пия Ксиникал или Калорекс за талия (има различни видове калорекс), но се чудя кое от двете, бих посетила лекар или специалист в областта на фитнеса или храненето, макар, че ходих при някакъв проф.... не му помня името, който ми даде един списък с 2000 калории на ден, и ми препоръча редовно хранене - да, така постигнах 65 килограма, преди една година, и нито грам по-малко!!! Обаче той държи да ям поне три филийки черен хляб дневно, а аз лично съм установила, че от какъвто и да било хляб, картофи и ориз пълнея (или не отслабвам) и от години не ям такова нещо (с малки, рядки изключения, като това лято!).

Та, питането ми е лееекинко тъпо, давам си сметка, но пък не съм сигурна доколко е безсмислено, та затова си позволявам да попитам - прочетох предупрежденията, но понеже чета отдавна, не видях подобна тема, колебая се какво да правя, та реших да питам лично! Тренирам три пъти седмично - преди беше първо кардио 40-50 мин., после тежести 20-30, сега е обратното - първо тежести 30-35, после кардио (но вече не издържам 50 минути, уви, около 40!)... Въпроса ми е - да преглеждам ли хранителни режими, кой специалист може да ми направи такъв, има ли нещо по-особено - като например тип метаболизъм, и т.н. и не на последно място - водата! Аз не пия особено много вода, защото просто не ми е вкусна, а във фитнеса пия! Обаче ми се скараха за това (интересното е, че като видят аджамия фитнес маниаците почват да го тормозят - “това не го правиш добре”, “сега клекни до долу”, “ама, защо отлепяш стъпалата, като клякаш, и !!! каква е тая вода, дето я надигаш през цялото време - не те е срам”!)... или пък, бих била благодарна, ако ми препоръчате полезно четиво - има толкова много книги на пазара, че не знам от къде да почна и какво да чета!

Предварително благодаря на отзовалите се!:)

Темата беше редактирана от Geroina на 21.10.11 12:04.

HE

21.10.11
13:01

Ето отговора за хранителния режим - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
Виждам по-често, отколкото ми се иска “режими” съставени от “специалисти” и за това е хубаво сама да си направиш такъв и съответно да експериментираш, ако пак не вървят нещата, а може да не вървят поради различията в човешките организми и т.н.
Ето и мястото, където ще си съставиш тренировъчния режим - http://www.bb-team.org/fitness/workouts
Има достатъчно дамски дневници, предполагм си ги чела, та направи си и ти да могат и на теб да дават съвети, да се следи развитие и т.н.
В положението в, което се намираш имаш два избора:
1. Избиваш си всичките глупости за хранителни добавки от главата /при все, че вече си видяла “ползата” от тях/.
2. Питаш за въпросните добавки след някой друг ден и съм те сдъвкал на момента.
Оправи си хранителния и тренировъчния режим, защото, когато добавките не “действат” за това има съвсем друго обяснение и то е в началото на изречението. Колегата е обяснил достатъчно добре за хранителния режим, тренировъчния ще можеш да си съставиш с помощта на сайта. Не очаквай от първото влизане в залата резултатите да са магични - има един период от време в, който трябва да си напаснеш хранителния и тренировъчния режим към тялото /иначе казано - да премахваш или добавяш разни неща през това време/.

21.10.11
14:13

казано от head_hunter на 21.10.11, 13:01:

Ето отговора за хранителния режим - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
Виждам по-често, отколкото ми се иска “режими” съставени от “специалисти” и за това е хубаво сама да си направиш такъв и съответно да експериментираш, ако пак не вървят нещата, а може да не вървят поради различията в човешките организми и т.н.
Ето и мястото, където ще си съставиш тренировъчния режим - http://www.bb-team.org/fitness/workouts
Има достатъчно дамски дневници, предполагм си ги чела, та направи си и ти да могат и на теб да дават съвети, да се следи развитие и т.н.
В положението в, което се намираш имаш два избора:
1. Избиваш си всичките глупости за хранителни добавки от главата /при все, че вече си видяла “ползата” от тях/.
2. Питаш за въпросните добавки след някой друг ден и съм те сдъвкал на момента.
Оправи си хранителния и тренировъчния режим, защото, когато добавките не “действат” за това има съвсем друго обяснение и то е в началото на изречението. Колегата е обяснил достатъчно добре за хранителния режим, тренировъчния ще можеш да си съставиш с помощта на сайта. Не очаквай от първото влизане в залата резултатите да са магични - има един период от време в, който трябва да си напаснеш хранителния и тренировъчния режим към тялото /иначе казано - да премахваш или добавяш разни неща през това време/.

Благодаря ти много, сега видях темата за отслабването на младежа, даже си я копирах. Хубав ден от мен, ще ти кажа какво става след месец! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1