Трениране на рамене, бицепс и трицепс заедно - мнения и опит

Накратко какво смятате за тренирането на тези три групи заедно... използвалите този вариант на трениране ще сам ного полезни с впечетленията си от тренировката както и да споделят кои упражнения са използвали и подредбата им.

Във вестник “Културизъм” навремето излезе една програмка на Еню  Рангелов - специализация за трите наведнъж. Беше 2 пъти седмично и 1 път останалото тяло. Идеално за един френд, който влизаше в казармата. Помодифицирахме я малко и му дръпнаха доста раменете, трицепсът никак, бицепсът - 2 санта. Трицепсите му бяха слаба група и може би затова. Но 2-та санта си личаха, особено като стегне бицарата.
В моята програма “Guns N’ Poses - unilateral hell” също се тренират трите групи заедно и резултатите никак не са лоши.

аз не съм тренирал 3-те мускулни групи заедно но ще изкажа мнение.Пробвай 1-2 тренировки виж как ще се почуства тялото и ако е добре действай :)

Мерси и на двама ви... Юли - ще видя програмата ти :) В крайна сметка каквото и да говорим докато не направя 2-3тренировки както каза Венци едвали ще знам кое е праивлно и кое не е. Все пак още мнения не са излишни.

Аз си мисля нещо такова да представлява тренировката:

Рамене:
Раменни преси - 3х 6-8повторения
Разтаваряне в страни - 3х 6-8повторения

Трицепс:
Френско от лег - 3х 6-8повторения
Бицепс:
Сгъване на щанга от стоеж - 3х 6-8повторения
Трицепс:
Разгъване на скрипец - 2х 8-10повторения
Бицепс:
Скотово сгъване - 2х 8-10повторения

Какво мислите :)

30.10.11
20:30

Аз преди тренирах по следния начин. Наредбата на упражненията беше следната :
Раменни преси
Хеликоптер(към брадичката)
Разтваряне настрани (или напред)
Концентрично
Чуково
Скотово/Щанга крив лост (сменях ги)
Френско
Разгъване на горен скр.
Кофички на пейка

Като цяло резултата беше добър за бицепса и трицепса, в рамото не толкова колкото в останалите :).

Пробвай, все пак при всеки е различно.

Доста упражнения си сложил... не мисля, че бих поддържал максимум тежести при такъв обем :)

30.10.11
20:40

Ако трябва да ги тренирам заедно, може би бих избрал по 1 упражнение за всяка МГ и бих го изпълнявал в 5 работни серии с по 6-8 повторения. Бих си избрал 1)раменни преси, 2)сгъване за бицепс с прав/крив лост и 3)френко или разгъване с 1/2 ръце зад главата. Това бих го изпълнявал веднъж седмично, като следващата тренировка би била след 2 почивни дни или гръб, или гърди, а ако трябва да е след само 1 почивен ден, то бих тренирал крака.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.10.11 20:41.

Сплит идеята ми е:
1ден - Гръб, задно рамо и трапец
2ден - Гърди
3ден - почивка
4ден - Крака и прасци
5ден - Рамене, бицепс и трицепс
6ден - почивка
7ден - повтаря се...

Идеята ти Стоянчо не е лоша... но мисля, че за раменете си трябва и Раменни преси и Разтваряне в страни... все пак отностно трицепса и бицепса съм склонен да ги правя в едно упражнение... но ти казваш да ги тренирам в 5серии... общо взето обема е еднакъв с този в примерната програма която написах...

30.10.11
21:13

Не е проблем, даже и повече серии да правиш.
Раменете и ръцете са малки групи, не им трябва кой знае колко работа (на ръцете специално), и не изтощават много организма, така че може да ги групираш. Зависи и какво правиш де, но в твоятап рограма едни раменни преси са по-тежкото, другото е изолация. Още повече при този обем дето си замислил.

30.10.11
21:24

Аз бих започнал с рамото като за първо задължително преси за второ по личен избор. Трицепса и бицепса в суперсерия като бих почнал с трицепса и общото съотношение м/у упражненията  за трицепс/бицепс да е 3/2 .

Петко - само не разбрах дали си съгласен с програмата която написах или да сложа още серии... въпреки, че ръцете са ми изоставащи и големия обем води до не кой знае колко добри резултати... :)

Стоян - не съм фен на суперсериите и ги избягвам... но иначе варианта ти скъсява време в залата определено...

30.10.11
21:46

Ами програмата си е добре, а за броя на сериите ти си знаеш.

30.10.11
22:26

Може да обмислиш идеята за набирания тесен подхват за бицепс,както и тесен лег/кофи като 1во упражнение за бицепс/трицепс.

Кофичките ги правя с гърди а лег-а с тесен хват не го усещам много в трицепсите... :) Набирането също не го усещам в ръцете толкова...

Не знам за суперсерия, но аз преди няколко месеца тренирах на антагонисти. Едната тренировка ми беше рамо трицепс и бицепс. Като трицепса и бицепса ги тренирах на Суперумножена серия. И според мен това е много по добър вариант за запазване на мобилността като същевременно може да се използва в период за покачване на мусколна маса. Забравих да добавя че позволява по голям брой упражнения които могат да се изпълнят поради факта че имаш по голяма почивка за дадена мускулна група. Въпреки че аз правих 3 за трицепс и 2 за бицепс

Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 30.10.11 22:49.

31.10.11
02:05

казано от kristiancho на 30.10.11, 22:43:

Кофичките ги правя с гърди а лег-а с тесен хват не го усещам много в трицепсите... :) Набирането също не го усещам в ръцете толкова...

Аз бих правил следното:
Раменни преси
тежки набирания в подхват
сгъване с дъмбели в неутрален хват или с щанга - второто поне, би ми дошло в повече на предмишниците
тежки кофи
диамантени лицеви опори - събрани ръце на каре, лактите близо до тялото.

Не непременно в този ред, но бих започнал с раменните преси.

Също така, в сплита който си написал, тренировката за рамо ти е в деня след тренировката за крака.
Не, че е фатално, но ако правиш тежки раменни преси(от стоеж), може и да е “малко неприятно”, ако краката, задника и кръста ти са ...аут.

31.10.11
07:38

Здравейте може би не му е тук мястото но искам да попитам нещо. Значи имам дъмбел вкъщи около 13 кг и правя всеки ден около 120 повторения на ръка разбира се в няколко сериий . Та пречи ли ми ако тренирам така всеки ден . Отделно след това си правя с него други упражнения за рамо и трицепс.

Пич въпроса който зададе изобщо не е за тук ;)

6th - Раменните преси са ми от седеж... иначе ако ги правех прав щях да се съобразя :) Иначе не е изключено да сложа почивен ден след краката защото при тежки тренировки трудно ще съм в кондиция още ‘утре’ да тренирам отново било то и мускули които не участват в тренировката за крака.

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 31.10.11 11:12.

31.10.11
18:41

Днес тренирах така рамо,трицепс,бицепс
имай в предвид, че работните килограми на това което оставиш последно ще ти паднат доста
Рамената можеш да ги правиш с крака, не виждам проблем.

Това е едно от правилата ми... рамо и крака заедно - НЕ ! :)

“Кофичките ги правя с гърди а лег-а с тесен хват не го усещам много в трицепсите...  Набирането също не го усещам в ръцете толкова...”
Пробвал ли си с тежести да се набираш?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1