Екстрасистоли

22.10.11
13:42

Пуших цигари доскоро, имах екстрасистоли около 3-4 на ден,сърцето прави затишие и след малко, по силен удар. 3 месеца съм без цигари, занимавам се с фитнес за тонус, но пак имам 1-2 пъти на ден, понякога по 2-3 дена нямам изобщо и после имам 1-2 пъти на ден. По 1 седмица нямам. Ходя на смени на работа. На 25 години съм, 84кг 179см. Много съм емицоионален към всичко, преди година имах не лека раздяла с момиче, ако и това трябва да се знае, скоро си правих иследвания, всичко е в нормата.

Старо правило в кардиологията е,че до 6 екстрасистоли за 24 часа не се смятат за патология.В поста си сам си отговаряш на въпроса.Имаш изследвания в норма,ЕКГ предполагам също е в норма,нямаш основание за тревоги.Взимай по един душ със хладка вода всяка сутрин.

22.10.11
16:26

Това не го бях чувал за душа :)

26.10.11
20:47

Някои други мнения :)

10.11.11
15:08

При мен след преяждане, препиване и след тежки тренировки се засилват.Също и цигарите влияят.Не знам какви са вредите, но аз имах периоди при които по цял ден ми претупкваше сърцето, апък живеех доста здравословно.Чел съм, че ако почне да те боли вече сърцето от тях, тогава се търсело лекар, а това за шесте позволени на ден екстрасистола не го знаех.

26.11.11
20:17

Докторите казват 50 на ден са в нормата.

10.01.15
16:04

на мене последния кардиолог ми каза,като му споменах че имам екстрасистоли “100 до 40 год и 200 след това на ден са нормални”Та аз исках да попитам някой с подобен проблем,и аз ги получавам почти всеки ден изследвания и всичко е наред.но ме претиснява че и във фитнеса когато тренирам ги получавам.Напр.побягах малко на пътеката и след това започнах с набирания и почна да прескача 1-2 пъти естествено се секнах и ми отиде тренировката.Ако на някой му се е случвало нека сподели.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1