22.10.11
20:19
Здравейте, от няколко месеца нямам възможност да съм много редовен в залата (и правя основно тренировки вкъщи с дъмбели и каквото друго ми е възможно), но смятам идната седмица да започна отново. 1,86см съм, 82-3кг. Смятам да купя и добавки към основното хранене. Имам възможност за тридневен сплит. Въпросът ми е дали да взема протеин+креатинова матрица или някакъв гейнър като например DYMATIZE High Protein Mega Gainer(в който уж има протеин и креатин, че и други неща). Или пък ми предложете друг вариант. Благодаря предварително.
22.10.11
23:04
Защо първо не започнеш да тренираш. Нека първо минат поне 6 месеца преди да започнеш да мислиш за креатинови матрици и други. Сподели ако искаш тренировъчния и хранителния си режим, за да можем да дискутираме и поправяме ако имаш пропуски. Успех!
23.10.11
22:45
Благодаря за коментара (: Мисля, че не ме разбра напълно за започването на тренировките. Имам известен стаж в залата, да кажем 2 години, но с точно такива прекъсвания от време на време. От средата на лятото по една или друга причина нямах възможност да посещавам редовно фитнеса. Но се старая да правя тренировки през ден-два на лостове(докато беше хубаво времето) и с дъмбели(бицепс, трицепс, гръб), лицеви опори и т.н. за да не излизам съвсем от форма. Сега имам възможност и се надявам поне до март-април да съм редовен в залата.
До сега съм тренирал по два различни сплит-а, все тридневни:
единият стандартен, нещо подобно на този
гърди+бицепс+корем
гръб+трицепс
крака+рамо+корем
а другия
гърди+задно рамо
бицепс+трицепс+крака
гръб+трапец
Не знам дали има сериозна разлика, ще се радвам на коментари (:
Храненето ми е разнообразно, наблягам на яйца, картофи и пилешко месо; салата, ядки и риба от време на време; плодове почти всеки ден. Освен за закуска ми е трудно(почти невъзможно) да поддържам еднообразен хранителен режим за другите хранения. Храня се с готвено, традиционна бг кухня, всеки ден е нещо различно. Ще бъда благодарен на още коментари.
23.10.11
23:49
Въпреки това пак съветът ми ще е същия .. потренирай поне няколко месеца, за да навлезеш в някакъв ритъм просто, пък и за да видиш дали ще си сериозен. След това спокойно може да си вземеш някакъв креатин. :)
24.10.11
01:03
Добрем, а относно другите неща някакъв коментар, забележка?
24.10.11
07:36
казано от Dimitar Ralev на 24.10.11, 01:03:
Добрем, а относно другите неща някакъв коментар, забележка?
Гейнер не си взимай. Вземи си някакъв хубав суроватъчен протеин + глюкоза, витамини, рибено масло и креатин (тук вече можеш сам да си вземеш това, което ти действа. При мен лично това е креалкалинът)