25.10.11
11:24
Та значи вървя си по стълбите,обикновено ги прескачам по 2 по 3 и както прескачам докато падам стъпвам накриво с глезена .... 3 минути неможех да се осъзная от болка..Така така ходих на чакръкчия, каза че имам разтегнато сухожилие изписа едни работи но те не помогнаха изобщо.Да ходя ли на специалист или да изчакам 2 3 дена понеже едвам вървя и възможно ли е да е скъсано съхожилието?
25.10.11
11:31
Ако е скъсано, ще има масивен оток и няма да можеш да стоиш на едно място.
Това изобщо не отменя посещението при лекар-специалист.
Чакръкчия? Още ли има такива? И как постави диагнозата - с опипване и натискане на глезена? Я не се излагай, ами си иди на лекар - не можеш да ходиш, а търсиш съвети във форум. Това е опасен подход, а отговорност за здравето ти си носиш само ти.
Чакръкчия?!? Защо вместо това не отиде на знахар или баячка?
Отиди на лекар специалист веднага. Не е ясно какво ти е. Може да е само навехнато, а може и да е скъсано сухожилие, разтежение, дори счупване.
25.10.11
14:36
Приателю ти си за скенер не за чикракчия вземи си некви добавки от рода на Анимал Флекс пий но не очаквай чудеса...сухужилието мене ме извади за 5 месеца от строя,а беше на предмишницата дори още ме боли
25.10.11
18:28
Сухожилията доколко ми е известно (поне при скелетните мускули) свързват мускула със залавното му място (костта). Следователно са винаги под напрежение (опън) и скъсаното сухожилие се изтегля максимално нагоре, за зарастване изисква оперативна намеса ... и боли зверски. Не мисля, че при скъсано сухожилие ходенето на този крак ще е опция.
По скоро си разтегнал/спукал/счупил (както е казал Один) но това задължително трябва да го провери лекар, понеже при разтежение и малко почивка може да те оправи, но при счупване си трябва внимание. Добавките ги остави ... иди на лекар да ти кажат какво ти е. И не се бой - и без скенер ще минеш ако човекът си разбира.
25.10.11
21:34
Сухожилията доколко ми е известно (поне при скелетните мускули) свързват мускула със залавното му място (костта). Следователно са винаги под напрежение (опън) и скъсаното сухожилие се изтегля максимално нагоре, за зарастване изисква оперативна намеса ... и боли зверски.
разбира се трябва да направим разлика между сухожилие и лигамент(tendon & ligament). сухожилието свързва кост с мускул с кост(най-често). лигаментите свързват кост с кост, съответно не винаги са под напрежение. например медиалните връзки на коляното често не се оперират когато са малко скъсани.
освен това едно време ако ти ги оперират и Бай Иван те реже с тъп нож и те шие с губерка...използвайки само ракия за анестезия...ами да, би боляло. в момента имат такива упойчици, че направо ти е кеф да те режат...освен момента в който примерно хирурга работи с големия чук и бормашината...просто въбрациите са неприятни.
25.10.11
22:12
разбира се трябва да направим разлика между сухожилие и лигамент(tendon & ligament).
Да, затова говорих за сухожилие :) А за болката визирах не операцията, а момента между скъсването на сухожилието и операцията :)
Иначе чудесата са налице - аз съм със скъсана предна кръстна връзка и менискус и ми разказаха как в днешно време може през ауспуха да ремонтират двигателя ... ама още не съм се решил :)