01.11.11
00:43
Здравейте.На 22 години съм,имам три тренировки в залата :D и съм страшно надъхан.Ръст 175 и теглото ми 88 килограма.Целта ми е да се изчистя от досегашната ми гордост-КОРЕМА и да кача МУСКУЛНА МАСА.Съответно от това което изчетох във форума(което са равнява на около общо 15-17 часа)почнах да се обърквам.Разбрах че първо трябва да започна с изчиставането.Какви добавки мислите ,че ще ми помогнат?От две седмици съм на ниско въглехидратна диета и искам да подсиля ефекта с някаква добавка.След всяка тренировка правя 30 мин кардио.От досега разбраното си мисля или за фет бърнър или за л-карнитин.В правилна насока ли вървя?Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 01.11.11 06:06.
01.11.11
01:22
Хайде вземи потренирай малко да направиш 2-3 месеца стаж в залата и тогава мисли за добавки и каквото и да било друго.
01.11.11
07:23
Витамини и рибено масло.
01.11.11
08:38
Добавки в момента не ти трябват. Имам предвид имаш 3 тренировки , каквото и да правиш в залата ще постигаш големи резултати. Изчакай година и малко и тогава , ако все още смяташ , че ти трябват питай пак , но до тогава просто няма смисъл от фет бърнъри и т.н.
01.11.11
08:49
Човешкото тяло не се състои само от мускули и мазнини. Иначе всеки може да си купи месо и сланина и да си направи човек. Ох, ако се добавяше и малко силикон направо няма да си излизаме от вкъщи, но това е друга тема.
Така, начинаещите са тези, които не са тренирали (или поне не са тренирали близките месеци и години). Основното при тях е следното:
- те трябва да подготвят различните системи в организма (дихателна, сърдечно-съдова...) да може да издържат на повишените натоварвания, на които се подлагаме с тренировките
- те трябва да научат правилната от гледна точка на безопасността техника на изпълнение на основните упражнения.
Този, който е създал хората е подходил с любов. И затова ни е устроил така, че първите месеци ние си работим да подготвим организма ни за сериозни тренировки, но точно тогава телата ни се трансформират най-много, като растежът на мускулна маса е много бърз, а едновременно с това се намаляват и телесните мазнини. И то без въобще да го мислим, използвайки обща програма за начинаещ.
След като сме тренирали 3-6 месеца по програма за начинаещ вече може да преминем нататък. Ако основната цел е сваляне - избираме подходяща програма. Ако ще трупаме мускули - минаваме на сплит и тренираме по бодибилдинг схеми. И т.н.
А какво става, ако отначалото тръгнем не с идеята да подготвим тялото, а да постигнем по-бърз ефект използвайки програми за напреднали? Иди в някоя зала и попитай най-слабите и най-дебелите как тренират :)
О, да, добавките - хед хънтъра го е казал ясно - комплекс витамини и минерали плюс рибено масло. Друго на този етап не трябва.
01.11.11
09:50
Преди една година бях в същото положение като твоето - имах мазнини и исках на всяка цена да ги махна, четох много в този форум и реших да си взема витамини, минерали, рибено масло и л-карнитин. За 5 месеца стопих всичко и бях много доволен от всичките добавки мога ако желаеш да ти пратя линкове точно кои сам взимал. Така че с тези добавки и кардиото за другото лято ще си пушка и не ти трябва нишо повече. :)
Витамини, минерали, рибено масло. Като вметката при витамините е следната - има леки и по-тежки формули, като разликата е в дозата от съответните витамини + някоя друга кореноидна ‘екстра’ :). Считам, че начинаещите няма смисъл да се хвърлят на силните спортни витамини защото нямат нужда от такива и ще си заминат в тоалетната.
01.11.11
14:12
Всички ти дадоха много добри съвети! Ето един и от мен - Нещата които искаш не стават бързо! Бъди постоянен в тренировките, яж здравословно и ще ги постигнеш, само не бързай! Успех! :)
01.11.11
15:53
Въобще не очаквах толкова хора да обърнат внимание и най-вече да ми дадете полезни съвети.Благодаря ви много.